Sunday, June 24, 2018

Kaffedebatt1 & Grendepoesi

Sendte nettopp følgende melding til debatt1:
Takk! Her er en idé til et kafé-konsept du kan supplere debatt1 med:

- Make Shift Coffee House

Hva med en kafé-kjede knyttet opp mot debatt1 rundt omkring i landet, hvor mennesker kan komme sammen for å forstå hverandres synspunkter også ansikt til ansikt. Eller i alle fall lære å respektere hverandres synspunkter.

Et navn på kjeden som falt meg inn er Kaffedebatt1. Kunne kanskje konkurrere med Starbucks?

God søndag!

Øyvind
Som PermaLivs følgere vet er PermaLivs mål å etablere Dahls kafé og galleri i Gjøvik. Men kanskje bør jeg knytte meg opp mot et nytt kjede-konsept rundt debatt1? Uansett vil jeg ha som krav at mine fotografier skal henge på veggene, samt at jeg vil gjøre det klart at jeg driver kafeen som lommedemokrat, et politisk konsept basert på zahavisme, motsatsen til darwinisme, da Terje Bongard er Ayn Rands motpol.

For tida arbeider jeg på prosjektet grendepoesi, som jeg håper kan ende opp i ei lita kaffebordbok til å ha på kaffebordene i min kafé, som man kan nyte mens man nyter sine totenkringler. Første side er nå publisert hos debatt1, og det at redaksjonen profilerte den er en oppmuntrende start for prosjektet.

- Ved gråsteinsmuren hans tippoldefar

Til slutt vil jeg høflig be om at ingen stjeler konseptene og begrepene mine!

Kaffedebatt1 er et konsept eller merkenavn skapt av undertegnede 24. juni 2018. Dette ønsker jeg å utvikle videre i samarbeide med debatt1, og ber om at dere holder fingrene fra fatet. Stjeler noen navnet/konseptet vil jeg ikke la det gå uhørt hen, selv om noe slikt ville vært uhørt💪

Begrepet grendepoesi er også et konsept utklekt av undertegnede forsommeren 2018, det er ikke benyttet på Google og har trolig for første gang i historien dukket opp i mitt hode. Så la meg få ha det i fred! I alle fall til kaffebordboka mi, Grendepoesi, er ferdig😁

Zahavisme og lommedemokrati er vel også mine begreper, men disse begynner å bli noen år nå, slik at jeg frigjør dem til allmenn bruk. Skulle jo gjerne sett at vi fikk flere lommedemokrater her til lands!

Det eneste som mangler her er kaffebordboka mi, Grendeposei, samt totenkringler fra grenda mi.

Fotografiet er fra et kaffebord ved kafeen Kaffekoppen ved Stortorget i Gamla stan, Stockholm.

-Flickr.

Relatert


Five Advanced Landscape Photography Tips (Knallartikkel jeg håper å lære av for å få fotografier med større poetisk kraft)

3 comments:

  1. Stikk innom meg her på Nittedal Landhandleri, det ligger på stasjonen. Asbjørn Paulsen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takk for invitasjonen! Nittedal har jo den fantastiske naturfotografen Kai Jensen :-) Ja, og Alf Prøysen bodde også der i sin tid. Er en togelsker, så et landhandleri på en togstasjon høres forlokkende ut. Ser at jeg allerede har vært der:

      https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nittedal_jernbane_stasjon_2.JPG

      Fotografiet er dessverre litt bevegelsesuskarpt.

      Synd toget ikke lenger går til Skreia stasjon, men strekningen Skreia-Bøverbru er en fantastisk sykkeltur nå. Videre fra Bøverbru til Reinsvoll skal dessverre sporene være helt gjengrodd.

      Delete

  2. "Hva med en kafé-kjede knyttet opp mot debatt1 rundt omkring i landet, hvor mennesker kan komme sammen for å forstå hverandres synspunkter også ansikt til ansikt. Eller i alle fall lære å respektere hverandres synspunkter."

    Ingen dårlig idé med diskusjonsgrupper på kafé, hva enten det knyttes opp mot Debatt1 eller ikke. Her i byen har vi hvert år om våren filosofifestivalen "På kanten", og en spinoff-effekt av dette er at det ukentlig det meste av året utenom sommerferien samles en gjeng på et av byens vannhull for å gruble i lag på et på forhånd bestemt tema i tiden. Fenomenet lyder det talende navnet "Spekulatoriet", og er et forholdsvis gjennomregulert debattforum, i betydningen at det alltid er en ordstyrer, man tegner seg fortløpende for innlegg og replikker, og det slås ned på for mye avsporing fra dagens tema og rene avbrytelser og sniking i snakkekøen. Jeg tror alle opplever dette som en bra ordning. Det blir jo selvfølgelig svært gemyttelig styrt og strukturert, ingen stram givakt for ordstyrer, men det forventes at man tar det i hvert fall littegrann alvorlig og respekterer formen.

    Bare til info og inspirasjon. Kan anbefales.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...