Friday, December 1, 2017

IGD = Maksimal lykke

Her fant jeg igjen en kommentar fra 2014 på bloggen min, dessverre har jeg ikke notert ned hvem som skrev det:
“Føydalisme er ikke noe godt begrep, siden det var uløselig knyttet til nettopp adelskapet. Jeg bruker metaforer fra biologiske systemer når jeg prøver å beskrive den modellen Bongard og jeg snakker om, slik nodene i hjernen er knyttet sammen av synapser kan kollektivene, inngruppene stå i forhold til hverandre og bygge relasjoner som styrker dem gjensidig og som går på kryss og tvers. Fordelene ved dette er mange, blant annet at folk kan få utløp for egne ambisjoner nettopp gjennom å styrke utvekslinga i nettverket.”
- Et føydalsamfunn uten føydalherren

Takk til den for tiden anonyme bidragsyteren til disse visdomsord. Skal se om jeg får rede på opphavspersonen etterhvert. En lykke at jeg kom over det i arkivene!

Det er IGD-nettverket som MÅ bli system 3.0, som erstatter først føydalismen så kapitalismen, hvor vi kan leve som frie, kreative og skapende mennesker i nettverk i små arbeidskollektiv-celler, som bygger relasjoner og utveksler kunnskap på samme vis som hjerne-synapsene. Hvilken herlig metafor! Hvilken frigjøring! Hvilket lykkesamfunn, til erstatning for profittsamfunnet!
“Problemet er at dette skjer i et kapitalistisk samfunn der målet ikke er maksimal lykke, men maksimal profitt.” – Pål Steigan
"Jeg bruker metaforer fra biologiske systemer når jeg prøver å beskrive den modellen Bongard og jeg snakker om, slik nodene i hjernen er knyttet sammen av synapser kan kollektivene, inngruppene stå i forhold til hverandre og bygge relasjoner som styrker dem gjensidig og som går på kryss og tvers."

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...