Saturday, January 20, 2024

Morgenstemning ved Mjøsa

Etter å ha levert jentene i dag (2018) kom jeg på at jeg ville nyte morgenkaffen ved Mjøsa, da jeg ikke orker synet av Hovdetoppen lenger, og derfor får kaffen i vrangstrupen oppe på Eiktunet. Så terrorangrepet på Hovdetoppen i høst har ødelagt hele byen, inklusive Eiktunet, da man har rasert den vakre utsikta som var der. Her nede ved Mjøsstranda har man Hovdetoppen i ryggen, og soloppgangen over Mjøsa er så vakker at man kan glemme de ulykkene som har rammet den (engang) Hvite By en stakket stund😊

Selv synes jeg morgenlyset ble fint reflektert i den isbelagte steinen. Kameraet mitt ser ut til å være et svært godt vinterkamera, selv om knappene blir litt små med hansker på. Er litt mer usikker på sommeregenskapene, da det grønne har lett for å få et ekkelt gulskjær. Men kanskje kan dette ordnes i Capture One?

Men muligens kjøper jeg meg et 80d når 90d kommer, og 80d kommer på billigsalg? Så kan jeg benytte Canon-linsene mine på dette sommerstid.

Bestill fadografiet her.


Fotografiet ovenfor tok jeg i 2018, hvor jeg også skrev underteksten. Dette var første vinteren i Grythengen, hvor jeg nok enda ikke var blitt helt vant med min a7III. Nå er imidlertid alt Canon-utstyret solgt, hvor jeg neppe går tilbake til Canon, selv om EOS R6 II er et fortreffelig kamera.

Vi ble terrorisert til døde i lommehullet vårt i Gjøvik, av universets ondeste harpy-covert-høne, en art det er mange av på Gjøvik, men de finnes også på Toten. Etter at vi reiste har imidlertid selve byen Gjøvik også blitt terrorisert til døde, hvor jeg ikke lenger kan se at det finnes tilbake noen form for livskvalitet der borte. Dette gjør det ikke her i Grythengen heller, det er bare så vidt jeg orker å se ut av kammers-vinduet, men i det minste er det ganske fort gjort å komme seg en tur på Totenåsen.

Dette tenker jeg nå, lørdag formiddag kl. 09:45, så jeg får skynde meg. Det er kaldt, litt vel kaldt, men i morgen skal det bli snø, og på mandag seks varmegrader, så i dag er nok siste mulighet til å fange litt vinterstemning på kamera-sensoren, for en stund.

Israel er i krig, hvor jeg i denne situasjonen gripes av sorg over at eiendoms-investorene ikke kun ødelegger Gjøvik, den engang så hvite by ved Mjøsa, men at de også ødelegger Jerusalem😡


Jeg forsøker å fyre godt for jentene før jeg drar, varmepumpa i kjelleren kan jeg jo ikke ha på, med dagens strømpriser. I høst var imidlertid strømmen gratis, med det resultat at jeg fyrte så godt i kjelleren, at parketten på kammerset bare gikk "pjong", den gikk rett og slett opp i liminga.

Heldigvis er ikke jentene så nøye på det, de har bare så vidt nevnt på det en gang. Om jeg gidder å bytte parketten før vi flytter til Frankrike, vet jeg ikke? Egentlig ville det vært like greit om ordføreren bare proklamerte vindkraftverket han sikler etter over Tjuvåskampen med en gang, fordi da ville det jo bare vært å pakke og dra.

Vil bli pussig å stikke opp i The Palatinate Forest i stedet for på Totenåsen, men disse åsene minner mye om Totenåsen, bare at sætrene er byttet ut med slott, da det skal være flust av middelalder-slott der. Dette er nok også grunnen til at dette svære skogsområdet har blitt bevart, da adelen ville ha sine jaktmarker intakte. Ca 1/3-del av denne skogen ligger i Frankrike, resten i Tyskland.


The Palatinate Forest lærte jeg om i denne dokumentaren.

Med tiden blir det muligens til at jeg vier meg til å fotografere middelalder-slott i denne skogen, istedenfor sætrer på Totenåsen.

Forrige uke var jeg på Oppegardssætra, kommer vel noen bilder derfra etter hvert :-)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...