Sunday, December 15, 2019

Kapitalismens alderdom og lommedemokratiets (IGDs) forente stater i Europa

Galleria Vittorio Emanuele II shopping mall, Milan, Italy.

-Wikimedia.

Har nå sett andre episode av Livet på jorda, og det er underlig å ha vår overlevelse i sin hånd, sammen med en håndfull andre i kretsen rundt Bongard, men så vil de ikke lytte, disse sjimpansene med overutviklede hjerner og mega-ego, som ikke på noe vis står i forhold til bevisstheten. Det er et ugjendrivelig faktum at uten lommedemokratiet kan vi ikke overleve, hverken vi deplorable, som ville kunne gjenvinne vår verdighet gjennom Bongards demokrati, samt de progressive, liberale tyrannene, som kunne bli menneskelige igjen, for de er ikke Gud, men tyranner.

---

Trond Andresen, som i likhet med undertegnede er en nær venn av humanøkolog Terje Bongard gjennom mange år, har en svært inspirerende artikkel hos Steigan i dag, om EU som et lommedemokratiets forente stater. Etter at det ble stilt fra kaptein Bongard har Andresen fortsatt å visjonere, sammen med PermaLiv, som har kjempet beinhardt for lommedemokratiets komme, gjennom de siste ti år.

- Et kybernetisk nei til overnasjonal overkjøring

Skal skrive mer om dette meget visjonære essayet ved anledning. I mellomtiden, les og nyt:-)

Må bare fortsette, for nå har Tollef Hovig fullført sin oppklarende essay-serie om kapitalismens tre faser, hvor vi nå entrer kapitalismens alderdom.

- Når uværet bryter løs over høyinntektslandene

Hva som er absolutt tragisk er at vi går inn i kapitalismens alderdom på verst tenkelige vis, hvor enhver form for fellesskap og solidaritet er avviklet, hvor vi i praksis har blitt er narsissistisk samfunn, med Hovdetoppen som den nye kulthøyden for vår nye verdensreligion, hovdetroen, som tok over for husmannstroen, som undertegnede fortvilet forsøker å berge de siste rester av her i enga.

- Den nyliberale (p)syke
Han ser et menneske med en tilnærming til livet og samfunnet rundt seg som ikke har sett sin like i hele menneskehetens historie. En navlebeskuende, innadvendt, selvsentrert, egoistisk og individfokusert kultur tok over. - Terje Alnes
Denne kulturen og dette mennesket er det stikk motsatte av husmannstroens verdier og det forbildet husmannstroens apostel i naboenga her etter den hellige elva fra Tjuvåsen, representerte! Det hele toppet seg med at husmannstroens barn tok livet av vår siste sterke gud i levende live, vår industri-elvetradisjon etter elvene på Toten.

- A Course Reversal? On R.R. Reno’s Return of the Strong Gods

Så slik er det, husmannstroen og husmannstroens barn har falt sønder og sammen til 100-års jubileet for stabburet etter oldefar til neste år, som nå ikke er annet enn en uendelig vakker gravstein for en død kultur og tro. Hvor husmannstroens barn har vendt sine øyne mot Hovdetoppen, tempelhøyden for vår og Mjøslandets nye tro. Hvor det ikke finnes andre sterke guder enn penger og teknokratisk ekspertise, hvor eneste vilje er menneskets vilje, og hvor det er enhvers oppgave å gjøre seg selv til en narsissistisk gud, som kan entre toppen av Hovdetoppen!
Sett i ettertid er det klart at denne samfunnsutviklingen ikke kan isoleres til USA alene, men raskt ble et karakteristika for den vestlige verden. Lasch’ observasjoner synes profetiske. Han kunne umulig forestille seg individfokuset som teknologiutviklingen har forsterket, og som gjør at enhver bedriver selveksponering på sosiale medier på døgnkontinuerlig basis. Narsissisme er den nye normalen, idealet alle speiler seg i og kan kjenne seg igjen i. Nyliberalismens individfokus er i perfekt balanse med den narsissistiske kulturen, nyliberalismen er den rådende kulturen. - Terje Alnes
Videre har vi krigen mot kontanter, hvor Østre Toten kommune har kastet seg med full kraft inn i denne krigen, og forbudt bruk av kontanter for kommunale tjenester og arrangementer.

- Krigen mot kontanter: Grekerne vil få bøter hvis de ikke bruker 30 prosent av lønna elektronisk

Til slutt har vi milliardærenes masterplan, som Balke-presten støtter helhjertet opp om, og som er motpolen av Terje Bongards InnGruppe-Demokrati (IGD) og den mest idiotiske måten vi kan møte kapitalismens alderdom på.

- Milliardærenes masterplan – The Green New Deal

Mens lommedemokratiet til Terje Bongard, dette er det kun skammingen i engen som streber etter. En sann allmenning, som kunne gi oss deplorable tilbake innflytelse og verdighet. Slik det var her i grenda under husmannstroen til de deplorables apostel, som var Totenåsens og Mjøslandets apostel.

Relatert


Capitalism is religion

Catabolism: Capitalism’s Frightening Future

Wall Streets stille kupp mot den nordiske kraftbørsen (Dette er virkelig ille lesning, og Norge er nå de facto en bananrepublikk.)

En strategi som er dømt til å mislykkes?

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...