Skip to main content

Gjøvik - Mjøslandets Sodoma

Etter å ha tenkt på saken i natt, har jeg kommet til at jeg ikke vil møte på "allmøtet" tirsdag, da settingen og redigeringen her er satt. Man har disse maktmenneskene som med effektive virkemidler vil presentere voldtekten av Hovdetoppen som progressivt, med stor profesjonalitet og masse penger i ryggen, så skal liksom noen ynkelige empater etterpå få ta ordet, hvor de forteller om hvor mye Hovdetoppen betydde for dem, til narsopatenes store forlystelse, da de elsker å se empater ydmyket.

Men vi skal ta dem vi! Sakte men sikkert skal vi dra denne byen ned i søla, på samme vis som de dro Hovdetoppen ned i søla, hvor narsopatenes by skal bli en ynkelig skammens by, til skrekk og advarsel for hele verden.

Innalndshavets Sodoma!

-Wikimedia.

Ja, kjære empatiske venner, det går galt med Hovdetoppen nå, den har falt i narsopatenes hender. Til tirsdag skal det være allmøte for å presentere boligprosjektet i solhellinga, selvsagt skal dette opp først, da byggeindustrien klør i profitt-fingrene. Heldigvis ble jeg hentet ut av Mjøslandets Sodoma før nedhøvlingen av Hovdetoppen, lik Lot, slik at jeg slapp nedverdigelsen ved å flykte. Alle andre empater som er igjen i byen, flykt først som sist, la narsopatene, de flygende apene og sekundærsykopatene få denne byen, vi kan ikke stoppe dem. Se deg ikke tilbake, lik Lots hustru, for da mister du din sjel.

Men en ting kan jeg love, Gjøvik skal gå over i folkeminnet lik Sodoma ved Dødehavet, en skammens avskyelige by til evig tid!

Hva kan du gjøre? Advar dine venner mot denne byen. Ikke send din sønn eller datter hit for å studere. Selv skal jeg bli Mjøslandets fotograf. Men ikke Gjøviks fotograf. Fordi denne byen har gravd sin egen grav.Sam Vaknin, verdens mest intelligente narsissist, har avdekket at narsissisme er den nye verdensreligionen.

Utvilsomt søker kjøpesenter-byen Gjøvik å bli det nye Mekka for vår nye verdensreligionen, hvor Hovdetoppen spiller samme rolle for narsissistene, som tempelhøyden i Jerusalem gjør det for jøder og muslimer.

Empater, foren eder. Det er ingen tvil om at narsopatene har gått til krig mot oss, for å utrydde alle empater og den siste rest av empati, i vår verden.

Gjøvik må være vårt fremste angrepsmål, narsopatenes hellige by!

***

Nei, nå gir jeg aldeles opp. Så på forsida av Oppland Arbeiderblad at flertallet av Gjøviks befolkning ønsker nytt kulturhus på Huntonstranda. I Hamar bygger de dette etter Strandgata, stygt som få, men i det minste tilbaketrukket fra stranda. I sin tid valgte kloke politikere å bygge Fjellhallen inn i Hovdetoppen, for å spare Huntonstranda. Men nå har de blitt riv, ruskende gale, og velger å bygge ned både Huntonstranda og Hovdetoppen, eller Mjøsparken og villmarkstoppen.

Ja, i det seinere har jeg hatt lyst til å ta et opphold i Tolfa, men får heller ta en tur til Hamar og høre hvordan det går med skyskraperen på Tjuvholmen? Skal man flytte er det viktig å bygge seg opp et nytt nettverk før man blir for gammel. Kanskje kan vi finne et tilbaketrukket sted på Toten, avsondret fra moderniteten, da både Lena, Skreia og Kapp har falt? Men dette skal mye til, så det blir nok Hamar, selv om boligprisene der er det tredoble av her. For min del er det bare å gå inn i Hamar fotoklubb, så vil jeg nok straks få en drøss med foto-venner, da jeg begynner å bli en habil fotograf. Og kona har et søskenbarn der, med to døtre på mine døtres alder, som leker godt sammen.

Ja, vi satser på Hamar nå. Men skulle noen ha et egnet sted på Toten, og de ser verdien av mitt virke med å dokumentere det gamle Toten, er det bare å ta kontakt.

Avslutter med de kloke ord av Arnulf Sunde, som i likhet med meg må være Gjøviks eneste rettferdige, og håper han også ble berget fra denne byen?
Det planlegges en helt ny bydel på Mjøsstranda, mens eksisterende sentrum dør, jfr. innspill fra Gaute Hansen og Petter Børde. Hovdetoppen / Hovdeskogen, byens siste opprinnelige grønne lunge, vil bli rasert gjennom aggressiv utbygging – hvis den blir realisert som planlagt.

- Gå for full freding av Hovdetoppen / Hovdeskogen! Alle byer, som lykkes med å gjøre byer attraktive, verner om slike områder. Å slippe til hogstmaskiner i Gjøviks siste urskog vil ødelegge området totalt. Jeg ferdes MYE i Hovdeskogen, og det er ikke nødvendig med den type hogst det legges opp til. Det er et enormt nettverk av stier i Hovdeskogen, og området, som allerede er snauhogd sør ved Hunnshovde, har «stengt av» utgangen til minst tre slike stier. Planene som foreligger for videre «utvikling» av området - flere hundre boliger og et hotell med 200 rom - vil fullføre den totale raseringen.

Jeg kunne utdypet mye rundt galskapen i prosjektet vedr. Hovdetoppen / Hovdeskogen. Jeg vet ikke om de folkevalgte fysisk har beveget seg i området som nå står i fare for å bli totalt endret og virkelig satt seg inn i konsekvensene og verdiene som byen vil miste hvis dette prosjektet blir realisert. Undertegnede inviterer herved formannskapet til en tur «På gjengrodde stier» og ikke så gjengrodde stier. Ta bare kontakt!

Det er narsopatene som tar over verden nå. Det er de som hogg ned Hovdetoppen, hvor denne skal være narsissismens nye kultsted, lik tempelhøyden i Jerusalem. Og dette midt i Prøysens rike. Da finnes intet håp!

RelatertComments

Popular posts from this blog

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Paddehoa og plassen min

Kjære plassen min, kvalt du vart, lik ei paddehoe alle paddehannane kasta seg over i dammen om våren.
Dei ville alle bu ved dine grøne enger, då dei tykte det her var so vent og fredeleg. Men dei vørde deg ikkje, og no er du kvalt til daude.
Herr Fossemøllens augnestein stend utan låven sin, her gjeng ikkje lenger dyr og beitar i dine grøne enger. Berre grasklipparar beitar her no.
Dei elska deg til daude, og med deg i grava di tok du den rike
grendearven din.
No stend vi ribba attende.

Minus låven

Det er de som hevder at etterkrigstida har vært fremskrittets tid. Knut Hamsun ville vært sterkt uenig i et slikt syn. Fordi som han formulerte det: "Fremskritt, det er menneskets trivsel." En forutsetning for trivsel er den menneskelige skala, som aller best kan illustreres med totenarden til tippoldefaren min. Pumpehuset ved Grythengen er helt ute av den menneskelig skala, hvor man pumper vann fra Mjøsas dyp opp til toppen av grenda som var himmelporten til Totenåsen. Brønnen som lå her før var i den menneskelige skala, en teknologi så liten at man kunne holde den i hånda. På samme vis som sæterstien mellom Holmstadsveen og Hongsætra var i den menneskelige skala, nå er den i maskinskala, eller nærmere bestemt tråkkemaskinskala.
Tvert imot kan vi slå fast at fremskrittet har forduftet, da trivselen ble borte med at stoltheten forsvant. Fordi uten den menneskelige skala finnes ingen stolthet, da det kun er maskinen som kan spille denne skalaen. Ikke kulturbæreren eller hist…