Saturday, April 15, 2023

Gjøvik - Mjøslandets Sodoma

Just came back from Venice today, where we could breath the truth of "A Pattern Language" for five wonderful days. Both the most walkable and beautiful city on Earth. I'm sure there's a connection between walkability and beauty! -PermaLiv
Foto: "The Burning of Sodom (formerly "The Destruction of Sodom")", av Jean-Baptiste Camille Corot.

-Wikimedia.
At the international Walk21 conference this week in Vancouver, British Columbia, an eminent authority on streets boiled the walkability of cities down to the number of street intersections per square mile.

Venice has 1,725 intersections per square mile. “It’s very complex, it’s very messy, and people walk,” said Allan Jacobs, urban design consultant, former San Francisco planning director, and author of Great Streets.

Brasilia, near the opposite end of the spectrum, “has 92 intersections, and you don’t walk there,” The Vancouver Sun reported Jacobs as saying. “Irvine, California is the classic automobile city. It has just 15 intersections, the lowest I’ve ever counted.”

Other places that are good for pedestrians, Jacobs said, include the Market Street area of San Francisco (300 intersections per square mile), Tokyo (988), Savannah, Georgia (538), Portland, Oregon (341), and Paris (281).

The most complex and messy street patterns provide the most walkable and enjoyable experiences for both visitors and residents, according to Jacobs.”

– ‘Messy’ street patterns boost walking
Se også:

- Let Christopher Alexander design your life

Underlig er det å være tilbake fra verdens vakreste og mest gangbare by, Venezia, til Skreia og Gjøvik. Trist er det samtidig å vite at Skreia endte opp som Irvine i California, og ikke som Venezia, hvilket var mine intensjoner som totscaner. Totiban vant kampen om Skreia, dessverre. Derfor må vi for framtida istedenfor anvende store summer og slippe ut betydelige mengder CO2, for å få livsnødvendig urbant påfyll.

Men nå skal det bli spennende å se hva som skjer med Gjøvik etter høstens valg? Krefter arbeider for en bevaring av Hovdetoppen og mot kulturhus på Huntonstranda. Er det fremdeles håp om at Gjøvik ikke ender opp som et innlandshavets Sodoma?

Vi var også en tur innom Milano, som har blitt stygt skamfert av den nye bydelen City Life, som selvsagt er bydød og en kopi av Dubai. Heller ikke landskapet mellom Venezia og Milano kan sammenlignes med landskapet mellom Roma og Firenze, da man her finner et sørgelig industrialisert landskap, som minner meg om hva mjøslandskapet er i ferd med å forvandles til. Siste bidrag er Kapphøgda Næringshage, et øyensår som blir synlig over store deler av kulturlandskapet rundt Mjøsa, sammen med overgreps-fallosen til Arthur Buchardt innerst i Furnesfjorden.

Selv ikke de Lombardiske Alper i bakgrunnen kunne lindre smerten over dette nye industrilandskapet, på samme vis som heller ikke Totenåsen Skyline kan fjerne sorgen over de mange overgrepene mot mjøslandskapet.

Morsomt var det allikevel å være med på 500-års jubileet til Leonardo Da Vinci! Som i likhet med meg og Sigmund Kvaløy Sætreng var et elvemenneske og en naturelsker. Tror det kommer en storfilm om Da Vinci til jul? For "Nattverden" var det over tre måneders ventetid, så det ble med Sala delle Asse og noen sluser konstruert av geniet. Derfor, skal man til Milano bør man reservere et besøk til Santa Maria delle Grazie god tid i forvegen.

***

Etter å ha tenkt på saken i natt, har jeg kommet til at jeg ikke vil møte på "allmøtet" tirsdag, da settingen og redigeringen her er satt. Man har disse maktmenneskene som med effektive virkemidler vil presentere voldtekten av Hovdetoppen som progressivt, med stor profesjonalitet og masse penger i ryggen, så skal liksom noen ynkelige empater etterpå få ta ordet, hvor de forteller om hvor mye Hovdetoppen betydde for dem, til narsopatenes store forlystelse, da de elsker å se empater ydmyket.

Men vi skal ta dem vi! Sakte men sikkert skal vi dra denne byen ned i søla, på samme vis som de dro Hovdetoppen ned i søla, hvor narsopatenes by skal bli en ynkelig skammens by, til skrekk og advarsel for hele verden.

Innalndshavets Sodoma!

-Wikimedia.

Ja, kjære empatiske venner, det går galt med Hovdetoppen nå, den har falt i narsopatenes hender. Til tirsdag skal det være allmøte for å presentere boligprosjektet i solhellinga, selvsagt skal dette opp først, da byggeindustrien klør i profitt-fingrene. Heldigvis ble jeg hentet ut av Mjøslandets Sodoma før nedhøvlingen av Hovdetoppen, lik Lot, slik at jeg slapp nedverdigelsen ved å flykte. Alle andre empater som er igjen i byen, flykt først som sist, la narsopatene, de flygende apene og sekundærsykopatene få denne byen, vi kan ikke stoppe dem. Se deg ikke tilbake, lik Lots hustru, for da mister du din sjel.

Men en ting kan jeg love, Gjøvik skal gå over i folkeminnet lik Sodoma ved Dødehavet, en skammens avskyelige by til evig tid!

Hva kan du gjøre? Advar dine venner mot denne byen. Ikke send din sønn eller datter hit for å studere. Selv skal jeg bli Mjøslandets fotograf. Men ikke Gjøviks fotograf. Fordi denne byen har gravd sin egen grav.Sam Vaknin, verdens mest intelligente narsissist, har avdekket at narsissisme er den nye verdensreligionen.

Utvilsomt søker kjøpesenter-byen Gjøvik å bli det nye Mekka for vår nye verdensreligionen, hvor Hovdetoppen spiller samme rolle for narsissistene, som tempelhøyden i Jerusalem gjør det for jøder og muslimer.

Empater, foren eder. Det er ingen tvil om at narsopatene har gått til krig mot oss, for å utrydde alle empater og den siste rest av empati, i vår verden.

Gjøvik må være vårt fremste angrepsmål, narsopatenes hellige by!

***

Nei, nå gir jeg aldeles opp. Så på forsida av Oppland Arbeiderblad at flertallet av Gjøviks befolkning ønsker nytt kulturhus på Huntonstranda. I Hamar bygger de dette etter Strandgata, stygt som få, men i det minste tilbaketrukket fra stranda. I sin tid valgte kloke politikere å bygge Fjellhallen inn i Hovdetoppen, for å spare Huntonstranda. Men nå har de blitt riv, ruskende gale, og velger å bygge ned både Huntonstranda og Hovdetoppen, eller Mjøsparken og villmarkstoppen.

Ja, i det seinere har jeg hatt lyst til å ta et opphold i Tolfa, men får heller ta en tur til Hamar og høre hvordan det går med skyskraperen på Tjuvholmen? Skal man flytte er det viktig å bygge seg opp et nytt nettverk før man blir for gammel. Kanskje kan vi finne et tilbaketrukket sted på Toten, avsondret fra moderniteten, da både Lena, Skreia og Kapp har falt? Men dette skal mye til, så det blir nok Hamar, selv om boligprisene der er det tredoble av her. For min del er det bare å gå inn i Hamar fotoklubb, så vil jeg nok straks få en drøss med foto-venner, da jeg begynner å bli en habil fotograf. Og kona har et søskenbarn der, med to døtre på mine døtres alder, som leker godt sammen.

Ja, vi satser på Hamar nå. Men skulle noen ha et egnet sted på Toten, og de ser verdien av mitt virke med å dokumentere det gamle Toten, er det bare å ta kontakt.

Avslutter med de kloke ord av Arnulf Sunde, som i likhet med meg må være Gjøviks eneste rettferdige, og håper han også ble berget fra denne byen?
Det planlegges en helt ny bydel på Mjøsstranda, mens eksisterende sentrum dør, jfr. innspill fra Gaute Hansen og Petter Børde. Hovdetoppen / Hovdeskogen, byens siste opprinnelige grønne lunge, vil bli rasert gjennom aggressiv utbygging – hvis den blir realisert som planlagt.

- Gå for full freding av Hovdetoppen / Hovdeskogen! Alle byer, som lykkes med å gjøre byer attraktive, verner om slike områder. Å slippe til hogstmaskiner i Gjøviks siste urskog vil ødelegge området totalt. Jeg ferdes MYE i Hovdeskogen, og det er ikke nødvendig med den type hogst det legges opp til. Det er et enormt nettverk av stier i Hovdeskogen, og området, som allerede er snauhogd sør ved Hunnshovde, har «stengt av» utgangen til minst tre slike stier. Planene som foreligger for videre «utvikling» av området - flere hundre boliger og et hotell med 200 rom - vil fullføre den totale raseringen.

Jeg kunne utdypet mye rundt galskapen i prosjektet vedr. Hovdetoppen / Hovdeskogen. Jeg vet ikke om de folkevalgte fysisk har beveget seg i området som nå står i fare for å bli totalt endret og virkelig satt seg inn i konsekvensene og verdiene som byen vil miste hvis dette prosjektet blir realisert. Undertegnede inviterer herved formannskapet til en tur «På gjengrodde stier» og ikke så gjengrodde stier. Ta bare kontakt!

Det er narsopatene som tar over verden nå. Det er de som hogg ned Hovdetoppen, hvor denne skal være narsissismens nye kultsted, lik tempelhøyden i Jerusalem. Og dette midt i Prøysens rike. Da finnes intet håp!

RelatertNo comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...