Monday, June 21, 2021

The Hillbilly Photography I

Minsta er god å ha, hun er lynrask til å brette vervings-pamfletter for Motvind Innlandet👌

Les primus motor for vår road-trip sitt innlegg:


"Nå er jeg så forbannet at jeg satser på å samle 1000 totninger for å dra på korstog til Finnskogen, da naturen er vår religion!" - PermaLiv

Ja, nå er PermaLiv forbannet nå, dette skal de ikke slippe unna med✌ Slikt gjør de bare ikke mot herlige Solveig! Har lært opp minsta til å brette pamfletter, og hun er lynrask. Vi fant en restaurant som vil ha dem liggende på Lena i dag, men nå skal vi ut alle steder på Toten, etter den meget gode responsen på Skreiadagene fredag. Vi må rett og slett satse på å samle 1000 totninger for å reise på korstog til Finnskogen, da naturen er vår religion, og dette er Hans Børlis rike💪

Nå vet de nok ikke hva de har gjort, psykopatene som leder landet vårt, og narsissistene som representerer det. Det er slutt nå, på vårt tålmod!

1000 totninger må gå, så skal vi gjøre ordtaket "Skitt i Norge, leve Toten", til skamme for evig tid!!!!

Denne røde kartlavssteinen kom vi over da vi skulle til Myrsjøen i går, og jeg tenkte den kunne passe godt til fargeteorien nedenfor. Ser ut til at naturen har skikkelig greie på fargeteori:-)


Prøvde vel å se denne for et år siden, men tror ikke jeg fikk fordøyd den skikkelig, hvilket er dumt.


Forglemmegei, nei, en narsissist husketaldrideg.

Fotografert ved en steingard på Stenberg.


Kontorist, kirurg og sjef, tre stillinger som psykopater elsker, visste det! Saksbehandleren for byggesak i kommunen, som bøllet med ulvehaugen vår, var selvsagt psykopat. Selv trodde jeg han kunne være en covert-narsissist, men hva jeg hadde med å gjøre, var en rein, 100 prosent fullbefaren psykopat😱

Dette må du være klar over, skal du i kommunen for å treffe en saksbehandler, skal du under kniven, eller skal du ha deg en ny jobb, vær beredt på å møte en psykopat😬

Politikere derimot, er stort sett narsissister😵

Så landet vårt representeres av narsissister og driftes av psykopater🙉

Solid overvekt av positiv visuell vekt💖 Dessverre er det snart kun i tårefotografiet man finner dette😭


Visuell vekt, det er ordet!

Selvsagt har ting visuell vekt, positiv eller negativ, i større eller mindre grad.

I Grythengen har den negative visuelle vekten tatt overvekt😢

Full støtte fra totningene på Skreia👌


Min makker Ragnhild Monsen er meget dyktig, her holder hun en strålende appell under Skreia-dagene🙋

Vår hektiske uke for Motvind Innlandet fikk en god avslutning på Skreia, hvor Ragnhild Monsen avsluttet dagen med en fantastisk appell. Og det er nå ikke lenger tvil, totninger flest er svært kritiske til vindkraft og elsker åsen vår, så her bør være et godt rekrutterings-potensial😊

Motvind Norges leder Eivind Salen omtaler vår innsats i dag:


Fremdeles kan man vandre i fred for vindkraft-terrorismen på Totenåsen, selv om man på klare dager kan se Raskiftet vindkraftverk i kikkerten.

Men ALLE totninger må på banen NÅ, vi må gjøre ordtaket "Skitt i Norge, leve Toten", til skamme!

Vårt nye motto må være:

"Leve Norge, på samme vis som Totenåsen fikk leve!"

I dag tror jeg vi tar en liten tur til Myrsjøen, der er det lenge sida jeg har vært, og jentene har aldri vært der før😍


Bjørn Kristiansen for Rødt Innlandet taler mot vindkraften på Motvind Innlandets stand ved Khalles Corner i Storgata på Gjøvik 17. juni 2021 kl. 12:00.

I år må vi alle se Rødt😡

Rødt er de eneste vi kan stole på nå, det får ikke hjelpe hvor mange kameler man må svelge, som formuesskatten, som er uhyrlig. Formuesskatten er et middel for å utarme arme tårefotografer, som har viet sitt liv til å kjempe for de siste rester av sin fedrearv og sitt fedreland, for å omfordele midler fra tårefotografer og idealister til iskalde kynikere i det offentlige, som verken vet eller kan annet enn å ødelegge oss og våre barns framtid. For det er jo først og fremst våre såkalte "nøytrale byråkratiske eksperter", som har rullet ut den røde løperen for vindkrafts-mafiaen i Norge!


- Status for Motvind Norge og kampen mot vindkraften – Hvor står vi og hvor skal vi?

I gammelskogen på Tjuvåsen har jeg heldigvis enda ikke observert ei eneste covert-høne, kun orrhøner😂


Å føy hvor lei jeg er av covert-høner og politisk korrekte kjerringer😝 Og her forklarer Dr. Ramani på briljant vis hvordan disse kvinnfolka prosesserer informasjon, ja de er jo ikke i stand til å ta til seg et eneste ord av hva du ønsker å fortelle, da de hele tida sitter på alert for en eller annen form for innbilt kritikk, hele hjernekapasiteten deres går med til å leite etter noe som kan oppfattes som kritikk. Og finner de noe, da er du død!

Og ikke bare det, de dreper og myrder alt og alle omkring seg i disse prosessene. Covert-høna vår drepte lommekroken vår, hun beit lille M med sitt vampyr-bitt, og hun utarmet vårt gamle skolekorps.

Så nå, etter at vi mer eller mindre i live unnslapp lommehullet vårt i Gjøvik, hvor vi skulle råtne vekk og lide en sakte død tenkte hun, dødsengelen i D, sitter vi nå da her i Grythølet vårt istedenfor, eller fra ilden til asken.

Allikevel, noen er nok glade, da herlige A, som hadde hatt det litt vondt, nå har fått storesøster fra lille M, og har blitt ei blid og glad jente igjen. Og i vårt nye skolekorps har det blitt med tre nye jenter fra klassa etter at storesøster begynte der, så nå er det like mange fra klassa hennes i det nye korpset, som i det gamle korpset.

Dessuten ble vi kjent med herlige folk med aner fra Finnskogen under vår stands på Skreia i går, og de hatet vindkraften like intenst som undertegnede. Så man kan si at vi ble forenet i motvinden, på samme vis som våre forfedre her i grenda ble forenet i mottroen i sin tid.

Så får vi tro arrene etter covert-hønas herjinger gror med tiden...

Selv Djevelen er redd for disse kjerringene her, og det bør du også være😈

På Hervenknappen.

Her skulle Skreiafjella Vindkraftanlegg stått, med vindturbiner på rekke og rad fra Torsæterskaret til Falken.

Ⓒ Solveig Aunsmo

Dag 3 av Motvind Innlandets «roadtrip» - Tur på Totenåsen

I går var Motvind Innlandet på Skreia og markerte at det er 10 år siden man klarte å stoppe vindkraftplaner på Totenåsen. I dag tok 3 medlemmer av Motvind Innlandet turen opp til Hervenknappen, et utkikkspunkt på Totenåsen med en spektakulær utsikt. Dette skulle vært ødelagt for alltid. 70 turbiner á 100 meter var planlagt her. «Åsens venner» fikk stoppet det.

På Hervenknappen er det et kart som viser hvor langt du kan se: 130 km til Hemsedalsfjella, 160 km til Rondane, 160 km til Jotunheimen, 140 km til Rendalssølen og 100 km til Trysilfjellet.

Dessverre var det ganske disig i dag, men Motvind Innlandets Øyvind Holmstad sier at han gjennom kikkerten kan se turbinene til Raskiftet vindkraftverk på klare dager. Vi diskuterte om Kjølbergets turbiner kan sees derfra. Vi fant ikke ut av det, men ser på det som sannsynlig. Nord-Odals turbiner vil man kunne se fra en annen siden av Totenåsen.

I dag var vi på tur og gledet oss over naturen som var reddet og forundret oss over at noen kan finne på å foreslå et slikt område til industriområde.

- Solveig Aunsmo

Godt å befinne seg på den rette sida av Mjøsa👌

Heller ingen vindturbiner i kikkerten denne dagen, grunnet dis.

Ⓒ Solveig Aunsmo

Det kan ikke være "Leve Toten, skitt i Norge", selv om vi fikk berget Totenåsen. Så nå får alle totninger komme seg opp av godstolen igjen, og melde seg inn i Motvind Norge!

https://motvind.org/

Ⓒ Solveig Aunsmo

Totenåsen Skyline sett fra Toten gjestegård i dag tidlig, fredag 18. mai 2021. Rakk å stikke opp der en tur samt å redigere noen av bildene, før jeg måtte ned på Skreia. Og det var en stor glede å se at Adobe Stock Photo hadde tatt dem inn, da jeg kom opp igjen😊

https://stock.adobe.com/no/contributor/210096309/%C3%98yvind

Hei!

Responsen på vår stands ved Kiwi på Skreia i dag var meget god, flere takket oss for vår innsats, og flere kom bort til oss for å snakke om Totenåsen og hvor glade de var for at denne er reddet. Så totningene har ikke glemt åsen sin, selv ble jeg reint rørt:-)

Ragnhild holdt også en flott appell, utrolig tøff dame!!!!

Mvh,
Øyvind Holmstad


Under Motvind Innlandets stopp ved Hveem elektro på Skreia tirsdag 15. juni var responsen lunken, og enda mer lunkent var det på Gjøvik torsdag 17. juni.

Men i dag, på vår lille stands utenfor Kiwi på Skreia, var det er overveldende respons! Den ene etter den andre kom bort for å snakke om Totenåsen og hvor glade de var for at denne er reddet, hvor de takket oss for et viktig arbeide, og de aller fleste tok imot pamflettene med et smil.

Så dette var virkelig bra, og jeg kjenner meg nå trygg om at totningene igjen vil slå ring om åsen vår, hvis den skulle trues på nytt✌

Håper alle tar seg tid til å lytte til Faarlunds tale ved Khalles Corner ovenfor👍

Epleblomstringen var fortryllende i år.


Forunderlige valg av film-simuleringer! Har enda ikke fått bestilt min Fujinon 27mm F/2.8 WR pannekake-linse, og nå har utgiftene vært så store en stund, at jeg bare må komme meg fra alle sjokkene. Tenk det, nesten 4000 kr for omregistrering av Subaru'n også, og i morgen må jeg betale Riks-TV igjen, som nok jentene ser noe på enda. Selv har jeg ikke sett TV på flere år nå, men må nesten ha det for at jentene skal holde seg i ro.

Bangka, traditional boat of the Philippines.


Svigermor bygger ny bambus-hytte i Danao på øya Cebu i Filippinene, og når sant skal sies gleder jeg meg til å ta den i bruk, sammen med Sonys bitte lille, nye 50 mm prime. Denne har jeg ikke investert i, men den er utpekt til min kommende reise-trio.

På Filippinene er det virkelig et eldorado for gatefoto, mens her på Toten er det gutufotografiet som gjelder. Riktignok er også gutuene her tomme nå, i likhet med gatene, hvis vi da overhodet har tilbake noe som kan kalles gater på Toten? Men gutuene, de har fremdeles sjel, selv om de menneskene som i sin tid skapte disse gutuene, har mistet sin sjel.

Elliott Erwitt tror jeg var ny for meg, hvis ikke har jeg glemt ham.

Grein av "bæssmortreet" i Grythengen, som nå står i full blomst. Her stod før et plommetre med saftige, grønne plommer, men så frøys dette en vinter, hvoretter bæssmor plantet et prydtre😍

"Altså ikke så mye å glede seg over: Stor enighet om de fleste detaljer knyttet til elektrifiseringen av Norge, men litt obligatorisk uenighet om oljepolitikken. Eneste mulighet for å nå fram i arbeidet mot vindkraft i Norge, er derfor å satse på lokal organisasjonsutvikling, og på lokalt politisk arbeid – her har Motvind Norge (og andre) en enorm oppgave." - Odd Handegård


Det er enormt tøffe tider for tiden. Ikke bare forsøker vi å avslutte epokene for Norge som vestlig, kristen sivilisasjon, samt Grythengen som fedrealter (og ikke objekt) for Grytheng-ættene, på en verdig måte, fram mot 2025. Men det dreier seg nå også om å forsøke å redde Norges eksistens!

Våre myndigheter kan vi ikke lenger ha tillit til på noe vis, det er bare å ta en tur oppå Balke kirke for å nyte synet av Totenåsen Skyline, for så å forsøke å forestille seg at våre myndigheter ønsket å sette en tanngard av blinkende og snurrende vindturbiner her, fra Torsæterskaret til Falken i Skreifjella, så forstår man, hvis man ikke har valgt å bli narsissist, at våre myndigheter er absolutt klin gale. Samtidig er det akkurat dette de ønsker å gjøre med HELE Norge!!!!

Det eneste som nytter, mener Handegård, er lokal organisasjons-utvikling og lokalt politisk arbeid. Men vi er da i alle fall i gang!

Ja, jeg blir bare oppgitt og gir opp. 70 vindturbiner fra Torsæterskaret til Falken i Skreifjella, med milevis av vegskjæringer, alle med en fundamentering på 600 kubikkmeter betong, dette var det ingen i grenda eller slekta som protesterte på, og ikke en eneste av dem var nede på Skreia i går for å feire 10-års markeringen for seieren for åsen vår. Men noen små hull på kjørbrua, som fylles igjen med gråstein og kanskje en sekk ferdigbetong, dette er de helt fra seg for. Klart jeg helst skulle bygd ny låve, men det kan jeg jo ikke, da hele gardskoronaen er maltraktert av totalt meningsløse Toten-bunkre, som er like ødeleggende for Grythengen, som vindkraftverket på Haramsøya.

I tillegg ville de selvsagt elsket tusenvis av hinderlys på vindkraftverket etter Totenåsen Skyline, da dette jo er innflyvingstrase for Gardermoen, akkurat som i Nord-Odal, på samme vis som de mener jeg ikke er progressiv, da jeg ikke setter pris på kjempe-TV'er ute på stabburstunet, som er dønn hellig, fordi der står Husmannstroens katedral, som dessverre mangler pipeorglet til Nils Lindstad, som ligger nedpakket i ei kasse på Stenberg.

Så ja, finnes det lenger noen grunn til å betvile Sam Vaknins konklusjoner, om at menneskene har blitt narsissistiske zombier, som forfølger de siste ikke-narsissister, for å ødelegge dem. For i en verden hvor narsissisme er den nye normalen og vår nye religion, der blir ikke-narsissister anormale og mentalt syke, hvor zombier, narsissister og psykopater blir de friske og standarden for mental sunnhet og det nye overmennesket.


En av de beste samtaler jeg har lyttet til! Det er nå meget klart, Grythengen anses kun som et objekt, dette stedet er fullkomment objektivisert, og derfor uten mening, dette som var, og som skulle ha vært, universets mest meningsfylte sted. Fordi jeg hevder dette, har jeg blitt et hat-objekt, fordi jeg nekter å bli narsissist, og fordi jeg nekter å tilslutte meg den nye verdensreligionen, narsissismen.

Klarer vi å bli her til 2025 for å gjennomføre 150-års jubileet for Grythengen, for slik å avslutte den vestlige, kristne sivilisasjon i Norge, vil dette være et stort under.

Grunnen til at PermaLiv forfølges, er fordi vi ikke har blitt narsissister, og slik anses som anormale, da narsissismen er den nye normalen og standarden.

Det ble stor suksess for Motvind Innlandets stopp på Skreia i dag, med mange flotte appeller! Her ved økofilosof Nils Faarlund fra Åsens Venner 🙌

I morgen blir det to banneraksjoner og fottur mot Hervenknappen på Totenåsen, for å ta i øyensyn området hvor Skreiafjella Vindkraftverk skulle stått.

På torsdag gjentar vi suksessen foran Khalles Corner i Storgata på Gjøvik kl. 12:00👍

-Wikimedia.

Dagfiol, som dessverre ikke er så grei, den heller😕

Galleriene mine hos Adobe er nå oppdatert, 30 nye bilder i helga og 89 nye siden sist oppdatering:

https://permaliv.myportfolio.com/ (Gå inn på galleriet Home, klikk på et bilde for å gjøre det stort, bla deg deretter bakover med piltasten i en manuell lysbildeframvisning, for å se de nyeste fotografiene fra Totens beste landskaps-fotograf, hvilket PermaLiv ble onsdag 26. mai 2021.)

Følg nye bidrag hos Adobe fra dag til dag:

https://stock.adobe.com/no/contributor/210096309/%C3%98yvind


Fremdeles har jeg ikke fått bestilt Fujinon 27mm F/2.8 WR pannekake-linse, og nå orker jeg nok ikke på noen dager, da jeg har betalt en kjempeskatt i dag. Var enda disse pengene gått direkte til Stange og Totenvika skolekorps, med sin fantastiske dirigent, da skulle jeg betalt min skatt med glede. Men den går vel til bytingene nede i kommunen, og da kommer det nok kun smuler til korpset, som er den eneste positive motkraften jeg vet om på Toten nå.

Selv om 27 millimeteren ikke har helt topp autofokus, selv etter oppdateringen, ser det ut til, er det denne linsa det må bli.

I morgen og ut uka blir det kamp mot vindkraften, svineriet MÅ og SKAL vekk✌

Hvitsoleie er en høystaude som er mest vanlig i fjellskogene, og lengre ned i lavlandet er det nettopp typisk å finne den i trange skyggefulle bekkedaler. Som her i Olteruddalen på Toten.

Kom på at jeg må fortelle om hvordan det gikk med ulven som kom vandrende ned fra Totenåsen etter Olterudelva, og som minsta observerte stående på skjermingshaugen i Stysjin i våres. Det viser seg at den vandret videre mot Hunndalen, hvor den ble fotografert, hvor den nå sist har kommet seg helt til Valdres, hvor den har spist elleve kuer. Så kaninene skal være glade for at den ikke slo seg til her i Stysjin😉

I går var en god dag, for det første sov jeg godt, men jeg tjente faktisk også hele 6 USD på Stock Photo, hvor jeg fikk 3,2 USD for et bilde av domkirke-ruinene på Hamar, samt tre helt nye bilder jeg fikk det vanlige 0,99 USD for. I tillegg viser det seg at man i år har satt ned prisen på kroneis fra 25 kr til 20 kr, så i sommer får man spise kroneis, i tilfelle kroneisen styrker seg igjen til neste år.

Men det virkelig store var da jeg var nede på byggevaren på Lena, og fikk vite at de selger 20 cm anleggsrør i lengder på 6 m til 850 kr inkl. moms! Jeg måtte bare gni meg i øynene og spørre flere ganger om dette kunne være rett, da dette er supersolide rør med doble vegger, men det var det. Og jeg som gav 209 kr for et støyperør i papp hos Monter på Gjøvik på tirsdag! Dette betyr at papprør nå er en god del dyrere enn anleggsrør, det er helt vilt. Tenkte først jeg skulle returnere støyperøret, men gidder ikke drasse med det til Gjøvik igjen, setter det bare i telthuset, så har jeg et støyperør i tilfelle jeg skulle finne på å støype noe en dag. Eller gamlefar, da kan han få støyperør av meg. For om noen år koster kanskje støyperør 509 kr, og da vil jeg prise meg lykkelig fordi jeg ikke returnerte støyperøret mitt i dag.

Uansett, nå blir det skikkelig morsomt å grave hull til disse anleggsrørene, som jeg setter stolper nedi til lysskjermingen min. De kunne visst kappes med vanlig håndsag, så da bare graver jeg så dype hull jeg klarer, kapper til et anleggsrør og setter nedi bunnen, hvor jeg fyller hullet med stein og blander en sekk ferdigbetong som jeg kliner rundt de øverste steinene, sammen med litt hønsenetting. Kan ikke forstå annet enn at dette må bli stødig nok!

Deretter setter jeg en 2"x2" nedi bunnen av anleggsrøret, bleier det fast, og kjører nedi ei flaske fugeskum på toppen. Så får jeg se om jeg får tak i noe billig bakhon eller noe, da prisen på rupanel har blitt sinnssvak. Hvis ikke trekker jeg bare over ei presenning til barkebille-angrepet i Canada er over, og materialprisene synker tilbake til anstendige nivåer.

Ellers lyttet jeg ferdig samtalen med Sam Vaknin lenger ned her i går, og Vaknin har helt rett, samt at hans konklusjoner samsvarer helt og fullt med funnene og retorikken til James Kalb. Når to super-genier som Vaknin og Kalb kommer til samme konklusjon, da er det ikke lenger tvil, og den nye religionen vår er narsissisme, hvor hvert enkelt menneske under den likefordelte like friheten er gud, tilbeder og et tempel i seg selv.

Det er derfor overhodet ikke lenger tvil om at husmannstroen i Øverskreien, med den norrlandske rosenianske pietismen, som kom hit under den tredje pietistiske vekkelses-bølgen på 1800-tallet, representerte avslutningen av den vestlige, kristne sivilisasjon i Norge. Og det var ingen dårlig avslutning dette!

Ja visst, man hadde store rosenianske vekkelses-bølger også andre steder i Norge, ikke minst på Nord-Møre, men der hadde man et solid haugiansk miljø fra før av. Dette hadde man ikke i Øverskreien, det var først med den norrlandske vekkelses-bølgen pietismen fikk skikkelig rotfeste her, dessuten fant man her et helt spesielt fenomen ifbm. spenningsfeltet mellom storbøndene nede i bygda, mot fattigfolket i steinrøysa i Øverskreien, i nordhellinga nedenunder Totenåsen. Disse norrlandske pietistene her oppe og rundt Totenåsen, skapte derfor en helt unik kristen kultur, som representerte avslutningen av vestlig, kristen sivilisasjon i Norge.

Og kanskje fant denne kulturen sitt absolutte høydepunkt i stua til Nils i Lindstad, når han fyrte opp pipeorgelet sitt, og Totenåsens apostel sammen med Johannes Lindstad og Bernt Overnengen stod ved siden av og spilte på sine dobbelt-skjeftede gitarer, mens de sang gamle, religiøse folketoner?

Dette pipeorgelet ligger nå nedpakket hos Mjøsmuseet. Egentlig burde det vært gjenoppsatt i Husmannstroens katedral her ute på stabburstunet. Men kanskje er etterkommerne av Augustinus Overnengen i Stoughton fremdeles suksessfulle forretningsfolk, slik at de kan ta med seg hele greia, for å sette det opp igjen i Norskedalen i Wisconsin, for å der fortelle hele historien om hvordan Norge som del av den vestlige, kristne sivilisasjon, kom til en slutt her i Øverskreien?

Uansett, vi må markere 150-års jubileet for Even Helmer Hermansen Holmstad i 2024, da han var metodikeren som fikk til at den norrlandske pietismen fikk slik solid fotfeste i Øverskreien, utvilsomt sammen med sin Tilla, som ser ut til å ha vært ei meget energisk dame. Deretter må vi markere 150-års jubileet for Grythengen som fedrealter for Grytheng-ættene i 2025.

2025 utpeker derfor PermaLiv som det endelige sluttpunkt for Norge som del av den vestlige, kristne sivilisasjon, hvor vi deretter entrer den nye narsissistiske sivilisasjon og religion, sammen med resten av verden, under den nye verdensorden. Epoken for Norge som kristen sivilisasjon og kristent land, varte derfor i 1001 år, noe å tenke på.

Hvordan denne nye verdenen blir, forklarer både Sam Vaknin og James Kalb i klartekst, for de som skulle ønske å ta en titt inn i framtida.

Da enga vår har blitt absurd, fyller PermaLiv tomrommet med tårefotografiet.


"French-Algerian philosopher Albert Camus believed that life has no inherent meaning and is, therefore, absurd."

I motsetning til filosof Albert Camus, tror bygdefilosofen i engen at Grythengen hadde masse indre mening, men at meningen har blitt fratatt denne eldgamle husmannsenga vår, slik at den har blitt absurd.

For å fylle tomrommet av denne tapte meningen, fyller PermaLiv tilværelsen med tårefotografiet.

Ellers lanserer Sam Vaknin i videoen nedenfor, for meg det nye begrepet "malignant optimist", eller "ondartet optimist". Dette synes vi er et flott begrep, da er det noe verden er full av, er det ondartede optimister.

PermaLiv forsøker tvert imot å være en godartet pessimist😄

Lytt også til Sam Vaknin fra 1:10, hvor han proklamerer narsissismen som fremtidens religion, hvor enhver person i seg selv er både gud, tilbeder og tempel. Norge er snart der, og i en slik situasjon blir det underlig å feire 1000-års jubileet for Norge som kristen nasjon, en periode som ble avsluttet med den norrlandske pietismen nettopp her i Grythengen.

Veldig pussig at denne 1000-årige epoken i Norges historie skulle avsluttes i himmelengene i gråsteinsjorda i Øverskreien. Ikke mange ser ut til å være i stand til å ta innover seg dette, perspektivene blir vel både for store og for små på en gang. Men med tanke på at kristendommen startet i en enkel stall ved Betlehem, er det jo ikke så rart at den avsluttes i ei enkel husmannseng i Øverskreien heller.

En sommersky fotografert fra taket på våningshuset i Grythengen,


Narsissismen brer om seg, en konsekvens av et narsissistisk samfunn hvor alle sosiale institusjoner har kollapset, og særlig kvinner utvikler nå narsissisme i hopetall.

Så det er helt klart, bedehuslandet og pietismen var kraftige vaksiner mot utvikling av narsissisme. Vi ble derfor ikke frie med avkristningen av Norge, vi ble narsissister, hvor snart hele befolkningen er narsissister, da dette er et fordelaktig trekk, som avles fram av det moderne samfunn.

Av denne grunn har tårefotografiet en grim framtid, da narsissister ikke forstår landskapstap og økosorg.

Dette er et sinnsvakt bra fotografi, av epleblomstringen ved stakitten sist uke. Men ingen forstår dette, på samme vis som de ikke forstår at Grythengen var et sinnsvakt verdifullt sted, som er kastet for svin.

Synd man skal måtte benytte tid til lys-skjerminger, når man evner å ta Totens beste landskaps-fotografier.

Uansett, nå er materialene så dyre, at jeg bare benytter rupanel litt ut fra veggen, når jeg kommer opp på kjørbrua, setter jeg opp tipier bortover hele låvegrava. For disse henger jeg ei grønn presenning i midten, og skyver inntil litt kvist på sidene.

Heldigvis ordner gamlefar kaninbur👍

Se masse flere epleblomstringsbilder fra Grythengen, da Adobe Stock Photo elsket epleblomstringen i år💖, og tok inn alt sammen, rubbel og bit, hvert eneste fotografi:

https://stock.adobe.com/no/contributor/210096309/%C3%98yvind

"Finnmark skal vekk. Der er det arealer. Og der har den norske stat sentralpolitikere som ikke bryr seg katten. Floskelmaskinene spyr ut «sterkt ønsket», «grønn utvikling», «lokal forankring», «lønnsomme arbeidsplasser», «bærekraftig utbygging» mens anleggsmaskinene ruller over landet i skremmende, skremmende, skremmende antall." - Eivind Salen

Og dette er helt greit, vindkraftverkene skal opp, fordi de er progressive, med lokal forankring, sterkt ønsket, grønn utvikling etc. Mens lysskjermingene i Grythengen er reaksjonære, uten lokal forankring (selv om de er forankret i gråsteinsjorda til mine forfedre over flere hundre år), ikke bærekraftig utbygging (selv om jeg benytter rajer og kvist fra Stysjin), og visstnok ikke skal være en grønn utvikling (selv om or-barken er atskillig grønnere enn de kvite vindturbinene).

Uansett, Grythengen skulle vekk, på samme vis som Finnmark, fordi her i enga var det visst ubegrenset med arealer, trodde man. Men nå, til 150-års jubileet om fire år for denne enga som fedrealter for Grytheng-ættene, er Grythengen borte, rett og slett, og jeg ser nå ingen annen mulighet enn at vi forsvinner med den vi også, da her er intet tilbake som gir mening og sammenheng.

Så man må bare finne et sted hvor man kan gjemme seg vekk fra all galskapen, og vie resten av livet til tåre-fotografiet, med tårer for Grythengen og Finnmark, og alt hva der var.

Det får gå, så lenge vi slipper vindkraftverks-helvetet:


Må legge med en artikkel til, meget bra!


På samme vis som for nedbyggingen av norsk natur med vindkraftverk, kan man spørre, hvem sitt ansvar er nedbyggingen og oppsplittingen av Grythengen? Var det ingen som forstod at Grythengen var Grytheng-ættenes fedrealter, vår viktigste samlende gud, og at vi med vårt fedrealters bortgang, ville slutte å eksistere som slekt, fordi ingenting lenger forener oss?

Landet vårt har blitt både svindyrt og svinstygt, et kjøpesenterland og et vindkraftverkshelvete, men fremdeles finnes gutuer for gutufotografiet, en lise for sjelen i en herjet verden, som her i Ytter-Kolbu på Toten.

Støtt opp om MotVind foran Hveem elektro på Skreia kommende tirsdag 15. juni kl 14:00, så kanskje slipper vi å bli amerikanere, hvis vi klarer å slå tilbake mot vindterroren som herjer vårt land💪

Masse nye bilder hos Adobe Stock Photo:

https://stock.adobe.com/no/contributor/210096309/%C3%98yvind?

Tenk det, de tok inn alle epletreblomstringsbildene mine😊 Det er helt vanvittig, og de må bare elske PermaLivs fotografi hos Adobe.

Nye bilder blir til hver dag, uten at jeg aner hvordan, da jeg verken har tid eller oppsøker motivene, de bare kommer dalende ned i skjul, selv om det ikke er jul.

Fra tid til annen oppdaterer jeg galleriene hos Adobe, hvor man får den aller beste opplevelsen av fotografiene. Men for å følge de daglige bidragene, må man følge lenken ovenfor.

https://permaliv.myportfolio.com/


"Amazing! Just like Jotunheimen in Oppland and even more! If I've to emigrate to Cambridge, Wisconsin, because of wind power plant terror, I will miss nothing:-) I already consider changing my name to Ovren Mikkelson Jr., from my great-great-great-grandfather. I will be proud to follow him, but still stay here to fight for my country." - PermaLiv


"I think I rather will wish your book "Becoming an American" for Xmas, as I feel the same thing is happening to me. It's like you went ahead to explore the places that will replace my places here in Oppland, where Montana will be the replacement for Jotunheimen, Lake Michigan for Lake Mjøsa, and Wisconsin River for the Lenaelva River.

I feel like I was left behind here, to regain the history of Ovren Mikkelson's descendents in Wisconsin, and then, when this is completed, to reunion with them.

I hope to start a photo gallery in Cambridge, Wisconsin, as soon as possible, and later to move there to run it myself.

Thanks a lot for showing me the beautiful mountains of Montana! Watching your video I felt the same way as approaching the Jotunheimen Mountains here in Oppland." - PermaLiv

Nja, jeg kjøper den nye boka av Aows, jeg. Det er jo ikke helt sikkert vi blir amerikanere enda. Dessuten har alt blitt så dyrt, at man kan likeså godt slenge på denne boka også. 6000 kr i forsikring på bilen, 10.000 kr for å bytte ny eksos-ventil i går, 25.000 kr i skatt til uka til kommunen, selv om jeg ikke ønsker noen av deres tjenester, jeg har en inntekt på 50 kr/mnd., og jeg gjør en langt viktigere innsats enn noen i kommunen eller staten, eller ellers i det såkalte private næringsliv. Ja, så må jeg tegne ny forsikring på min Dell i dag, 1350 kr, bygningsmaterialer har blitt svindyrt, betalte 209 kr for et støyperør i går, og rupanel 15 mm koster 22 kr pr lm. I Krabyskogen husker jeg vi gav 11 kr/lm for 2"x5" plank for noen år siden, av ypperste klasse, og nå er det dobbelt så dyrt per løpemeter for simpel rupanel!

Så ja, da kan man likeså godt slenge på boka til Aows også, så blir han glad, og jeg får ei meningsfylt fotobok til inspirasjon, i en ytterst meningsløs verden.

Tenk det, de hadde kortleser på Lena, hvem skulle trodd det, og tom. 12 kr. billigere enn på Chlas Olson😄 Så nå har jeg lastet opp fotografiene mine fra de siste tre dagene, og redigert dem i Capture One, hvor det ligger 18 nye bilder i feeden til Adobe Stock Photo og venter på godkjenning, i hovedsak av den flotte epleblomstringen i hagen vår denne våren. Vi må nå bare tro staben hos Adobe ikke er lei av epleblomster i Grythengen enda?

Fotografiet ovenfor er fra Gjøvik gård i vår, da vi trenger litt avveksling fra epleblomstene😘

Ellers var det nok bare så vidt vår leder i Motvind Innlandet, John Fiskvik, ikke avblåste besøket til Vestoppland, da det nå blåser skikkelig motvind på Finnskogen, hvor de har håp om å stanse vindkraftverket på Kjølberget, og de derfor setter alle kluter inn der.

Men vi hadde kommet for langt i planleggingen, jeg og Ragnhild, hvor vi tom. har fått Totens blad til å annonsere arrangementet. Så dette må gå sin gang!

Dessverre er det svært vanskelig å finne musikere, så gamlefar får bare finne fram to sanger av Hans Børli og trene seg opp på disse, slik at han kan tre inn som siste utveg. Kanskje kunne han klare å få med storesøster på fløyte også?

Arrangementat blir foran Hveem elektro på Skreia tirsdag 15. juni kl. 14:00, alle oppfordres til å møte opp, og ikke bare seile med medvinden, for denne fører samme sted som den brede veg.

Men hvor dette er, er det vel ingen som vet lenger, etter at Norge er fullstendig avkristnet fram mot 1000 - års jubileet for kristningen av Norge i 2024. Hvor Norge etter 950 år ble avkristnet på 50 år, dette vil vel bli enda verre enn den raske kollapsen for Maya-sivilisasjonen, hvis jeg ikke husker feil.

Uansett, PermaLiv satser på å dokumentere det siste pustet av kristen sivilisasjon i Norge fram mot jubileet, hvilket fant sted nettopp her i Øverskreien og Grythengen.


Til oppmuntring for alle motvindere.


Vi skal ha et vakkert land, og ikke et kjøpesenterland og vindkraftverkshelvete!

Epleblomstringen i vår er forunderlig, og har masse mer på minnekortet, men det spørs vel hvor mange flere Adobe godtar?

Ellers lurer jeg på om jeg ikke bør bytte navn til Ovren Mikkelson Jr. med det samme? Må vi emigrere til Wisconsin, er det en fordel å ha så mye klart som mulig på forhånd. For jammen går det fort nedover med fedrelandet, etter at vi ble avkristnet. Så det er klart at ethvert tenkende menneske må ha en emigrerings-plan klar.

For min del må dette bli Cambridge, Wisconsin. Selve tettstedet ser ikke så spennende ut, men de har vært gode til å ta vare på naturen i nærområdet. Dessuten, når jeg søker på nettet, finner jeg absolutt fabelaktige bilder av Lake Michigan og Wisconsin River, som da vil måtte erstatte plassen for Mjøsa og Lenaelva i PermaLivs fotografi.

Men nå har jeg det fryktelig travelt, ikke bare kampen mot vindkraften, men jeg må jo også avfotografere, dokumentere og grave fram mest mulig av vår historie, før vi emigrerer, for har vi først emigrert, da kommer vi aldri tilbake.

Dessuten har vi jo 1000-års jubileet for Norge som kristen nasjon allerede om tre år, hvor man ser ut til å være veldig opptatt av begynnelsen på denne æraen, mens ingen ser ut til å være beskjeftiget med avslutningen, som var bedehuslandet rundt Totenåsen.

Her må selvsagt Holmstadengen gjøres ferdig som prosjekt, så mange bilder jeg har derfra. Men også Rustad bedehus bør være et prioritert prosjekt, med sitt særegne interiør.

Deretter, i 2025, har Grythengen 150-års jubileum som fedrealter for grytheng-ættene. Dette bør markeres, hvis vi klarer å holde på dette stedet såpass lenge?

Samtidig må vi finne igjen vår slekt i Wisconsin, alt må være klart til emigrasjon den dagen vindkraften slår rot ved Totenåsen eller i Oppland.


Paul Reiffer var god i dag, og jeg må innrømme jeg hittil ikke har forstått Radius og Treshold i Sharpening.


Fremdeles noen rariteter i min a7III jeg ikke var helt klar over, selv om jeg visste det meste.

Våren gikk sakte, men nå går det fort, fryktelig fort, og jeg har det altfor travelt!

"Veldig bra! Da venter jeg til det nærmer seg 30 dager med å tegne den, slik at jeg får garanti lengst mulig, i tilfelle det ikke går å forlenge den flere år. Noen dager med dingle får gå. Jeg er veldig fornøyd med Dell 13" for billedredigering, og hadde det vært avvik på skjermen, ville jeg aldri fått godkjent så mange bidrag hos Adobe: https://stock.adobe.com/no/contributor/210096309/%C3%98yvind

Med slik god service er jeg meget glad for at jeg gikk for Dell, da jeg begynte med billedredigering med min Sony a7III. Kommer til å investere i ny 13" Dell når den tid kommer.

God helg!" - PermaLiv

Da ordner det seg, skal få forsikring i alle fall ett år hos Dell, og da tar de sd-sporet👌 Ellers er det forferdelig med utgifter nå, med forsikringer og enormt skattekrav fra kommunen igjen, selv om jeg ikke ønsker noen av deres tjenester og jeg kun har 50 kr/mnd. i inntekt, samtidig som jeg gjør en mye viktigere samt ikke minst bedre jobb enn noen av dem.

Fikk heller ikke tid til å bestille 27 mm prime til min Fujifilm X-T200 denne uka, tida flyr og masse jobb med Motvind Innlandet. Skal også stå på stands under Skreia-dagene, men det står om livet nå, hvor Norge går til grunne. Må for enhver pris holde Totenåsen og Oppland vindturbin-fritt, ellers bærer det selvsagt til Wisconsin, det får vi nok til, hvor jeg i så fall kommer til å ta nytt navn som Ovren Mikkelson Jr.

Ellers er det frustrerende å ikke kunne importere bilder, får tro det er mulig å få tak i dingle på Skreia?

Ser også at Norge har 1000-års jubileum som kristen nasjon i 2024, samme år som oldefar har 150-års jubileum, og et år før Grythengen har 150-års jubileum som fedrealter for grytheng-ættene. Pussig dette, da egentlig representerer vel oldefar avslutningen på Norge som kristen nasjon. For kom det noe av betydning etter den rosenianske vekkelsen i Øverskreien, da? Ikke som jeg kan se, Jesus-bevegelsen på 1970-tallet var bare noe importert hippie-skvip. Så vår 1000-årige historie som kristen nasjon, ble avsluttet i gråsteinsjorda i Øverskreien, hvor vi etterpå ble Kjøpesenterlandet, før vi nå gir full gass rett inn i vindkraftverks-helvetet, og utsletter oss selv i grønn, progressiv utopi.

Ja, ja, jeg tror ikke Wisconsin er noe dårligere fotografisk enn Toten, jeg, ei heller Lake Michigan enn Mjøsa. Og finner jeg grava til Ovren Mikkelson, vil jeg ha ei skikkelig suksess-grav å gå til. Pussig, Ovren er den eneste som lever nå, mens de levende er døde. Alt snus på hodet nå i endetiden.

Det siste bildet jeg rakk å importere til min lille Dell 13", før kortleseren røyk. Av epleblomstringen i gårdshagen, selv om noen gård er jo ikke Grythengen lenger, kun subeksurbant ødeland og et Apparatenlandschaft (Peter Wessel Zapffes karakteristikk av et fjellandskap som var ødelagt av vannkraft-utbygging.

Vindkraft-utbyggingen hittil krever 600 ganger mer areal enn Alta-utbyggingen. Etter denne sa man "aldri mer!" Så ble det 600 ganger mer, og snart 6000 ganger mer. Fremdeles finnes masse totninger som ønsker tusenvis av vindturbiner etter Totenåsen Skyline, fordi de mener det er progressivt.

På tide å planlegge å følge i kjølvannet av Ovren Mikkelson. Et eneste bitte lite vindkraftverk i Oppland eller rundt Totenåsen, og vi drar!


"Lr CC isn't DxO's fault — you should yell at Adobe (as I've been doing for years). The best solution from Lightroom CC is to open in Photoshop, but then it's pixels, not a smart object. If Adobe would give us "open as smart object in PS" then I'd be 100% happy. As to C1; I'm not a user – do they have a different plugin architecture than photoshop? If so, that seems dumb. How about an "open in" option? Remember, the Nik tools are just apps that can be called on from any other app." - PhotoJoseph

Så er Nik Collection 4 her, og etter hva PhotoJoseph understreker, bør dette være et verktøy som det er helt greit å benytte fra Capture One, men jeg skulle allikevel ønsket de kunne holde en forelesning med Nik i C1.

Ellers røyk kortleseren i min Dell 13" i går, så da blir det vel til med dingle da, skikkelig harmelig, da det var for å slippe dingler jeg satset på Dell. Skal allikevel forsøke å kontakte dem, men Dell er nærmest klin umulig å få tak i, ingen epost, ingen tlf.nr., bare noe forespørsels-greie som man aldri får svar på. Men har et gammelt tlf.nr., så får gjøre et forsøk.

Videre er det jo fryktelig synd at man skal måtte benytte tid på å bygge lysskjermer og å arbeide mot vindkraft, når man er Totens beste landskapsfotograf👿

Masse løvetann i de gule enger i Grythengen for tiden. Og må si at min 100-400 mm GM har en nokså behagelig, kremet bokeh💋

Nb! Møt opp og støtt Motvind innlandets road-trip-show foran Hveem elektro på Skreia tirsdag 15. juni kl. 14:00🙏

Da skulle min portefølje hos Adobe være oppdatert igjen. Klikk på et bilde for å starte en manuell lysbildeframvisning, og bla deg bakover for å se de nyeste fotografiene først:




Herlig! Dessverre nytter det ikke lenger å bedrive gatefotografi på Toten, da alle våre gater er døde, men vi har fremdeles tilbake en del gutuer, slik at gutufotografiet er et alternativ til gatefotografiet.

Men når vi skal ut på skikkelig reise igjen, da blir Sonys nye, bitte lille 50 mm en del av reise-trioen, så da kan det bli litt gatefotografi. Et problem er at gatefotografiet ofte krever en modellerklæring, skal man få det godkjent hos Adobe Stock Photo. Dette er det svært sjelden man trenger for gutufotografiet😏


En meget interessant samtale med professor, jøde og narsissist Sam Vaknin! Tro hva slags epigenetikk det norske folk er i ferd med å utvikle nå? Dette må være en form for vulgærpsykopatisk narsissisme. Merket nok også draget av politisk korrekte kjerringer, da vi var nede på Skreia i dag for å finne plass til Motvind innlandet. Men til slutt fikk vi den aller beste plassen i hele Skreia, foran Hveem elektro, så heretter blir det alltid å handle herfra! Oppfordrer alle PermaLivs følgere til å benytte seg av Hveem Elektro på Skreia👍


Dessverre mangler vi fremdeles et musikalsk innslag, da storesøster takket nei, så vi er takknemlige hvis noen melder seg. Kanskje gamlefar på trekkspill?

Blomstring på gardsepletreet, tidligere kalte jeg det fossemøllings-epletreet, men herr Fossemøllen var jo som vi nå alle vet kun fossemølling i navnet, selv om han tilbragte de første 6-9 år av sitt liv nede i Fossemøllen. Han ble bare oppkalt etter Marthes første mann, som kan ha falt i Kværnumsstrykene i romjula 1836. Ungdomstiden tilbragte han i Overnengen, før han havnet i Grythengen i 1875 etter seks år som husmann i Vestby, og fire år i Holmstad.

Men med den skjebnen denne enga har lidt, er jeg meget trist fordi han og hans Marie ikke ble med Ovren Mikkelson til Wisconsin, og kveldshimlene over Lake Michigan, kan nok være like flotte som over Mjøsa, slik at de ville ikke ha gått glipp av noe.

Personlig mener jeg slike eldgamle plasser som Grythengen, burde ha fått ligge helt i fred i kulturlandskapet, for å uforstyrret kunne utføre sin gjerning.

Hvor gammelt gardsepletreet er, er det ingen som vet, men det kan være gammelt, fryktelig gammelt.

Ellers er det lite humler i år, kanskje har de ikke klart den lange, kalde våren? Eller kanskje har de ikke fått nok næring, nå som de tar resten av selje-trellisen i Holmstadengen? Som vi vet er jo selja en nøkkelart for humlene, for å komme over vårkneika.

"Kor mye skal de få ødelegge av naturen vår, før noen med makt ser galskapen i denne vandalismen og innser at dette har blitt 'lovlig' på grunn av korrupsjon fra topp til bunn.😡Alle som med vitende og vilje har deltatt i dette burde vært fratatt sine verv og sin makt. Aller helst burde de vært buret inne som de kjeltringer de faktisk er. Har ikke tro på at det kommer til å skje, men det er lov å håpe.🤔" - Brittelitt Johansen

Heldigvis kommer Motvind Innlandet til Skreia tirsdag 15. juni kl. 14:00, og PermaLiv vil da oppfordre alle totninger til å støtte opp. Hva vi får til av innslag, vet vi ikke enda, men Jon Fiskvik og Nils Faarlund skal i alle fall holde appell. Kanskje klarer jeg å få med noen fra korpset til å spille litt?

Vi skal ikke kjenne oss for trygge, de viktigste som fikk nedkjempet Skreiafjella "vindpark" for ti år siden, er borte, og Gjøvik er av de mest vindkrafts-vennlige kommunene i hele landet.

Et typisk eksempel på hvorfor man alltid bør forsøke å ha med kameraet, og da først og fremst min GM 100-400 mm. Dette bildet ble tatt i går kveld da jeg hentet kona, hvor jeg bråstoppet for de siste solstrålene som traff bjørkestammene ved plantefeltet på Krabyskogen. Dette plantefeltet har jeg snart så mange fotografier av, at det er nok til ei lita fotobok i seg selv.

Dette er også en type fotografi jeg tror det er vanskelig å oppnå med smartphone, selv om jeg aldri har eid en smartphone, og aldri kommer til å gjøre det.

Å gå glipp av slike motiv i hverdagen, er simpelthen altfor irriterende. Som da jeg gikk til Vestby forrige dagen, og fikk se den flotteste kveldshimmelen over Mjøsa i manns minne. Jeg er overbevist om at det var slike kveldshimler over Mjøsa, som fikk Herman og Mina til å bli igjen i Øverskreien, den tiden de var som husmenn i Vestby, og hadde kveldshimlene over Mjøsa som sin største rikdom i livet.

Derfor, var det ikke for kveldshimlene over Mjøsa, da ville jeg, jentene og kaninene vært hillbillies i Wisconsin nå, hvor vi ville vært blant likesinnede, istedenfor blant fremmede her i Grythengen. Dette stedet som Mina og Herman valgte istedenfor Wisconsin for 150 år siden, der de satt og holdt kjærlig omkring hverandre på trappa i Vestby, under fortryllende sommerkvelder.

"Can We Live Without Enchantment?"

Bekkeblom ved Lenaelva, fotografert med min 100-400 mm. Jeg vil gjøre denne sammen med min 24 mm 1.4 GM til min faste fotografiske duo, hvor jeg fotograferer håndholdt med min 100-400 mm GM, og på stativ for "long exposure photography" med min 24 mm.

Min trofaste Tamron 28-75 mm blir kun supplement ved spesielle anledninger, og vårt nye Fujifilm X-T200 blir nok mest et familiekamera, selv med ny 27 mm pannekake-linse på.

Resten av livet blir det 100% fotografi, med fotografering, prints, fotobøker, utstillinger etc. Jeg tar fotografiet med meg i graven, uten å kvile, verken på mine laurbær eller annet, en eneste dag!!!!



Da er lagt ny strategi, istedenfor å gjøre 24 mm, 50 mm og 24-105 mm til min faste trio, satser jeg heller på duoen 24 mm og 100-400 mm. 24 mm vil jeg benytte til "long exposure photography", mens 100-400 mm blir for håndholdt hverdags-fotografering. Dette fordi disse valgene ligger lengst mulig unna mobiltelefon-fotograferingen, samt at jeg jo har begge linsene allerede. Trioen nevnt ovenfor blir kun til reise og ekstrem hiking, og jeg vil ikke skaffe meg denne før vi skal ut på skikkelig reise igjen.

Jeg har også kommet til at jeg satser 110 prosent på fotografiet resten av livet, da jeg allerede har blitt så gammel, at jeg ikke har noe valg. Alt som kommer i vegen, som lysskjermingen, ser jeg kun på som hindringer for fotografiet, som må ryddes av vegen så fort som mulig. Men jeg vil aldri igjen, som jeg tenkte, la noe komme mellom meg og fotografiet. Fotografiet vil alltid ha førsteprioritet!

Rabbit Paradise.


They've become friends😂

Såmaskina ved stabburet.

"Noen mennesker ser ting som jeg ikke legger merke til, for eksempel håndvesker som koster 35 000. Eller rike menn som sender hverandre signaler med klokka. Det er bare de som ser det, ikke jeg. Sånn er det med fugletitting også. Folk legger ikke merke til fuglene. Det er noe av det jeg syns er fortvilende når det gjelder vern av arter. At artene dør blir noe helt abstrakt for sånne folk, for i deres verden har disse artene aldri eksistert. De har aldri sett dem. De har ikke engang hørt om dem, sa Ambjørnsen." - Harvest


"Folk legger ikke merke til himmelengene. Det er noe av det jeg syns er fortvilende når det gjelder vern av himmelenger. At himmelengene dør blir noe helt abstrakt for sånne folk, for i deres verden har disse engene aldri eksistert. De har aldri sett dem. De har ikke engang hørt om dem, sa Skammingen i engen."

Så sant, så sant, i øverskreiingenes verden i dag har himmelengene, med Overnengen, Grythengen og Holmstadengen, aldri eksistert, de legger simpelthen ikke merke til dem, fordi de kjenner ikke til deres kjennetegn, de har aldri hørt lyden av dem, aner ingenting om deres historie. Det eneste de legger merke til, er hvis naboen har fått ny bil.

Da solgte jeg et bilde av stakitten, 12 dager siden sist og 0,99 USD inn på kontoen. Og ja, jeg kjenner meg helt innesperret bak denne stakitten, klarer nesten ikke gå utenfor den for å slå høyet engang, da det er ukjente mennesker omkring overalt, som stirrer på meg. Egentlig går jeg helst ikke ut av våningshuset heller, så hvordan kan man være kulturbærer under slike forhold?

Men kaninene, de finner alltids en veg ut, de gresser både innenfor og utenfor stakitten. Og nå har de blitt venner, hvor de ligger og koser seg sammen under trampolina.

Uansett, samfunnet må da ha blitt helt sykt, alt rives fra hverandre og det er ingenting som holder oss sammen lenger. Allikevel virker det som om alle synes alt er ved den skjønneste orden.

Men man får støtte Motvind. Nå viser det seg at Gjøvik er av de mest positive kommunene i hele landet til vindkraft, så sannelig lever vi utrygt i Oppland også. Får vi vindkraft her, da bærer det rett til Wisconsin, så håper jeg etterkommerne etter Ovren Mikkelson har blitt skikkelige hillbillies!

"America’s Elites Are Terrified of Hillbillies"

- Nye veier og bygg stenger for de ville dyrene

"Mennesker bygger overalt. Ville dyr kan ikke lenger vandre dit de vil for å finne mat. – I praksis setter vi dyrene i bås, sier professor."

Ja, akkurat slik kjenner jeg meg, satt i bås, for det er bygd overalt, og jeg makter da ikke å gå rundt i enga mi lenger, da det er mennesker overalt omkring i gardskoronaen min, som stirrer på meg, mennesker som jeg ikke aner hvem er, hvor de kommer fra, hva de gjør her, hva de heter, hva de arbeider med, og aldri kommer jeg til å få vite det. De bare stirrer rart på meg, som om jeg er en freak fra en annen planet eller sivilisasjon. Hvordan kan man være kulturbærer under slike forhold?

Og tidligere, da var det jo bare Grythe og Grythengen, hvor Grythe var en hel gård, slik den skulle være, etter odelsloven. Hvor man kløyvde veden med øks på dumpt jordgulv, og ikke med fresende kløyvere, hvor man slo gresset i hagen med ljå eller lot dyrene beite det ned, istedenfor gressklipper-tanks som høres ut som Apache-helikoptre, hvor man hadde stearin-lys i vinduene istedenfor kunstige stjernehimler og flomlys, hvor man hadde bibel-vers på veggene istedenfor kjempe-TV'er på 350X180, som flommer utover nattemørket, hvor man spilte akustisk gitar istedenfor store stereo-anlegg, hvor man bar vannet fra brønnen istedenfor å kvine det ut gjennom høytrykks-spylere, og hvor det var skammelig å sitte ute uten å gjøre noe. Hvordan kan man være kulturbærer under slike forhold?

Istedenfor brønn er det stort, skakt og stygt pumpehus, der brønnen stod. Istedenfor direkte vannkraft i Olterudelva, er det høg- og lavspent overalt i skogen og på jordene. Stedegen teknologi finnes ikke. Det hele ser ut som et Apparatenlandschaft (Peter Wessel Zapffes karakteristikk av et fjellandskap som var ødelagt av vannkraft-utbygging. Hvordan kan man være kulturbærer under slike forhold?

Ja, jeg bare lurer? Man kjenner seg virkelig som et skremt, innestengt, forvirret vilt dyr her i enga vår. Så det moderne samfunnet tar visst knekken både på de ville dyrene og på kulturbærerne. Undres hvorfor det skulle bli slik? Ville det ikke vært bedre hvis Grythengen hadde fått ligge i fred ved elva si, som Grythes eneste naturlige satellitt?

Nei, det gikk ikke bra dette her, Herman og Mina. Dere skulle blitt med til Wisconsin, sammen med Ovren Mikkelson.

"Fotografisk fortrylling I"

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...