Wednesday, September 16, 2020

Tårevandringer VIII (Walks of Tears)

Et irrelevant sted.

-Wikimedia.

"Even so, industrialism is dehumanizing and to all appearances can’t stop being so. It has greatly contributed to the current abolition of history, culture, religion, and even human nature as socially-recognized realities. After all, what do faith, ancestral heritage, or the distinction between man and woman have to do with a chemical plant, computer network, financial system, or code of government regulations? And if the latter are the things we live by, why bother with irrelevancies?" - James Kalb


Tre av Totens største slekter og mange bislekter har sin stamfar her fra Grythengen. Olterudelva, med kanskje den mest karakteristiske elvedalen som svinger seg ned fra høylandet mot Mjøsa, har Holmstadengen og Grythengen etter størstedelen av sitt leie gjennom kulturlandskapet. Dette kan være av de aller eldste husmannsplassene oppunder Totenåsen. Allikevel er det ingen som bryr seg om dette stedet, og jeg har lenge undret meg over hvorfor det er slik? Fram til i dag, hvor Kalb gir svaret, fordi for dem alle er dette irrelevant, dette stedet er irrelevant, så hvorfor bry seg?

"And if the latter are the things we live by, why bother with irrelevancies?"

Historien, kulturen og forfedres arv er irrelevant for dem alle i dag, for alle herr Fossemøllens ætlinger, for alle som arbeider i kommunen, for alle som sitter på Koigen i Hamar og nyter kulturelva mi der den så mektig kaster seg ned fra Tjuvåsen. Fullstendig irrelevant! Totalt irrelevant!

For hva har dette å gjøre med kjemikaliefabrikker, datanettverk, finanssystemer eller statlige koder? Ingenting, absolutt ingenting, derfor er den fedrearv, den kultur, den religion og den historie som er knyttet til dette stedet irrelevant. Om det alt blir borte er bare bra, fordi da kan vårt industrielle samfunn gli enda lettere, fordi man slipper slikt sand i maskineriet som disse irrelevansene er. Derfor er det kun en velsignelse om Grythengen og himmelengene og alt hva som hefter med dem forsvinner ut av historien, slik at vi kan konsentrere oss om hva som er relevant innenfor et industrielt samfunnssystem.

"Regjeringen, med partiene Høyre, Venstre og KRF griper ikke inn. Tvert i mot, så går særlig partiet med statsråd og talsmenn hardt ut mot oss de kaller «vindkraftmotstandere», de sverter oss og snakker stygt om oss, og ser ut til å sette støtet inn mot å frata oss troverdighet og moral. Vi er liksom dårlige mennesker, vi, som setter av tiden vår til å gjøre noe med den åpenbare uretten som akkurat nå rir vårt land, og som de er ansvarlige for." - Eivind Salen

Akkurat slik opplever jeg det også, jeg er ansett som et dårlig menneske fordi jeg avsetter tid til å dokumentere de siste rester av våre forfedres arv, av vår religion, vår historie og kultur. Dette er det samme som de driver med i Motvind, de bryr seg om irrelevanser, og slikt kan ikke aksepteres innenfor et industrielt samfunn.

Selvsagt, himmelenga mi har nå blitt et meget herjet suburbant ødeland, og i motsetning til naturelskerne på Frøya har jeg ikke som mål å aldri gi meg. Men jeg gir meg kun når vårt irrelevante fedrealter kommer i konflikt med tårefotografiet. Når dette skjer velger jeg tårefotografiet.

Selv ønsket jeg å bedrive et regenerativt, permakulturellt landbruk her.


Samt være historiemaler, kulturbærer og ikonmaler av vårt historiemaleri i kulturlandskapet. Dessverre er dette irrelevant under vårt industrielle samfunn.

-Wikimedia.

Korps i Totenvika i dag, ruslet en liten tur imens, deilig å slippe kjøringen til Gjøvik, samt ikke minst å slippe Gjøvik, dette har blitt en ufattelig nitrist by etter alle naturødeleggelsene de siste 2-3 årene. Ja, det er nitrist på Toten også, dette har blitt et industrielt samfunn, men i det minste har man enda ikke helt og fullt klart å industrialisere landskapet.

Etter rusleturen begynte jeg så vidt på jubileumsboka til Fellesmisjonen, og hva jeg ikke har tenkt over før var det fantastiske omslagsbildet på boka av Brennsætersjøen med Brennsætra, med Totenlandet i bakgrunnen. Skal se om det er mulig å gjøre opp igjen dette motivet med tiden, hvis det ikke har vokst for mye til?

Må få lest denne boka nå, er ikke så flink til å lese bøker lenger, finner det dessuten mer behagelig med en skjerm, men da det nå er aktiviteter fra mandag til torsdag hvor jeg må vente, skal jeg ta med denne boka og lese litt i den etter hver rusletur med kameraet. Og snart blir det så mørkt at man heller ikke kan fotografere om kveldene, så da kan det vel hende jeg kommer gjennom den fram til jul.

-Wikimedia.


-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

"Behind many of the confusions of the present day—political, cultural, moral, and religious—lies the problem of industrial society."

Sitatet er hentet fra Kalbs siste essay. Allerede etter første setning faller man i støvet for vår tids viktigste tenker, James Kalb. Selv ville jeg lagt til teknologisk forvirring, for også her er forvirringen total. Personlig må jeg bare innse at jeg har mistet hele min slekt, hele min historie, hele min tro og hele mitt landskap, alle mine tradisjoner, og nå også mitt fedreland. Hverken politisk, kulturelt, moralsk, religiøst eller teknologisk har jeg noe som helst til felles med noen lenger, vi deler ingen tanker, ingen minner, ingen teknologi, ingenting.

For 100 år siden, da stabburet ble bygd, på høyden av bedehuslandet, var situasjonen stikk motsatt, hvor storfamilien og samholdet nådde en historisk topp. Nå borte, og erstattet av det industrielle samfunn, hvor vi fikk alt vi kunne begjære, men ingenting har.

Tidvis er jeg helt sløv, dette sommerfjøset har jeg gått forbi hele mitt liv og trodd det var et uthus, fram til jeg i går kom opp til det bakfra og så det var innredet med kubåser. På samme vis oppdaget jeg ikke at huset ved kjørbrua i Holmstadengen var et brønnhus før for et par år siden. Hadde bare min 100-400 mm GM med meg, så fikk ikke tatt det beste bildet, samt at jeg ble forstyrret av en kalveflokk som nok trodde linsa var en saltstein og absolutt skulle slikke på den. Men skal tilbake seinere med min 24 mm GM for å dokumentere dette herlige sommerfjøset skikkelig både ut- og innvendig👌

-Wikimedia.

"Demokrati, hva er det?

Vi får stadig slengt i ansiktet at vi kjemper imot lovlige demokratiske fattede vedtak.

Ja mobbe gjengen på skolen eller på jobben er også demokratiske prosesser.

Flertallet mobber et enkeltindivid.

Et menneske som opplever mobbingen og trakasseringen blir gjerne kalt offer og individ.
Da er det enklere å stå på utsiden og ikke ta stilling til individets situasjon om overgrep og terrorisering fra mobbegjengen som har hatt demokratiske vurderinger og tatt en demokratisk beslutning.

Idag kaster vi individet i pissarenna.

Jeg var et mobbeoffer på barneskolen helt til jeg tok en stor planke og slo til den demokratiske gjengen.

I etterkant har jeg forsvart andre som har blitt mobbet.

Desverre så har jeg også vært med på å mobbe en jente i klassen. Uskyldig morro fra vår side. Vi kalte henne pus. Hun hatet det.

Heldigvis fikk jeg snakket ut og gjort opp med "Pus" før hun tok sitt eget liv.

Idag blir lokalbefolkningen rundt omkring i Norge mobbet og terrorisert av et Storting og Regjering som hjemmer seg bak masken demokratiske prosesser.

Samtidig får vi slengt etter oss ord som at vi er klimafornektere, uforstandige at vi ikke forstår det grønne skiftet fra mobberne i Regjeringen.

Men jeg har lært meg en ting;
Jeg har lært meg å slå tilbake.

Men tre enkle utsagn er meget viktig for meg.

Ingen har større kjærlighet, enn denne at han setter sitt liv til for sine venner.

Elske min neste som meg selv.

Elske Herrenen min Gud og Hans skaperverk med alt hva jeg har.

Vår familie vil fortsette å jobbe med alt hva vi har i orkan styrke for mobbe offerne / individene over hele vårt land.

Våre kjære venner som blir mobbet av Regjering, Storting, vindkraftbaroner, lobbyister og andre såkalte demokratiske terrorister.

Ja til Livskvalitet
Ja til naturmangfoldet
Ja til menneskeverd
Ja til Europas siste villmark
Ja til renovering av vannkraften
Ja til nye måter å produsere energi på, uten å skade noen eller noe." 

- Hans Petter Thue

Fantastisk av Thue ovenfor! En fyr jeg virkelig håper å kunne treffe en dag. Dessverre kan jeg ikke besøke ham på Haramsøya, da jeg ikke makter å reise omkring i dette vindkreftverks-marerittet landet vårt har blitt, synes det er bedre å kalle dette her for kreft enn kraft, hvor landet vårt nå har full spredning, hvor kun Totenåsen og Oppland er spart enn så lenge.

-Wikimedia.

"det grønne skiftet

når vi 
bytter grønt 
og levende 
mot grått og dødt

det grønne skiftet 

når vi bytter 
grønt gress mot 
grønne dollars

det grønne skiftet

når vi bytter
fjellbekkens sølv 
mot grønn 
hydraulikkolje

det grønne skiftet

når vi bytter
håpet det lysegrønne 
mot svarteste
håpløsheta

det grønne skiftet

når vi bytter
natur mot
unatur

det grønne skiftet

profittjegerens 
drøm
rypejegerens 
mareritt

det grønne skiftet

når noen
selger det
alle og ingen
eier

det grønne skiftet

når de slu og 
sleipe stjeler 
vår felles
arv og framtid

det grønne skiftet

når grådigheta og
fanatismen til
de få
pisser på det 
flertallet 
holder hellig

det grønne skiftet

den egentlige 
miljøkrisa

det grønne skiftet

det ultimate
bedraget

det grønne skiftet

demokratiets 
tillitens og
samfunnskontraktens
banesår

det grønne skiftet

undergangen 
solgt inn 
til oss som en
overgang

fra elvesus 
til turbinbrøl på
no time

fra bekkebrus
til kjemikaliesøl på
et øyeblikk

fra livskvalitet
og helse til
iskast og
mikroplast

før du vet 
ordet av det

de neste
25 år
minst

på mange 
måter for
alltid

jeg syns 
mest
det grønne skiftet

høres 
mer og
mer ut som

billig grønn
dritt med 
blinkelys på 
taket

røde strober 
som et 
raveparty fra 
helvete

siste kveld
med gjengen

i red light 
district

der noen
har hora bort
framtida vår og
påført oss
livsvarig
sykdom

jeg syns 
det grønne skiftet

høres ut 
som verdens
dårligste 
idé

i praksis
hvis det er
sånn 
det skal 
være

takker jeg

nei

- Geir Stenersen

Var nær ved å slette fb-kontoen min, slik jeg har gjort det med Instagram, men er nå glad jeg beholdt den, hvor jeg faktisk nesten kun får opp vindkraftverks-nyheter i feeden min, og der er det mye bra.

En stor takk til Geir Stenersen for hans megetsigende dikt!

-Wikimedia.

Klarte det😀 Først C1 og så 2 filtre i Nik Collection, men det ble bra til slutt. Synes ikke alltid min GM 100-400 mm gir de beste fargene, så råfilene fra denne kan være litt utfordrende.

-Wikimedia.

Kalb er ute med nytt essay i dag, har bare fått skummet det litt så vidt, men dette var innertier! Ser ikke bort fra at dette kan være det beste og viktigste essayet som er skrevet i hele 2020, det første året i det nye årtiet som har begynt så skakt, samt ubegripelig aktuelt ifht. 100-års jubileet for husmannstroens katedral. Bøyer meg i støvet for Kalb, vår tids viktigste filosof. Må ut å kjøre litt nå, men dette essayet, det skal granskes det!

Vel, kom på, vi har jo også Bongards bidrag fra tidligere i sommer, dette også ekstremt viktig. Så jeg får se begge disse to som innlegg til jubileumsåret.


De var riktig flotte i kveld, bjørkene etter gamlevegen over Grythengen.

-Wikimedia.

"Uansett perspektiv og hvilke kriteria man legger til grunn trumfer urørte norske naturområder vindkraft i alle henseende - og i stadig økende grad. Forutsetningen for lønnsomhet i vindkraftanlegg er at verdien av norsk natur settes til null. Cash flow i disse prosjektene er meget kortsiktig og forutsetter støtteordninger som betales av norske forbrukere, mens skadene på våre urørte naturområder er permanente. Nok er forlengst nok! Stopp galskapen!" - John Fiskvik

Amen!

I Østby gikk jeg på epleslang og stjal med meg tre epler, da jeg vet at fra gamle Jan har jeg ingenting å frykte, da han tar alt med et smil på sine gamle dager.

-Wikimedia.

Galskapen vil ingen ende ta, hvor de i tillegg arbeider for slik djevelskap på et bedehus. Nå mangler det bare at Solhøy bedehus i Nord-Hurdal leier ut bedehuset sitt til vindkraftverks-mafiaen, hvor brennsæterfolket inngår en samarbeidsavtale med NORWEA, hvor de arbeider for vindkraftverk på Minnåsen.

Absolutt ingenting overrasker meg lenger, absolutt ingenting!

"Vefsn formannskap har hatt møte på det lokale bedehuset i regi av NORWEA.

Halleluja

De topper det hele med at de lokalt folkekjøpte politikerne stryker en del av rådmannens forslag som framhever at utbyggingen har negative konsekvenser for reindriftsnæringen.

Halleluja

Vefsn har med vedtaket om å stryke forslaget som framhever negative konsekvenser for reindriftnæringen, blitt nominert til kandidat til det mest intelligente og reflekterte formannskap i "Molboland".

Halleluja

Helg.no

Av Jon Steinar Linga"

Har sagt det før, kaninene er gale, får de friheten gjemmer de seg enten under terrassen eller i gresset og ligger der og trykker.

-Wikimedia.

Gikk en liten tur etter grenda i kveld, tok med kameraet, problemet er bare at det blir altfor mange bilder. Vet ikke helt hva jeg skal gjøre, det blir bare å redigere og redigere. Å leve her i himmelenga vår er en tragedie, mine to aller største fiender på hele Toten har bosatt seg her, og enga mi er maltraktert samtidig som det sivile samfunn har brutt sammen i kjølvannet av bedehuslandets bortgang, samt ikke minst at fossemøllingsættene fullstendig har sviktet sitt fedrealter. Men allikevel er Toten en fotografisk drøm, hvor motivene bare strømmer inn på kamerasensoren. I Gjøvik er det absolutt ingenting å fotografere, det har blitt umulig å ta et godt bilde der, så det er håpløst å flytte tilbake dit. Håpet er at vi kan finne et sted hvor vi kan trekke oss helt vekk med tårefotografiet, hvor vi ikke har noen fiender og hvor ingenting er ødelagt av moderniteten.

-Wikimedia.

Men det er ikke bare her i dette eldgamle fedre-altret vårt at fornuften har abdisert, da hele fedre-landet vårt går til grunne nå, det er sinnsvakt alt sammen. Alt og alle har blitt sinnsvake. Personlig fatter jeg ikke at folk orker å leve lenger, ja selv lever jeg ikke lenger, jeg bare holder meg kunstig i live gjennom tårefotografiet. Dessuten må jeg leve for å passe på jentene, for hvordan dette landet kan utvikle seg, det er jeg høyst usikker på.

Enda et bilde fra kveldens lille spasertur. Selv fatter jeg det ikke, men samme hvor man retter linsa her på Toten bare spretter motivene inn på kamerasensoren. Det er aldri spektakulært, men forunderlig vakkert allikevel.

-Wikimedia.

"SJÅ DETTE KARTET! NYTT OMRÅDE TRUGA.

FJELLA ER VORTE FRITT VILT – FORNUFTEN HAR ABDISERT.

Igjen – sjå på det vedlagte kartet. Utarbeida av Folk For Fjella.

Alle industriområda du ser her er teikna inn på bakgrunn av originalkart frå BKK, ZEPHYR, NORSK VIND OG EOLUS:

187 km2 planområde (187 000 mål)

750 vindturbinar (basert på Norsk Vind sine tal – ca 4 turbinar pr km2)

1875 mål med planert oppstillingsareal for turbinar. (1 875 000 m2)

650 km med høgstandard anleggsveg (90 m lange turbinblad (rotordiameter på 180 m - endra etter første utelegging))

Alt dette er industriområde i HØGFJELLET i kommunane Masfjorden, Modalen, Alver, Gulen og Høyanger – stort sett mellom 700 og 1250 m.o.h.

BJØRN WEST- fjella, Nordhordland – Gulen - Høyanger, vil vera episenteret for vindindustri i Noreg.

LIKEVEL: Ingen regjeringsmedlemmer reagerer, nesten ingen Stortingsrepresentantar reagerer, embetsverket med ansvar for natur, miljø og kultur tørr ikkje reagera. Riksmedia stiller knapt ein einaste kritisk spørsmål.

Det er totalt uforståeleg.

Dersom ikkje våre ansvarlege folkevalde og fagansvarlege forvaltning straks reagerer – så kan me erklæra norsk areal- og naturforvaltning som avskaffa- Korkje meir eller mindre.

Regjeringspartiet Høgre har Nordhordland sin einaste stortingsrepresentant. 
Kvar er ho? Synest ho det er greitt at samtlege kommunestyre, alle ordførarane og bygdefolket i regionen - vert overkøyrd?

Dei andre partia som er representert på Stortinget. Alle som i desse dagar posisjonerer seg for å verta nominert for stortinget i Hordaland og Sogn- og Fjordane. Kvar er dei?

Folk For Fjella krev klare svar frå dei med ansvar.

Info:
Lyseblått - Norsk Vind as (nytt område på ca 52 km2 i nordvest)
Raudt (lyst) - BKK/Zephyr
Grønt - Zephyr
Lilla - Eolus"

Som dere kan lese ovenfor i teksten fra La fjella leve, har det kollapset totalt nå, folk og myndigheter raserer alt, absolutt alt, og er det noen som er glade i fedrealteret eller fedrelandet sitt, skal de tas, ekskluderes, de er reaksjonære, hatister, populister, ja jeg vet ikke hva.

Omfanget av vindkraftverks-infernoet er så voldsomt at det virkelig slår en til jorden, selv går jeg med en angst om hjertet hele tiden, det å vite at våre politikere og vår forvaltning har gått berserk og blitt en ødeleggelseskraft på linje med den verste krigsmaskin, samtidig som media er fullstendig korrumpert, slikt er vanskelig å ta innover seg.

Selvsagt vil de bare gjøre narr av meg også hvis jeg skulle prøve å berge fedrealteret mitt, da de er helt i strupen på de som forsøker å berge fedrelandet vårt. Det er noe satanisk over alt sammen!

-Wikimedia.

Her i det øvre vinduet i mølla ved Kværnum stod herr Fossemøllen den eldre og skuet utover Mjøsa og Lenaelva, mens han vurderte om han skulle tilbringe alderdommen i Skreia, som høyt respektert industrigrunder, eller om han skulle velge eventyret og bli med amerikabåten til det lovede land? Han valgte det siste, hvor han levde godt på Manhattan, spankulerende på Broadway sammen med sin utkårede, med spaserstokk og flosshatt.

-Wikimedia.

"Bildet er fra Øyfjellet. Dette er 55 km2 sørsamisk kalvingsland for reindrifta, holdt i hevd og beskyttet av lov og rett i århundrer, men nå tatt av norske energimyndigheter og kalt en vindkraftkonsesjon. De setter turbiner på det, 72 stykker på over 200 meter, og så kan de bruke Energiloven til å få norsk, statlig kontroll over arealene. Arealene følger med konsesjonen. Konsesjonen blir delt ut - gratis - til den som har tegnet grunneieravtaler og søkt på den.

Akkurat nå er den eid av svenske Eolous, som har solgt det videre til tyske Aquila Capital for 300 millioner kroner. Arealene er også pantsatt for 312 millioner - ikke kroner, men - euro, hos nederlandske Rabobank. Kraften turbinene skal produsere er solgt for 15 år fremover til canadiske Alcoa, som er beskyttet av det norske garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK).

Hvor ble det av kalvingslandet, her? Det ligger under anleggsmaskinen dere ser på bildet. Det er samisk land som blir boret sønder og sammen, samisk kultur og tradisjoner som sønderknuses.

Lov og rett?

Hvem har rett? Anleggsmaskinen, jeg tror det heter boregeit, og skulle hete knusemonster, eller er det menneskene som står rundt den.

Mandatet til anleggsmaskinen er at den norske stat med energimyndigheter har tatt landet, og gitt det en konsesjon utbygger har fått den norske statsmakts med Regjering og Storting velsignelse til å bygge ut.

Mandatet til menneskene som står rundt, er Folkeopprørets mandat. Når viktige verdier er truet, så reiser folk seg opp for å beskytte dem. Beskytte landet, beskytte hverandre.

Det er juridisk rett mot naturretten, lover skrevet ned i dokumenter og vedtak, og lover vi kjenner på i dypet av vår sjel. Jeg kan sitere Immanuel Kant, «det er to ting som forundrer meg, stjernehimmelen over meg, og moralloven inni meg».

Utbygger kunne ringe politiet, og be dem komme og fjerne menneskene. Vi har ringt og meldt politiet mange ganger, men de lytter aldri til oss, gir aldri maskinene noen problemer. Det er kapitalmakten som trumfer folkemakt, nå i vår tid.

Det er Folkeopprørets natur å reise seg mot dette.

Aksjoner er en bagatell. Det bremser utbyggingen noen timer, og fører til at utbygger hyler opp og ber om utsatt frist i månedsvis. På Øyfjellet er det fra 31.12.2021, som Stortinget har satt som endelig frist, til 01.09.2021, som Vindkraften ser ut til å instruere energimyndighetene om å få. Også her er det folkemakt mot Kapitalmakt.

Og til vår forundring, står Regjeringen, med partiene Høyre, Venstre og KRF, med begge bein og hele kroppen på kapitalmaktens side.

I hele natt har vi skrevet høringsuttalelse på den motsatte fristen. Det arbeidet fortsetter frem til høringsfristen går ut. I tillegg støtter vi reinbeitedistriktet Jillen-Njaarke i begjæringen om midlertidig forføyning, som kommer opp nå om et par uker. Og vi skriver brev til FNs Spesialrapportør for urfolks rettigheter. Og vi skriver og ringer til politikere.

Vi gjør alt. Vi gjør absolutt alt vi kan. Dette er forrige ukes ukerapport. Les den også. Dette er viktig. Det er et overgrep som skjer i vår tid, og det er vi som kan gjøre noe med det. Det er vårt mandat. Det er Motvind.

Spre budskapet. Bli med. " - Eivind Salen

Alt må bort nå, partisystemet, statsmakten, alt, da dette er for grovt. Vi har falt for dypt og må begynne på nytt, vi må fullføre det haugianske prosjekt og legge Ordet helt og fullt i hverdagsmenneskets hender.

Kværnumspølen rett ovenfor Fossemøllen. Herr Fossemøllen den eldre satt nok ofte her og fisket, med storørret til middag hver søndag.

-Wikimedia.

"Det Piketty gjør her er å sammenlikne den vestlige intellektuelle eliten med Brahmin-kasten i det indiske kastesystemet og gjennom store velgerdata vise at denne «kasten» nå stemmer det som kalles «venstre». Venstrepartiene har ifølge Pikettys data forlatt sin gamle klassebasis i arbeiderklassen og de lavtlønte gruppene og istedet blitt partiene til utdanningseliten – «brahminene»." - Steigan


Fin artikkel her, dette er den nye geistligheta, som har tatt tilbake Ordet fra hverdagsmennesket, Ordet som vår apostel la i hendene på de tidligere husmenn og leilendinger her i gråsteinsjorda i Øverskreien. Kommunalsjefen er en av dem. Det lutherske standssamfunnet er tilbake, men denne gangen ribbet for Gud og tradisjonene!


I et samfunn uten Gud og tradisjoner tar narsissismen over, hvor hvert menneske er en liten gud i seg selv, hvor hver enkelt definerer sitt eget verdensbilde.

Refleksjoner i Lenaelva.

-Wikimedia.

"Samme dag var det også appeller, markering og befaring i Nord-Odal, kommunesenteret Sand. Sand er tettstedet som vil miste drikkevannet sitt, om det blir lekkasje fra anleggsmaskinene eller turbinene, eller når komposittmateriale og epoxy-forbindelser skaller av, og går i grunnvannet. Svarttjenn er kilden, og på høydene bak skal turbinene stå.

Nord-Odal er bare noen mil fra Gardermoen, der Høyre hadde landsmøtet sitt. Høydedragene Songkjølen og Engerfjellet, der de 35 turbinene skal stå, ligger i innflygningen. Det vil bli blinkende, hvite høyintensitetslys med styrke 100 000 Candela. De vil blinke 40 til 60 ganger i minuttet.

Jeg var til stede i Nord-Odal, og snakket med dem som var berørt. Tina Bru var på Gardermoen, og ble utnevnt til nestleder i Høyre." - Eivind Salen


Dette er ille, ja dette er ille. Det er som da fascistene hadde festmøter mens jødene skreik i terror i gatene. Tina Bru har null empati, men det ser det ikke ut til at noen i Høyre har. Og Venstre og KrF er med i denne regjeringa her, aldri mer KrF på meg, dette blir for grovt. De er like svikefulle og unnlatende som pave Pius XII under Holocaust. Det er forresten den norske kirke også, for vi har nå å gjøre med et Helicaust, den ytterste, totale ondskap har rammet vårt land.

For de som kan, her er en liten forsmak på hva som venter i Nord-Odal hva gjelder lysterror: https://www.facebook.com/100003827388172/videos/2172682716202620/

Ble forresten selv utsatt for lysterror i lommehullet vårt i Gjøvik, det også av ei covert-høne, akkurat som Tina Bru.

Håper flest mulig kan møte opp til vardetenning i Totenvika torsdag 8. oktober kl. 18:00. For de som ikke kan, tenn en liten vardeild på jordet eller i hagen da vel. Eller i det minste sett et stearinlys i vinduet.

Vi er i krig nå, kjære venner. Hva som skjer nå er ingen spøk. Dette er blodig alvor, og det gjelder oss alle, det gjelder vårt lands eksistens.

Da ble det et bilde til av denne flotte høstbjørka ved Olterudelva, denne gang i breddeformat.

-Wikimedia.


Hm, har lyttet litt til Ross Rosenberg mens jeg redigerte bilder nå, indusert samtale var et nytt begrep. Har nok gått i denne fella selv, men har man med slike mennesker å gjøre og ikke kan unnslippe dem, er nok det eneste man kan gjøre å brøle, og da mener jeg virkelig brøle ustanselig uten å la dem slippe til med et eneste ord. Får ikke hjelpe om folk tror man er gal, for husk at narsissisten alltid er galere!

Trist at vi skulle havne i et lommehull med ei covert-høne i Gjøvik, lille M gråt i flere uker fordi hun mistet bestevenninna si, og hun gråter vel enda. De skulle vokst opp sammen, lik søstre, men vi kan ikke være sammen med noen som har omgang med disse onde menneskene som ødela våre liv og lommetunet vårt for oss alle.

Og nå har vi havnet i et land med ei like ond covert-høne, Tina Bru. Hun ødelegger våre liv og landet vårt for oss alle.

-Wikimedia.

De siste ti årene har PermaLiv arbeidet dag og natt for å bevare skjønnheten i verden, hvor vi vant en viktig seier for ti år siden med vindkraftverket vi nedkjempet på Totenåsen. Men nå kollapser det noe voldsomt, hele landet blir ødelagt, en terrorisert nasjon som fremmedgjør oss fra oss selv, hverandre, skaperverket og Gud.

"Vindkraftanlegg går på helsa løs"

Har blitt for lite fra Christopher Alexander i det seinere, vil derfor prioritere den meget aktuelle artikkelen av Nikos A. Salingaros om Alexanders funn framover, som jeg siterer fra nedenfor.

-Wikimedia.


***

Is beauty, then, the purpose of life?

Why not? The proposition makes a lot of sense. By contrast, the mechanistic view of life and humankind is technically useful, but ultimately meaningless. Traditional religion, although its rituals are man-made, provides an antidote to thinking that life is pointless. It helps to link the words “beauty” and “religion” in this larger context. If matter were truly mechanistic, then the approach to understanding the universe put forward by Alexander is only palliative; it would not change a basic reality of emptiness.

There is more at stake than feeling desperate and empty. The ongoing rift between the mechanical-material world and our perception of life and self is destroying our sense of self-worth. It is consequently destroying us, and also whatever we make. It has diminished humanity into a manipulated mass of consumers fast destroying the earth. Our architecture today is spiritually barren, the most it has ever been in human history. What “beauty” comes out of our mechanistic cosmology is arbitrary, and that act eventually turns into pretention. Art turns into the cynical fabrication of artificial images.

Profound works hardly exist in recent architecture. By forcing themselves into a tiny intellectual box, mainstream professionals have forgotten how to create living structure. Of course, hundreds of thousands of new buildings with living structure are being erected every day, but those are ignored by dominant architectural culture. Owner-built neighborhoods and modest buildings that today follow local and vernacular traditions are never shown in the media, nor featured in architectural magazines, because those are so far removed from the “official” styles. Architects making an intentional effort to capture spirituality either miss it altogether, or achieve results that are too soft, too self-conscious, and not profound enough to reach any genuine depth. Those architects may have good intentions, but their works are governed by style, image, appearance without emotion, and are consequently without substance. 

In conclusion, Alexander insists that life does  have meaning, and its point is to achieve union with the universe through beauty. Architecture that routinely fails to create beauty is irrelevant to life, and to the world’s larger order. It ultimately denies human beings their humanity.

***

Vet ikke hvem som har laget denne illustrasjonen, men takk uansett!

Da var gulrota oppe av jorda, og det ble en pen liten bukett knaskegulrot.

Ps! Smaken var unik😋

-Wikimedia.

Tro hvilken rolle lamaen kan spille i kjølvannet av en teknologis kollaps? Ja, vi har tapt våre tradisjonelle husdyrraser, men fått nye, som lamaer og belgiske kjempekaniner.

-Wikimedia.

"Det er så vi kjenner det i hjerteroten, kjenner det fysisk i kroppen, å være klar over dette, og å informere om det, men se en uvitende og grisk Statsmakt la anleggsmaskinene rulle over det. Vi når ikke frem. Landbruksministeren flyr over med helikopter, for å gjødsle, og å reklamere for Yara. Energiminsteren ser ut til å stå ansvarlig for Norwea, vindkraftorganisasjonen, og ikke for Stortinget, og ikke for landet, med mennesker og natur." - Eivind Salen

La det være klart, de er akkurat like ille i Østre Toten kommune. De vil ikke lytte, de er arrogante, hovmodige og griske, det er umulig å nå fram til dem. De vil ikke lytte til våre historier, de vil ikke høre om vår tro, de nekter å forstå våre landskap. Mennesker og natur og samspillet menneske/natur betyr ingenting for dem. De er uten tro, uten tradisjoner, uten Gud, uten naturlig lov, uten historie, uten fundament, uten minner, de er kun seg selv nok, og vet ikke av annet enn å konsumere og ødelegge. Les James Kalb, og du vil forstå.


Refleksjoner av en tapt industrielvehistorisk identitet.

-Wikimedia.

"De må ha brutt både den norske grunnloven og det norske grunnfjellet og mere til. Hva ville J.C. Dahl og alle våre storartede landskapsmalere som formet bevisstheten om naturen som vår fremste identitet, tenkt om hva som nå skjer?" - PermaLiv

Fossemøllen.

-Wikimedia.

"Å GLØYME FORTIDA SI, ER Å LEVE SOM EIN BEKK UTAN KJELDE, SOM EIT TRE UTAN ROT." – KINESISK ORDTAK

***

​"@Matt Irwin Photography  Yeah, all I can do now is to photograph my lost industrial heritage along Lenaelva River. Here's the old mill of my great-great-great-grandfather, he sold it and left for America in 1871, 73 years old, to spend his last days there.

I too got some very nice water-reflections of the mill in the river I think, but still only had time to upload one to Wikimedia.

I post on Wikimedia to let my photography be freely available to my descendants, I hope to make some projects of my work myself, but if I don't get the time or die tomorrow, I hope somebody else, maybe the daughters of my daughters, will find interest of my work in the future.

I too try to document the last remnants of the apostel that came here in 1892, he saved all people around the Totenåsen Hills and created a very strong religious community, but nobody care anymore and his home is falling down.

I see I only uploaded 434 images of his home yet, of very various quality.

Just one place is still a small, but strong religious community that take care of his heritage, where he came first in 1888 on the other side of the Totenåsen Hills. I hope to visit them this winter.

Anyway, photography is the only thing that give meaning to me now, to document the last remnants of my industrial and religious heritage, before it's all gone." - PermaLiv

Hele dagens økonomiske, administrative og politiske system er en vits. Det må avvikles hele greia, før vi avvikler oss selv, hvis vi da ikke allerede har gjort dette?

-Wikimedia.

"Å gjendanne økosystemer innebærer mer enn trygg matproduksjon, økosystemer kontrollerer leveområder, biomangfold og sykdommer for alt levende liv: Trygg framtid krever en stor andel urørt natur som gjendanner, omsetter og bryter ned i en tidløs sirkel som alt levende er fullstendig avhengig av. Det finnes ingen teknologisk løsning som kan trå utenfor den biologiske og fysiske verden. Det finnes ikke noe som heter en gratis lunsj. «Grønn» energi finnes ikke i dag, all energi tilbys i et «marked» som har de samme «verdiskapingsmålene», det vil si produsere volum og omsetning for profitt. Vi kan ikke la en liten gruppe mennesker som gjennom kapital har makt over arbeid og produksjon bestemme – i praksis bli presset – til en konkurranse om kapitaloverskudd som er utenfor demokratisk styring. «Våre politikere» er for langt unna disse beslutningene, det er for stor avstand i tid og rom mellom oss og de svært få folkevalgte, ingen partier har et reelt økonomisk alternativ, og partiene tilsløres av for mange sprikende småsaker." - Terje Bongard

Skyer over Mjøsa.

-Wikimedia.

Mens jentene lånte videoer på biblioteket i dag, de har filmkveld med popkorn og kos i kammerset, skummet jeg en artikkel i Dag&Tid om skyer i kunsten, hvor jeg kunne lese at skyene ble kategorisert i 1802, og at denne kategoriseringen preget J.C. Dahl, vår første maler av europeisk format. Av denne grunn la våre første landskapsmalere stor vekt på skyer i malerkunsten, hvor de strebet etter å fremstille dem vitenskapelig korrekt.

Med kameraet blir selvsagt skyene alltid korrekte, selv om den faglige kategoriseringen nok stort sett mangler for min del. Men ble inspirert til å ta fotografiet ovenfor etter å ha lest artikkelen.

J.C. Dahl kan vel ha betydd like mye for nordmenns forhold til naturen, som fotograf Ansel Adams for amerikanerne. På et vis tror jeg man kan si at J.C. Dahl var den første som formet vår bevissthet som folk, med utgangspunkt i vårt landskap, som vi nå raserer i en orgie av vindkraftverk.

J.C. Dahl innledet storhetstiden til det norske folk med sin naturromantikk, mens M.J. Dahl avsluttet den med sin rosenianske, lokalt særpregede versjon av bedehuslandet. Nå har nordmenn glemt alt som gjorde oss til et stolt folk, vi har vraket vår guddommelige natur og forkastet vårt bedehusland. Ikke et eneste menneske på Toten forstår lenger hva bedehuslandet var, de bare kjører omkring i kulturlandskapet i vill fart og tuter og blinker til enhver som ønsker å ta det litt med ro. Uten tro, uten tradisjoner, uten historie, lik en flokk barn fostret av ulver, konsumere og ødelegge er det eneste de vet om.

J.C. Dahl og M.J. Dahl blir således alfa og omega for vårt land, den første og den siste. Mens PermaLiv er den aller, aller siste som forsøker å samle sammen de aller siste rester av bedehuslandet. 

Bedehuslandet, Norges endelige punktum. Med dette var det snipp, snapp, snute, så var eventyret om vårt land ute. Fordi nå har vi gått fortapt, og det noe helt inn til margen.

Skogen over Balkeåsen har jeg virkelig lyst til å utforske nærmere, men det er så mye man har lyst til, som å gå Sagelva, finne Fuglefossen i Riselva, fotografere huldrestry i Torsæterlia, for å nevne litt. Så slik sett gjør det ikke så mye om man er sperret inne i Oppland for resten av livet, for selv om Oppland er lite, er det mer enn nok å utforske for resten av mitt korte liv på jorden. Det viktigste nå er at Toten og Oppland forblir vindkraftverks-fritt, så får vi alle kjempe for dette.

-Wikimedia.

"Det hele minner om tyrannveldets slagord i George Orwells dystopiske roman: krig er fred, frihet er slaveri, uvitenhet er styrke." - Bork S. Nerdrum


Helt klart, Norge har blitt en orwellsk dystopi, i tillegg til å være en kalbiansk dystopi.

Ser at førsteutgaven av Magasinet Sivilisasjonen er her, får vel bestille i morgen, så jeg ikke går glipp av den. Litt pussig med et slikt magasin i verdens mest usiviliserte land, ja kanskje i hele universet!

-Wikimedia.

Fotografiet ovenfor er tatt ut av vinduet på Kona'n, av ei bjørk på andre sida av Olterudelva, men totningene er helt sprø, de bare raser rundt i det vakre kulturlandskapet vårt på veg fra sone til sone, og er det noen som tar seg tid til å innånde dette vakre landskapet eller stoppe på litt, tuter og bråker og blinker de, selv om det er den enkleste sak å komme seg forbi etter neste sving. Kulturlandskaps-bødler er de, corbusianske billørjer og barn fostret av ulver. Med en slik oppførsel har de ingen rett til å ferdes omkring i Totscana!

Høsten kom brått på i år, det kan da ikke være mer enn et par uker sida vi dreiv med høyonna og badet i Evjua, så er allerede høstfargene her. Egentlig har jeg ikke tid til høsten allerede nå, men det blir visst bare å stå på til barfrosten gir seg.

Ellers går landet vårt i dass for tida, bare se på denne dystopien fra Øyfjellet hvis dere kan, og snart skal de til på Sjonfjellet. Vi er ingenting mer, vi ble først kjøpesenterlandet og nå vindkraftverkslandet, eller begge deler, en bastard av uhygge.

Hva skjer hvis vi også kollapser teknologisk, etter å ha kollapset kulturelt og sosialt? Blir det et ekstremt blodbad? Eller blir det en ekstrem religiøsitet? Uansett, hadde vi holdt fast på bedehuslandet ville vi hatt et flott land i dag. Noe å tenke på!

-Wikimedia.

"Godt skrevet! Har vært borti denne typen kvinnemennesker før, dette er mennesker med den mest pertentlige fasade, men som er bærere av en uutgrunnelig, skjult ondskap, som det er vanskelig å avsløre for omgivelsene, kun ofrene får kjenne den og forstår den. Sist gang måtte jeg rømme(fra lommehullet vårt), men nå dreier det seg om å måtte rømme landet (grunnet Tina Bru), og det er ikke like greit😬😱😰😭" - PermaLiv

-Wikimedia.

"Å nei å nei, så da blir Erna leder i FN og Bru muligens statsminister i Norge. Dette er absolutt det verste som kan skje. Norge kommer til å bli totalt ødelagt. Vi må bare engasjere oss helt og fullt i Motvind nå, dette er vårt siste, lille håp. Heldigvis har vi topp lederskap med Hans Anton Grønskag og Eivind Salen, men skulle ønsket det var disse to eminente herrene som var ledere av hhv. FN og Norge. Da ville jeg sett langt lysere på framtida!" - PermaLiv

Skreiens bedehus.

Lenger ned her har jeg skrevet at Johan Albert Solhaug var byggmester for Skreiens bedehus, dette er feil, Klaus og Johan Albert stod for innredningen, mens Bernt Stensli var byggmester for selve bedehuset. Johan Albert var derimot byggmester for Bethel i Lensbygda.

-Wikimedia.


Haakon Sæteraasen forstod selvsagt alt dette her, han leste nytestamentet som jødiske skrifter, og så ikke apostlene som kristne, men som Jesus-troende jøder. Hadde de gått til Haakon i sin tid kunne de spart seg for all denne forskningen, men det ville de jo ikke, disse forskerne, de ville ikke gå til en eldre snekker i Nord-Hurdal som kjørte rundt på en gammel Tempo Corvette for råd, de ville ha forskningsmidler for å forske selv, for å kunne sole seg i glansen fra egne forskningsresultater.

Spurven foretrekker taktegl.

-Wikimedia.


Til vinteren tenker jeg at det først og fremst blir fuglefotografering fra kjøkkenvinduet, i alle fall er det planen.

-Wikimedia.


"You're so lucky to still be able to travel around in your country! I'm stuck here at Toten and Oppland, the last wind power plant free areas in Norway, I can't leave here, as I don't handle to be exposed for these monsters. For the rest of my life neither I or my girls can see the Norwegian coast again, like Sognefjorden Fjord, where their great-great-grandmother grew up. And Sweden is going down as well. A little better in Denmark, as they've started to demolish their land based wind power, but they anyway put them in smaller groups, and Denmark is just rubble of worn down Norwegian mountains from the Ice Ages, so they have no mountains and rock to blow up and destroy.

Envy you so much! Imagine to be able to travel around in your own country and love it. Norway is lost, and I'm trapped here in Oppland, a small county just on the size of Israel. Now I must fight to keep Oppland wind turbine free. Some of us will gather up on the Totenaasen Hills to fire a war fire this autumn, because we're really in war, but I've no hope to save our country, I just fight for my county and my hills now, and hope we can separate from the rest of the country to establish a wind turbine free mini state in Scandinavia.

God luck with your van and your adventures!" - PermaLiv

-Wikimedia.


"You're right, I tried bird photography for a brief moment as a teenager, but it was a big failure, so I devoted decades building up a factory that was ultimately taken away from me. To survive I bought myself an a7III, as I decided it was either a gun, the bottle or a camera that could save me, so I decided for a camera. Now I must shoot all the time just to survive, if I stop shooting for a couple of days the depressions come back, so I've no choice. My a7III is my last and best friend." - PermaLiv

Velsignet være vikværingene, de ser ut til å ordne med vardeild de👏 Får tro den skremmer vettet av makta på Hamar, samt får flere til å våkne av dvalen, og selvsagt at den skal være til inspirasjon for våre arme helter på Finnskogen og i Hans Børlis rike.

"Nasjonal vardetenning 8. oktober 2020"

-Wikimedia.


Dette bildet ble også tatt ut av vinduet til Kona'n,  og det er så deilig, bare tråkke på bremsen og skyte, uten alt styret med på og av med motoren.

Forresten mente jeg det var i oktober høstfargene kom, så dette kom brått på.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

En gåte at ikke halm er påbudt som byggemateriale på Toten.

Ps! Dette fotografiet er tatt fra en elektrisk bil. Hva jeg oppdaget er at dette er en kjempefordel, fordi da slipper man å stoppe motoren for å unngå vibrasjoner😊

-Wikimedia.

Skreiens bedehus, bygget på bygdefolkets initiativ.

-Wikimedia.

"I 1892 kom på oppfordring av Andreas Berg en ganske ung predikant, M.J. Dahl, hit til bygda. Det viste seg at det var et nådebesøk fra Gud. Det gikk ikke lang tid før flere kom i syndenød og mange frelstes. Jeg vil nevne navn på noen. Klaus Sundby, Even Helmer Holmstad, August Holmstad, Johan Skullerud, Laurits Johannesen, Marie Johannesen, Otilie Skullerud, Otilie Røise, Allethe Evenrud, og mange flere utover i mange år, men de som her er nevnt kom til liv i Gud på ganske kort tid. Det var da ganske rimelig at bevegelsen vakte oppmerksomhet og folk strømmet til så husene ofte blev for små. Det begynte da med noen festlige tilstelninger, dvs. de samme kaffefester som vi har i dag, da blev det nok mange ganger strevsomt å få til sitteplasser, kaffekoking og få lånt i hop kopper og annet som skulle til. Disse unge menn og kvinner og flere til, som var kommet med på de 6-7 årene som var gått, de begynte da å tenke på bedehus. Når man tenker tilbake til den tid må man nok si at det var noe av et større foretagende å gå til et såpass bygg, uten sikker kapital bak og heller ikke så stor erfaring for foreningsmessig virksomhet, så vi er dem stor takk skyldig som stilte seg til lydighet for Gud, for vi må si at den tid var et stort nådebesøk fra Gud i denne virksomhet." - Johan Albert Solhaug

"Det begynte da med noen festlige tilstelninger, dvs. de samme kaffefester som vi har i dag, da blev det nok mange ganger strevsomt å få til sitteplasser, kaffekoking og få lånt i hop kopper og annet som skulle til. Disse unge menn og kvinner og flere til, som var kommet med på de 6-7 årene som var gått, de begynte da å tenke på bedehus."

I Fellesmisjonens jubileumsbok står at M.J. Dahl var en ivrig bedehusbygger. Dette står det intet om i denne beretningen av Johan Albert Solhaug. Hva vi ser er at det var bygdefolket selv som tok initiativet til bedehuset, ikke M.J. Dahl. Derfor tror jeg vi kan konkludere med at Dahl var en ivrig forkynner, hvor han overlot til bygdefolket om de ønsket bedehus.

Fellesmisjonen var et godt navn, hvor man på denne tiden hadde alt til felles, ikke minst gjennom de mange husmøtene, som man fortsatte med gjennom hele Fellesmisjonens over 100-årige historie. Nå er det ikke igjen mange som husker denne tiden, og de unge i dag aner ikke hva et bedehus var. Alle er enige om at vi nå er frigjorte fra troens og tradisjonenes lenker. Men er vi det, uten noe til felles, hvor fellesskapet er oppløst i individet, ihht. liberalismens idé?

-Wikimedia.

"Det er derfor jeg kaller vindkraftverks-infernoet Helicaust, en tilintetgjørelse av vår hellige natur, det viktigste vi har som folk, hva som gjorde oss til nordmenn, den verste tragedien som har rammet oss siden Holocaust og 532 jøder ble deportert med dødsskipet Donau i 1942." - PermaLiv

Hva i all verden er det med Høyre? Nå har de nominert Tina Bru til ny nestleder, den ondeste covert-høna som har fått altfor mye makt i Norge. Noen kaller henne en maskot, ei nikkedukke, det er hun ikke, hun er en kvinnelig Stalin. Nådeløs, sterk og ond. Og hun legger vårt land øde i et inferno av sataniske vindkraftverk!

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Even Michelsen Fossemøllens mølle, født 1798, utvandret til Amerika i 1871, 73 år gammel, hvor han tilbrakte alderdommen med å spankulere på Broadway sammen med sin utkårede Marte Andersdatter, født Tandberg, hans andre kone.

Herr Fossemøllens første kone var mest trolig ei datter fra Grythe, hvor hun døde i barsel da hun fødte Herman Evensen Fossemøllen, som seinere flyttet inn i husmannsplassen Grythengen under Grythe, da han ikke kjente seg hjemme blant sine halvsøsken nede i Fossemøllen, men foretrakk å være hos sine besteforeldre på Grythe.

Pengene herr Fossemøllen den eldre fikk ved salget av Fossemøllen ved Kværnumsstrykene gav ham en god alderdom på Manhattan, i tillegg til å finansiere frikjøpet av Grythengen for hans eldste sønn, som heller ville leve her som småbruker enn å overta mølla ved Kværnumsstrykene i Lenaelva.

-Wikimedia.

Var nede ved mølla i Kværnum i dag, men det ble mest refleksjoner og detaljer, da vidvinkelen var for vid og telen for nær, så får prøve meg ned igjen med Tammy'n. Og nå er laptop'en stapp full, slettet noen så jeg fikk inn litt til, men må få tømt den før jeg får inn alle filene fra dagens fangst. Redigerte kun dette bildet, hvor vi ser den rødglødende refleksjonen av teglet i vannet.

-Wikimedia.

"Det går bra, bare jeg slipper vindkraftverks-Helvetet. Tipper fyren vandrer omkring i vårt land for tiden, for å finne inspirasjon til hvordan han skal pine de fortapte sjeler, for slik djevelskap vi steller til her i landet, dette overgår nok Djevelens villeste fantasier. Norge - en orgie i djevelskap!" - PermaLiv

"Nei og nei, de får visst alt servert på et sølvfat, vindkrafts-mafiaen. Ei flott bru dere har også, den nye blir neppe så fin. Men tenk at det sitter maktmennesker og bestemmer at våre hardt opptjente skattekroner skal benyttes til å ødelegge oss. Vi har jo ingenting vi skal ha sagt lenger, Norge ligner mer og mer på en straffangeleir." - PermaLiv

Siste kommentar henviser til at Agder fylkeskommune sponser ei flunkende ny bru med 50 mill., kun for at vindkrafts-mafiaen skal få fraktet turbinene sine. Omtrent det samme hva det ville kostet å berge himmelenga mi. Men Norge skal jo ikke til Himmelen, vi skal til Helvetet vi. Nei, vi skal visst ikke det engang, vi skal bli en inspirasjonskilde for Djevelen, hvor han kan vandre omkring for å plukke opp gode ideer til sitt Helvete, for alle fortapte sjeler. Så i Norge er vi mer fortapt enn de fortapte.

Som om ikke dette er nok er David Graeber død, en av verdens beste tenkere i vår tid.


Tenk det, vi kunne i ha innført det ultimate haugianske demokrati, for slik å ta full demokratisk kontroll over produksjonen. Istedenfor valgte vi å gå til grunne i vindkraftverks-infernoet. Selv har jeg kjempet i nøyaktig ti år for demokrati-modellen til Bongard, det eneste realistiske alternativet som kunne ha reddet oss. Nå ser det ut til å være for seint, men man får kjempe inn i døden, sammen med tårefotografiet.

-Wikimedia.

"For å få samfunnet reelt økologisk bærekraftig må i tillegg demokratiet bygge på at alle personer teller like mye. For å få alle med må vi bruke et gammelt triks som nå benyttes i alle veldrevne, demokratiske organisasjoner: Åpent valg av tillitsperson i inngrupper. En beskrivelse av dette ble gjort av Einar Gerhardsen i hans bok «Tillitsmannen» fra 1931. Systemet er fremdeles svært godt der det blir praktisert: Vi velger tillitsperson i et system av inngrupper. Vi holder slik oss selv i øra gjennom demokratiet, som dermed står fritt til å fordele mest mulig rettferdig. Den eneste friheten vi mister er å kunne eie andres arbeidsplass, eller ta ut ressurser fra fellesskapet til egen vinning. Vi kan selvfølgelig gi de som fortjener det anerkjennelse, belønninger i ulike former, påskjønnelser som demokratiet bestemmer er fortjent. Folkestyret bestemmer." - Terje Bongard

Talende tegning av Vigdis Rask, som også kaller seg for Vigdis i nord. Vi har tatt livet av vårt fedreland, dette er Helicaust, dette voldsomme angrepet på våre naturhelligdommer har vært planlagt i det skjulte, akkurat som Krystallnatten under nazistene, nå er det liberalistene som står bak den ultimate katastrofe, begge barn av moderniteten

-Flickr.


Nik Collection er fantastisk, og jeg kan absolutt anbefale denne sammen med Dxo sitt nye råfil-program. Selv tenker jeg å vente til neste versjon, i tilfelle de bringer ut en utgave som harmonerer bedre med Capture One. Skal uansett se denne, for å få et lite innblikk i programvaren deres.

Linje-inspeksjon over Grythengen. Selv om det kun skjer en gang i året er det et svare bråk, og ikke noe man ser fram til. Og man vet aldri hva de har utpekt seg, i fjor tok de ei gran som lå utenfor traseen, det trodde jeg de ikke hadde lov til.

-Wikimedia.

Syntes jeg måtte dele dette talende bildet av Johan-Anton Sandnes, kalt "Livet på stølen". For omtrent slik er det å leve her i enga, samt å besøke Hersjøsætra på Totenåsen, selv om vindturbinene heldigvis enda befinner seg på den andre sida av Mjøsa.

Vi har disse glorete, nye bommene, slik vi nå finner dem på Totenåsen. Omkring i kulturlandskapet ligger hauger av skjærende kvite traktoregg overalt, og sæterhusene er i praksis hytter, med statusbiler utenfor.

Legg også merke til vegskjæringa som er fylt ut i landskapet, det er aldri snakk om å følge landskapet, det er bare å kjøre rett på samme hva man støter på.

Glemte nesten å nevne parabolene, som indikerer at her er intet sæter-fellesskap, hvor fellesskapet er oppløst i individet.

Til slutt, noter flaggene, Norge, Tyskland og EU.

Skjermingshaugen ovenfor Stysjin i Grythengen. Denne haugen var et sinnsvakt landskaps-inngrep, mente Østre Toten kommune, og måtte derfor konsekvensutredes og alt hva som er. Sjefen for byggesak laget mildt sagt til et Helvete på jord for meg, med en uendelig mengde skjemaer som aldri ble rett utfylt, og han behandlet meg som et barn, helt klart en grå covert-narsissist som hadde funnet seg en skamming han kunne ha det morsomt med. Til full støtte av kommunalsjefen og husmannstroens barn, som har byttet ut Gud med mennesket og tradisjonene med scientisme, ihht. vår nye tro, en uendelig intolerant tro ifølge James Kalb, nemlig progressiv liberalisme, eller hovdetroen.

I kontrast til dette vanvittige naturinngrepet dere kan beskue i fotografiet ovenfor, har vi vindkraftverkene, på Hedmark har vi Raskiftet, Kjølberget og Nord-Odal, og her er det ingenting som trengs å konsekvensutredes, det er ingen skjemaer som må fylles ut, her får man straks en tillatelse til samme hva det skal være, for dette er progressivt må vite.

Så nå står vi her da, uten et fedrealter og uten et land å være glade i eller stolte over, uten noe som helst som knytter oss sammen og gir oss identitet.

-Wikimedia.

"Vi trenger oppmerksomhet om Nord-Odal nå.

Anleggsmaskinene er i ferd med å nå toppen av Engerfjellet. I en utbygging som er ulovlig igangsatt, men hvor vi møter de samme problemene vi møter overalt hvor vindkraften kommer. De ansvarlige skygger unna. Det nytter ikke å henvise til lover og regelverk, selv der det er klokkeklart. Tilsynsmyndighet er NVE. Og NVE er på utbyggers og vindkraftens side. Og resten av statsforvaltningen og (u-)ansvarlige politikere lukker seg inne på kontorene sine, vil knapt svare på henvendelsene våre. Selv når de kommer med dokumenterte lovbrudd.

Bak meg er et masseuttak. Det kan alle og enhver se, alle som vet hva et masseuttak er. Men her er ikke gitt tillatelse til noe masseuttak, dette regelverket er omgått ved å kalle det ikke et masseuttak, men en vei.

I konsesjonen og detaljplanen står det at anleggsveien skal være 4,5 meter bred. Se bildet.

NVE er et statlig direktorat. Bokstavene står for Norges Vassdrag og Energidirektorat. De har en ærverdig historie. Ennå er det mange gode folk som jobber der. Men ikke i vindkraftavdelingen. Og ikke i ledelsen, som lar dette her få fortsette.

NVE lar utbygger hente ut masse fra veiskulderen. Veiskulderen her på bildet er 50 meter bred. NVE er konfrontert med dette. Og...

Bare reis opp til Engerfjellet og se selv. Veien er ikke blitt mindre, den er blitt lenger. Sånn som dette har de bygget videre, helt opp til toppen. Gammelskog betyr ingenting. Sårbare økosystemer betyr ingenting. Folk som bruker denne skogen, OG HAR BRUKT DEN I GENERASJONER, betyr ingenting.

Dette er vindkraften. Det er tyske EON som hadde konsesjonen. De trakk seg. Muligens fordi de så at dette ble for vilt? Dette ville gi dem problemer? Det er jo drikkevann i området, tettstedet Sands drikkevann, kommunesenteret i Nord-Odal. 2500 innbyggere har sin vannkilde herfra, i et tjern det er ulovlig å bade i og sette opp gapahuk ved, og i det hele tatt risikere vannkvaliteten til. Kanskje var det dette EON så? I tillegg til alle de andre problemene.

I alle fall solgte de videre, til kommunal Landspensjonskasse (KLP), som ikke har noen erfaring med vindkraft, og gladelig kjøpte dette katastrofeprosjektet vi i Motvind har tenkt å stoppe, og all fornuft og anstendighet tilsier vi skal lykkes.

På lørdag er det samling i kommunen. Vi skulle egentlig være foran Kiwi-butikken, en lokal kjøpmann alle må støtte, men Kiwi sentralt er på ville veier og skitner til grønnfargen de vil assosieres med. De har ASKO som leverandør, og ASKO bygger vindkraft, de er pådriver for prosjektet i Lillesand og har allerede pådratt seg en rettssak i Gjesdal, der turbinene nå står og sviver, og fyrer opp motstandsviljen for alle som reiser sørover fra Rogaland langs E39. Kiwi sentralt nektet oss å stå foran butikken deres.

Her må vi nok si at ingen andre butikker har gitt oss lignende problemer. Det er kun Kiwi.

Og det stopper oss selvfølgelig ikke, heller ikke den entusiastiske gjengen i Nord-Odal, som nå kjemper for skogen sin og friluftsområdene sine. De jobber utrettelig, og bygger opp en motstand energimyndighetene og statsmakten til slutt må gi etter for. Det kan ikke fortsette. Vi mobiliserer bare mer og mer og mer. De skygger unna ansvaret, da setter vi flomlyset på den tomme stolen.

Velkommen til Nord-Odal lørdag 12. September kl 1200. Der blir det Motvind. " - Eivind Salen

-Wikimedia.

"Her ser vi dem på 5 mils avstand, og disse har ikke hinderlys, slik de skal ha det på Kjølberget og Nord-Odal. Tidligere var det Finnskogens mystikk og Hans Børlis rike vi skuet mot fra Totenåsen over Mjøsa, nå er det Tina Brus rike, og denne piggtråden mot svenskegrensa, som disse vindturbinene ser ut som på avstand, vekker uhygge👾" - PermaLiv

- Landskapet er blitt et sirkus av blinkende, røde lys

"Vi har byttet inn sølv, gull og diamanter med glassperler! Haramsøya, en grønn smaragd i et azurblått hav, og vi får bare glassperler og knapper tilbake, samt de glansbildene vindmafiaen maler utover reklamekampanjene sine." - PermaLiv

"Hovdetoppen var før snauhogsten byens viktigste "grønne beredskap" og "grønne tilfluktsrom", byen har tilfluktsrom inne i fjellet, men har ødelagt det grønne tilfluktsrommet over fjellet, noe jeg håper politikerne i byen kan ta innover seg i kjølvannet av koronakrisa😰" - PermaLiv


Vi var på første øvelse i Totenvika og Stange skolekorps i dag, og der er de så hyggelige at det er vanskelig å forstå at man befinner seg på Toten. Og det virker som om storesøster kan få spille akkurat så mange instrumenter hun vil, og kanskje finner de en plass for lillesøster også, selv om det egentlig er før tida.

Her ser vi mot Stange kirke, som var et av landets feiteste kirkesogn, og som ligger rett på andre sida av Mjøsa for Totenvika skole.

-Wikimedia.

Her oppe fra Skreifjella blir det mye fæle vindkraftverk å se mot Hedmark, som skyter vanvittige hinderlys innover Totenåsens mulm og mørke.

-Wikimedia.

"Dette er forferdelig trist, og oppe fra Totenåsen og Skreifjella i lodd nr. fem kommer Nord-Odal vindkraftverk til å synes, trolig også fra enkelte topper i lodd nr. fire. Disse skal ha hinderlys, og vil bli et uromoment i nattemørket. Raverket vindkraftverk har ikke dette, men allikevel dominerer de landskapet voldsomt. Finnskogen og Hans Børlis rike er tapt. Det er mulig vi får til en vardetenning oppe på Totenåsen i høst, som skal være synlig fra det nye maktsenteret Hamar, men vi får se. Eneste grunnen til å krysse Mjøsa nå er for å nyte Totenåsen Skyline vindturbinfritt fra Koigen i Hamar, men lenger reiser jeg ikke, da jeg ikke vil møte på dette her." - PermaLiv

Etter at dette er over, vi har drevet vindkraftsmafiaen ut av landet og sanert den siste vindturbin, skal innleggene til Salen samles mellom gullpermer, og bli pensum for alle skolebarn. Vi må dokumentere og forstå alt som har skjedd på samme måte som etter 2. verdenskrig.

-Wikimedia.

"Skal vi ikke kaste inn en brannfakkel, da? Litt Motvind?

Dette bildet er tatt ved den nasjonale turistvegen FV17 langs Helgelandskysten, her på grensen mellom Rana og Nesna, cirka, til venstre er Sjonfjellet, og til høyre Sjonfjorden, og bak og rundt er naturperler i alle retninger. Det er verdensklasse over området jeg er i. Ikke å få kjøpt for penger. En gave fra naturen selv.

Men oppe på Sjonfjellet vil altså knøtten Freyr sette opp 106 vindturbiner, for å selge konsesjonen med anlegget videre for en kjapp og gigantisk gevinst. Alle som følger med i Motvind kjenner historien godt, om batterifabrikken de forsøker å bruke som brekkstang, om Freyrs Torstein Dale Sjøtveits fortid i Borneo og vannkraftanlegget der, og konsekvensene det fikk, og hvordan de bruker alle triks i boken for å få lurt anlegget gjennom, og pengene på konto.

Denne dagen er brannfakkelen en annen. Sjonfjellet kan brukes som eksempel, det største vindkraftanlegget i Norge, i dette naturområdet her. Det er sinnsykt.

Et eksempel i motsatt ende er Stadtlandet. Der er anlegget så lite at det gir ikke mening. 5 turbiner på Stadtlandet? Ødelegge den vakre halvøya og myra og det urørte naturområdet for en energiproduksjon på 0,06-0,07 TWh i året? Det er ingenting.

Sånn er det overalt. Enten anleggene er grotesk for store, sykt overdimensjonert, som Øyfjellet, som Storheia og Fosen-anleggene, som beistene Freyr, Norsk Vind, Fred Olsen Renewables vil ha opp nå fremover, eller anleggene er pinlig for små, som Haramsøya, Vardafjell, Stadtlandet. Det gir bare ikke mening. Arealbeslagene og ødeleggelsene står ikke i stil til energiproduksjonen.

Det blir ikke noe bedre av middels små, som Frøya og Tysvær, eller ganske store, som Sørmarkfjellet og Nord-Odal. Ødeleggelsene er vanvittige, energiproduksjonen vi får tilbake er ikke verdt det.

Så kan vi spørre, handler det egentlig om energi? Gjorde det det, så kunne den skaffes til veie på andre måter. Finnes ikke mer håpløs energiproduksjon enn 0,06-0,10 TWh i året, som absurde Stadtlandet, Vardafjell og Haramsøya gir. Gjaldt det å skaffe energien, kunne hva som helst annet vært brukt eller gjort. Den er jo ikke engang lønnsom. Den trenger subsidier. Skattefordeler. Et tykt sugerør inn i fellesskapets midler.

Det er dette de utenlandske ulveselskapene er interessert i. Franske Mirova gidder ikke kjøpe Vardafjells 0,08 TWh i årsproduksjon, om de ikke fikk noe annet med på kjøpet. Samme med italienske Falck Renewables på Stadtlandet, eller finske Taaleri, som har kjøpt Haramsøya.

Hva de får, er subsidiene og skattefordelene. Garantert frem til 2035, og med rikelig støtte og hjelp og garantier, så det er vi, og ikke de som skal kunne risikere å ende opp med underskudd. På Øyfjellet har selveste garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) trådt til med milliardgarantier, til tyske Aquila Capital som har kjøpt anlegget, og canadiske Alcoa som har kjøpt kraften for 15 år fremover.

Og så får de arealene. Våre vakreste og mest verdifulle naturområder har selvsagt ligget utilgjengelig for norsk og utenlandsk storkapital, den har vært ganske godt beskyttet, det er en grunn til at Sjonfjellet, Stadtlandet og Haramsøya har fått ligge urørt der på toppen.

Men de blir tilgjengelige, alle arealer i Norge blir tilgjengelige, så lenge de ikke ligger inne i Naturreservat eller verneområder, og så lenge det er mulighet for tilkobling til kraftnettet. Det er eiendomsforrretninger, mer enn energiproduksjon, som er poenget. Det er kjøp og salg av landets arealer.

Eksempelet blir glimrende illustrert med virksomheten til det trønderske kraftselskapet TrønderEnergi, egentlig et offentlig eid selskap, et selskap for det norske samfunnet og fellesskapet. Selvsagt skulle de ha som formål og virksomhet å produsere kraft på en god måte, så regionen de opererer i ble trygt og fornuftig og riktig forsynt med kraft. Det er dette kraftselskapene tradisjonelt har gjort.

Men nå har det blitt kjøp og salg. Først av kraft, men så har kraften druknet litt i alt det andre som følger med et vindkraftanlegg. Plutselig har Trønderenergi fått kloa i Sørmarkfjellet, Storheia, Roan, Harbakfjellet, Stokkfjellet og Frøya, for å nevne noen eksempler. Alt sammen er øyeblikkelig solgt, for øyeblikkelig gevinst, som gir store penger i direktørenes lommer, helt vanvittig kortsiktig - men de negative konsekvensene er grelt langsiktige.

Ikke sant? Norske arealer, norske landskap, blir solgt ut - for en ekstremt kortsiktig gevinst. Trønderenergi går fra milliardoverskudd til underskudd, milliardoverskudd på salgene, underskudd på kraftproduksjonen. For det blir jo pøst inn altfor mye kraft i det norske markedet, med det resultat at prisene kollapser.

Det er derfor det er så tvingende nødvendig med en Energikommisjon, sånn som Motvind har foreslått, og Stortinget må gå med på. Energikommisjonen må røske opp i hele systemet, de må være under demokratisk kontroll, og de må se helheten i katastrofen som nå rir landet vårt. De må lytte til Motvind.

Og granskingen av gitte konsesjoner, de må ha med dette elementet. Det er gitt ut konsesjoner uten hensyn til samfunnsøkonomisk rasjonell kraftproduksjon, sånn mandatet til Norges Vassdrag og Energidirektorat (NVE) er, hensynet er til storkapitalen, som her med vindkraften som brekkstang og «grønt skifte» som fikenblad, har fått tilgang til alle Norges arealer.

Inkludert Sjonfjellet. Det er ikke gitt konsesjon der, men det er tegnet grunneieravtaler, hemmelige og taushetsbelagte sådanne, slik det er gjort over hele landet, og ingen områder er altså lenger trygge. Tenk, på Haramsøya flyttet de til og med grensene for et naturreservat, fordi det ble liggende inne i planområdet. Dette er vindkraften.

Vi er Motvind. Bli heller med oss. Verv medlemmer, og spre budskapet. Det haster nå. Det er ikke grønt skifte, men rød alarm. Vi må våkne! Og handle!
" - Eivind Salen

-Wikimedia.

-GP.

Heisann, Motvind har ett-års-bursdag i dag, gratulerte dem med følgende frase:

"Motvind, et siste pust av vett og forstand, i vårt fortapte land!" - PermaLiv

Tro hva Balke-presten tenker om julegudstjenesten sin i 2018 nå, i kjølvannet av vindkraftverks-katastrofen? Verden går framover, sa han, ikke hør på dem som mener noe annet, vi har fremdeles igjen arbeid å gjøre, men verket er snart fullført.

Ja, sannelig, verket er snart fullført, med knusingen av Frøya, Haramsøya, Stadlandet, Kjølberget, ja igrunnen hele landet med unntak av Totenåsen og Oppland.

Uansett, kirka hans er et smykke, en fryd å fotografere, som så mye annet her på Toten. Nå gjelder det bare å finne et sted hvor man kan trekke seg helt vekk med tårefotografiet, de dagene man har igjen på jorden.

-Wikimedia.

Da var det over og ut på Gjøvik, vi trodde det var tre måneders oppsigelsestid på kulturskolen, men det var visst slutt. Vi opplevde for mye vondt på Gjøvik, i Bassengvegen hadde vi det bra til røykerne kom, men så ble vi seigpint til døde i lommehullet vårt. Hvorfor ville de ikke at vi skulle være stolte tunbeboere i en herlig lommekrok?

Videre tok de voldsomme naturødeleggelsene av byen helt knekken på meg, disse tok til i 2018 og var av like alvorlige dimensjoner som ødeleggelsen av Frøya, Haramsøya og Kjølberget. At det er mulig å ta urfjellet Hovdetoppen, byens identitetsfjell og unike Shinrin Yoku, er hinsides fatteevne. Bare for at noen ønsker å profittere på den, samt promotere seg selv.

Til slutt kommer at det er ingenting tilbake å fotografere på Gjøvik, absolutt ingenting, det nytter ikke å ta et bilde der engang, da byen fullstendig har utslettet både sitt urbanlandskap og sitt naturlandskap.

Det har selvsagt gått galt på Toten også, som i resten av landet, men det er allikevel tilbake forunderlig mye skjønnhet i landskapet, som det er en fryd å fange på kamerasensoren.


Gode råd for en Toten-fotograf.

Sundby i Øverskreien, etablert i bureisningstida av Klaus Sundby, gårdbruker og bedehusentusiast, pådriver for byggingen av Skreiens og Betel bedehus, hhv. Øverskreien og Lensbygda.

-Wikimedia.

"Amen! Jeg kaller det Helicaust, et angrep på vår hellige natur og alle norske verdier, det verste som har rammet Norge siden Holocaust og 532 jøder ble deportert med Donau i 1942. Tina Bru er vår tids Quisling." - PermaLiv

Solhaug i Øverskreien, etablert i bureisningstida av Johan Albert Solhaug, gårdbruker, historieskriver, industrireiser og bedehusentusiast, byggmester for Skreiens og Betel bedehus, hhv. Øverskreien og Lensbygda.

-Wikimedia.

"Desperat.

Jeg sitter på Sørlandet etter å ha kjørt dit fra Rogaland på E39. Langs veien er noen dominerende påminnelser. Vi skjønner hvorfor vi kjemper. Stedene som ennå ikke har fått turbinene montert, må være desperat etter å få stanset dem.

Det blir mye, mye, mye verre enn de sier. Det er ikke sånn at folk samler seg ved kaffebordene og familieselskap, og sier dette går egentlig fint. Folk er i sjokk. Folk er rasende. Og folk er forbannet.

Mange kjenner noen som er berørt, har første hånds erfaring hvordan det er, eller hører historiene. Det finnes ikke noen politiker eller noe parti som kan stå i mot dette. De er nødt til å komme over på vår side, og de er nødt til å vise det.

Uken har vært intens. Men vi er desperate, og mobiliserer alle krefter vi trenger. Vi har energien i Motvind, den er uuttømmelig, for den består av folk som kjemper for hverandre og for planeten vi bor på. Det er elementer av selvoppholdsdriften i dette, vi kan ikke fortsette, om livsviktige naturområder og friområder blir tatt fra oss på en sånn måte og i et sånt omfang som vindkraftutbyggingen skjer.

Mandag begynte de på Stadtlandet. Det vil si, de sa de skulle begynne, men begynte ikke. På tirsdag sa de at de ikke skulle begynne, men begynte. Sånn er vindkraften. Ord og løfter betyr ingenting. Det eneste de vil, er å få turbinene opp, pengene på konto, og så forsvinner fra all oppmerksomhet.

Stadtlandet. De tar rett og slett Stadtlandet. Falck Renewables, med penger på konto betalt dem av mafiaen, de kjøper konsesjonen av norske offentlig eide SFK. Kan man være politiker og forsvar dette her?

Selvfølgelig kan man ikke det. Så ingen av dem tar i diskusjonen med ildtang. De diskuterer langt unna. Bruker fraser som «fornybar energi» og «grønn omstilling» og «fornybarsamfunnet» og «overgangen fra fossil til elektrisk». De snakker ikke om vindkraften. Snakker ikke om det som skjer. Møter ikke argumentene. Møter ikke verden.

Og det kan jo ikke holde. 111 ordførere har skrevet under ordføreroppropet. Torsdag var vi i Tysvær, Stortingsrepresentant Arne Nevra fra SV var med, ordfører Sigmund Lier fra AP holdt en tale ingen ansvarlig rikspolitiker har vært i nærheten av. Han har jo skjønt det. Han ser hva det gjør med lokalsamfunnet han er ordfører for. Og han gjør hva han kan for å få gjort noe med det. Men statsråd Tina Bru fra vindkraftpartiet Høyre hadde samme dag innlegg i lokalavisen, hvor argumentene kom fra vindkraftorganisasjonen Norwea, og ikke fra verden og virkeligheten.

Det går ikke lenger. Lørdag var vi samlet i Lillesand, hele Agder, det er derfor jeg er på Sørlandet nå. Det var overfylt, folk stod langs gjerdene, for det var ikke lov å ta inn flere på grunn av den spesielle korona-situasjonen. Og budskapet, gikk rett inn, i hjerte, og i hoder. Folk skjønner. Folk vet.

Og politikeren graver seg stadig lenger ned i fraser og direktiv og dokument og mål og seminarinformasjon og kommunikasjonsstrategi. Dere må tro vi maser på dem. Det er ingen steder å gjemme seg. De må ut og frem i lyset.

Vi er desperate. Og desperate folk får du ikke fred fra. Det er en flodbølge som venter det politiske systemet, og de gjør det ikke lettere for seg selv ved å la den bygge seg sterkere opp. Vi kommer til å skylle inn over dem med en uimotståelig kraft, kraften i Motvind.

Og bare en siste ting, de er også desperate. De vet så utmerket godt at de har en elendig sak. Norsk Vind trakk søknaden om statlig arealplan gjennom Flekkefjord by, de hadde den inne akkurat lenge nok til at vi fikk den og dem eksponert. Zephyr ødelegger Haramsøya, mens det blir forberedt rettssak og gransking, politiet ber folk flytte seg fra det rasfarlige fjellet, så det rasfarlige fjellet kan sprenges. I Buheii har et dokumentert, påvist og anmeldt lovbrudd kunne fortsette i månedsvis. På Stadt starter de før alle avtaler er i orden. På Øyfjellet og i Birkenes vil en bortskjemt og frekk vindkraft overstyre et enstemmig Storting, med å be om utsatt frist lenger enn Stortinget har gitt lov til. Ganske desperat.

Det er krampetrekningene dette. Det er ikke vi, men de som er mest desperate. Her er Motvind.
" - Eivind Salen

-Flickr.


Så denne videoen og kom på at jeg elsker bregner jeg også, så grep kameraet, tok fart fra stabburstrappa og hoppet fra låvegrava over pumpehuset og vegen i trygghet nede i Stysjin og Olteruddalen. For etter at jeg fikk øye på vindkraftverket ved Raskiftet i Trysil har det blitt reineste uhyggen å komme opp fra dalen, og å gå på toppturer i Norge, det er nå en saga blott, det blir dalturer som gjelder fra nå av.

Filosofibjørka til Even Helmer Holmstad ved Olterudelva, som han fredet for etterslekten, herfra gikk filosofistien opp til kjørbrua, men nå er både stien og låven borte.

Under bedehuslandet var det filosofitrær man satset på, og ikke vindturbiner, som under kjøpesenterlandet.

Den nye sjefredaktøren i Vårt Land burde ha sittet en stund under bjørka til oldefar og filosofert litt over hva bedehuslandet var, til klukkingen av Olterudelva, så kunne han etterpå prøve å filosofere over kjøpesenterlandet under en vindturbin, til skrape- og kvinelydene disse lager.

Vårt Land har å kaste denne sjefredaktøren, samt komme med en offentlig beklagelse over sammenligningen hans av vindkraftverkene med våre forfedres kulturlandskap. Inntil så skjer har de mistet undertegnede som leser!

-Wikimedia.

Granleggene på potetåkeren til Per Post.

-Flickr.

"Nettopp i disse øyeblikkene hvor vi ser fuglene drepes, myrer graves opp og fjellene sprenges vet vi hva frihet er.

Vemodige ser vi land etter land falle. Norge. Hellas. Island. Shetland. Spania.

I land etter land blir naturen og menneskene fremmedgjort, fra hverandre.

Vi står ved stupet til en grav, bokstavelig talt, over hele Europa. Over hele jorden kjempes det nå en kamp.

Nettopp i disse øyeblikkene hvor vi ser fuglene drepes, myrer graves opp og fjellene sprenges vet vi hva frihet er.

En gang vil noen spørre deg, hvor var du i disse tragiske øyeblikkene, hvor urett og grådighet fikk råde?

Nettopp i dette øyeblikk vet vi hva brorskap og samhold er.

Selv døden og sorgen kjenner ingen grenser." - Jan Helge Vassbø

Nytt liv spirer av mosegrodd stamme ved Olterudelva. Her, i dødsrikets land. Tenk det, vi som var bedehuslandet, endte opp som Helvetet på jord. Død over alle progressive, for de er alle skyld i dette her, alle de som forkastet den haugianske ånd og vår apostels forbilde, mannen som satte sin ære i å fornekte seg selv det meste.

-Wikimedia.

-Flickr.


Litt av noen symboler disse vindturbinene får man si😡😬😨

Trodde det skulle roe seg litt med foto-motiver i september, men det gjør det visst ikke, og igrunnen tar fotograferingen og redigeringen all tid, har ikke tid til å betale regninger, ikke tid til å lage kaninbur, ikke tid til å reparere Saab'en, og til vinteren skal jeg til med prints og fotobøker også, så da blir det enda mye travlere.

-Wikimedia.

"That's why I share my images on Wikimedia immediately under a Creative Commons -license, to share the moments of today to the future, as I can't know if I'm alive tomorrow. Some people say your photo-projects should last 5-10 years, and that you then pick the 50-100 best images, but that's too scary, as life is too fragile. If I die tomorrow, I know someone else can make projects of my images in the future, maybe the daughters of my daughters. Who knows?" - PermaLiv

Da fikk jeg endelig meldt inn kona i Motvind, i tillegg til å betale måtte jeg love å kjøpe frukt til barna, men uansett godt å vite at vi fra nå av står sammen i motvinden.

-Wikimedia.


"In Norway they would put up wind turbines around this extraordinary national park, they even put them up on the borders of our national parks here, with the wings going into the parks, as they call them wind parks, and I guess they see no difference between wind parks and national parks. I made this image this week from here I live, I live in Oppland, the least affected county, but these parks are all around us now and the Norwegian coastline is utterly destroyed: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:PermaLiv_Raskiftet_vindkraftverk_01-09-20.jpg

Shot handheld by the way."

- PermaLiv

Heldigvis mister stadig flere tilliten til staten og hele forvaltningen på alle nivåer, da statens primæroppgave består i å erstatte Gud med mennesket og tradisjonene med scientisme, hvilket betyr å forvrenge kristen tro, lære og tradisjon.

Dette er ikke PermaLivs ord, men faktum slått fast av James Kalb.

-Wikimedia.

"Det er så grovt det som skjedde i går, da gravemaskinene ble lurt inn, og arbeidet satt i gang, mens våre egne myndigheter og egen forvaltning førte folk bak lyset. Man er fristet til å spørre om politiet var med på den strategien? Hvor mange var det egentlig som visste hva som ville skje? Og fantes det noen - en stemme - som gav beskjed, som advarte: Lyver vi nå, mister vi tilliten for alltid.

Eller så man bare alle sammen i regnearket, der penger inn til utbygger trumfer alt, der makten må beskytte hverandre, der viktige menneskers interne klubb overstyrer alle andre hensyn. Der ingen verdier kan forstås, om man ikke kan sette et tall og en pengesum på dem, og det også kan ha litt å si hvem som får pengene, og hvem som betaler. De viktige, mektige skal få, de uviktige mange skal betale. Naturen skal betale. Ettertiden skal betale.

Vi har en statsmakt om er villig til å sette bort Stadtlandet, og til å ofre tillit og troverdighet for å få det gjennomført. Det er så alvorlig som det.

Og vi må stoppe det. Folk må møte opp. Fysisk. De skjønner ikke ord. Skjønner ikke følelser. Skjønner ikke mennesker som bryter sammen. De skjønner makt. Vi må vise det. Det gjelder nå." - Eivind Salen

Kom ti minutter for tidlig til Bilitt, så istedenfor å bi litt, kjørte jeg litt bortover Faarlundsgutua, hvor jeg bidde så vidt ved den flotte låven til Nils Faarlund.

-Wikimedia.

"Norges storhetstid var under bedehuslandet. Hvorfor? Fordi mennesket lever ikke av brød alene! Nå er vi kjøpesenterlandet, ja og vindkraftverkslandet, samt en energikoloni under Tyskland. Nøkkelen til framtida ligger i hva som er igjen av fortida, sier Bob Dylan. Men den nøkkelen har Erna Solberg, Tina Bru og alle disse kvinnemenneskene kastet på Mjøsas dyp forlengst, hvor den ligger gjemt og glemt langt nede i mudderet!" - PermaLiv

Du store allverden hvor stor forskjell det er på Erna Solberg og Nils Faarlund, hun ville nok ment at denne flotte låven hans bare er noe gammelt ræl som bør rives, og at man burde plassere en megastor vindturbin her istedenfor, til skrekk og advarsel for andre økofilosofer.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Er det ikke flott dere👍 Her gjelder det å forevige mest mulig av hva som er igjen av fortida, før Tina Bru kommer og sprer skrekk og gru😨

-Wikimedia.

Pastellskyer over skålen i Grythengen.

-Wikimedia.

Da ble det noen fotografier fra bilen denne morgenen, fikk låne Subaru'n i helga, og når jeg ser hvor gode lys det er på denne, er det ikke rart jeg ikke så rådyret, da den har lys som ei lita lommelykt. Uansett, synes man må ta med kameraet på kjøretur, for å kompensere for klimautslippene.

Det er underlig å leve i disse dager, hvor Norge går fullstendig til grunne i et brak med vindkraftverks-infernoet. Jeg har jo sett at vi har ødelagt våre urbane og rurale landskap allerede, men at vi skulle avslutte vårt nasjons-prosjekt på dette viset, ved å fullstendig maltraktere våre naturlandskap, ja det er hinsides fatteevne.

Vår nasjon begynte godt som et bedehusland, hvor stoltheten over naturen bandt oss sammen og gav oss identitet og fellesskap. Nå er knappest et bedehus tilbake, og med unntak av Solhøy bedehus i Nord-Hurdal er de resterende bedehusene i en sørgelig forfatning, like sørgelig som med vår landskaps-arv. 

Vårt sekulære samfunn ble ingen suksess, for å si det forsiktig, og personlig kan jeg ikke begripe hvordan vi skal få stablet dette her på beina igjen?!?


Soloppgang bak stabburs-heggen.

-Wikimedia.

Bortover var det ikke tid til å stoppe på, men tilbake fra Gjøvik svingte jeg inn Mjøsvegen og kjørte over Tømmerholshøgda, som er kortere, men med dårligere veg.

Første stopp ble her ved Fossgutua.

-Wikimedia.

-Wikimedia.


"I still didn't learn flash, but has as a goal to learn it within Christmas! This is brilliant and your thought process is just so clear. 2,2 years into RAW-photography now, since I started taking photography more seriously with my a7III. But you just have to learn a little day by day, and let it add up over time. Just a pity I started too late." - PermaLiv

Nakne er traktoregg egentlig ganske flotte, om enn ikke riktig på høyde med hesjer, det er først når man får på dette ekle plast-skallet at de ruinerer kulturlandskapet, samt ikke minst brennes ut på kamera-sensoren👿

-Wikimedia.


Presten ser ut til å fyre for kråka.

-Wikimedia.


Tror dette har litt å gjøre med gestalt-teori, som Spencer Cox er inne på lenger ned her.

-Wikimedia.

Høsten kommer nå.

-Wikimedia.

- TIFF vs RAW: The Thing That Most Photographers Don’t Know

Litt greit å vite, da det er TIFF filene eksporteres i fra Nik Collection, som vant pris for beste redigerings-mykvare i år. Håper de snart kommer med en fullt ut kompatibel versjon for C1?

Da er det offentlig, Norge er en strøm-koloni under Tyskland og EU. Hva er da vitsen i å være stolt kulturbærer av Grythengen, her i grenda som bedehuslandet nådde en topp? Vi er ikke annet enn energislaver allikevel, dette er verre enn å være husmenn og leilendinger, slik våre forfedre var det her i Øverskreien før Andreas Berg hentet vår apostel over fra Hurdal.

Arme Norge! Arme det norske folk!

-Wikimedia.

"De nye markørene for svenskegrensa, så nå kan alle se hvor grensa går her fra Toten. Synes det var mye hyggeligere da vi hadde et uendelig utsyn uten disse grensemarkørene, dessuten er horisonten over Mjøsa mot øst ødelagt for landskaps-fotografering😭" - PermaLiv

Ei lita sky passerer over stabburet.

-Wikimedia.

Igrunnen har det vært litt av ei uke, hvor jeg først oppdager at vindkraftverket i Raskiftet ved Osensjøen i Trysil fullstendig ødelegger horisonten over Mjøsa og Stangelandet mot øst. Her hadde jeg tenkt å fotografere dette vakre landskapet i klar høstluft og klare høstfarger, men så er det ruinert. Ja, hele vårt land er ruinert, dette er det verste som noensinne har rammet Norge, med unntak av da 532 jøder ble deportert med dødsskipet Donau i 1942. Det var Holocaust, dette er Helicaust.

Videre bråbestemte vi oss for å ta eldstejenta over i Totenvika og Stange skolekorps, da de tok så vel imot oss, samt at de hadde slått seg sammen med Stange skole i høst, hvor de skal ha en øvelse i måneden og tre i Totenvika. Hadde ikke bilen blitt ødelagt ville vi ikke tenkt på dette engang, men på den annen side følte vi oss litt misstilpass sammen med alle overlegene, tannlegene, professorene og multimillionærene hos Fredheim, vi tenker da på foreldrene.

Har enda ikke fått meldt inn kona i Motvind, men det skal gjøres, samt at jeg må få byttet strømleverandør til YETZ. Videre vil jeg bestille den nye T-skjorta fra Motvind, og tror jammen jeg bestiller XXL, slik at jeg kan ha den utenpå ullgenseren i vinter. Kanskje kjøper jeg med til jentene også?


I was about to drop this video, as I thought it was something New Age, but then I saw your face and knew it's rock solid! Thanks, even before I watched:-)

Traff på denne fyren da jeg åpnet bildøra etter skolelevering i dag, og syntes han var en slik tøffing at han fortjente å foreviges.

-Wikimedia.

"Alt dette er dokumentert, men alle argumenter preller av på ekkokammeret som kontinuerlig fortsetter sine eventyrfortellinger helt uavhengig av åpenbare fakta. Gjennom media har ekkokammeret nærmest monopol på alle informasjonskanaler som rekker ut til de fleste av oss. Dette gjelder ikke bare de overordnede mytene om norsk energipolitikk, se ovenfor, men også serien av «småting». Jeg har f.eks. flere ganger kommentert påstanden om at Danmark skal har løst sine kraftproblemer ved å bygge ut vindkraft." - Odd Handegård


Må si jeg foretrekker eventyrfortellingene til H.C. Andersen framfor de til Tina Bru. Men folk lar seg forføre😖

På Toten finnes intet kulturliv tilbake å fotografere, så man får dokumentere de siste rester av liv her i enga, da vi har tapt vår fotografiske arv, og vi ikke ønsker at det samme skal skje for våre etterkommere. Dette er også grunnen til at jeg deler denne dokumentasjonen hos Wikimedia, slik at da tilhører den allmennheten, hvor det kun er Wikimedia-fellesskapet som har myndighet til å trekke den tilbake.

De samme fordelene har jeg ifht. annet jeg dokumenterer, da jeg ser enkelte blir ringt opp for å slette Instagram-bilder, men hos Wikimedia har jeg ingen myndighet til å trekke tilbake mine fotografier straks jeg har publisert dem under en Creative Commons - lisens. Derfor kan jeg enkelt henvise de som evt. kontakter meg til Wikimedia-fellesskapet, for å diskutere med dem om det finnes grunnlag til å tilbaketrekke et fotografi fra vår felles dokumentasjon av sivilisasjonen og historien.

-Flickr.


Her ved kjøkkenbordet i Grythengen satt de fem store og diskuterte det Skjønne, det Sanne og det Gode under bedehuslandet, hvilket stolte hverdagsmennesker hadde de lov til den gang. Nå derimot, under den progressive liberalismen i verdens mest inkluderende land, har vi å holde kjeft og ta til takke med våre andeler av den like friheten, som vi så viselig har blitt tildelt av teknokratene i kommunen.

Så sivilsamfunnet har brutt sammen, kun det sivile samfunnet står tilbake, hvor vi har fått et veldig fint kjøkken, men hva skal vi med dette uten et sivilsamfunn, uten tro, tradisjoner, historier, minner og stedegen teknologi? Uten fnugg av felles kosmologi!

Uansett, gleder oss til å bli med i Totenvika og Stange skolekorps, da de tok så godt imot oss der. Lenge siden vi har opplevd at noen setter pris på oss, så det virker lovende.

-Wikimedia.

"Jepp, bedehusene er allerede borte, arven etter Hauge. Kan fort gå samme veg med kirkebyggene. For 70 år sida gikk alle her i grenda på bedehus, det var fullt på juletrefestene, nå vet vel ikke folk hva et bedehus var lenger. Om 70 år til er det ikke sikkert nordmenn vet hva ei kirke er. Selv Ingvar Ambjørnsen, som ikke er noen kirkegjenger, er skremt over hvor fort avkristningen går, da de unge ikke lenger forstår bøkene hans, grunnet alle de bibelske metaforene han benytter." - PermaLiv

Kommentaren ovenfor er fra et lite bidrag til en liten tekst av Pekkja, en klok fyr. For bedehusene har forsvunnet og snart veit ingen hva et bedehus var, og enda mindre hva bedehuskulturen var. De bibelske metaforene, som var en slik viktig del av vårt språk, har ikke lenger den oppvoksende slekt noe forhold til, slik at de ikke kan lese vår litterære arv med noen dypere forståelse. Og da er neste skritt at kirkebyggene forsvinner, eller i det minste at de mister sin funksjon.

Tror forresten jeg vil forsøke å sette sitat i anførselstegn, kursiv og med skrifttype Arial, for å skille sitatene fra resten av teksten, etter at sitatfunksjonen ble ubrukelig med det nye brukergrensesnittet i Blogger.

Hittil har jeg syntes det har vært en nytelse å komme opp den gamle kjørvegen fra Nygardsæterdammen i Olterudelva til Holmstadengen, hvor et nydelig skue utover Mjøsa og de dype skoger i øst åpenbarer seg, men ikke så nå lenger, etter at jeg ble klar over hvordan Raskiftet vindkraftverk dominerer horisonten.

Skal man virkelig ikke kunne vandre opp fra våre dalfører igjen, for å nyte de vide utsyn, men være tvunget til å gå etter dalbunnen for å innånde duften av mose og gaukesyre, som i bildet fra Olteruddalen ovenfor?

Heldigvis har vi klart å redde Toten og Oppland i første omgang, men NVE og Tina Bru, ja hele vår statsmakt og media har gått fra vettet, med en uhemmet rasering av våre landskap, og man vet aldri hva de kan finne på i neste omgang.

Lokale Motvind-grupper dukker opp overalt i landet nå, og vi må til igjen her på Toten også, hvor målet må være å kjempe for at ikke bare Totenåsen, men HELE Oppland forblir vindturbin-fritt!

-Wikimedia.

Ikke akkurat blide solsikker som møter en på tur i norsk natur lenger, selv om enkelte prøver å late som det er det, som den nye sjefredaktøren i Vårt Land. Men er det noen som bryr seg? Ja, det er noen i Motvind, men sjokkerende få, og jeg tror vi kan slå fast med nokså stor sikkerhet at Totenåsen Skyline ikke ville blitt reddet i dag, da vi allerede har tapt for mange av den eldre garde, som var av en helt annen karakter enn de som vokser opp nå.

Man ser det virkelig på folk, de er apatiske, likegyldige og falske, og er hele tida på utkikk etter skamminger som de kan dra ned i søla, slik at de kan skamløst sole seg i glansen av andres ulykke. Å være skamming i dag er å bry seg, å ha karakter, å kunne begrense seg selv og være stolt over dette. Slik skomakeren i Holmstadengen gjorde det.

Så det ser dystert ut, virkelig dystert, hvor denne kalbianske dystopien festner sitt klamme grep dag for dag. Men Kalb, han leser ingen, for gjorde de det, da måtte de begynne å tenke litt igjen. Og å tenke, det er farlig det!

-Wikimedia.

"Det ser ut som om majoriteten av det norske folk ikke er klar over hva som med stor sannsynlighet møter dem på neste fjelltur - eller båttur eller kjøretur Ja, ja, who cares, lenge leve likegyldigheten


God tur i "parken", og husk å ta med appelsinskallet hjem sammen med dopapiret hvis du har hatt et nødvendig ærend i løpet av turen. Naturvern er viktig sier øvrigheta, vi må ikke la det bli slitasje på fjellet, så da så....

Stakkars Norge , stakkars Landet vårt" - Torgils Øvrebø

Det brygger opp til uvær over Norge.

Heisann! Her kan man få kjøpt T-skjorter og pins til støtte for Motvind😊

-Wikimedia.

Kom ikke gjennom til Totens allmenning, men kom gjennom til Nils, som er "still going strong!"

"Kjære Øyvind!

Takk for er godt initiativ og et utrolig bilde!
Vi må satse på vikværinga til vardebrenningen.
Steinar er utflyttet, men Ole André kan få med
seg entusiaster i jeger og fiskerforeningen.

De bevingede ord du siterer stammer fra 
daværende formann i Lodd nr 5: Stener Rundhaugen.
Stener er ikke lenger formann, men han stiller nok opp.

Så sent som i går kveld hørte jeg at man kunne se
de røde lysene fra turbinene i Odalen i Totenviken. 
Det hørtes usannsynlig ut. Men ditt bilde viser jo det
enkelte tårn med turbinbladene! Avstanden i luftlinje
er vel minst 50 km. Du har brukt en kraftig tele – for
24 x 36-formatet svarer vel det til 500 mm eller litt til.

Ditt bilde ligner forøvrig svært på den animasjonen
som rettighetshaverne på Åsen laget på et bilde som var
tatt fra traktene rundt Hoff kirke…

Jeg tar kontakt med Ole André!

Med naturvennlig hilsen Nils"

Her, kjære ytterst få og utvalgte, spesielle og unike følgere av PermaLiv, her kan dere se hvordan Raskiftet vindkraftverk ved Osensjøen i Trysil tar seg ut fra Holmstadengen i Øverskreien på Toten.

Dette er ikke til å tro, hele horisonten mot Sverige og Finnskogen er ødelagt, gledet meg til å fotografere Stangelandet og Mjøsa i klar høstluft og klare høstfarger, men blir umulig mot en slik bakgrunn. Hele Hedmark er nå ødelagt, hele Finnskogens mystikk, hele Hans Børlis rike!

Har kjent på at det ikke er en god vind som blåser inn over Øverskreien lenger, og her ser man hvorfor det har blitt slik, disse vindturbinene spyr ondskap innover oss, den samme sataniske ondskapen som har tatt bolig i Tina Bru, her hvor det tidligere blåste en varm, velgjørende, roseniansk ånd innover oss fra vår granne i øst, hvorfra vår apostel fant sin åndelige inspirasjon.

Tenk det, apostelen i Holmstadengen, som var kjent for å sette sin ære i å kunne fornekte seg selv det meste. Nå fornekter vi oss ingenting lenger! Absolutt ingenting!

-Wikimedia.

Noen kommentarer til fotografiet ovenfor fra Ragnar Reutz-Håkenstad, som kjempet en innbitt kamp mot Raskiftet vindkraftverk nord på Finnskogen: 

"Takk for god og viktig dokumentasjon. For noen år siden var det vindkraftplaner på Totenåsen, også. Vi ble kjent med Håvard Melbye, som ble en god samarbeidspartner i kampen mot vindkraft og venn av Snefrid og meg. Dessverre døde Håvard for et par år siden. (På Nordhue like ved Budor står det ei høy gammel tv/radio mast. Den fikk hvitt høyfrekvent blinkende hinderlys for noen måneder siden. Hyttefolket i området jubler ikke og det er bare 1. Utpå vinteren vil du sannsynligvis se ca 9 hinderlys fra Kjølberget Vindkraftverk).

Kopierte av info om Totenåsens venner: "Dætta har vi itte bedt om. Dætta vil vi itte ha!"
Fotominne fra «juleopprøret» mot vindkraftverket i Totenåsen 2010. Et felles fakkeltog samlet demonstranter fra flere organisasjoner.

Nils Faarlund, Håvard Melbye, Ole André Bjerke og Steinar Bryn var sentrale personer i ledergruppa for Åsens venner. Kampen ble kronet med seier til slutt!

Nils og Håvard fortsatte å kjempe, og har vært til uvurderlig hjelp og støtte for mange motstandsgrupper over hele Norge. Karene er verd sin vekt i gull!"

"Oddsene for å stanse vindkraftverk er dessverre små hvis ikke myndighetene (NVE/OED) viser god vilje, noe de sjelden viser. Deres mantra er omtrent som: "Fordelene er større enn ulempene."

Dagsnytt 18 i dag, Naturvernforbundet med flere boikotter oljehøringer. Viktig at de setter ned foten, som også aktive vindkraftmotstandere kjenner seg igjen i. Demokratiet og hensynet til naturen skyves til side. Snakker om å sage over greina de sitter på og i samme slengen tar de med seg resten ned i sluket. Men uansett hvor motløs man kan bli, så er det viktig at flere og flere blir opplyst om råttenskapen og tar inn over seg at vi faktisk bare har denne lille blå kula til låns. Det er håp i hengende snøre."

"Planområdet er ca 27 km2 (Se Norgeskart.no) Et stort naturområde nord på Finnskogen som stort sett har fått ligge i fred for ferdsel og inngrep. På vinteren gikk det skiløyper over de fineste høydedragene som nå er beslaglagt av turbiner. Jeg gikk mye av planområdet på beina og på ski 2014/15 og tok bilder/videoer i tilfelle vindkraftverket ble bygget. Høsten 2016 ble bygging igangsatt. 12.12.2018 ble det off. åpnet. Stadtwerke München 60% Eidiva Energi (Vannkraft as) 20% Gudbrandsdal Energi Fornybar as 20%. Nettsiden La Raskiftet Leve 2013 - 2018."

"Ps! Vær på vakt, vet aldri hvor "vindkraft-mafiaen" prøver seg igjen. Vi klarte ikke å mobilisere massene nord på Finnskogen og nå bygges det i Nord Odal....hvor prøver de seg igjen? Kvitvola? Totenåsen? Kongsvinger/Eidskog?...."

Et lite sitat fra Øystein Archer Næss:

"Raskiftet ligger ikke helt mot Svenskegrensen, det ligger vest for Osensjøen i Trysil og Åmot kommuner, Det skraverte området dekker 25 m2 så det er betydelige områder ødelagt for alltid. Tyskerne nyter jo godt av dette........... Ps Gudbrandsdal energi har eieandeler her så om noen har strømavtale med de, så bytt! Gardermoen flyplass dekker ca 15 km2, det var jo noen som påsto at alle "vindparker" i Norge ville få plass på Gardermoen"

Mye verdifull informasjon her om Raskiftet vindkraftverk, som har ødelagt den "gærne" sida av Mjøsa, og selv om den var aldri så gal, har den nå blitt totalt gal, ødelagt av Tina Bru og andre galninger, og tross alt er dette utsikta vår her fra Østre Toten og Totenåsen!

Vi på Toten og i Oppland MÅ IKKE KVILE PÅ GAMLE LAURBÆR, vi vant i første omgang kampen for Totenåsen og Oppland, men nå er det hele vårt fedreland og våre barns fremtid det gjelder!

Da jeg kom tilbake fra skolelevering la jeg merke til at løvet allerede begynner å bli gult på bjørka nede i Stysjin, så tok et foto fra trappa før jeg gikk inn. Men igrunnen er det godt, sover mye bedre nå med normale temperaturer, samt at blomstringen i sommer nesten har vært overmakta.

-Wikimedia.


Interessant, noen av de bildene Aows først anså som av de verste, viste seg ved nærmere utforskning å være av hans beste. Så det gjelder å være forsiktig med å slette for mye.

Så er Blogger ute med nytt, påtvunget brukergrensesnitt, og dette er naturligvis mye dårligere enn det gamle. Å bygge inn videoer på gamlemåten har blitt håpløst, man på bare søke dem opp og finner man dem, får man kun opp en liten video. Sitat-funksjonen har blitt helt ubrukelig, sitattegnene vet man aldri hvor kommer, så får bare sette sitater i vanlige anførselstegn fra nå av. Og skal jeg sentrere markøren må jeg først sette den til høyre før jeg sentrerer den, foran hvert bilde jeg laster opp. I tillegg virker det hele å fungere vesentlig tregere enn før. Eneste gode er at man fremdeles kan re-publisere gamle innlegg, dette kan man ikke i WordPress, og er eneste grunn til at jeg fortsetter med Blogger. Men det er ikke en platform jeg anbefaler lenger etter denne oppdateringen, jeg får bare tilpasse meg til en ny arbeidsflyt som best jeg kan.

Åh, en ting til, hver gang man nå skal skrive tekst under et bilde, kommer det først en tekst med "Add caption", som man må slette manuelt. Håpløst!

Forsøkte å sende epost til Totens Allmenning i går om vardetenning på Totenåsen 8. oktober, men den gikk ikke gjennom, har vel fått ny adresse. Gikk gjennom til Nils Faarlund, men han er gammel. Så man kjenner seg hjelpeløs, folk flest virker likegyldige og apatiske til at vårt land går til grunne, og man vet aldri hvor vindkraft-mafiaen slår til igjen, som Ragnar Reutz-Håkenstad sier det. De har tatt Stadlandet, da kan de ta alt, ei rekke med vindturbiner etter Tjuvåsen er langtfra utenkelig.

-Wikimedia.


I Gjøvik havnet vi i et lommehull sammen med ei covert-høne og måtte flykte, slike kvinne-mennesker forårsaker uendelige mengder lidelser rundt seg, men de tar det aldri til seg, fordi de er perfekte, og enhver som de på noe vis frykter at kan underminere deres perfekthet, angriper de ustoppelig på de mest subtile, kyniske vis.

Nå har vi havnet i et land sammen med ei covert-høne, med uendelig med makt til å ødelegge vårt land. Hun kommer fra Rogaland, men bare kjører over sitt hjemfylke og det vakre jærlandskapet, fordi de har stilt spørsmål ved hennes godhet, vurderingsevne og perfekthet. Tina Bru er ikke en blond, kvinnelig, dum, godtroende maskot for vindkraftverks-mafiaen, som de skyver foran seg. Nei, hun er inkarnasjonen av den totale kvinnelige ondskap, covert-narsissisten, hun leder an, på samme vis som Stalin og Hitler, med vindkraftverks-mafiaen som et haleheng.

Men hvor skal vi flykte nå? Hvilket land skal vi flykte til? Totenåsen og Oppland er fremdeles vindkraftverks-frie, men hvor lenge vil det forbli slik?

"Ps! Vær på vakt, vet aldri hvor "vindkraft-mafiaen" prøver seg igjen. Vi klarte ikke å mobilisere massene nord på Finnskogen og nå bygges det i Nord Odal....hvor prøver de seg igjen? Kvitvola? Totenåsen? Kongsvinger/Eidskog?...." - Ragnar Reutz-Håkenstad

En ustoppelig blomstring i år, selv inn i høsten.

-Wikimedia.

Hva skjer på Stadtlandet?

Det er mennesker mot maskinene, som det er overalt hvor vindkraft bygges. I går satt HC Hansen foran gravemaskinen, ved starten av anleggsområdet, der de skal bygge veien opp til dystopien. Vindkraft på Stadtlandet er en skrekkvisjon. Vi har sett det i Bjerkreim, Eigersund, de er nettopp kommet opp på Geitfjellet, monteres på Frøya, dette er monsterturbiner på grensen og over grensen for hva det er lov å bygge i Europa.

Og vi setter dem i det vakreste landskapet Europa har å by på. I alpene er det uaktuelt å sette turbiner. Selvsagt er det det. I Norge, blir det gitt bort gratis. Og utbygger får ta seg til rette nøyaktig som han vil.

Og makten, med regjeringen, mediene og politiet oppfører seg og snakker som om det er vi som er problemet. Vi som protesterer.

Det gjorde Sovjetiske myndigheter også under de fredelige protestene i de baltiske landene. Vanlige mennesker stod i endeløse rekker, hånd i hånd. De protesterte mot overmakt og tvang, og de vant.

Over hele fjøla, systematisk, får vi se at vindkraften får lov til å ta seg til rette. Hver gang de kommer til et nytt sted, er det sjokk. De starter før alle avtaler er på plass. De starter før alt er klart. De starter mens klager behandles. De gambler på at alle nødvendige tillatelser vil komme langs veien, og en lydig statsmakt kaller oss som protesterer mot dette for «aksjonister».

Mafiabossen involvert i italiensk vindkraft fikk 9 år i fengsel. Falck Renewables stod på lønningslisten hans, altså de stod på listen over selskapet han hadde gjort forhandlinger og kontrakter med. Det er til dette selskapet Sogn og Fjordane Energi (SFE) har solgt Stadtlandet til. Norske Energimyndigheter med NVE tok en halv dag å saksbehandle det, det går fort i vindkraften. Alt er jo greit.

Det er big business, med grenser godt over i det kriminelle, som allierer seg med den norske statsmakten. Og det er vi som protesterer, som er problemet.

På Stadtlandet er det myr. Det er det jo alltid. De bryr seg om klima akkurat nok til å få den blinde delen av miljøbevegelsen på laget, den det ikke er så mange igjen av lenger. Folk ser argumentene, og skjønner. De som er igjen, er de som gjør penger og karriere, og holder det som viktigere enn både andre menneskers og klodens ve og vel.

Tilbake til myra, som de gruslegger og drenerer, og slipper l klimagassene opp i atmosfæren, for virkelig å få fart på den globale oppvarmingen de liksom kjemper mot. Det er ikke så lett å kjøre anleggsmaskiner og lastebiler fulle av grus og betong i myr og vått terreng. Det trengs grus, enorme mengder grus og sand og stein. Dette er ikke tilgjengelig på halvøya. Det må fraktes inn med skip.

Les den på ny igjen. Den skulle de forklare. Frakte tonnevis på tonnevis med sand og grus, i skipslast på skipslast, for å dekke myra med den, sånn at digre anleggsmaskiner kan kjøre over der for å legge enda mer myr og liv og landskap i grus. Klimavennlig? Hva var egentlig vurderingen, når fordelene ble vurdert som større enn ulempene, her?

Det er selvfølgelig en kar som tjener penger på disse skipslastene. Det er flere som tjener penger, og de er mektige, så de allierer seg med andre mektige, og bruker alle midler for å få det som de vil. Men nå tenker jeg på han karen som eier kaia. Han er ikke akkurat som kaieiern i Flekkefjord, AMV, som nekter Norsk Vind å bruke kaia deres, sånn at Norsk Vind må søke sine venner i OED og statsapparatet om statlig arealplan, vel vant med å få det som de vil av en lydig stat. Han på Stadtlandet ser bare på kontoutskriften, på pengene som vil komme inn, og hvor rik han vil bli sammenlignet med alle andre.

Og ansvarlige myndigheter er tafatte. Motvind er ikke tafatte. Vi protesterer. Med alle tilgjengelige midler. Ord og argument pleier ikke å holde, heller ikke å ha RETT (romerne sa det allerede, contra vim, non valet jus, mot makten gjelder retten faktisk ikke), vi må kreve retten, og stå bom fast på kravet. Litt sånn som latvierne, estlenderne og litauerne som stod hånd i hånd i milevis. Den lenken var sterkere enn sitt svakeste ledd. Den lenken var uovervinnelig. Så den vant.

Det skal vi gjøre også.🤝 - Eivind Salen

Tistel og neslesommerfugl, enkle og robuste arter som veit å tilpasse seg, fotografert nederst i jordene i Vestby.

-Wikimedia.


Helnorsk Bærekraftig Strøm- Fri For Vindkraft

Grunnet etterspørsel fra våre medlemmer, er Motvind Norge stolte av å kunne annonsere vårt samarbeid med Yetz! Yetz Vindfri er en strømavtale for deg som ønsker fornybar energi til konkurransedyktige priser, uten bruk av vindkraft! For alle som blir kunder av Yetz Vindfri, vil Yetz støtte Motvind Norge med 200 kroner i året! Dette er en enestående mulighet til å bruke vår forbrukermakt til å sende klar
beskjed til storindustri og politikere om at nok er nok! Les mer om tilbudet her:
https://motvind.org/yetz-strom


Bra jeg ikke rakk å bytte fra Gudbrandsdalen energi, for nå blir det Yetz! Oppfordrer alle til å bytte til Yetz:-)

Da jeg var ute og låste bilen nå så jeg det var slik fin fullmåne under bjørka etter gamlevegen, at jeg stakk inn etter kameraet, hvor jeg tenkte jeg skulle få noen fine effekter av månen gjennom løvverket. Men det skar seg helt, så det blir kun dette enkle bildet her av månen omgitt av verdensrommets dype mørke.

-Wikimedia.

Det er nok bedre å ha apostelen i Holmstadengen som ledestjerne, enn Karl Marx, ser det ut til:


En revolusjon må vi ha nå, men det får bli en kontra-revolusjon, hvor vi tar tilbake alt hva vi har forkastet. Ikke minst naturen! Vindkraftverks-katastrofen og Tina Bru MÅ stoppes NÅ!, dette er bud nr. 1, ellers får ingenting mening. Sendte nettopp epost til Totens Allmenning med forslag om vardetenning 8. oktober, så får vi se hva som skjer?

Har rett og slett overlatt matlagingen til småjentene jeg, i dag blir det Fish&Chips med nyplukket salat til mamma kommer hjem.

-Flickr.

Da jeg kjørte ned til skolen i stad var det så nydelige fluffy skyer, ikke like fine da vi kom tilbake, men tok allikevel et bilde av de som var igjen over Overnhøgda på Toten. Fotograf Brendan van Son flyttet fra Canada til Portugal i sommer, hvor hva han savner mest er skyene, så vi bør takknemlige for den varierte himmelen vi har over oss her til lands.

-Wikimedia.


Fotograf Brendan van Son er overlykkelig over å se litt skyer igjen, etter 90 dager med knallblå himmel.

Morgenlys over Stysjin.

-Wikimedia.

Da ble det åtte fotografier fra enga vår denne morgenen også, det er rart med det. Kom i vanvare til å undereksponere med tre stopp, men heldigvis fikk jeg berget dem i post, takket være det imponerende dynamiske omfanget til min a7III.

De gyldne enger, et paradis for flokker av gråsisisk.

-Wikimedia.


Kanskje ei foto-bok jeg bør skaffe meg, da vi her lever i Totens bakgård. Tidligere var det leilendinger og husmenn som holdt til her i gråsteinsjorda nedenunder Totenåsen, ansett som kveg eller lavere av storbøndene og geistligheta etter Balkehøgda. Seinere ble Øverskreien neglisjert i Totens Bygdebok, og Mjøsmuseet vil ikke høre om husmannstroen eller den kulturen som blomstret under vår apostel. Himmelengene er maltraktert, og teknokratene i kommunen bare flirer av oss, rednecks og skamminger som vi er. På toppen av det hele har Tina Bru plassert et voldsomt vindkraftverk midt i glaningen til vår apostels åndelige utsyn mot Carl Olof Rosenius sitt hjemland, hvorfra han hentet sin inspirasjon. Dere kan se dette her, kommer tilbake med en lengre kommentar om dette overgrepet, for dette er utilgivelig!

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Vollen mot elva, hvor det ble kjørt vekk 1400 hestelass med stein.

-Wikimedia.

De bygde tett på hverandre, Klaus, Even Helmer og Johan Albert, med Grythengen midt i. I ettertid har det kommet til ytterligere en mengde Toten-bunkre med tilhørende brutal gjennomstrøms-teknologi i gardskoronaen og rundt omkring i de gyldne enger.

-Wikimedia.

Loftsvindu med solglimt.

-Wikimedia.

Treport med sjel.

-Wikimedia.



DecayExplorer96 utforsker Holmstadengen. Takk for viktig dokumentasjon!

Et snapshot av Balke kirke, egentlig var jeg ute og lette etter linse-dekslet mitt, da jeg frykter jeg mistet det da jeg var ute og fotograferte forrige dagen, men syntes lyset var så fint at jeg slengte av et skudd. For Balke kirke ligger meget godt i kulturlandskapet, nesten like godt som Solhøy bedehus i Nord-Hurdal.

Ellers var vi på omvisning hos Totenvika skolekorps, som fra og med i høst skal hete Totenvika og Stange skolekorps, hvor de skal ha en øvelse i måneden på Stange skole. Der ble vi mottatt meget godt, og de virket kjempeivrige etter å få med jentene våre, så vi meldte inn eldstejenta med det samme. Her fikk hun velge det instrumentet hun hadde mest lyst på, og jeg tror hun synes det blir spennende å lære et nytt instrument.

Egentlig hadde vi tenkt å fortsette i Fredheim skolekorps, men etter at bilen krasjet skar dette seg. Men dirigenten her var venner med den gamle dirigenten vår fra Fredheim, så da blir det litt forbindelse allikevel.

-Wikimedia.

Jeg skraper og skraper, men nå får det være nok for i år, østveggen tar jeg til neste vår.

-Wikimedia.

Grassklipperen vår fungerer aldeles utmerket. Ja, det er så vidt man kan høre litt brumming fra den når minsta kommer med litt ekstra næringsrikt drivstoff, men ellers er dette en meget stillegående gressklipper. Anbefales!

-Flickr.

-Wikimedia.

Bark på den fredede filosofi-bjørka til Even Helmer Holmstad ved Olterudelva, asket og filosof i Grythengen.

-Wikimedia.

En meget aktuell artikkel fra James Kalb, som ikke minst kirken bør ta til seg, da det nå er på høy tid at kirken tar aktiv stilling til vindkraftverks-katastrofen, og avslører Tina Bru for hvem hun er.


Håper å komme tilbake til denne artikkelen av Kalb, vil her kort kommentere avsnittet nedenfor.

Nobody cries for the defeat of careerism, consumerism, and mediocrity. People see nothing wrong with attachment to wealth, position, and comfort, although some want them spread around so everyone can join in. So there’s no interest, for example, in asceticism. People don’t see the point. Why give up something for Lent, let alone undertake voluntary poverty of the sort traditional among ascetics? The only reason a lot of people can come up with is that it’s about solidarity with the poor, who don’t enjoy the benefit—apparently a necessity for a dignified human life—of full participation in the consumer economy. - James Kalb

"People see nothing wrong with attachment to wealth, position, and comfort, although some want them spread around so everyone can join in. So there’s no interest, for example, in asceticism. People don’t see the point."

Apostelen i Holmstadengen var utvilsomt en asket, da han ble omtalt som en mann som satte sin ære i å fornekte seg selv det meste, og dette var kjernen i husmannstroen, bedehuslandets fundament. De fem store var alle asketer, og jeg tror dessverre vi kan slå fast at de alle fem ville blitt meget forferdet over hvordan vi har stilt oss her i dag. Hvor finner vi her en interesse for en asketisk livsførsel, hvor man følger vår apostels forbilde, som å slå sin hage med ljå, i stillhet og meditasjon over husmannstroen? Eller å rydde gårdsplassen med snøskuffe om vinteren?

Den nye sjefredaktøren i Vårt Land er nesten like gal som Tina Bru. Tenk å hevde på beste spalteplass i landets fremste kristelige avis, at om 100 år vil vi se vindkraftverkene som en del av kulturlandskapet, i likhet med denne randsona mellom to jorder i Øverskreien.

Selv ble jeg helt satt ut da jeg oppdaget i dag tidlig hvordan vindturbinene ved Osensjøen i Trysil dominerer utsynet fra Holmstadengen, dette er en invasjon og en dystopi helt på høyde med en science fiction - skrekkfilm.

Var det Putin med sine armeer jeg så i synsranden mot øst, ville jeg blitt lettet jeg, slik at han kunne befri oss fra Tina Bru og galskapen hennes. Putin skal visstnok hate vindturbiner like mye som undertegnede, og han har sikkert noen passende missiler han kunne ha sendt mot dem.

Dessuten kunne vi fått oss en ny tro også, etter at husmannstroen døde. For Putin er en ivrig tilhenger av den ortodokse kirke, og fikk han høre om apostelen i Holmstadengen, er det slett ikke umulig han ville slått ham til helgen.

-Wikimedia.


Hjelp oss Putin, befri oss fra Tina Bru! Tenk, nå skal hun maltraktere ikoniske Stadlandet!

“The Nazis saw antisemitism as the solution and not the problem, and progressives rarely notice in themselves the hatred and contempt for non-progressives that has repeatedly led to the murder of millions of innocents.” - James Kalb

I forrige tårevandring kunne vi lese at James Kalb har slått fast at moderniteten, i alle former, alltid vil ende i den ultimate katastrofe. Først hadde vi Gulag under Stalin, så hadde vi Holocaust under Hitler, og nå har vi kommet til den tredje ultimate katastrofe, Helicaust med vindkraftverks-infernoet, ledet an av Tina Bru.

Eplegeleen ble i første omgang bare eplesaft, men de skal forsøke å gi den et oppkok til i morgen.

-Flickr.

Må få kommet meg over stakitten og fotografert litt gjennom gresset i de gyldne enger med min Sigma 14-24 mm, så fort som råd er.

-Wikimedia.


Nå fikk jeg skikkelig lyst til å ta med min Sigma 14-24 mm ut i de gyldne enger og skyte rundt omkring gjennom gresset. Denne linsa er meget skarp på 14 mm, men har på denne brennvidden lett for å få gule, ekle kromatiske aberrasjoner på bygningsdetaljer, ikke i naturen, som det kan være litt vanskelig å få vekk i post. Dette er ikke et problem på 24 mm, men der er den ikke så skarp.

Får trå til og skrape ferdig veggen til venstre for inngangspartiet i morgen, og få på et lag grunning som står et par dager, mens jeg fotograferer litt. Laptop'en må også tømmes, var kun plass til 3360 råfiler denne gangen, burde vært 10x mer.

Bilen får jeg visst aldri ordnet, så vi kommer oss nok ikke til Gjøvik igjen, er for mye å fotografere og ordne, samt altfor mange videoer å se.

Eplene var få og dårlige i år, så jentene satset heller på eplegelé enn eplemos, men foreløpig ser det ut til at det har blitt eplesaft. Men de skal forsøke med et oppkok til i kveld, så får vi se.

-Wikimedia.


Kan Motvind blåse vekk den rådende ortodoksien og bryte tausheten med orkans hyl? Fikk ikke tid til å melde inn kona i helga, grunnet alle motivene som flyr inn på kamerasensoren, men håper å få ordnet dette i løpet av uka.

-Wikimedia.

Du har rett i det, vil ikke se dem (Nord-Odal (Engerfjellet og Songkjølen)) fra grenda mi, men går jeg over til Skreifjella i lodd nr. 5 på Totenåsen, vil jeg helt klart se dem. Tror jeg finner meg et bortgjemt sted nede i bygda, hvor jeg begrenser meg til å gå tur til Tjuvåskampen, hvor man skuer vest/nord-vestover. Men at disse turbinene helt borte på andre sida av Hedmark ved svenskegrensa skulle rage slik opp i landskapet sett fra Toten på motsatt side av Mjøsa, dette hadde jeg ikke trodd var mulig! - PermaLiv

-Wikimedia.


"Anyone who challenges the prevailing orthodoxy finds himself silenced with surprising effectiveness." - James Kalb

Enhver som utfordrer den dominerende ortodoksien finner seg selv brakt til taushet med forbløffende effektivitet, skriver James Kalb, og jeg har selv fått erfare hvor rett han har. Men man får bare akseptere at slik er det, Kalb har selvsagt rett, da han kan alt, ser alt og forstår alt. Så jeg tar konsekvensen av Kalbs visdom og trekker meg fra nå av helt vekk inn i meg selv sammen med min a7III. Etter hvert håper vi også at vi kan finne et sted hvor vi kan gjemme oss vekk fra samfunnet, for å vie oss helt og fullt til tårefotografiet.

Heldigvis trenger man ikke lenger store forlag for å utgi bøker, hvor jeg satser på å utgi fotobøker i opplag på 10 stykker, hvor jeg beholder 2 selv og selger 8. Men først vil jeg satse på mini-prints, med egen printer til vinteren. Regner ikke med å få galleri-plass grunnet min reaksjonære grunnholdning, så tenker jeg bare fyller opp vandringssekken og stiller ut på bortgjemte plasser etter Dahlsleden rundt Totenåsen, hvor jeg tilbyr mine fotografier til tilfeldige pilegrimer som kommer vandrende forbi.

Godt er det også å slippe å ha noe mer med disse folka å gjøre, da de har mistet tenkningens evne uansett, og den eneste jeg vel egentlig kan tenke meg som jeg kan ha noe intellektuelt utbytte av å diskutere med i Oppland nå, er Eilev Groven Myhren, som oversatte Tolkiens "Ringenes Herre" til nynorsk. Har lyst til å besøke ham en dag, da dette kan være den eneste personen i Oppland som virkelig forstår hva husmannstroen var.

-Wikimedia.

“At any given moment there is an orthodoxy, a body of ideas which it is assumed that all right-thinking people will accept without question. It is not exactly forbidden to say this, that or the other, but it is ‘not done’ to say it, just as in mid-Victorian times it was ‘not done’ to mention trousers in the presence of a lady. Anyone who challenges the prevailing orthodoxy finds himself silenced with surprising effectiveness. A genuinely unfashionable opinion is almost never given a fair hearing, either in the popular press or in the highbrow periodicals.” - James Kalb

Okergult, husmannstroens farge.

-Wikimedia.

Husmannstroen, hva man kan kalle hverdagstroen i Hurdal, fordi der hadde man ikke husmenn, da alle var lutfattige, falmer nå. Vår haugianske æra, som nådde et høydepunkt her i grenda, tok slutt forrige uke, ved arrestasjonen av Hans Petter Thue på Haramsøya.

I dag tidlig oppdaget jeg at vår apostels åndelige utsyn mot Sverige har gått tapt, dette har blitt et progressivt, liberalt landskap nå, over hvilket Tina Brus ånd hviler, og ikke lenger den rosenianske ånd, som vår apostel søkte inspirasjon i.

Himmelengene er døde, det finnes ikke fnugg av liv igjen i dem, det har blitt umulig å dyrke husmannstroen her, slik at vårt troslandskap er borte. Lever ikke troen i landskapet, da har man ingen tro, kun personlig preferanse, i samsvar med den liberale idé.

-Wikimedia.

“Once antidiscrimination is accepted as a basic authoritative principle, its demands become ever more radical and take on obsessive importance throughout social life. If you are not part of the solution, then simply by living your life from day to day you are cooperating with institutionalized discrimination and making yourself part of the problem.” - James Kalb

Selv har jeg forstått det slik at jeg skal være et problem for bedehusslekta på Toten, men når man leser sitatet ovenfor av James Kalb, tror jeg det kan være grunn til å stille spørsmålstegn ved dette. For, som Kalb sier det, lever man sitt liv i stillhet fra dag til dag i overensstemmelse med institusjonalisert diskriminering, da er man en del av problemet, og ikke av løsningen.

-Wikimedia.

“Inclusiveness is intrinsically at odds with free thought and discussion. Questioning it puts equal standing in doubt and thereby destroys it, so skepticism is considered oppressive in itself.” - James Kalb

-Wikimedia.

Forvaltningen har blitt et progressivt monster uten kjærlighet til det lokale, kun det globale. - PermaLiv

Brønnhuset ved kjørbrua. De verden hvor meget bedre dette ligger i landskapet enn pumpehuset ved låvegrava i naboenga.

-Wikimedia.

Alt ble så underlig nå etter at det ble klart at vår apostels åndelige utsyn mot Sverige har gått tapt, og at dette rosenianske landskapsbildet har blitt erstattet av Tina Brus verdensbilde. Brønnhuset ved siden av kjørbrua kan stå som et symbol på husmannstroen, det enkle og det nære, hvor man visste å begrense seg selv og man satte sin ære i å fornekte seg selv det meste. Vindturbinene i øst symboliserer det kompliserte og fjerne, hvor det ikke finnes begrensninger, og hvor man ikke fornekter seg selv noe som helst, ikke engang våre mest ikoniske landskap. Nå har vår apostels rosenianske landskap mot øst gått tapt for Maskinen.

Dikt av Rolf Jacobsen.

At vi skulle få et landskap med vindturbiner, det kunne han nok aldri ha forestilt seg.

Katastrofe, katastrofe, katastrofe, det er noe helt voldsomt hvordan vindkraftverket ved Osensjøen i Trysil maltrakterer synsranden og landskapsbildet mot Sverige her fra Øverskreien på Toten, jeg tror det bare ikke, men dette er virkelig uvirkelige mastadonter i landskapet. Bildet er tatt helt øverst i Holmstadjordene, og viser samme utsyn som M.J. Dahl hadde fra kontorvinduet sitt i Holmstadengen, til hvilket han skrev sine stykker og hentet inspirasjon fra Rosenius sitt hjemland.

Nå er det ikke Carl Olof Rosenius man tenker på lenger når man skuer mot øst, da det er Tina Bru og hennes progressive liberalisme som dominerer synsranden, denne uendelig intolerante religionen, som James Kalb kaller den, og vi ser nå med egne øyne hvor rett Kalb har.

Dessverre er det mange nå som har vendt seg vekk fra troen til vår apostel, og over til troen til Tina Bru, hvor de omtaler følgerne av vår gamle tro og kosmologi som hatister og skumle utskudd uten danning og utdanning. Intet forstår de! Taliban blir ingenting i forhold!

-Wikimedia.

Hjelp! Gikk en tur oppover grenda mi i går kveld og tok et bilde mot Stangelandet på andre sida av Mjøsa, og da jeg redigerte fotografiet la jeg merke til noe oppe i venstre hjørne, hvor, da jeg zoomet inn, så at det er vindturbiner!!! Dette må da være vindkraftverket i Raskiftet i Trysil, som da ødelegger horisonten helt fra godt inne på Toten. Så snakker man om at vindkraftverkene kun legger beslag på et område på størrelse med Gardermoen, hvor vindkraftverket i Trysil mot svenskegrensa ødelegger landskapsbildet godt inn i Oppland, man snakker da om et område på størrelse med Danmark, som er ødelagt av kun ett vindkraftverk. Nå kommer jeg til å flytte ned i bygda, da jeg ikke orker å ha dette svineriet i glaningen! - PermaLiv

Kjære ytterst få følgere av PermaLiv, dette er katastrofe, vindkraftverket ved Osensjøen i Trysil ødelegger landskapsbildet helt her fra Øverskreien på Toten, la merke til at det var noe rart oppe i venstre hjørne i bildet ovenfor i dag tidlig, som er en ny versjon av fotografiet lenger ned, hvor, når jeg zoomer inn, ser at det er vindturbiner! Og de er voldsomt dominerende i synsranden, er totalt sjokkert over hvordan disse monstrene skyter opp av landskapet, et mareritt ala "Klodenes kamp"!

Dette var en stor påkjenning å bli klar over, da mitt ønske var at Dahlsleden rundt Totenåsen skulle være en vindkraftverks-fri sone, en erstatning for Finnskogleden, som har gått tapt. Men så har vi dette svineriet midt i fleisen her også, rett imot kontorvinduet i Holmstadengen, hvorfra vår apostel skuet mot Sverige mens han satt og skrev, inspirert av sitt store forbilde Carl Olof Rosenius, mens nå er det Tina Bru sitt budskap som dominerer synsranden.

Dette går ikke, vindkraftverks-galskapen må stoppes, og vindkraftverkene må ned, ikke minst på Raskiftet. Tryslingene har ingen som helst rett til å maltraktere synsranden vår mot Sverige her fra Øverskreien på Toten!!!

Tenk det at den nye sjefredaktøren i Vårt Land mener at om 100 år vil vi se på alle vindkraftverkene som står til nedfalls, med samme nostalgi som skorsteinen til bryggerhuset i Holmstadengen. Lurer på om mine foreldre har sagt opp denne blekka enda, for å heller benytte pengene til medlemskap i Motvind? For nå får det være slutt, etter 50 år med Vårt Land, med en slik sjefredaktør.

Tenkte på det i dag, at selv om min gjerning som kulturbærer og historiemaler av elvebruket mitt har gått tapt, hva ville vært vitsen, i et land som har gått fortapt?

Men de gjør bare narr av oss nå, de progressive og liberale, kaller oss hatister og farlig avskum, slik at de selv kan få skinne, bare fordi vi ser på våre landskap som det mest verdifulle vi har. Disse menneskene har ødelagt landet mitt nå, jentene mine kan jeg ikke ta med rundt på ferie lenger, de skal ikke få se Bergen, Røros eller Lofoten. Så det er klart, deres besteforeldre må kvitte seg med Vårt Land nå, da dette er en avis som vil deres barnebarn uendelig vondt.

Resten av livet blir det å vandre Dahlsleden rundt Totenåsen, i tosomhet sammen med min a7III, for å ta fotografier som dette her.

-Wikimedia

Tok dette fotografiet slik for å slippe å få med alle traktoreggene rundt gården, men jammen lurte det seg inn noen i bakgrunnen allikevel, denne styggedommen er overalt i kulturlandskapet nå.

Uansett, godt Marie Andersdatter Holmstad tok med slektsnavnet sitt fra storgården Holmstad ned hit i denne lille husmannsenga vår, for fossemøllingsættene og vårt fedrealter gikk det så galt med. Men det gikk galt med husmannstroen også, eller hverdagstroen, som vår apostel kom med, og som min oldefar tok imot her i stua i Holmstad.

Kunne vært morsomt å se denne stua, men det får jeg nok ikke, da folk ikke lenger samles i Øverskreien. Tidligere var det husmøter i enhver gård, husker dette fra min barndom, men nå har vi blitt helt fremmede for hverandre. Har bodd her i over to år nå, og enda ikke snakket med noen av naboene, men det er ingen vits, da alt er tapt, og nå går også vårt land til grunne.

Kom i dag til at det beste er å trekke seg helt vekk i meg selv sammen med min a7III, så får jeg i neste omgang forsøke å finne et sted hvor vi kan trekke oss tilbake med tårefotografiet. Det er kun et sted igjen hvor man kan omgås mennesker på normalt vis nå, og det er Livoll leirsted på Gålå, et velsignet sted.

-Wikimedia.

Nå er jeg ikke lenger Mjøslandets tårefotograf, da andre sida nå definitivt er gærne sia ta Mjøsa, hvor Hedmark er tatt av vindkraftverks-infernoet. Så nå er jeg bare Opplands tårefotograf, så får vi kjempe, håpe og be om at ikke også Oppland faller.

Synd, for det ligger en kjempespennende låve til venstre i bildet.

-Wikimedia.

Ola Skjåk Bræk, (1912-1999) Venstre-mann, statsråd og mangeårig banksjef i Ålesund, skrev følgende i 1990 i sin memoarbok: «De verdier som ligger i vår natur kan ikke bygges. Vi kan ikke investere oss til dem. De blir mer verdifulle for hvert år som går, for intet sted i verden finner du maken. Fortsetter vår velstand å øke, vil nettopp disse verdier bli mer og mer etterspurt. Men de kan ikke forøkes. De kan bare spares. For hvor lang tid vil du spare? For en generasjon? For 10 generasjoner? For 100 generasjoner? Eller for alltid? Spørsmålene kan ikke besvares hverken politisk eller økonomisk. Kommende generasjoner må selv ha en valgrett og en ressurs å bruke. Vi har ikke rett til å ta denne fremtid fra dem.» - Vegar Vaag

-Wikimedia.

I dag ble jeg lei, vi våknet til dieselklang og dette holdt på langt utover formiddagen, slikt skal man ikke oppleve en søndags morgen under 100-års jubileet til Husmannstroens katedral. Så det finnes absolutt ingen respekt for husmannstroen, stillheten i de gyldne enger, vår apostel, vårt fedrealter og de fem store lenger.

Personlig har jeg kommet til at jeg ikke gidder mer, så jeg trekker meg helt vekk inn i meg selv sammen med min a7III, og satser på at vi med tiden kan finne et sted hvor vi kan trekke oss tilbake med tårefotografiet. Uten tro og tradisjoner kan det ikke oppstå meningsfullt mellommenneskelig fellesskap allikevel, James Kalb er helt klar på dette.

Synd var det uansett at vi ikke fikk lov til å leve i fred med troen og tradisjonene her på kanten av Grythe-platået, som Grythes eneste naturlige satellitt.

-Wikimedia.

-Flickr.

Nei, nå er det bare trist. VG har som forside i dag at folket på Haramsøya er vulgære hatister, og at hvis ikke denne vakre øya raseres er det over og ut med norsk industri. De er visst egoister som bare tenker på seg selv, fordi de elsker øya si. Ble selv utsatt for akkurat det samme her i himmelenga mi, som har gått fortapt, hvor det ikke er en sjel som bryr seg om denne gamle husmannsenga vår.

Denne enga nytter det ikke å redde, heller ikke husmannstroen, Norge får nok aldri tilbake de haugianske verdier eller det tillits-samfunnet vi hadde under bedehuslandet. Folk bare slår hverandre ihjel nå, det er overhodet ingenting som knytter oss sammen som folk, slekter og grender lenger.

Godt jeg kom igang med fotograferingen før Norge gikk til grunne, og skjer det et under forblir Oppland vindkraftverks-fritt. Er igjen mye å fotografere her enda, kjenner på en forpliktelse til å viderebringe en fotografisk arv, men håper virkelig vi snart kan finne et sted hvor vi kan trekke oss helt vekk med tårefotografiet.

Ellers fikk vi unna potethøsten i dag, det ble vel en halv kilo nypotet. Fikk også satt opp de tre første stolpene til kaninburet under grana, hadde gruet meg til dette, men ser at å bygge kaninbur blir bare kosen.

-Flickr.

-Flickr.

-Flickr.

"Dette er livet!", utbrøt minsta der hun svingte seg i hengekøya og spiste pizza.

-Flickr.

Denne gravemaskina benyttet jeg også da jeg var på samme alder. Men nå er jeg lei av gravemaskiner, de gjør bare skade.

-Flickr.

Det ble godt med rabarbra-pai i sommer.

-Flickr.

Strå etter gamlevegen.

-Flickr.

Oisann, her var faktisk en litt mer nyansert artikkel fra E24:-)

- Stormen på øya: Kampen mot møllene

Et fossemøllingseple. Ja, det ble nesten bare dette ene eplet i år.

-Flickr.

Fra "de grønne enger" til "de gyldne enger". Hadde vi enda hatt 1000 mål med slik eng rundt Stabburstunet, da skulle det nok gått å berget husmannstroen, minnet om vår apostel og vårt fedrealter. Men det er det ikke, og denne gyldne enga vår har lidd samme skjebne som Frøya, Haramsøya og Kjølberget. Det var mye kultur og historie som gikk tapt der også. Men i det minste kan jeg tårefotografere, det kan de ikke lenger på Frøya og Haramsøya.

Forresten flyr det store flokker med gråsisik i disse gyldne engene for tiden, de ser ut til å elske dem!

-Flickr.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...