Thursday, September 3, 2020

Tårevandringer VII (Walks of Tears)

-Wikimedia.

Det er underlig å leve i Norge og her i enga, hvor våre myndigheter med Tina Bru i spissen har gått til regelrett krig mot våre mest ikoniske landskap. Ingen tvil om at dette kvinnemennesket er ei covert-høne besatt av Djevelen!

Her i enga lever vi under prinsippet for lik frihet og bundet av den sosiale kontrakt til Hobbes og Locke, og dette kunne sikkert fungert fint hadde himmelenga vår vært på 1000 mål med Stabburstunet midt i, men så er det ikke, dette er ei bitte lita, kringsatt himmeleng ned-dynket i gjennomstrøms-teknologi, så det funker ikke, her er umulig å utføre vår gjerning.

Men ingen gidder å vri på ei eneste hjernecelle for å forsøke å forstå oss, fordi prinsippet om lik frihet er det ultimate liberale prinsipp, forsåvidt også det eneste, hvor alle og enhver har å dra på seg sitt mest kunstige glis og fryde seg og være takknemlig for sine andeler av den like friheten, hvor den sosiale kontrakt har overtatt for husmannstroens kontrakt.

Så det funker ikke, ingenting funker her lenger, ei heller i resten av fedrelandet, med unntak av min a7III.

-Wikimedia.

Unfortunately the only choice I have then is to remove myself from the Norwegian landscape, it's not worth shooting anymore, I just stay in Oppland as long as this remain our last wind turbine free county. Will not even go to iconic Lofoten, but landscapes close to Lofoten in beauty are to be taken as well. This is about Europe's most iconic landscapes, but unfortunately the Germans decided Norway to be their "green" battery, not Europe's green lounge. - PermaLiv

-Wikimedia.

100-års jubileet for Husmannstroens katedral går mot slutten, i samme året som den haugianske æraen tok slutt, med arrestasjonen av Hans Petter Thue på Haramsøya. Men ingen forstår lenger noe som helst av hva husmannstroen var, og ingen er istand til å begripe at den haugianske æraen nådde et høydepunkt her i enga og grenda. Det finnes rett og slett ikke tilbake et eneste menneske med tenkningens evne intakt!

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Mangler Z'en og fisken, men herlig lell å bli møtt av en ekte treport når man kommer ut om morgenen.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Ja, dette er helt vanvittig, jeg tror ikke hva som skjer, og folk flest går bare rundt i svima og ler, de forstår ingenting og får ikke med seg noe som helst, de må rett og slett ha mistet evnen både til å tenke og å reflektere. Jeg forstod det var noe alvorlig galt både med statsapparatet og folk flest under arbeidet med v/a-anlegget, og deretter med hva som skjedde med Hovdetoppen, hvor de hogg ned byens symbolske Stetind og folk bare gikk rundt og frydet seg. Men dette a gitt! Ja, en russisk invasjon ville vært en lettelse nå, for det er katastrofe, og Tina Bru er ikke bare en blond, kvinnelig maskot vindmafiaen skyver foran seg, hun er ei koverthøne, jeg ser det nå, jeg erfarte ei slik ei i lommehullet vårt i Gjøvik, og dette er samme slaget. Kovert-narsissister er den skumleste formen for narsissister, og kvinnelige kovert-narsissister er enda verre igjen, så vi har å gjøre med pur ondskap.

I morgen melder jeg inn kona i Motvind, hun sa det var greit hvis jeg betalte, og mine foreldre får si opp Vårt Land, da den nye redaktøren der støtter dette her, så får de heller bruke pengene på medlemskap i Motvind. Skal se om det er mulig å få til en vardetenning? For dette er krig, krig mot det norske landskap, vårt fedreland og vårt folk.

Siterer fra Eivind Salen:

***

Stadtlandet


Så kommer det melding om at de starter her også. Falck Renewables. Søk på dem + Mafia, og så får dere en ide om hva slags selskap norske energimyndigheter ved NVE (Norges Vaasdrag og Energidirektorat) og OED (Olje og Energidepartementet) slipper til i naturen vår, norske landskap.

Stadtlandet er ikonisk. Jeg tenkte på det, enn om det for hundre eller tohundre eller flere år siden var en konge eller noe, som villa ha ødelagt dette landskapet. Bare ville bygge noe der, sånn at det ikke lenger lot seg reparere. Ville man likt at folk gjorde motstand, eller likt at folk fulgte kongen og loven?

I dag er det NVE og energimyndighetene som er konger. De har fått et sterkere våpen i hendene, enn de kan håndtere. Våpenet heter Energiloven. Med den ligger alt land og landskap i Norge tilgjengelig. NVE kan bare vedta at fordelene er større enn ulempene, og så er 5 millioner mennesker og hele det norske land og natur forsvarsløse. Vi kan protestere, men det var som å skrive brev til kongen under det absolutte eneveldet. Kongen bestemmer.

Og NVE er ikke til å rikke i vindkraftsaker. De har funnet det høyeste elfenstårn, og klatret til topps.

På Stadtlandet har de vurdert fordelene større enn ulempene. Dette angår ikke bare en hel nasjon, men en hel verden. Landskapet er i verdensklasse. Det er en forbanna plikt å bevare det for ettertiden.

Men for NVE er fordelene med 0,06 TWh energiproduksjon akkurat her - AKKURAT HER, I DETTE LANDSKAPET, SKJØNNHETEN DERE SER BAK MEG - større enn ulempene en utbygging fører med seg. Det er samfunnsmessig rasjonelt å bygge, i følge dem. Og å gi det alt sammen til italienske Falck, som kan tjene seg noen kroner, på ALLE OSS ANDRES BEKOSTNING.

Det er mennesker som har jobbet et tosifret antall år mot utbyggingen. Døgnet rundt. Vi er mange, mange andre som knapt bruker tiden vår på annet, også i dag. Men inne på NVEs kontorer, sitter det 7-8 saksbehandlere, og de arbeider i sitt eget tempo, og helt uavhengig av DET ER ET HELT LAND RUNDT OMKRING DEM SOM SKRIKER.

Det kan ikke fortsette. Et samlet Storting har pålagt Regjeringen å se på dette her, gå gjennom gitte konsesjoner, og det kan selvfølgelig ikke være NVE og OED som går gjennom seg selv, og blind og døv for alle realiteter, enda en gang konstaterer at DET ER HELT RIKTIG Å GI BORT STADTLANDET; FRØYA, HARAMSØYA, ØYFJELLET, VARDAFJELL, TYSVÆR, BUHEII, NORD-ODAL, FINNSKOGEN og alt vi bare vil, for «vi har energiloven», og der står det at «vårt skjønn avgjør».

Langfingeren opp til alt og alle.

Høyre. Venstre. KRF. Dere er regjeringen. Hva gjør dere?

Opposisjonen, minus Arbeiderpartiet, har begynt å røre på seg. De reiser rundt og besøker oss, besøker områdene, lytter, hører. Ser. Skjønner. 85 ordførere har nå skrevet under på oppropet, i det det sendes ut for tredje gang.

Og vi ser Falck skal begynne arbeidene med å ødelegge Stadtlandet FOR Å HENTE SUBSIDIER UT AV DET NORSKE FELLESSKAPET, på energimyndighetenes velsignelse. Er det mulig å tenke seg et mer uegnet sted for vindkraft, når kraften skal eksporteres til Europa? 0,06 TWh, gang det med ti, og det blir 0,6 TWh, fremdeles en dråpe i havet i de 140-150 TWh Norge produserer i et normalår, med et overskudd på cirka 10 TWh.

Det er en kriminell feilvurdering å sette opp vindkraft her, på Stadtlandet. Det må stanses. Når maskinene kommer, må folk stå i veien. Og politiet, de bør nok vurdere om de ikke bør stå sammen med folket, med naturen, med menneskene, i stedet for å følge en statsmakt og Energimyndigeheter på helt ville veier. Hvis vi som folk sier det er greit, dere kan ta Stadtlandet, dere kan gi det til noen italienere eller hvem som helst, hva har vi da igjen, hva er det da vi til sist vil stå opp og kjempe for?

Det må bli Motvind.


***

Viktige papirer fra skolen studeres.

-Flickr.

Da ble det fire abstrakte svart/kvitt - fotografier til rett ut av kameraet, fra en fire minutters rundtur rundt våningshuset.

-Flickr

Og nå. Det er ikke bare at de har tatt det, det er så rått måten det har skjedd på. Denne følelsen, at ens eget liv er vurdert til verdi null av vår egen statsmakt, at det ikke har noe å si hvordan vi har det, vi som bor her, den er ikke mulig å leve med. Ikke for meg. Jeg er nødt til å gjøre noe med det. - Eivind Salen

Slik er det her i himmelenga vår også, mitt, jentenes og kaninenes liv er vurdert til en verdi av null av maktfolka i kommunen, inklusive kommunalsjefen, vi er bare reaksjonære skamminger fra fortiden, som har å falle på kne for deres nøytrale byråkratiske ekspertise, og takke dem for de andelene vi har blitt tildelt av den like friheten.

Fredrik kanin, hvis liv er vurdert til en verdi av null av maktfolka i kommunen, der han vandrer omkring i himmelenga vår og nyter sin andel av den like friheten han så viselig har blitt tildelt.

-Flickr.

I Sunnmørsposten i dag kommer det kritikk av Motvind, forstår jeg, som om det er noe i veien med oss, som om det er vi som er problemet. Saken er jo at vi jobber døgnet rundt, virkelig døgnet rundt, for å få gjort noe med denne vanvittige vindkraftutbyggingen, som ødelegger landet vårt, sånn Vardafjell nå er ødelagt. Vi har 17000 medlemmer. Mange av dem dedikerte. Folk takker oss, inderlig. - Eivind Salen

Selvsagt er det noe i veien med oss, da vi er reaksjonære og har forkastet den liberale orden, til fordel for landskapet, tradisjonene og bedehuslandet. Vi orker rett og slett ikke mer av den progressive dritten, av scientisme og menneskets vilje.

En enslig svale gjør ingen sommer heter det, men i sommer har vi ikke observert en eneste svale sittende her på lavspenten over stabburstunet. Har det da vært sommer?

-Flickr.

Men ingen av feilene vi gjør, kan måle seg med feilene vindkraften og energimyndighetene gjør. Ved å bygge ut Vardafjell. Ved å ville bygge ut Haramsøya. Ved å ville bygge ut Øyfjellet. Ved å bygge Frøya. Ved å ville ta Tysvær. Ved å bygge på Buheii. Ved å bygge i Nord-Odal. Ved å ta Finnskogen. Ved å gi konsesjon til Bremangerlandet. Ved å ville ta Stadtlandet. Sørmarkfjellet. Guleslettene. Tellenes. Storheia. Kvaløya. VIkna. Lutelandet. Dønnesfjord... og så videre... og så videre... og så videre.... - Eivind Salen

Vårt Land ringte igjen i går med et spesialtilbud, men da fikk de høre det!


Vil her legge til at kulturlandskapet er også fossemøllingsk, i alle fall var det det, her etter kulturelva vår fra Tjuvåsen. Men det gikk med oss og vår kultur, som det gjorde det med sørsamene. Statan er seg selv nok, som alltid!

Et helt tilfeldig fotografi skutt ut av vinduet på Saab'en mens jeg ventet på parkeringen utenfor Stange skole i dag, hvor jeg hadde noen minutter ekstra og eksperimenterte litt med de forskjellige jpeg-stilene i min a7III. Tror jeg vil fortsette litt med dette i september, da dette er en interludium-måned. Kanskje kan disse stilene som er innebygd i kameraet hjelpe til å bygge nye visjoner?

Stange skole er forresten en typisk subeksurban skole, da alt på Toten er preget av en ekstrem soning, etter 1930-tallets utdaterte maskin-ideologi.

-Flickr.

-GP.


Det gjelder å fange noen stjålne øyeblikk den tiden vi er her, da vi ikke vil la etterslekten å bli frastjålet de siste øyeblikk fra deres fedrealter, øyeblikk på tampen av en lang, lang fossemøllings-historie. Men hvem bryr seg nå i seinmoderniteten?

Morsomt å slenge seg.

-Flickr.

Fotografiet av Østvollen ble omtrent slik jeg visualiserte det, etter en tur innom Nik Collection.

-Flickr.


Very informative! How could Norway destroy our mountains for wind power plants? All of the Norwegian coast, most of our mountains and even our forests are now blown up and destroyed forever: https://motvind.org/

How could we do this after Ansel Adams!?!

-PermaLiv

De fem store ville nok blitt glade for å treffe denne jenta på andre sida av stakitten etter gamlevegen over Grythengen. De representerte den haugianske æraens storhetstid. Men hva ville de tenkt hvis de fikk vite at denne æraen tok slutt for tre dager siden på Haramsfjellet? Og at standssamfunnet, som haugianerne frigjorde oss fra, nå har vendt tilbake? Hvor hverdagsmennesket ikke lenger er noe.

-Flickr.

- The Irony of Modern Catholic History - How the Church Rediscovered Itself and Challenged the Modern World to Reform

Ja, det kunne vært noe det, om vi gjenoppdaget hva de fem store, bedehuslandet og apostelen i Holmstadengen stod for, og vi utfordret det moderne Norge til reformasjon. Dette kunne vi virkelig trengt nå! Men det står dårlig til, svært dårlig til med husmannstroens barn og vårt gamle bedehusland, hvor denne epoken i vårt lands historie ser ut til å være forbi for godt.

Da finnes ingen annen utgang enn det lutherske standssamfunnets tilbakekomst, men denne gangen ribbet for Gud og tradisjonene.

Men vi har Motvind, ja vi har det og vi får støtte dem, så får vi krysse fingrene og håpe det beste.

Min a7III sammen med Tammy'n holder stand, selv to år etter lanseringen er det helt på høyde med de nyeste konkurrentene. Litt morsomt er det også å benytte et episk kamera, da a7III var kameraet som gjorde speilløst fullformat tilgjengelig for hvermansen, og representerte en revolusjon i ytelse ifht. pris.

-Flickr.

Da er DP-Review her med sin fulle anmeldelse av EOS R6:


Dette er kameraet jeg hadde gått for i dag, og hadde jeg ikke investert i 70D rett før 80D ble annonsert, ville jeg nok ventet på R6. Men slik gikk det altså ikke, det ble en a7III, og jeg er forundret over hvor godt dette kameraet holder stand.

Hvilket som er det beste kameraet, a7III eller R6, er neimen ikke godt å si. Min a7III har nok fremdeles best dynamisk omfang og batterilevetid, mens R6 har HEIF, bedre EVFog bedre følgefokus for fugl. Canon har best jpeg-farger, mens a7III har bedre detalj-gjengivelse i jpeg. Så alt i alt tror jeg at disse to kameraene kommer ut på ett, og noe systemskifte er det ingen som helst grunn til. Her får man la tiden gå, så får man se om noen av merkene skyter fra, det være seg Canon, Nikon, Sony eller Fuji. Eller kanskje Panasonic? Kameraverdenen er turbulent for tiden, og om fem år kan alt være snudd på hodet.

-GP!

-Wikimedia.

Minsta hadde glemt matpakka i dag, så da jeg var nede med denne bestemte jeg meg for å ta runden om Kapp og Starum, før jeg kjøpte fiskeboller på Kiwi på Skreia. Tanken var å fotografere bugnende kornåkrer, men jammen har bøndene stått på, for alt sammen var tresket, ja selv løken er oppe og allerede er de igang med å høste poteter. Dette må da være meget tidlig, at skuronna og mye av høst-onna er unnagjort allerede i august.

Hadde tenkt å fotografere pilegrimsleden mellom Hoff og Balke i bugnende kornåkrer, men rakk ikke dette i år, sammen med ballblom etter Olterudelva og "Long Exposere Photography" av geitramsen i Holmstadengen.

Så nå som blomstringen er over og kornåkrene er redusert til stubbåkre, blir vel september et stille mellomspill fram til høstfargene i oktober. Denne tiden tenker jeg å benytte til å lage kaninbur under grana, som jentene har mast om i hele sommer.

-Wikimedia.

-Wikimedia.


For over two centuries in the United States (and in Norway), that “somewhere else” was a public moral culture formed by biblical religion and natural law philosophy. - George Weigel

24. august 2020 var det over for den haugianske æra i Norge, beskrevet av George Weigel ovenfor, en periode som varte i vel 200 år, og som nådde sitt høydepunkt her i grenda under M.J. Dahl. Den haugianske æra ble avsluttet på Haramsøya, symbolisert ved arrestasjonen av Hans Petter Thue, den siste haugianer.

Staten burde ta seg ei lita pause, eller heller ei lang og god pause, for å bi litt her ved tidligere Bilitt stasjon, slik Nils Faarlund fra Bilitt fikk oss til å gjøre det for Totenåsen Skyline.

Og det nytter ikke å pakke dette inn. Vi har blitt totalt overkjørt. Det er Staten som har satt i gang en juggernaut, en dampveivals, og den har rullet over alt vi har lagt i veien for den.

Alt.

Vi kan stille naboene opp på rekke og rad. Det er hundre boliger å hente naboer i fra. Dette er menneskene dere ruller over.

Null.

Vi er frivillige organisasjoner, Motvind, LNF-Rogaland, Naturvernforbundet, Turistforeningen, Norges Miljøvernforbund, La Naturen Leve, Norsk Jeger og fisk, ja, mange av dem har kjempet under LNFs paraply. Vi er også naboene, alene, eller i grupper. Vi er Sandnes kommune. Og Rogaland fylkeskommune.

Nada.

Vi har gått til retten. Da hentet Staten frem en tyngre dampveivals, og smalt et krav på 1,3 millioner kroner i saksomkostninger til oss, for å ha prøvd å gjøre noe med overgrepet vi som bor her blir utsatt for. De prøvde å vri det til at det var «Motvind», at det var «politikk», at vi ville ha «oppmerksomhet», men her bommer de stygt. Motvind Norge tok risikoen. Det er naboenes sak. - Eivind Salen

Det er litt vanskelig å forstå hva som skjer i Norge, og det eneste stedet hvor man virkelig ser ut til å kunne finne en dyp nok tenkning for å kunne sette kjøtt på beinet, er hos "The Catholic World Report", med James Kalb i front, men også andre.

For over two centuries in the United States, that “somewhere else” was a public moral culture formed by biblical religion and natural law philosophy. Biblical religion taught Americans the built-in dignity and value of every human person as a person, irrespective of condition. The philosophy of the natural law taught Americans that there are moral truths inscribed in the world and in us, that we can know those truths by reason, and that knowing them teaches us our duties. These cultural norms underwriting American democracy were sometimes forgotten or ignored. But they were there, and people of character could appeal to them to reform the Republic and help it realize its promise of freedom in solidarity for all Americans. - George Weigel

Alle avarter av moderniteten vil alltid ende opp i den ultimate katastrofe, slår James Kalb fast lenger ned i denne tårevandringen, hvor liberalisme er en avart av moderniteten, i likhet med nazismen og kommunismen. Forrige gang moderniteten fikk overtaket endte det hele i Holocaust, nå har vi endt opp med et Helicaust, hvor alt hellig angripes, hvor Statan angriper vårt landskap og skjender nasjonal-ikoner som Kjølberget, Frøya og Haramsøya. Ja, og lille Frøya også da, vi må ikke glemme lille Frøya, den første av himmelengene, barn av bedehuslandet.

"For over two centuries in the United States, that “somewhere else” was a public moral culture formed by biblical religion and natural law philosophy."

Dette er bedehuslandet i en setning, bedehuslandet representerte en felles moralsk kultur formet av bibelsk religion og den naturlige lovs filosofi. Den store Statan har i hele etterkrigstiden forsøkt å forme et bilde av bedehuslandet som bakstreversk og intolerant, med seg selv som den store frigjører, vokteren av prinsippet for lik frihet.

Ved å forkaste bedehuslandet fantes det ingenting tilbake, som kunne hindret den store Statan fra å lede oss inn i den ultimate katastrofe.

Ikke like spektakulært som for Mads Peter Iversen, men man tager hva man haver.

-Wikimedia.


Lenaelva River.

-Wikimedia.

Også for kaninene kan livet floke seg til, men de ser ut til å ta det hele med stoisk ro. Eller kan det være de har mistet tenkningens evne?

-Wikimedia.

Modernity has increased human power and so made great achievements possible. But power combined with arrogance and narrowness of vision are likely to lead to ultimate catastrophe. A thoughtful response to current trends is necessary, slogans are useless, and the depth of the problem suggests that much will have to be be put in question. Under such circumstances, we can only do our best and trust in God. - James Kalb

"But power combined with arrogance and narrowness of vision are likely to lead to ultimate catastrophe."

Så der er vi i dag, Norge er rammet av den ultimate katastrofe, på alle skalaer, på engeskalaen, grendeskalaen, slektsskalaen, den urbane landsby - skalaen, kommuneskalaen og landsskalaen, ja hele verden, hvor vindkraftverks-infernoet bare er den ultimate maksimale katastrofe i den ultimate skala, "Klodenes Kamp" er over oss, en apokalyptisk invasjon av vårt kjære landskap. Men våre herskere ser det ikke, grunnet deres arroganse og trangsyn.

A lot of what’s at stake has to do with social and moral issues. The modern world, for example, is thought to have discovered freedom, equality, and tolerance. But how much of the supposed progress is real or based on insight? From the news it appears that social divisions are growing, social controls are becoming more intrusive, and respected public figures harbor more and more contempt and hatred for large parts of the population. And in any event belief in the essential unity of humanity isn’t new, nor is the belief that man is free and his decisions important. Those views have always been basic to Christianity. - James Kalb

"...and respected public figures harbor more and more contempt and hatred for large parts of the population."

Disse makt-menneskene kaller oss hatister, men snakker om ikke å se bjelken i eget øye, fordi de har et slikt voldsomt progressivt hat til oss hverdagsmennesker, at det er ikke til å tro. Dette er et progressivt hat av diametralt motsatt forhold til den kjærlighet Totenåsens apostel kjente for hverdagsmennesket i sin tid.

The most obvious thing that’s changed are the institutions and relationships considered authoritative. Family, church, local community, and inherited culture have been downgraded to irrelevancy and replaced by money and bureaucracy. From that point of view the emancipation of women seems less a matter of new insights than replacing the network of social relations that once gave them a place and way of life with paid employment and social programs. It’s not obvious how many are better off as a result. - James Kalb

Akkurat nå driver kommunen (igjen) med ei forferdelig ryddesag rundt pumpehuset, en grusom lyd som skjærer gjennom marg og bein, her hvor våre forfedre slo med ljå og sigd i stille kontemplasjon over skriften og troen. Fremskritt kaller de det, sammen med pumpehuset sitt, hvor de betjener oss klienter, mot at vi er gode økonomiske enheter i deres teknokratiske system, hvor kirken, lokalt fellesskap og nedarvet kultur er degradert til irrelevans og erstattet av penger og byråkrati.


Daniel Milnor er fantastisk inspirerende, og vi trenger folk som ham i disse dystre tider, hvor moderniteten, som alltid, igjen har endt opp i den ultimate katastrofe, som under kommunismen og fascismen, nå i liberalismens ham, men alt kun avarter av den samme ondskap, moderniteten.

Selv håper jeg på å få meg en liten printer i løpet av vinteren, når jeg behersker denne kunsten, blir det å lage enkle fotobøker, kanskje i så små opplag som 10 stykker.

Satser på å tilbringe resten av livet i pilegrims-vandring etter Dahlsleden rundt Totenåsen sammen med min a7III, kanskje med enkelte avstikkere til Mjølkevegen i Valdres, hvis Oppland forblir vindterror-fritt.

Håpet er å finne et lite sted hvor vi nå kan trekke oss helt vekk fra samfunnet et eller annet sted etter Dahlsleden, hvor vi vier oss til tårefotografiet. Har de siste ti årene forsøkt å bekjempe den ultimate katastrofe fra å ramme oss som land og folk, og ble av denne grunn ekskludert. Nå er det for seint, den ultimate katastrofe er her igjen, moderniteten gjentar seg på nytt.

-Wikimedia.

- Gi Motvind medvind! Vi har startet ny spleis!

Gir litt i morgen jeg, man må jo støtte Norges siste haugianer. Vi må bry oss om Haramsøya, selv om ingen brydde seg om lille Frøya. Snart er det jo ingen som bryr seg om noe som helst lenger, og det er dette de vil. Thue har vel omtrent samme verdisyn som undertegnede, tenker jeg. Dessverre er ikke dette lenger verdier som er gjengs blant husmannstroens barn.

***

Da ble det en bitte liten rusletur her i enga sammen med Tammy'n til kvelds, tok en 7-8 fotografier og valgte ut tre. Ser ikke annen mulighet enn å vandre omkring med kameraet resten av livet jeg, for å holde seg mentalt frisk, da verden har blitt splintrende gal. Men man får bare minne seg selv om hvor heldige vi er som slipper vindterroren her i distriktet, dette må være den verste formen for terror jeg kan tenke meg, og vil ikke under noen omstendighet utsette meg selv eller min familie for noe slikt.

Hyggelig var det også at AOWS likte mitt svart-kvitt fotografi av Totenåsen Skyline med skodde lenger ned i denne vandringen😌

@Øyvind Holmstad that's awesome! A great example of how we can make a good image anywhere and at any time :) - AOWS

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Berg Farm at Øverskreien, Toten, Norway. Here lived Andreas Berg, who brought the preacher, writer, guitar player, shoemaker and farmer Magnus Johansen Dahl over to Toten from Hurdal at the other side of the Totenåsen Hills. M.J. Dahl settled at Holmstadengen Farm, where he lived for almost 40 years.

Gården Berg i Øverskreien på Toten, hvor Andreas Berg holdt til, mannen som hentet emissær Magnus Johansen Dahl fra Hurdal til Toten, hvor Dahl levde mesteparten av sitt liv i Holmstadengen.

Med M.J. Dahl nådde den haugianske æra og bedehuslandet sitt høydepunkt under husmannstroen i Øverskreien på Toten.

-GP!

-Wikimedia.

- Hans Petter Thue – den siste haugianer

Thue er den siste haugianer, haugianerne tok knekken på det lutherske standssamfunnet, nå vender dette tilbake, men ribbet for Gud og tradisjonene, slik at vi står igjen med rein fascisme. Derfor er slaget om Haramsøya et slag for Norges framtid og vår framtid som fritt folk! - PermaLiv

Det blir stadig klarere at Hans Petter Thue er den siste haugianer, den siste av en lang og stolt haugiansk tradisjon, hvor Hans Nielsen Hauge innledet denne æraen med store lidelser, en mann som til slutt ble knekket av overmakta og det lutherske standssamfunnets representanter.

Magnus Johansen Dahl representerer høydepunktet av haugianismen, som slo ut i full blomst her i grenda, med en form for rokokko, rural, roseniansk-inspirert haugianisme, hvor Dahl, en husmannssønn og småbruker, en sliter i gråsteinsjorda uten flotte titler, uten utdanning, uten adelig opphav av noe slag, ble en av Totens mest respekterte menn. Dette kunne ikke skjedd i vår tid, hvor menn av Dahls type ender opp som skamminger, hvor middelaldrende, kvite menn uten posisjon og status i samfunnet, er de nye jødene, forfulgt, trakassert og lyst fredløse.

Thue, en mann av bedehuslandet, en rotekte haugianer, står for den avsluttende epoke i den haugianske æra, hvor standssamfunnet vender tilbake på nytt, men ribbet for Gud og tradisjonene, hvor vanlige hverdagsmennesker igjen blir ansett som kveg eller lavere, som øvrigheta kan herse med som de lyster, slik de herset med våre husmannsforfedre her i Øverskreien i sin tid, før Andreas Berg hentet Totenåsens apostel over fra Hurdal.

Slaget om Haramsøya er derfor et slag om Norges framtid og vår framtid som fritt folk, hvor Hans Petter Thue innehar den samme rolle i dag, som Hans Nielsen Hauge hadde på begynnelsen av den haugianske æra.

«Demonstrant på Haramsøya ble arrestert av politiet».

Dette er vinklingen til NRK. At dette er et overgrep fra politiet og sikkert også et alvorlig angrep mot demokratiet, nevnes ikke. At politiet arresterer mannen fordi han befinner seg på egen grunn og demonstrerer mot det ferdselsforbuder som er tredd ned over befolkningen på Haramsøya, nevnes ikke.

NRK viser igjen at de er et organ for storkapitalen og vindkraftutbyggerne. De støtter den mafialignende opptreden til myndighetene i deres rasering av norsk natur til fordel for EU og storkapitalen, for å melke den norske økonomien.

På Haramsøya, slik som på Frøya og mange andre steder i landet vårt, ødelegges naturen, folket blir påført et betydelig tap både i form av tapte rekreasjonsmuligheter og livskvalitet.

Myndighetene nekter å avvente rettsapparatets dom i saken, da de vet at de vil tape. Hele saken stinker. Loven og forskrifter er brutt av staten selv. At Stortinget enstemmig har sagt at utbygginger som skal for retten skal settes på vent til rettsavgjørelsene er endelige, bryr ikke regjeringen seg om. De regner vel med at de vil bli umulig å rive ned noe som allerede er bygget opp.

Vi har en folkefiendtlig regjering som har kneblet media. NRK styres av vindkrafttilhengere.

Riksdekkende media eies av store mediehus som er på linje med storkapitalen. Det er Mafia som rir Norge nå. Nå må folket ta tilbake makten fra disse utbytterne. Vi må ta tilbake friheten slik som i 1945. - Jan-Erik Andersen

Våre barns framtid og vårt land står virkelig på spill i disse dager. Vi lever nå i bedehus-grenda på Toten, vår slekt var bedehus-slekta framfor noen, hvor seinbedehuslandet utfoldet seg i all sin prakt. Dette var fullendelsen av det tradisjonelle samfunn!

Nå har vi forkastet bedehuslandet til fordel for kjøpesenterlandet, hvor all menneskelighet, all skjønnhet og all fornuft har forlatt oss. Vårt fall er så stort, at syndefallet i Edens hage blir bare blåbær til sammenligning!

Hvis noen tror dette er å ta for hardt i, les James Kalb.

-GP.

Se pågripelsen at Hans Petter Thue her.

 Magnus Johansen Dahl, apostelen i Holmstadengen, ville vært stolt over en slik representant for vårt gamle bedehusland! Norge har nå erstattet Gud med mennesket og tradisjonene med scientisme, og alle tenkende mennesker bør snart innse hvor dette fører!

Lovverket over hele verden omformes til fordel for finanskapitalen, selv ser jeg det slik at vi må trekke oss ut av alt sammen, ta demokratisk kontroll over økonomien, og utforme lovverket på nytt. David Bollier med venner har allerede kommet langt i å forme et nytt, grønt lovverk, som er til støtte for natur og folk, og ikke sentralmakta og finanskapitalen: http://www.commonslawproject.org/ - PermaLiv

Vi lever i urolige tider, hvor naturen slukes av Maskinen og spyttes ut igjen som et ødeland dekket av vindterror, og hvor lovverk, myndigheter og politi gjør alt for å utslette oss som folk og mennesker. Alt går i oppløsning og vi er i ferd med å få et psykopatisk samfunn underlagt menneskets vilje. Siste håp er Motvind, naturødeleggelsene må stoppes, deretter må vi begynne på nytt. På nytt med et nytt lovverk, en ny tro, en ny økonomi og et nytt demokrati. Det gamle må vekk, alt sammen, hvor vi vender tilbake til bedehuslandets verdier. Hadde vi ikke forlatt bedehuslandet, ville vi hatt et fullendt, menneskevennlig, vakkert land og samfunn i dag!

Experience has therefore discredited fascism and Leninism. What’s left as a standard is either the will of the people of the world collectively, or the will of every person in the world individually. The first is a fiction, the second useless as a standard because individual wills clash. So the real standard becomes the will of whatever small group is strongest and best able to persuade people it can give them what they want.

That turns out to be billionaires and bureaucrats who are sufficiently aware of their common interests to act together. Such people run the media companies and educational system, so they’re in a position to promote the claim they advance everybody’s interests and make it difficult for others to dispute it effectively. In recent years even the Church has come to accept the claim, and now offers them her full cooperation, sometimes even at the expense of her claimed principles.

But the same problem applies to the current system as to other forms of political modernity. A narcissistic ruling class can’t give us a government with a solid claim to legitimacy and grip on the realities with which it must deal. Voter sentiment, together with the difficulties of keeping a ruling group together that lacks formal organization, exert somewhat of a moderating influence, but examples such as the sudden rise of transgenderism show how limited that influence can be. It seems then that our current rulers will also lose power through blindness and overreaching. We can see the process going on today in the growing irrationality of public discussion, and in the growth of populist, nationalist, and separatist movements. - James Kalb
- The Conundrum of Progressivism

-Wikimedia.


Tenk å komme over en slik foto-skatt! For her i enga er alle foto-skatter borte, ikke et bilde er tilbake fra historien til enga vår. Men slik er det med alt her nå, alt og alle har blitt borte. Minnene, historiene, troen, landskapet, tradisjonene, historiemaleriene, teknologien, alt er borte. Kun tårefotografiet er tilbake, men snart er det borte også.

Da var leksene unnagjort, og det er tid for litt hopp og sprett.

-Wikimedia.

Ikke så fin, men bedre, så da stemmer jeg Rødt, i mangel av et bedre alternativ. Stemmer gjerne på Djevelen selv, bare det blir slutt på vindterroren, da jeg tross alt tror Helvetet er å foretrekke. - PermaLiv

Totenåsen Skyline, velsignet fri for vindterror. Kan vi få til en vardetenning her allerede i høst? Synlig fra Hamar, vår nye innlands-hovedstad.

-Wikimedia.

Nå handler slaget på Haramsøya om våre rettigheter som folk.

Frihet, likhet og brorskap. La vindrevolusjon velte inn over landet. Forsvar folkestyre.

Stopp den femte statsmakt representert ved vindbaronene, NORWEA, Zephyr, Stangeland maskin AS, Statkraft, NVE, Norsk Vind AS, Zero og fremmede statsmakter.

Vi krever folk som blir politisk forfulgt pga de forsvare naturen og våre borgerrettigheter, får amnesti.

Vi krever våre 3 brødre fra heksejakten på Frøya, frigitt. Hekseprosessen er iscenesatt av den femte statsmakt. Slipp våre 3 samvittighetsfanger fri. Stopp politisk forfølgelse i vårt land nå .

Vi krever at ferdselsforbudet på Haramsøya og Frøya oppheves øyeblikkelig av justisminister Monica Mæland.

Justisministeren må nå stille bak sitt eget folk.

Frihet, likhet og brorskap.  - Jan Helge Vassbø

Selv har jeg blitt utsatt for den samme heksejakten, fordi jeg forsvarte lille Frøya, husmannstroen og kulturelva vår. Vi ble jaget fra lommetunet vårt i Gjøvik, fordi vi ønsket å leve som stolte lommetunere av en lommekrok. Og vi skal jages herfra fordi vi ønsker å leve som dedikerte ikonmalere av vårt fedrealter etter Dahlsleden rundt Totenåsen.

Men nå gjelder det å forsvare Haramsøya, samt å ta tilbake store Frøya, og ikke minst å stanse det vanvittige vindkraftverks-infernoet!

Kunne vi få til en vardetenning til støtte for våre venner på Totenåsen Skyline allerede i høst?


Grythenholmsvarden vest for Torsæterskaret kunne vært fristende, men ligger for vanskelig tilgjengelig til at dette er realistisk i år. Eneste mulighet er et lett tilgjengelig sted øst for Torsæterskaret etter Hervenvegen, hvor man kan kjøre til et lass med gamle paller på en traktorhenger. Har en del jeg må ordne, så får jeg se om jeg tar kontakt med Nils Faarlund, om han kunne ha noen ideer?

At husmannstroens barn heller vil ha totibaneren oppe på Golanhøydene som en mørkets vokter av himmelenga vår, enn disse jentene som ikonmalere for husmannstroen, er nokså ubegripelig.

-Flickr.

Norge er nå de facto en politistat:

Ett nytt kapittel i politiets framferd mot oss som markerer vår motstand mot vindkraftverket på Frøya ble skrevet torsdag kveld/natt til fredag.

Flere av oss møtte opp på kaia i Nord-Hamarvika i god tid før transporten skulle starte. Noen planer om å stanse/forsinke transporten hadde vi ikke. Det ble en febrilsk aktivitet blant sikkerhetsvaktene på kaia, og det var tydelig at politiet ble alarmert. Det tok da heller ikke lang tid før en armada av politibiler og polititjenestemenn kom kjørende ned på havneområdet. Uten at vi hadde foretatt oss noe, bare ruslet rundt på området, ble vi fordrevet av ivrige tjenestemenn, og to av oss ble ilagt pålegg og trusler om anmeldelse hvis vi ikke holdt oss unna hele transportstrekningen fra Nord-Hamarvika til Nessadalen. Dette lenge før transporten skulle starte og uten at vi hadde foretatt oss noe som helst.

Fire av oss som ikke fikk pålegg flyttet seg til busskuret i Hamarvika for å se transporten passere, noe som var målet for kvelden. Vi sto uten gulskjorter, og fikk stå i fred.

Etter at transporten hadde gått kjørte vi etter mot Nessadalen i den hensikt å dra hjem, noen av oss bor like forbi Nessadalen. Da transporten kom fram til Nessadalen stansa to store politibiler i svingen rett før avkjøringa til anlegget. En annen stor politibil kom i motsatt retning, stanset, og sperret dermed hele veien. En større mengde politi kom ut av bilene, noen telte 17 stykk, og ble stående midt i vegen. Hva nå tenkte vi. Joda, de gikk bort til alle bilene som kjørte bak transporten og forhørte hver enkelt om hva de gjorde der. Ja, vi skulle jo hjem, og da ble det spørsmål om adresser og hvorfor akkurat no. Vi kunne jo kjørt hjem FØR transporten, mente de. Men det kunne vi jo ikke ettersom det var den vi ville se. Vi som bor sør for Nessadalen må vel ha like stor rett til å ferdes ute, hvor og når, som alle andre på Frøya.

Det virker nå som om politiet har gitt seg selv alle fullmakter til å forvise, forfølge og trakassere oss både i marka, på veien og andre steder. Vi - det er minst 80% av Frøyas befolkning.

Neste skritt nå blir vel å forby oss å oppholde oss i hjemmet. Ingenting forbauser lenger. - Steinar Petter Rabben

Heller ikke her på lille Frøya er det noe som forbauser lenger!

Da vi kom hjem var det slikt fint lys på bjørkeklynga etter gamlevegen over Grythengen, som symboliserer grendeklynga til Klaus, Even Helmer og Johan Albert her på kanten av Grythe-platået, hvor de levde forenet av troen, teknologien, historien og tradisjonene.

-Wikimedia.

How can they, when they only tell us about man as a material object or a being that has desires and can be used for various purposes? - James Kalb

Tenkte mer på denne setningen av Kalb under sykkelturen, som jeg synes på mesterlig vis beskriver hovedforskjellen på bedehuslandet og kjøpesenterlandet. Fordi våre herskere, ja dette gjelder alle, også de som krever inn ublu skatterenter av meg nede i kommunen, og ja, det gjelder også kommunalsjefen, ingen av dem ser oss som mennesker av kjøtt, blod og ånd, men de ser oss som materielle objekter med begjær, som kan bli benyttet til forskjellige formål.

Gjentar: VI ER MATERIELLE OBJEKTER MED BEGJÆR, SOM KAN BLI BENYTTET TIL FORSKJELLIGE FORMÅL!!!

Deres oppgave er da å tilfredsstille våre begjær mest mulig likefordelt, under prinsippet av lik frihet, samt at de skal sørge for at vi alle blir benyttet til forskjellige formål, som tjener deres hensikt.

Så vil jeg spørre: SÅ APOSTELEN I HOLMSTADENGEN PÅ KLAUS, EVEN HELMER OG JOHAN ALBERT SOM MATERIELLE OBJEKTER MED BEGJÆR, SOM DET VAR HANS OPPGAVE Å LIKEFORDELE MELLOM DEM UNDER PRINSIPPET AV LIK FRIHET, SLIK AT DE ALLE TRE FIKK TILFREDSSTILT SINE BEGJÆR MEST MULIG LIKT, SAMT AT HAN SÅ DEM SOM ROBOTER SOM KAN BENYTTES TIL FORSKJELLIGE FORMÅL, SOM TJENTE HANS HENSIKT???

Gjorde han dette, da var bedehuslandet forløperen til det moderne samfunn, slik mange hevder. Men så han ikke på dem på dette viset, da var bedehuslandet det stikk motsatte av kjøpesenterlandet.

Fin utsikt da vi syklet hjem etter spagetti-gudstjenesten, hvor de kun serverte is i dag, grunnet korona-krisa.

Forbausende skarphet med Tammy'n her, selv med crop på crop, er vel nede på 8 MP sånn ca.

-Wikimedia.

En liten rast oppover Byvegen eller Overnvegen, som tidligere var hovedfartsåre mellom Øverskreien og bygda.

Livet blir rikere uten bil!

-Flickr.

Det er så forunderlig å leve her som vi hadde en av Norges flotteste kulturer, hvor nå alt er borte, og det er landet vårt også.

-Flickr.

"The problem with government today is that it leaves out human beings. That’s not an oversight. It follows from the basic principles on which public thought is now carried on." - James Kalb


Som sagt, uansett hva som skjer fortsetter tårefotografiet og de kalbianske studier ufortrødent videre, hvor fotografiene kommer fra aner jeg ikke, da motivene bare hopper inn i linsa av seg selv. Heldigvis ringte gamlefar, hvor han kunne opplyse at moderne biler er så tåpelig laget til at man ikke engang kan starte dem på trill, dette er det dummeste jeg har hørt, men det kan tyde på at Saab'en kanskje ikke er helt kaputt likevel?

Men til Kalb, for han har helt rett, grunnen til at vi lever her uten fnugg av sosialt samfunn eller mening, skyldes rett og slett at menneskelige skapninger er utelatt av ligninga til våre styresmakter, vi finnes simpelthen ikke i deres tankeverden.

"Even the things people try to make as good as possible are getting worse, because the habits, attitudes, and skills developed by dealing with difficult realities have been lost. How many people think present-day art, architecture, and literature are equal to those of the past? People ignore them in favor of older productions, or settle into the easy gratifications of pop culture—TV, movies, comic books, science fiction, romance novels, and so on.

It’s obvious something has gone wrong. But what?

At bottom, the problem is that modern ways of thinking ignore too much. By concentrating on what is effective and demonstrable, they distract us from other things that are less tangible but more important. They’re very good at telling us how to achieve physical goals that can be specified numerically, like flying to the moon, but can’t deal with questions like how to live a life worth living. How can they, when they only tell us about man as a material object or a being that has desires and can be used for various purposes?" - James Kalb

Våre styresmakter har ikke snøring på hva som gjør livet verdt å leve, de tror bare at deres oppgave er å likefordele den like friheten, så har vi alle å ta imot og takke dem for deres nøytrale likefordeling. For noe sprøyt! Nei, det var apostelen i Holmstadengen som forstod hva som gjør livet verdt å leve.

Selv har jeg innsett at våre eliter ikke gidder å lytte, og heller ingen andre for den saks skyld, derfor har jeg meldt meg helt ut av samfunnet, hvor jeg vier meg til tårefotografiet, studiet av Kalb og vårt tapte bedehusland. Uansett, trist at vi gikk i oppløsning, og at vårt land og landskap ble borte.

Lenaelva fotografert rett ned fra Skreiabrua.

Tammy'n funker bedre enn noengang, kanskje melder jeg overgang til Nikon med tiden, med deres unike fastoptikk. En 20 mm f1.8, 50 mm f1.8 og 70-200 kunne vært et fantastisk oppsett. Canon bygger seg opp med den mest spektakulære optikken, mens Nikon har den beste, men så lager de da også glasset selv.

Uansett, ingen grunn til å forhaste seg, de nærmeste årene koser jeg meg med min a7III og Tammy'n😂

-Wikimedia.

Tror du ikke jeg fikk Saab'en på trill da jeg fikk med jentene, de er små men sterke, men akk og ve, den startet ikke, ikke fnugg av liv, så nå står dette avdankede vraket nede på Kvastad ved gamle Solhaug trevarefabrikk.

Men der får den stå, nå er jeg lei av hele bilstyret, og så lenge min a7III er i den skjønneste orden er alt såre vel💖 Kona får jeg sykle i sykkelvogna ned  til ringruta på Bilitt når hun skal på jobb, så får hun overnatte hos venninna si i helgene når det ikke går buss, og småjentene kan sykle til skolen.

Vi begynner i dag med å sykle til barnegudstjeneste i Bygdestua på Hoff kl. 17:00, slik at minsta får 6-års boka si. Dessuten trenger vi alle å bli i litt bedre form nå, så egentlig er det bare ei lykke alt sammen🙌

Fikk lagt inn et par tekster fra denne tårevandringen hos LeveVeg:



Tårefotografiet og de kalbianske studier går sin gang uansett, og vi må huske på at grunnen til at tenkeren i tenketanken i Holmstadengen var så klok, var fordi han gikk så mye, og å sykle er nok nesten like bra.

Det lille som er igjen av gardskoronaen til hva som skulle vært et ikon-maleri for husmannstroen i troslandskapet i grenda til Totenåsens apostel etter Dahlsleden.

-Wikimedia.

Nei, har kommet til at vi ikke besøker dem igjen før den blekka er borte, så får de heller komme hit. Men vil ikke se igjen Vårt Land, som ikke lenger er Mitt Land, så denne sjefredaktøren får gjøre om tittelen til Hans Land. En fyr som helt klart tilhører dypkirken, sammen med dypstaten, som begge har den liberale orden som forbilde, hvor menneskene er redusert til komponenter og råmateriale for Maskinen, og ikke lenger er Guds skapninger.

So the world must be reconstructed on the model of an industrial process. With that in mind its population must be turned into components and raw materials for the machine: manageable, manipulable, and interchangeable. National, cultural, and religious traditions interfere with the transformation, so they must go. As we see around us today, history must be destroyed, monuments overturned, and even sexual distinctions, the basis of the family and therefore of society as traditionally conceived, utterly eradicated. - James Kalb

Vil her legge til at ihht. et slikt verdensbilde, som sjefredaktøren av Hans Land promoterer, må også landskapet bli en del av Maskinen, et sted hvor ingen nasjonale, kulturelle og religiøse tradisjoner kan overleve eller slå rot.


***

Selv tror jeg ikke det finnes tilbake en eneste sjel på denne siden av Totenåsen, som ikke tilhører dypkirken, og derfor har tapt dyptroen, som var den tro vår apostel hadde i sitt hjerte. Denne troen er nå borte på Toten, hvor Kalb i en rekke artikler, samt i sine bøker, har klargjort at flertallet av de kristne menigheter i vår tid blander sammen liberalismens prinsipper med den kristne tro, ikke minst prinsippet om lik frihet, som blir ansett som et kristent prinsipp, men som er egalitær hedonisme, og umuliggjør utviklingen av særegne, lokale tradisjoner og kulturer.

Men dette betyr ingenting for sjefredaktøren av Hans Land, da for han er ikke identitet nedarvede egenskaper i særegne, lokale kulturer og tradisjoner i unike identitets-landskap, som er en del av ens sjel og historie. Nei, for liberale kristne som han kan identitet kun tilegnes gjennom karrière, konsum, nøytral byråkratisk ekspertise og politisk korrekthet, hvilket han selv er inkarnasjonen av alt sammen, mens Kristus var inkarnasjonen av det kreaturlige.

Kalb mener det kun er kirken og den katolske tradisjon som kan berge vestlig sivilisasjon fra vårt liberale forfall. Selv holder jeg heller en knapp på bedehuslandet. Men jeg undres om ikke den formen for tro som utviklet seg her i grenda under tenkeren i tenketanken i Holmstadengen, er den som kan ligge nærmest opp til katolsk tro?

Den gamle fossemøllingen på Granavollen var inne på de samme tankene, da han uttalte at det blir for tørt med Ordet alene, at vi trenger noe mer konkret for troen, og han syntes å være opptatt av dette med ikoner, hvor han denne sommeren huset en ikonutstilling i Mariakirken istedenfor de vanlige sommerkonsertene, da dette ikke lot seg gjøre økonomisk grunnet korona-reglene. Utstillingen var fra Norges fremste ikon-maler, som av alle steder holder til på Hadeland.

Selv mener jeg at himmelenga mi ikke kun skulle vært et historie-maleri, men også et ikon-maleri for husmannstroen, hvor min og min families oppgave skulle vært som ikon-malere i landskapet, et ikon-maleri for husmannstroen, til minne om vår apostel og den troen som vokste fram i hans fotefar.

Da var det over på buss. Tenk det, nå har jeg nærmest vraket bilen, hvor jeg nå kom til å la tenninga stå på, slik at batteriet også er tomt, hvor bilen står i ei dump, og jeg derfor heller ikke får tatt den på trill. Og vi som hadde tenkt oss på gudstjeneste i Totenvika i dag for å få 6-års bok, men det skulle også være utdeling i Hoff kl. 17 i kveld, så kanskje sykler vi dit hele familien istedenfor?

Så her ser vi Toten-park-prosjektet i praksis, det er umenneskelig! Like umenneskelig som vind-park-prosjektene!

-Wikimedia.

Gud satte regnbuen på himmelen som et tegn på at syndfloden aldri igjen skulle ramme menneskene, men nå håper jeg han angrer, for så stygt og ekkelt det har blitt med alle vindkraftverkene, ville en ny syndflod vært å foretrekke.

-Wikimedia.

Fytterakkern! De ringer stadig og vil ha oss til å abonnere, men neste gang skal de få høre det! Mine foreldre abonnerer på Vårt Land, det har de alltid gjort, men jeg gjør det klart at vil de ha besøk av oss igjen, har de å si opp den blekka. Kommer aldri igjen til å lese Vårt Land. Heldigvis har vi fremdeles Dag&Tid, siste avis med vett og forstand. - PermaLiv

Da var det slutt på Vårt Land, en såkalt kristen avis som viser en slik forakt for skaperverket og vårt landskap, som er vår nasjon, vil jeg ikke ta i med ildtang. Mine barn kommer ikke til å få se Norge, de norske landskap, de norske byer, grunnet mennesker som ham. I det hele tatt promoterer sjefredaktøren at det er en kristen plikt å omgjøre skaperverket til et Helvete på jord. Nei, det er vår plikt å være gartnere og stedfortredere i Guds hage på jord, dette gjelder alle landskap, urbanlandskapet, kulturlandskapet og naturlandskapet.


It has taken me almost fifty years to understand fully that there is a necessary connection between God and architecture, and that this connection is, in part, empirically verifiable. Further, I have come to the view that the sacredness of the physical world—and the potential of the physical world for sacredness—provides a powerful and surprising path towards understanding the existence of God, whatever God may be, as a necessary part of the reality of the universe. If we approach certain empirical questions about architecture in a proper manner, we will come to see God. - Christopher Alexander

Sjefsredaktøren ser det som en kristen gjerning å utslette Guds tilstedeværelse i materien. Dette er satanisk. Det er ethvert religiøst menneskes oppgave å bringe Gud til live i materien, det var derfor Gud skapte oss, og det var derfor han skapte oss i sitt bilde.

Et slikt overgrep mot skaperverket og mot mine barn kan jeg naturligvis ikke akseptere. Det er ikke mye man kan gjøre som enkeltmenneske, men mine foreldre får kutte ut Vårt Land nå, etter omlag 50 års abonnement. Selv kommer jeg til å la dem høre det hvis de ringer meg igjen. Samme hva Vårt Land gjør, det er ingenting som kan gjenopprette min tillit til den avisen etter et slikt overtramp.

My heart cries out seeing that destruction. Thanks for adding awareness of it. - Advancing Your Photography

Regnbuen over østvollen i Grythengen, hvor vi skuer mot det bitte lille som er igjen av gardskoronaen i denne arme himmelenga mi.

-Wikimedia.

The result is that all means of public communication promote initiatives such as “inclusiveness,” “tolerance,” and “celebrating diversity” that disrupt institutions, authorities, and connections—family, religion, inherited cultural community—that compete or interfere with the principles of social order favored by the rich and powerful.

The claim, of course, is that such initiatives set everyone free to create his own moral world, just as the Supreme Court demands. The problem is that the moral worlds must all be “tolerant”: they must leave other people alone, accept the equal goodness of every other moral world, and support the public order, which is thought to embody freedom and equality. The result is that the freedom they offer is limited to matters of personal taste regarding private matters people who run things don’t care about.

The Supreme Court’s grand project of human liberation thus reduces to the right to make career, hobby, lifestyle, and consumption choices that can easily be accommodated within a global regulated economic order that programmatically loosens personal connections. “Each of us defines his own moral reality” turns out, when reduced to a workable system, to mean “the strongest define moral reality. - James Kalb

Meget alvorlige ord til ettertanke fra James Kalb her, hvor mørket nå raskt senker seg over Norge, hvor bedehusslekta, bedehusgrenda og himmelenga mi allerede er kvalt under dette inkluderingens teppe, hvor intet ekte kan gro, slik det gjorde det i fotsporene til vår apostel og husmannstroen, teppet de fem store innhyllet seg i, der de vandret etter gamlevegen på andre sida av stakitten i fotografiet ovenfor, mens de nøt den vakre regnbuen over østvollen.

Sommerregn.

-Flickr.

Tammy'n har et slags særpreg, ja det må den ha, dette fotografiet av Lenaelva bak Peter Aas er da tatt under aldeles fryktelige lysforhold, men allikevel kommer det ut med en slik dybde. Underlig.

-Wikimedia.

Da vi skulle ned til Skreia å handle så vi det var en slik fenomenal regnbue nede i bygda, at vi kjørte bort til Lindstad for å forevige den, men da jeg var prat var den selvsagt borte. Tok et bilde allikevel, på Super 35, hvilket vil si 75x1,5=112,5 mm, hvilket kun gir 9 MP, men dog hvilken skarphet! Har ikke lagt på noen oppskarping i post, så er svært imponert over hvor gode resultater man kan få med 1,5 crop-faktor.

-Wikimedia.


I just wait a few years, and then I see if I go from the E-mount to the Z-mount with all its advantages. - PermaLiv

-Wikimedia.

Ei skammelig, lita himmeleng, en liten rest fra vårt skamfulle bedehusland, hvor vi nå har blitt frie mennesker i vårt nye kjøpesenterland, hvor vi har fått så mange flotte kjøpesentra og vindkraftverk til erstatning for disse ekle bedehusene, og vi har skiftet ut bedehusfolket, disse reaksjonære husmannssønnene, skomakerne og småbrukerne som klarte å lage til en institusjon av sin tro, med den kulturelle elite, som selvsagt er de klokeste, mest kunnskapsrike og rasjonelle mennesker som noensinne har levd på jorden, ja i hele universet.

-Wikimedia.

Denne gikk til myndighetene nå:

FRØYAS KAMP MOT VINDKRAFT-BARONENE GÅR IKKE OVER!

Vår sak må holdes glovarm gjennom valgkampen! Krav om statlig frikjøp av Frøya må hamres inn; Klima- og miljø-dep/Miljødirektoratet må få tilbake sin myndighet overfor naturen; og NVE må underlegges uavhengig granskning!

Først da kan Staten begynne på den lange veien fram mot å gjenskape tillit til det folket de er ombudspersoner for!

Vi kommer aldri til å gi oss!

Overgrepet mot Frøyværingene fra denne regjeringa; denne forvaltninga og, ikke minst, fra politiets side har ødelagt et lokalsamfunn.

---

Ikke nok med at folk på Frøya, utenom noen få, har mista tro på stat og forvaltning - vi har mista all tillit og respekt for Politiet også.

Nå må politikerne ta grep - fort!

Det er nok nå!

Hans Anton Grønskag

Nei til vindkraftverk på Frøya
Motvind Norge

"Ikke nok med at folk på Frøya, utenom noen få, har mista tro på stat og forvaltning - vi har mista all tillit og respekt for Politiet også."

Ja, det har vi gjort her på lille Frøya også, jeg, jentene og kaninene, vi har helt og fullt mistet troen på stat og forvaltning, på kommunalsjefer og byggesaksledere, samt ikke minst på politiet, som nå ikke er annet enn den liberale versjonen av KGB.

Så får vi krysse fingrene for frøyaværingene, som ikke gidder å leve som skamminger på denne lille øya si, på samme vis som vi ikke gidder å leve som skamminger her i denne lille enga vår. Men til forskjell fra oss har de på Frøya Motvind i ryggen, mens herfra har all mottro forduftet. Så da er nok eneste utveg å fordufte selv også.

Bedre med solsikker i gråsteinsmuren til oldefar, enn vindkraftverk på Totenåsen Skyline. Disse her produserer også mye energi for småfuglene, istedenfor å drepe dem og insektene de spiser. Har ikke sett ei svale på ledningene over stabburstunet i sommer, regner med de fleste ble drept av vindkraftverkene på Lista, og de som klarte seg gjennom her sultet vel ihjel grunnet mangelen på insekter.

-Wikimedia.

NVE oppgir vide miljøhensyn og dårlige vindressurser som årsak til at forhåndsmeldingen for Toten ble trukket. En kan undres hvorfor NVE v/Arne Olsen legger vide miljøhensyn til grunn på Toten og ikke i Agder/Rogaland og hvor stor forskjell er det i vindressursene på Toten og vindr. på Tondstad. Etter som jeg husker ble vindressursene på Buheii, definert som lave, men NVE ga likevel konsesjon. Buheii ligger 10km fra Tonstad. Mye som skurrer. - Eli Horpestad

Patetisk! NVE vil selvsagt aldri innrømme at deres venner i vindkrafts-mafiaen møtte sine overmenn på Toten💪

Tar med et bilde til av solsikka i solveggen, som er redigert i 16 bits dybde, og da er det vel plent umulig å få ormer eller "bandings". Men orker simpelthen ikke å redigere masse familiefoto, så får heller prøve å bli bedre i å skyte med jpeg. Spranget fra 8 til 16 bits dybde betyr ikke at man dobler antall fargenyanser fra 256 i jpeg, da dette er en logaritmisk skala, hvor man får inn mange tusen fargenyanser i råfila.

Som forklart nedenfor, jeg hadde satt eksport av filer fra Lr CC til "Small", dette var nok mye av problemet med ormene i fotografiene. Lr CC, det aller enkleste redigerings-programmet for råfiler, men allikevel gjør jeg tabber. Uansett, anbefaler Lr CC til alle som har lyst til å eksperimentere med RAW, og ikke har tid eller lyst til å sette seg inn i kompliserte redigerings-programmer, som Capture One eller Lr Classic. Man kan ha Lr CC enkeltstående fra Adobe inkl. 1TB skylagring, dette koster 96 N.Kr. per måned. Alle kan lære seg Lr CC i løpet av et par uker, programmet er superenkelt, den desidert enkleste vegen å gå fra JPEG til RAW.

-Wikimedia.

Haramsøy er gitt bort til det interkommunale selskapet Zephyr, fra Viken. De har solgt det videre til et finsk selskap. Og nå vil de ha pengene sine. Brennkvikt.

Om de så må rulle anleggsmaskinene gjennom hundre gråtende mennesker.

Dette er sterke scener. Dette er Norge, anno 2020. Befolkningen får ikke lov til å ferdes på fjellet. De er innestengt på ei øy. Må ta ferge skal de på tur. I realiteten er det portforbud. I realiteten får de følgende beskjed fra styresmaktene: Hold deg hjemme, og lid så vi ikke ser deg.

Det er ubegripelig stygt. Når fjellet åpnes opp igjen, er det ikke noe fjell der lenger, men et dystopisk ødeland som fra en Terminator-film etter armageddon. Vi har sett nok vindkraftverk til å vite. Vi vet også at de pleier å låse dem igjen. De vil ikke bli sett, vil ikke folk skal vite.

Desinformasjon har blitt den nye malen. At vindkraften av egen interesse gjør noe slikt, det er så sin sak, men at norske styresmakter lar dem holde på, og setter deres interesser og rettigheter foran folkets, det er ikke til å få inn i hodet.

Vi er nødt til å ta tilbake vårt eget land. Energimyndigehetene må bli satt på plass. De står ikke høyt hevet over norske lover og det norske Storting, selv om de selv tror de har ubegrenset rett til å bruke det frie skjønn, og si «fordelene er større enn ulempene», hinsides enhver begripelighet.

Ferdselsforbudet på Haramsøya er et angrep på fundamentale rettigheter. Mot det må vi stå sammen. Mot det må vi ikke bøye nakken. Da vil den forbli bøyd for alltid. - Eivind Salen

Underlig å poste denne teksten av Eivind Salen under fotografiet av ei solsikke i solveggen i enga mi, da solen ikke lenger skinner i vårt land. Enga mi har selvsagt også gått dukken, hvor fossemøllings-ættene på Toten ikke bryr seg med sitt fedrealter og troslandskap lenger, de har blitt oppslukt av den samme tenkningen som våre styresmakter, men i det minste kan jeg ta fart fra låvegrava, hoppe over vegen og komme meg vekk fra alt nede i dalen, hvor jeg kan vandre etter elva opp til Tjuvåsen. På Haramsøya og Frøya kan de ikke dette, de har ikke noe sted å søke seg vekk eller bedrive friluftsliv mer, da fjellplatået på Haramsøya og det indre av Frøya er ødelagt. Det er kun pur ondskap som er i stand til å gjøre noe slikt, det er kun pur ondskap som er i stand til å lukke øynene for noe slikt, og dette gjør våre styresmakter. Derfor er de pur ondskap, hvilket de også er, bare lest James Kalb. Han har beskrevet djevelskapen deres i detalj!

Heldigvis er det kjøligere her nå, slik at folk helst holder seg litt mer inne rundt omkring i gardskoronaen til denne bittelille himmelenga mi, hvor det kan bli litt mer fred og ro, får vi tro, selv om troen nå er borte fra bedehusgrenda på Toten, sammen med den hellige ånd, som har trukket utpå Tjuvåsen.

Men man får tro det beste, da jeg nesten ikke tør å kjøre mer rundt med bilen, slik den har blitt etter alle kollisjonene i sommer. Blir vel avskiltet på stedet tenker jeg, og når vi ser hvordan politiet ter seg på Frøya og Haramsøya, da vil jeg helst ha minst mulig med dem å gjøre. For de er ikke lenger på folkets side, for å si det forsiktig!

Ikke akkurat noen barbie-dukke, men det går visst bra.

Ble visst litt ormer, så det etterpå, er ikke mye man kan gjøre i redigeringen når man fotograferer i JPEG. Får håpe HEIF snart blir standard, slik at man i det minste får 10 bits dypde.

Agh, en del av problemet ser ut til å være at jeg hadde kommet til å sette "Export Small" i Lr CC. Ja, ja, da har jeg eksportert altfor små filer en stund, både i JPEG og RAW. Fotografering er og blir et kaos.

-Flickr.

Det er synd å si det, men denne generasjonen her har kjørt vårt fedreland i senk for sine etterkommere, nå er vi kjøpesenterlandet, hvor det ikke finnes vett eller forstand tilbake noe sted, og aller minst hos de på toppen.

Men vi får studere James Kalb, støtte Motvind og våre venner på Frøya, samt tårefotografere, så får vi se hvordan det går? Kalb tror at når ondskapen og kaoset blir dypt nok, da vil folk til slutt begynne å lytte og igjen vende seg til kirken.

Spørsmålet er, hvor dypt vil vi falle? Hvor store vil ødeleggelsene bli? Hvor alvorlige vil riftene i folket være?

-Flickr.

-Flickr.

-Flickr.

På akslom.

Det går smått framover med kamera-ferdighetene mine, her har jeg forsøkt meg med fill-flash, men nå må jeg se til å få satt meg ordentlig inn i dette med blitz. Mike Smith har noen gode videoer, anbefales!

-Flickr.

Kammersdansen, den mest populære dansen her i våningshuset.

-Flickr.

Hey, I managed to make a black&white image this morning driving my kids to school, as I spotted some fog up to the Totenåsen Hills :-)

-Wikimedia.


Yeah, for Black&White I need to go to the coast, but cannot go there anymore, as the coast is filled up with wind turbines. Here's nothing spectacular, only a rolling, soft, lush landscape, nothing stands out to work in Black&White, only small gradients of color and shape. - PermaLiv

Sveve ved inngangspartiet i Grythengen.

Hadde dette vært en vanlig Toten-bunker ville eierne vært i uthuset for lenge siden for å hente frem gresstrimmeren, for å halshogge disse vakre svevene med samme iver som Taliban halshogger de vantro.

Selv undrer jeg meg over disse moderne totningene, der de sitter på gressklipper-tanksene sine uka igjennom, hvor ingenting skal ha lov til å vokse seg høyere enn 1 cm, mens de sitter der og koper med hørselvern og kjører rundt og rundt husene sine sommeren igjennom i en evig runddans, i et inferno av støy, lik i en hvilken som helst krig, men her i krig mot nærnaturen og stillheten

Nei, skal man tenke, da må man gå eller slå med ljå!

-Wikimedia.

De siste dagene har jeg fundert over hvordan vårt samfunn kan ha kollapset så totalt, hvor vi nå ikke er annet enn et totalhavarert vrak av en nasjon i kjølvannet av vindkraftverks-infernoet, hvor vi har ofret ikoner som Frøya, Haramsøya og Kjølberget. Ja, enga, grenda og slekta mi har også gått med i dragsuget, den siste som ser ut til å ha igjen litt av tankens klarhet er den gamle fossemøllingen på Granavollen, ellers har tenkningen stort sett lidd skibbrudd.

Harmelig er det også med kommunen, hvor de håver inn med forskudsskatt og strafferenter, som de benytter til å maltraktere hva som er igjen av vårt landskap, tro og fellesskap, mens de sager av alle greinene våre barn skulle klatret i på framtidstreet.

Hvordan kan dette ha skjedd, hvordan kan vi ha gått slik opp i limingen, hvor det nå ikke er den ringeste vits i å forsøke å få til en fornuftig samtale med noen som helst lenger. Hvor det eneste fornuftige man kan gjøre er å forsøke å finne seg et avsondret sted etter Dahlsleden rundt Totenåsen, hvor man trekker seg tilbake med tårefotografiet, mens man observerer at de siste ruinene av en engang stor og stolt vestlig sivilisasjon faller fra hverandre og blir til grus.

Heldigvis har vi James Kalb, som de siste 20 årene har studert disse spørsmålene i detalj, hvor jeg denne morgenen kom over en aldeles fenomenal artikkel av Kalb fra 2013, som selvsagt er langt mer relevant i dag, da den generelle idiotien minst har doblet seg siden dengang.


Vil forsøke å kommentere denne artikkelen mer i detalj de følgende dagene, ettersom tårefotografiet skrider fram, vil kun kort kommentere de to første avsnittene.

We live in something of a meritocracy, and our rulers believe they are by far the most enlightened and well-informed people who ever lived. For that reason they feel entitled to make the aspirations of the present day, or what they consider such, the compulsory standard for public life. They view the claim that there are principles that transcend those aspirations as the sort of thing that led to 9/11, and treat the past as worth considering only as something to escape from or a foreshadowing of the glories of the present. - James Kalb

Våre herskere i dag, inklusive kommunalsjefer, tror de er de mest opplyste og velinformerte mennesker som noensinne har eksistert, laaaangt klokere enn tenkeren i tenketanken i Holmstadengen, og at fortiden bare er noe man skal flykte fra, eller som et forvarsel til bedre tider. Derfor er det kun de samfunnsviterne som ser bedehuslandet som en forløper til moderniteten, det fullkomne samfunn, som bedehuslandet ikke var, som får statsstøtte til å forske på misjonsvitenskap. 

De som mener noe annet, at bedehuslandet var fullbyrdelsen av det tradisjonelle fellesskap, med lokale, særegne kulturer, hvor mennesker var noe i seg selv uten meritter, i et anti-meritokratisk samfunn, hvor husmannssønner, skomakere og slitere i gråsteinsjorda i Øverskreien var våre helter og ledestjerner, de er reaksjonære skamminger, som skal ekskluderes fra verdens mest inkluderende samfunn, det norske elitesamfunn av 2020!!!

Nonetheless, a variety of conditions, from the state of education and the arts to that of political discussion, makes it evident that Western society is growing less and less able to think clearly and effectively. That’s a big problem, and one that’s hard to deal with, because it is difficult to cure oneself of mindlessness. Still, we should do our best to understand what’s going on. - James Kalb

"...it is difficult to cure oneself of mindlessness."

Mindlessness = the quality of being stupid and meaning nothing.

"Mindlessness" kan vel best oversettes med tankeløshet, og beskrives på engelsk som evnen til å være dum og å mene ingenting. Ifølge James Kalb er dette de kvalitetene som i dag først og fremst kjennetegner våre dagers kulturelle eliter, alt fra kommunalsjefer til Hillary Clinton, som Kalb nevner særskilt.

Kalb vet selvfølgelig hva han snakker om, da han omgås verdens fremste eliter til daglig i sitt virke som advokat i New York. I tillegg har han en universitetsgrad i matematikk, samt et treårig studium i filosofi.

Dessverre er det vanskelig å kurere seg selv fra tankeløshet, konkluderer Kalb. Og de lar seg nok neppe kurere av andre heller. Derfor er det beste vi kan gjøre å forstå hva som foregår, og da kommer man ikke utenom et dyp-studium av James Kalb.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Flickr.

-Wikimedia.


Always a lot of fun details and aha-moments with Paul Reiffer:-)

-Wikimedia.

Ålesund politikammer skriver seg inn i Norgeshistorien. Det gjør de ved å forby befolkningen på ei hel øy, å oppholde seg i friluftsområdene sine.

Det er Haramsøy. Den vakre øya som er omringet av fuglevernområder og naturreservat, øye av myr og lyng, øya med stupbratte skrenter, klar til å rase ut, øya der befolkningen selvsagt har drikkevannet sitt.

Og politiet i Ålesund lukker øynene, og sier de vil bli straffet med bøter på 8000 kroner, de som våger å forsvare øya og lokalsamfunnet og medmenneskene våre.

Det er ferdeselsforbud. Oppholdsforbud. I realiteten portforbud. Ingen flere naturopplevelser på Haramsøya. Når folk skal få bruke fjellet sitt igjen, skal det stå vindturbiner der.

Til glede for Zephyr. Eid av kommuner i Viken, gjennom Østfold Energi. Hvilken rett har vel de til å ødelegge ei hel øy, for penger? De er utenfor sitt mandat, utenfor sin region. Det er skruppelløs business, lignende den som ødelegger Amazonas, regnskog og korallrev, lignende den vi leser om.

Og nå skjer det i Norge. Politimesteren i Ålesund snakker om «tilløp til knuffing», antyder at det går på «sikkerheten». Fortell det til de som bor i husene, under det rasfarlige fjellet.

Vi har et politi på ville veier. Vi har en stat på ville veier. Vi har offentlige myndigheter som ikke vil stå opp for befolkningen, ansvarlige som ikke vil ta ansvar. Det er vanlige folk, oss, som må gjøre noe med det. - Eivind Salen

Haramsøya er et ikon, på samme vis som himmelenga mi skulle vært det. Fossemøllingsættene på Toten ville ikke stå opp for sitt ikon, deretter gikk de i oppløsning sammen med sitt troslandskap, hvoretter all tro forsvant. Både troen på en Gud, våre forfedre, vår kultur, vårt landskap og vår ætt.

Uten ikonene kan ingen tro overleve, heller ikke troen på oss selv, og slik heller intet fellesskap. Det er det norske landskap, folk og land som nå går til grunne på Haramsøya.

Solsikka i gråsteinsmuren til tippoldefar.

-Wikimedia.


La oss håpe dette kan bli virkelighet i løpet av vinteren!

Stabburet og trillebåra.

-Wikimedia.

En svært god artikkel om bruk av polarisasjons-filter, som jeg må finne tid til å lese:


Sukkererter i grønnsaksbedet etter gamlevegen.

Fortsetter å benytte min Tammy som standardlinse jeg, og dropper Sonys 24-105 mm, ikke noe morsom å ha når den blir slått så ned i støvlene av Z-Mount. Dessuten er det en stor fordel med f2.8, som her, skutt med Tammy'n. Satte på igjen solblenderen også, selv om den er litt slaskete, men det er jeg også;-)

-Wikimedia.

En meget bra artikkel av Dan Wells, ligger vel nå bak betalingsmur, men siterer litt av det viktigste her eller her i kommentarfelt. I sammenligning mellom Z-50 mm f1.8 og Sonys 24-105 mm på 50 mm, er det en ubegripelig forskjell med en a7rIV, som vist i eksempel-bilder fra artikkelen. Fikk ikke noe lyst på Sonys 24-105 mm lenger, så får se hvordan jeg griper an det hele i fortsettelsen? Bildene kan ses i artikkelen uten tekst, av murveggen, hvor første murbilde er Nikons Z-50 mm, andre murbilde av Sonys 24-105 mm uten oppskarping, og tredje murbilde samme bilde men med oppskarping. Antar Nokons murbilde er uten oppskarping, men allikevel meget skarpere.

Artikkelen sammenligner Nikon mot Sony - systemet.


Det ble en liten tur til Nordre Huetjern i dag, samtidig som vi hentet kildevann. Selv svømte jeg fram og tilbake en tur etter tjernet, det var ikke like varmt som sist gang, men herlig å få kjølt ned kroppen og hjernen etter hetebølgen de siste dagene. Nå ser det ut til at det skal bli litt kjøligere igjen også, så da får man tro det klarner litt i toppen.

-Flickr.

Det var nok et rikt insektliv i de gamle låvene etter høyonna, her et lite knippe i trillebåra, bare saksedyret øverst klarte å krabbe over kanten.

Andreslåtten ble friskere enn førsteslåtten, fikk den inn før regnskura i dag, da det ikke skal mye væte til før gresset mister grønnfargen. Får blande den som best jeg kan inn i førsteslåtten, slik at kaninene får lik forkvalitet over vinteren.

-Wikimedia.

Til ære for 100-års jubileet til husmannstroens katedral.

-Wikimedia.


Farger eller svart-kvitt, i dag er valget fritt, med digital teknologi. Men kanskje er ikke alle våre valg like frigjørende som vi liker å tro?

Et stykke av Stysjin.

-Wikimedia.

Nietzsche was a famous example. He spoke of the death rather than loss of God, but the significance was the same, and he responded by calling for a superman who would create his own standards. Nor was he alone. When not restrained by a strong religious sense American democracy also makes the ego and its desires the final standard. That side of the American spirit has given rise to the heroic individualism seen in Emerson’s call for radical self-reliance and the Supreme Court’s claim that “at the heart of liberty is the right to define one’s own concept of existence, of meaning, of the universe, and of the mystery of human life.“ - James Kalb

“at the heart of liberty is the right to define one’s own concept of existence, of meaning, of the universe, and of the mystery of human life.“

Tenkeren i tenketanken i Holmstadengen ville bare ristet på hodet av dette her. At han, Even Helmer, Johan Albert, Klaus og August skulle hver enkelt definert sitt eget konsept for eksistens, for mening, av universet, og av menneskelivets mysterier. Hva slags grendefellesskap kan det vel bli av noe slikt, ville han tenk? Svaret har vi i dag. De fem store som vandret etter gamlevegen over tunet i Grythengen, anført av vår apostel, kunne ikke kommet til live i dag, forenet av troen, teknologien, tradisjonene og historien. Nei, i dag ville de ikke vært annet enn de fem bittesmå individualister, som aldri snakket sammen og ikke hadde det ringeste til felles. Ikke noe stort kan komme ut av kjøpesenterlandet. De fem store var et produkt av bedehuslandet.

And that is our American version of the dictatorship of relativism. Instead of each of us making his own moral reality, as the Supreme Court would have it, dominant social forces create moral reality for us and tell us it’s for the benefit of our individuality and desire. We’re told we have to be free and equal, and then we’re told how that requires us to think and act. Career, consumer goods, and individual indulgences are to be the center of every life, with politically correct activism as an outlet for idealists. Critical voices go unheard, because the imbalance of resources and extreme careerism of the educated and articulate classes mean that respectable public discussion never opposes the interests of bureaucrats and billionaires who prefer clients and economic units to human beings who take fundamental concerns seriously. - James Kalb

"Critical voices go unheard, because the imbalance of resources and extreme careerism of the educated and articulate classes mean that respectable public discussion never opposes the interests of bureaucrats and billionaires who prefer clients and economic units to human beings who take fundamental concerns seriously."

Vi får se, vi får se, vi har Motvind nå, med Eivind Salen og Hans Anton Grønskag i front, og dette er karer apostelen i Holmstadengen ville hilst med den største respekt. Han kom med mottroen, og Motvind kommer nå med motvinden. Vi trenger begge deler.

Under such circumstances only an absolutely independent and authoritative force can free us, and restore the possibility of life in accordance with reason and our best understanding of what is good and true. And that force can only be God and his Church: nothing else is adequate. So now more than ever, the world needs the Church as a counterweight rather than junior partner to the powers that be. May all Christians, and especially Christian leaders, be up to the task.

Her krysser PermaLiv sine fingre for Solhøy bedehus i Nord-Hurdal, hvor mottroen som i sin tid rådde rundt Totenåsen i fotefarene til Totenåsens apostel, fremdeles lever. I verdens flotteste bedehus, med en aldeles nydelig utsikt nordover i vakre Hurdalen, hvor de stod på trappa og skuet oppover dalen for å få øye på sin apostel som kom vandrende over åsen på vennebesøk, sammen med Klaus, Even Helmer, Johan Albert og August, en varm sommerkveld i august, etter at slåttonna var vel i hus.

Litt epler blir det da i år også.

"Sävstaholm är en sötsyrlig äppelsort med en god arom. Den härstammar från Sävstaholms slott i Vingåker. Sorten uppkom på 1830-talet och moderträdet som är fridlyst sedan 1921 står fortfarande kvar i Vingåker." - Wikipedia

-Wikimedia.


Ansel Adams viet sitt liv til å fotografere Yosemite. Selv har jeg tenkt å vie mitt liv til å fotografere etter Dahlsleden rundt Totenåsen. Men man får bygge seg opp litt smått om sen.


En sommersky flyr forbi over enga mi.

-Wikimedia.


I think the best thing is not to have a smartphone at all! Yesterday at school start when a coffee break the other parents sat down with their noses in their smartphones, while I having an old fashioned cell phone with no touch screen, Internet or camera just took my old fashioned a7III walking around in the school yard taking some shots just to not feel bored. - PermaLiv

-Wikimedia.

Nei, flytt ikke hjem! Oppland er eneste fylke som er vindturbin-fritt nå, vi bør holde fokus på at det forblir slik, så bør vi på sikt satse på å løsrive Oppland fra fedrelandet og lage til en vindterror-fri fristat, omgitt av vindterror på alle kanter, hvor vi naturelskere kan søke tilflukt. Ala Israel omgitt av islamsk terror på alle kanter, en fristat for jøder. Sissel Kyrkjebø har allerede tatt skrittet og slått seg ned for godt i Valdres! - PermaLiv

Tenk at dette er Europas største vindkraft-prosjekt. Og nå skal Norge bli verdens største vindkraft-land. Eller et eneste stort vindkraft-prosjekt kan man vel kalle hva som var vårt land. Vi er ikke et land lenger, kun er prosjekt for sekulære progressivister👿 - PermaLiv

Det er helt klart at Norge har falt og nå forvandles fra å være et fedreland, til å bli et vindkraft-prosjekt. Allerede har vi Europas største vindkraft-prosjekt i Trøndelag, men hele landet skal forvandles til et vindkraft-prosjekt, hvor vi altså ikke lenger har et landskap, og derfor heller ikke et land. Det at ikonene Frøya, Haramsøya og Kjølberget har falt er ille, ja helt forferdelig, ikoner like viktige for troen på vårt fedreland, som de helligste ikoner i den ortodokse kirke.

Pilegrimsleden til Nidaros har blitt meningsløs, man kan simpelthen ikke lenger vandre som pilegrim til vår vindkraftverks-hovedstad. Derfor må Pilegrimsleden erstattes med Dahlsleden rundt Totenåsen, hvor man vandrer i forsporene til Totenåsens apostel.

Men det er ikke kun Norge som har falt, men også det norske folk, som har gått fra å være et bedehusfolk, til å bli sekulære progressivister. Min slekt og min grend, som var bedehusslekta og bedehusgrenda på Toten, har blitt tilnærmet 100% sekulære og progressive, hvor kommunalsjefen praktiserer ekstrem scientisme til erstatning for tradisjonene.

What I’m calling progressivism, which is the dominant view of our time, has a theoretical and an institutional side. On the theoretical side it might be summed up as a tendency toward scientism, the view that an idealized version of modern natural science is the unique model for knowledge and reason. That view denies qualitative distinctions and turns goods into preferences, because it wants to accept only what is publicly observable and quantifiable. It also implies a sort of moral egalitarianism: preferences define what is good, and all preferences are equally preferences, so they are equally valid and have an equal claim to satisfaction. To reject a preference is baseless discrimination against the person whose preference it is, and thus a form of hatred and oppression.

It’s worth noting that scientism is not scientific, and often aligns itself with obfuscation. Science is a matter of what works in a concrete sense, and lets the chips fall where they may. If observations such as brain scans show basic differences in how men and women think about things, science accepts that. Scientism in contrast is a matter of ideals and standards of legitimacy, so its adherents typically accept other progressive ideals and standards, including radical egalitarianism. When confronted with adverse scientific findings they’re likely to resolve the conflict by denying that the findings imply anything and attacking those who suggest otherwise. - James Kalb

Og Kalb fortsetter:

On the institutional side, progressivism might be summed up as the attempt to organize social life rationally toward explicitly chosen goals, principally maximum equal preference satisfaction, but also the coherence, effectiveness, and stability of the system. With the latter point in mind, the preferences to be treated equally must be limited to those that fit smoothly into the system, chiefly those relating to career aspirations, consumer goods, and private indulgences. In contrast, goals related to the things traditionally considered most important—God, the good, beautiful, and true, loyalty to family and community—have to be suppressed as disruptive or reduced to the level of private hobbies or consumption choices.

Both the theoretical and institutional sides of progressivism are immensely powerful. Scientism has the prestige that comes from the extraordinary success of the natural sciences in extending man’s control over nature, and the practical advantages that come from the enormous growth of formal education and occupational certification. Also, it encourages a cult of the expert and rejection of the intuitive that enables it to rule out other more commonsensical points of view without a hearing. It is assumed that people who don’t fully accept scientism and associated views haven’t been trained properly, so they’re uneducated or stupid. To the extent they make judgments based on ordinary human ways of thinking, which are based mostly on informal pattern recognition, they’re insisting on the reality and importance of tendencies and distinctions that haven’t been demonstrated to exist and matter. That means they’re ignorant bigots who want to enforce their prejudices on others, and what they say isn’t worthy of response. - James Kalb

For meg har det blitt meget klart at man ikke under noen omstendighet kan delta i et slikt samfunn. Kalb har da også i andre artikler klargjort at den moderne stat har forlatt naturlig lov som fundament for sin eksistens, og at Kristi prinsipp om å "gi Gud hva Guds er, og keiseren hva keiserens er", ikke er gyldig for en stat som har forkastet naturlig lov, hvilket Romerriket ikke hadde gjort.

Norge er nå i en slags borgerkrig, hvor man som tradisjonalist har plikt til å føre en form for geriljakrig mot sekulær progressivisme og vindkraftverks-regimet. Geriljakrigere forsøker å leve mest mulig skjult, hvor PermaLiv har kommet til at det beste man kan gjøre under vår nåværende ekstreme situasjon er å trekke seg mest mulig tilbake et eller annet sted rundt Totenåsen, hvorfra man samarbeider best mulig med motstandsbevegelsen Motvind, og ellers vandrer i kontemplasjon etter Dahlsleden rundt Totenåsen, sammen med min a7III, mitt våpen og min siste kamera(t).

Mens de andre foreldrene vendte sine øyne mot smart-telefonene under kaffepausa til skolestart i dag, er jeg så smart at jeg ikke har smart-telefon, og tok heller en liten rusletur i skolegården sammen med min a7III.

Fotografiene er fra Stange skole på Østre Toten.

-Wikimedia.

Ny uke, nytt alvor

Det aller siste jeg leser er at drikkevannstrøbbel og rasfare ikke bremser vindkraftutbyggingen på Haramsøy. Anleggsmaskinene starter opp denne uken.

I Nord-Odal forsøker de å koke fare for drikkevann bort i kålen.

På Øyfjellet går anleggsmaskinene for fullt, selv om et realisert vindkraftanlegg her vil ødelegge et reinbeitedistrikt og radere bort en folkegruppe. Den sørsamiske minoriteten har ikke så mange steder igjen å drive urfolksvirksomheten sin, sin tradisjonelle næring, den vi - virkelig - trodde var beskyttet av internasjonale lover og konvensjoner.

På Vardafjell står 7 turbiner klare til å bli skrudd på, og ødelegge bokvaliteten til 100 boliger.

Det er urett satt i system. Det er moderne kolonialisme. Arealer blir gitt bort, ressurser tappet, uten at hensynet til lokalbefolkningen er en faktor i regnskapet.

Haramsøy er eid av et finsk selskap. Øyfjellet av et tysk. Vardafjell av et fransk.

Det forunderlige er at offentlige myndigheter og de ansvarlige toer sine hender, selv når de blir gjort oppmerksom på skandalen. - Eivind Salen

Hva i all verden er det for slags land, landskap og samfunn vi er i ferd med å overlate til våre barn? Som Eivind Salen sier det, dette er alvor! Hele samfunnssystemet må avvikles, hele statsforvaltningen må gå, og vindturbinene må ned! For dette går overhodet ikke lenger!

- Jo, vi trenger et nytt økonomisk system

Staten skal være venner med folket. Det er ikke staten lenger, den er venner med internasjonal storkapital og mafia. En slik stat vil ikke PermaLiv være venner med.

-Wikimedia

Vi har her å gjøre med naturlig lov. Mennesker ødelegger bare ikke slike helligdommer, Haramsfjellet er et hellig fjell for innbyggerne der og mange andre, og da staten har å respektere naturlig lov, har staten plikt til å beskytte Haramsfjellet. Naturlig lov er grunnfjellet og skal legge grunnlaget for all annen lov, hvis ikke har vi kun menneskets vilje tilbake, og vi ser nå hvordan dette utarter seg!!! - PermaLiv
- What Should We Do About Natural Law?

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Du kan le du, men hvorfor tror du Nils Faarlund reddet Totenåsen Skyline, jo fordi dette er hellig, i likhet med Tseringma. Man må ha et fundament i grunn for loven, dette er naturlig lov, dessuten er Kalb advokat, i tillegg til filosof og matematiker. Det moderne prosjekt består i å erstatte Gud med mennesket og tradisjoner med scientisme, dette går ikke, men det går til Helvete! - PermaLiv
- The Tseringma Pilgrimage, 1971: An eco-philosophic ‘anti-expedition’

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Da ble det faktisk enda et sommerfugl-fotografi fra sveve-naturplenen ute på stabburstunet, og jeg tror jammen dette ble enda bedre enn det forrige:-)

Når man ser dette her, da er det rart å tenke på at folk kjører ned all denne skjønnheten med gressklipper-tanksene sine. På et vis er de ikke det spor bedre enn Stangeland maskin på Haramsøya👿

-Wikimedia.

Lagre overvåknings-data, nettporno og Instagram-bilder kan vi subsidiere, men ikke krise-lagre av korn, mat, medisiner og masker. Dette er det bare Finland som kan ta seg råd til. Så her til lands skal vi visst hverken produsere noe nyttig, eller lagre noe vi kan spise eller hjelpe oss med i krise. Men vi kan jo spise harddisker da, når hungersnøden nærmer seg, med et herlig dryss av mikroplast fra vindturbinene på. - PermaLiv

Jeg skyter litt i beinhardt dagslys jeg, selv om man helst ikke skal gjøre det, men har man litt spennende skyer synes jeg det kan bli greit allikevel:-)

Dessuten er det viktig å fotografere omkring vårt innlandshav, da vårt Atlanterhav er ødelagt av vindkraft-terroristene, og er et sted man ikke lenger kan reise til.

Måtte alle huske på våre venner på Haramsøya nå etter ferien, hvor de tar opp igjen kampen mot ødeleggelses-kreftene til Stangeland maskin👍

-Wikimedia.

Og INGEN nevner med et ORD LEVENDE ORGANISMER, VILLE DYR OG FUGLER som lever og livnærer seg av skog og natur.. 😤😩😭 Ville dyr og fugler blir drevet på flukt fra sine bo- og leveområder som følge av stadig inngrep i naturen. 🦌🦅 Rasering og nedhogst til fordel for hus- og hytteutvikling, industriområder og (firefelts)motorveier går på bekostning av dyrelivet. Boarealene for disse skapningene blir stadig mindre, MEN HVEM BRYR SEG?? 😳😩 Hvem nevner noen gang disse LEVENDE ORGANISMENE??? 😳😤😤 Homo sapiens er de verste rovdyra som lever på denne planeten. GRÅDIGE & EGOISTISKE!!! 👹🤬 - Tina Kristin Tveit

Du har så rett så rett! Selv tar jeg med familien på påskeleir på Livoll leirsted, der har vi det hyggelig, mye hyggeligere enn om vi skulle sittet i hvert vårt hytte-palass. Bygget opp av 24 brakker de fikk etter Vinstra-utbygginga. - PermaLiv

Panengen med den gamle Skibladner-brygga. Jentene ble ganske fort ferdige med å bade i dag, så jeg tror de kan ha begynt å få metta si for sommeren, og det passer jo bra nå som skolen begynner igjen.

-Wikimedia.

Mitt første bilde av sommerfugl fra naturplenen ute på stabburstunet. Det var da fortredelig også at det ikke var en sommerfugl jeg kolliderte med i går kveld, men et rådyr. Etter EU-kontrollen var jeg strålende fornøyd med SAAB'en i tipp topp stand, men så kjører jeg først på en valp, deretter en kampestein, og nå et rådyr. Men man får prøve å finne fram til noen deler på finnbildel.no utover vinteren, så satser jeg på at de klarer å lappe den sammen igjen på Krabyskogen til neste sommer. Vi får bare tro kjerra ikke har fått alvorlige indre skader?

-Wikimedia.

Fy skam til alle som ønsket å gi vekk Totenåsen Skyline til vindkrafts-mafiaen! For det er mafia vi har med å gjøre, rett og slett skruppelløs, internasjonal mafia-virksomhet😈

-Wikimedia.

Eieren av Buheii er via noen lag med underselskaper australske Macquarie-gruppen. Søk på Macquarie + fraud på Google, og se hva som kommer opp. For ordens skyld, så betyr fraud bedrageri. Du kan søke på Macquarie + bedrageri også, og så kan du se hvilke erfaringer Danmark har gjort seg.

Norske Energimyndigheter inviterer dem rett inn. Gir dem Buheii. Gir dem Tysvær. Olje og Energidepartementet (OED) sitter tause og ser på. Håper det skal gå over av seg selv. Det samme gjør regjeringen, regjeringspartiene og Høyre. Og - ennå - Stortinget. Men Stortinget har gudskjelov begynt å røre på seg, og har på siste dag av Stortingsperioden i fjor bedt regjeringen undersøke gitte konsesjoner om de er lovlige, og gyldige.

Den undersøkelsen må være reell. Ingen vil godta pro forma. Dette går ikke over av seg selv.

I Buheii har Macquarie-gruppen pantsatt området for 4,5 milliarder kroner. Store tall? Hvordan er det mulig? Hva er hensikten? Hvordan kan norske energimyndigheter legge rette for sånn virksomhet?

Det er altså sånn at konsesjonshaver får arealene gratis, de betaler ikke en krone. Og de betaler heller ingenting for å bruke arealene, ingen naturskatt. Det er kun en liten eiendomsskatt til kommunen.

Og så er det verdt 4,5 milliarder kroner når det blir pantsatt. Buheii er ikke alene om å gjøre det på denne måten, men på Buheii (og Tysvær) er det ekstra ille, siden det er et selskap beryktet for sine skattebedragerier som pantsetter. - Eivind Salen


Haramsfjellet, one of the world's most beautiful islands, soon to be destroyed by wind power industry.

Prøver å få fotografert litt bugnende kornåkrer for tida, men det er ikke lett, for kornet bråmodnet i den siste varmebølgen, hvor bøndene nå er utpå med alle skurtreskerne sine og kjører dag og natt. Og da går det unna!

-Wikimedia.

Nei, du verden, her er det en som har fått til et Sony Alpha - forum👌



En kollisjon med rådyr, som nok blir rådyr. Pussig, jeg så ingenting før jeg plutselig hørte et dump og observerte et lite rådyr 10 meter oppe i lufta, som spratt 20 meter inn i skogen. Så "Happy Motoring" sier jeg, på veg fra sone til sone i Totenpark-prosjektet. Takket være Le Corbusier og General Motors store visjoner har nå en liten valp og et lite rådyr måttet bøte med livet hittil i år👿

Det merkelige var at også vindusspylerne sluttet å virke.

-Wikimedia.

Ja, men hva så. Når verdiene er solgt, når landet er borte og det internasjonale marked selger oss energien, maten og vannet tilbake.

Hva, da – hva skal vi da leve av, og hvem er det vi skal leve for?

Jo, takk - det skal jeg si deg. Navnet et hertugen av økonomisk besettelse og den karen gir ikke ved dørene.

Jeg skal aldri påstå andres feil eller ulovlige handlinger fra styrende myndigheter. Derimot skal jeg stadig minne om en samfunnskurs der felleskapets ressurser flyttes over på stadig færre private hender og smuldres bort.

Men, for all del - det er neppe galt – så lenge det er et slikt samfunn vi ønsker. - Þekkja

Ja, ja, de får ha det slik da, så lenge det er et slikt samfunn de ønsker. Men jeg gidder ikke å være med på moroa, da jeg ikke synes det er det minste morsomt å leve i et slikt samfunn, og trekker meg derfor vekk fra samfunnet sammen med min a7III, min siste kamera(t), i evig vandring etter Dahlsleden rundt Totenåsen.

Kvastad.

-Wikimedia.

Savner de gamle telt-camping-plassene, nå er det ikke mange som legger til rette for telting lenger.

-Wikimedia.

Coffee with raspberry bun on a beach by Lake Mjøsa.

-Wikimedia.

Ash tree at Totenvika.

-Wikimedia.

I've seen the Sea for the last time of my life, and my children will never see the Norwegian coast, the most beautiful in the world, as our coastline is now destroyed by wind power plants.

For the rest of my life we can only go to the shores of Lake Mjøsa, Norway's inland ocean, as we're still saved from wind turbine terror. My hope is that Oppland, my county, will get free from wind turbines forever. Then we stay here, and will not travel around in Norway anymore, as our governments are terrorists, terrorizing their own people.

Here we're at a beach by Lake Mjøsa in Totenvika at Toten.

-Wikimedia.


Lokal mat med sukkererter fra grønnsakshagen etter gamlevegen, bringebær fra kjerret ved stakitten, og multer fra Totenåsen, lodd nr. 3.

-Wikimedia.

The principle tells us that lower level associations such as families and local communities should carry on the greater part of the life of society, and higher level associations such as the state should facilitate their efforts. The point is to make social life more truly human, since face to face communities are more human than the stock market or the Code of Federal Regulations. - James Kalb

Hva Kalb beskriver her, det var bedehuslandet det, dere. Det var denne formen for samfunn, dette prinsippet, vår apostel i Holmstadengen hadde som sitt førende prinsipp, sin ledestjerne!


"Subsidiarity is a principle of social organization that holds that social and political issues should be dealt with at the most immediate (or local) level that is consistent with their resolution." - Wikipedia

Selv må jeg innrømme at jeg ikke har hørt om dette prinsippet før, og vet ikke hvordan man uttaler det på norsk, men er glad Kalb gjorde meg oppmerksom på det denne morgenen. Kalb er da også helt utrolig, det ser ikke ut til å være den ting han ikke kan noe om, han kjenner til alle prinsipper, alle filosofer, alle kirkefedre, i tillegg til grundig kunnskap innen matematikk og fysikk.

I dag er bedehuslandet borte, sammen med "Subsidiarity" - prinsippet. Nå råder kjøpesenterlandet og den liberale orden, hvilket Kalb i samme artikkel beskriver således:

Unfortunately, that kind of complex, steady, and statesmanlike approach is hard to find in politics today. A basic problem is the difficulty of limiting the modern state and modern economic life. The state doesn’t want to be limited, because people who like to run things believe they know best. And technology has multiplied our ability to buy and sell whatever we need, and seems to hold out the prospect of absolute freedom through unlimited wealth.

For that reason money and the state pervade more and more aspects of social life today: fast food, day care, social welfare schemes, and electronic entertainment all substitute for family life, for example. The result is a political and social system based ever more totally on government bureaucracies and the market, with their relative power determined by relative institutional advantages and by shifting popular sentiment that both powers try to mold and manipulate with the aid of their allies and hangers-on.

The two working together are unlimited in their ambitions and demands, and they have no interest in subsidiarity. They believe they can do anything, and the growing exclusion of religious faith from public life means that the secular utilitarian ways of thinking that guide them function as a substitute religion. The result is that they feel called on to remake all human life in their own image, turning it into a system of maximum equal preference satisfaction consistent with the efficiency, coherence, and security of the social machine. - James Kalb

Dessverre, det må nok innrømmes at staten i dag har sviktet sin rolle som beskytter av "Subsidiarity" - prinsippet, hvilket vi ser konsekvensene av både her på lille Frøya og store Frøya, hvor Jonas Gahr Støre ikke skal besøke Nessadalen og våre naturelskere der under sitt kommende besøk til Frøya. Nei, de er skamminger, for "Subsidiarity" - prinsippet er en skam fra vårt gamle bedehusland.

Kommunalsjefen er nok av samme ulla som Støre, og kjenner derfor intet annet enn forakt til lille Frøya og skammingen i engen, dessverre sammen med resten av husmannstroens barn, som har blitt progressive, med et lite unntak av en onkel.

Stranda vi fant i dag ved Mjøsa, hvortil vi skal tilbake i morgen for å bade og nyte piknik med bringebærboller. Selv fikk jeg nettopp overrakt en boks med ni boller til å ta med, så de var riktig rause i dag. Og været skal bli aldeles fortreffelig😎

Nå er jeg imponert over Tammy'n, tok tre fotografier mens vi var nede i Evjua og badet i dag, det var beinhardt dagslys, men jeg synes resultatene er over all forventning allikevel. Den var ikke så bra i fjor, så det må enten være oppdateringen i vinter, UV-filteret jeg kjøpte fra B+W, eller at Capture One har lagt inn linsa under linseprofiler, eller alle tre i skjønn forening?

Den lille skya som kommer inn over Helgøya fra venstre betyr mye for komposisjonen her.

-Wikimedia.

De som demonstrerer på Frøya tar det ansvaret for naturmangfoldlov og Plan- og bygningslov som Fylkesmannen burde ha tatt. Men de straffes, og de har vært straffet i over ett år, og fylkesmannen tier og samtykker. Selv om metodene er groteske:

Folk forfølges av politi på grunn av påståtte ulovligheter.

Biler og hjem blir endevendt.

Anklager hagler.

Folk fotfølges langt utenfor konsesjonsområdet.

Frøya har blitt en politistat, men kun på denne ene saken: beskyttelse av TE/SWM.

Dette går på helsa løs, på bolyst, og på trivsel – Fylkesmann! - og vår tillit til ditt forvaltningsledd er fullstendig borte. - Hans Anton Grønskag

Ja, selv har jeg ikke bare mistet tillit til politiet og fylkesmannen i Trøndelag, men jeg har mistet all tillit til hele forvaltningen, politiet og folk flest, over hele landet og på alle nivåer. Men så ble da også jeg og himmelenga mi, Lille Frøya som jeg kaller den, behandlet akkurat like dårlig som Frøya og frøyaværingene, fordi de elsket øya si, mens jeg elsket husmannsenga mi. Hvor husmannstroens barn har blitt progressive, og sluttet seg til skammekoret med stor entusiasme. Deres apostel, den disippel han hadde kjær, og herr Fossemøllen den yngre ville alle vendt seg i sin grav.

Men Hans Anton Grønskag, han har jeg tillit til han! Ja, jeg har mer tillit til Grønskag enn til kongen, regjering, stat, politiet og alle landets fylkesmenn og kommunalsjefer sammenlagt!

Selv vil jeg ikke ha noe mer å gjøre med folk innenfor forvaltningssystemet, samme hvem de er eller hva de driver med, med mindre de kan framvise betalt medlemskontingent i Motvind, og slik bevisst motarbeider systemet innenfra, lik trojanske hester. Kan de ikke framvise dette, tar jeg dem ikke i hånda og ser dem som fiender av Norge og det norske landskap.

Etter å ha badet gikk vi en tur på strandstien nordetter Mjøsa fra Evjua, hvor vi kom til ei flott strand jeg og småjentene skal tilbake til i morgen for å bade og spise piknik, mens kona skal på jobb. De har bakt bringebærboller i kveld, som vi skal nyte på denne nye stranda vår.

-Wikimedia.

Astri Reppe, a relative of the husband of my wife's best woman in our wedding, made this drawing, which she published when the first turbin stem was raised in its full height at Frøya Island this week. My wife has been to Frøya three times, and luckily the husband of her friend died before he witnessed this tragedy that has hit Frøya and Norway. They met at Cebu back in the times when Norwegians were still working as crew on the ships.

It illustrates that like Christ was sacrificed for our sins, Frøya, our goddess of love in Norse mythology, was sacrificed the same way, for our "green" energy, carrying a crown of wind turbin thorns. This way both Christian and Norse mythology meet in this drawing by Reppe.

The Bjerkreim Wind Power Plant is situated in the municipalities of Bjerkreim and Haa in southwestern Norway. It consists of three separate areas, and contains 70 wind turbines. The turbines are visible from afar, but they are nevertheless only one element of the destruction caused by this industrialization of Nature.

There is a widespread belief that wind power is environmentally friendly and "green energy." However, nothing can be further from the truth. Wind power plants mean massive destruction of natural environments.

Then, is not wind power necessary to avert global climate change caused by fossil energy in the form of coal and oil? - The answer is that that question is misplaced because it bypasses and neglects the fact that our planet Earth is faced not only by a climate change challenge, but also by an equally global and equally catastrophic and man-made loss of natural areas with a massive loss of ecosystems and biodiversity.

The consequences from the global loss of natural areas are no less dire than those of climate change, and it is both counterproductive and deadly dangerous to believe that it helps our future to destroy Nature in order to save the climate. By destroying Nature, the very fundament of Life is undermined. It is imperative to realize that wind power has become a major contributor to not only local, but also worldwide, loss of natural areas and reduction of ecosystems.

Wind power plants are neither environmentally friendly nor green. Wind power plants are an environmental absurdity of the highest order. They are a complete, utterly destructive scam.

We need to stop these things. We need to get rid of the mistaken belief that wind power is environmentally friendly and "green." We need to say a clear "no" to this destructive form of energy production, with no compromises.

Look at these pictures, and see the stark reality. - Per Inge Østmoen

Med Mjøsa på den ene siden og bølgende kornåkrer på den andre.

-Wikimedia.


Hele Norge er på feil spor nå. Det er bare å lese James Kalb. Det går lukt til Helvete på første klasse.

Vi skal høste av naturen, ikke forbruke den, det har vi ikke fått noe mandat til.

-Wikimedia.

Det er fra Bjerkreim, og viser dimensjonene. Dette er 1 av 4 anlegg som hittil er bygget i Bjerkreim kommune. Norsk Vind presser på, og vil ha enda ett til, på Faurefjell, på østsiden av E39.

Alle anleggene ble vedtatt og gitt konsesjon på en gang, før folk fikk anledning til å skjønne hva dette her egentlig er for noe, og hva det vil bli.

Det er konsekvensutredet, men for langt lavere turbiner, og med alle negative virkninger bagatellisert.

Nå ser vi virkeligheten.

Bjerkreim kommune er rundlurt. Det er hyperprofesjonelle forretningsfolk, som vet nøyaktig hva de gjør. Kommunen teller inntektene sine i ensifrede og tosifrede millionbeløp. Utbygger, Norsk Vind, har alt i tresifrede. Siri Kalvig, i Nysnø, har en eierpost på 2% i selskapet. For det fikk hun utbytte på 2 millioner kr ene året.

Jeg snakket med en nabo. De stod der med barnevogn. Det barnet vil aldri se en normal Bjerkreimshei.

Hva slags mennesker er det som bare gjør dette her? Hva slags mennesker er det som styrer landet vårt?

Naboen var i ferd med å bygge nytt hus. Det huset vil få redusert sin verdi med flere hundre tusen kroner, fordi det ikke ligger i landlige omgivelser, men i industrielle, dystopiske.

Ikke en kjeft som er for vindkraft, vil selv kjøpe en bolig eller en eiendom i et vindkraftområde. De bor rikt og godt i byen langt unna.

Man bør lese seg opp på egoisme, hva det er for noe. Man bør lese seg opp på medfølelse, medmenneskelighet.

Naboen var som alle andre naboer ikke noen høringspart. Fikk ikke anledning til å uttale seg, fikk ikke hjelp, får ikke hjelp. De sa de visste det skulle bli noen vindmøller der, men hadde ikke i sine villeste fantasier tenkt seg at det skulle være 25 av dem synlige fra terrassen. Og at de vil se ut som Oslo Plaza med en 136 meter i diameter snurrende propell på.

Aldri mer en rolig kveld. Aldri mer en rolig morgen.

Dere ser 3 av 71 turbiner på bildet. Dere ser ikke meg. Ser ikke mennesket. Da må dere lete godt. Og det er akkurat hva vi skal gjøre. - Eivind Salen

Blåklokke ved Dahlsleden etter gamlevegen over Grythengen.

-Wikimedia.

Personlig arbeider jeg for å opparbeide en ny vandringsled rundt Totenåsen, kalt Dahlsleden, som en erstatning for Finnskogleden, som gikk tapt. Jeg vil bytte ut mitt norske flagg mot Finnskogflagget, i sympati med våre venner på Finnskogen. Leden vil i stor del gå etter Pilegrimsleden, den gamle Skrukkelivegen og den gamle Kongevegen, så det er kun små parseller som trengs for å knytte disse tre vandringene sammen. Håper å få til et samarbeide med Granavollen pilegrimssenter på Hadeland. Dette skal bli en helt vindturbinfri vandringsled, hvor stakkars nordmenn kan komme og vandre for å få lise for sjelen, i vårt vindterror-herjede land. - PermaLiv

Fikk inn andreslåtten før regnbygene satte inn, her sett nedover bygda fra 2. etasje i våningshuset.

-Flickr.

-GP.

Så enig! Nye E6 er bare til for at Oslo-folk skal kunne kjøre køfritt i 100 km/t til hyttepalassene sine i villreinens rike. I natte-disen ligger E6 lik en giftgul neonslange som bukter seg gjennom kulturlandskapet på andre sida av Mjøsa, sett her fra Øverskreien på Toten, og snart kommer vel masse vindturbiner etter vegen også, gjennom hva som var et unikt kulturlandskap i Prøysens rike. - PermaLiv

Egil Michaelsen er den store makro-fotografen i Norge, både for blomster og insekter. Derfor er ikke makro noe jeg vil satse stort på, bare ta fram den eldgamle makro-linsa mi med MC11-adapter en sjelden gang.

-Wikimedia.

-GP.
  
Dessverre har staten blitt ond nå, når jeg hører Eivind Salen sine reportasjer fra rundt omkring i vårt vindkraftverks-herjede land, er det ingen tvil om at James Kalbs verste dystopier har rammet vårt fedreland. Vi har å gjøre med en 100% satanisk stat, hvor man har erstattet Gud med mennesket og tradisjonene med prosedyrer. Staten bare kjører over folk og lokalsamfunn og sprenger naturen vår i fillebiter. Den bare pøser på med statsadvokater og viser en maktarroganse som ikke er sann. Derfor må den bort, og da mener jeg helt bort! Og de som har stått bak dette her, de må stilles til ansvar og få sin rettmessige straff. Annet valg finnes ikke nå, så man får bare kjøre på mot Goliat til man får inn en fulltreffer midt i panna, hvor juggernautet faller livløst til jorden. 


I dag ble det bringebærkake. Har ikke tall lenger på hvor mye pai og kaker storesøster har bakt til oss i sommer.

-Wikimedia.

-GP.

Så lenge sida, så lenge sida. Husker nå jeg skrev dette med min første datter nylig hjemkommet fra sykehuset, nå er hun snart 10 år, og nå har vi fått vindkraftverks-infernoet på toppen av alt annet. Hadde håpet på noe bedre for henne enn en natur fylt opp med vindpropeller, med store datasentra inne i fjellene, driftet på såkalt "grønn" energi, hvor IT-gigantene lagrer Instagram-bilder, nett-porno og overvåknings-data. Tenk om vi heller kunne ha benyttet energien vår til å produsere noe nyttig og varig i et demokratisk fellesskap, som kjøleskap som varer 200 år, hvor vi kunne kommet oss vekk fra bruk og kast - samfunnet og all denne energi-sløsingen og natur-ødeleggelsen til ingen nytte. - PermaLiv


Ikke akkurat noen Guds hage de har laget til mellom Skreia-gata og Balke kirke. Tror det grenser til blasfemi dette her👿

-Wikimedia.

-GP.

I soon realized that some of these details were very much more significant than others. Those like the first (the shelf) tended to be pedestrian, even though useful; while those like the second (the sunbeam) were more uplifting, and clearly mattered more in some obvious but profound sense. They had a greater impact on people’s mental and emotional health. And they had more to do with beauty. So I began to focus on those miniscule points that mattered more, in the sense of the second example. Gradually, then, I was able to see how buildings support human ­well-being—not so much mechanical or material well-­being, but rather the emotional well-being that makes a person feel comfortable in himself. And as I studied these small effects carefully, gradually I was led to a conception of the wholeness and wellness that might, under ideal circumstances, arise between buildings and human beings. - Christopher Alexander

Grenser vel til blasfemi dette også, å sette på slik glorete reklame på denne staselige teglsteins-fasaden.

-Wikimedia.

-GP.

Landet vårt blir styggere og styggere fortere og fortere for hver dag som går. Tok dette bildet fra kjørbrua på Nettum i dag, i vår tid ville vi sikkert bare satt inn en stålport!

-Wikimedia.

Jeg ble bergtatt av de flotte låveportene til kjørbrua for låven på Nordre Nettum, hvilke fantastiske beslag! De kunne å gjøre det trivelig rundt seg før i tida, nå skal alt være konseptuelt.

- Vindkraftsaka ein augeopnar

Ja, la oss tro det. For landet vårt er i ferd med å bli fryktelig stygt. Og da blir det stygt!

Hvilke beslag💘

-Wikimedia.

Vindkraftutbygginga tar enorme areal og skjer i eit grassat tempo. Ho er gjort mogleg av prosessar der verken lokalkunnskap eller faglege råd blir lytta til. Staten viser sitt styggaste ansikt, som maktmiddel for storkapitalen, og trør lokalsamfunn under hælen. Men det som skurrar aller mest, er at det skjer i klimakampens namn. Korleis hamna me her? - Ingrid Fiskaa
- Er klimakampen ein strid for systemskifte eller ein forretningsidé?

Samme lurer jeg på her i enga? Hvordan havnet vi her? Både vårt fedrealter og vårt fedreland er snart borte nå.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Lå en Alufish på Kapp, den blir vel ikke produsert lenger, så tenkte jeg fikk forevige den, selv om det vel neppe er noen fare med at den rustner vekk med det første.

-Wikimedia.

- Til kamp mot gruva: – Vi slakter vår siste rein for å betale rettssaken

Samene må gi seg med reindrift etter tusenvis av år, mens her i denne eldgamle husmannsenga vår har vi måttet gi oss med jordbruk etter hundrevis av år. Denne gråsteinsjorda vi fossemøllinger har slitt med i århundrer er lagt brakk nå, og får gro til med busker og kratt. Men ingen av fossemøllings-ættene på Toten bekymrer seg over at deres fedrealter forsvinner, ei heller er husmannstroens barn opptatt av at vårt troslandskap blir borte. På samme vis som nordmenn ikke bryr seg med at reindrifta snart er en saga blott. Ingen bryr seg visst om noe som helst lenger. Hvilket betyr at vi har blitt en kalbiansk dystopi, et fascistisk diktatur, et psykopatisk samfunn, eller hva man skal kalle vår vidunderlige nye verden, helst alt sammen og mere til tenker jeg.

Vårt land kunne virkelig trengt ei livbøye i disse dager. Hvis da liv fortsatt står til å redde?

-Wikimedia.

Tar jeg feil?

En opprustning og utvidelse av allerede eksisterende norske vannkraftverk kan med minimale naturinngrep gi like mye strøm som all planlagt vindkraft på land.

I vårt fagre land er det 20 000 elver og nesten 1900 vannkraftverk. Norsk vannkraft fungerer som Europas største fornybare batteri.

Nesten 50 prosent av magasinkapasiteten i Europa ligger i sann tid i Norge.

Man kan si at Norge dermed allerede har ofret svært store naturområder for å forsyne den europeiske verdensdelen med grønn energi.

Vindkraftindustrien er sånn sett overhodet ikke behøvet, den er heller ikke et gyldig supplement, men derimot en ødeleggende og avsporende trussel for både natur og miljø.

Motstand mot vindkraft føres derfor ikke av aksjonister, men gjennom ubestridelig fakta og bærere av den sunne fornuft.

Det kunne vært samfunnsnyttig og rent informativt med et regnestykke der oppgradering av norske vannkraftverk ble side stillet og sammenlignet med utbygging av nye vindkraftverk.

Det kunne vært like interessant å bli gitt kunnskap om hvordan naturinngrepene i samme regnestykke er vurdert.

Min påstand: Vindkraftindustrien bygges på ufullstendige premisser, den er unødvendig og påtvunget av maktstrukturer som ikke hører hjemme i det norske styresettet.

Tar jeg feil? - Berit Røsvik

Ikke akkurat mykt kveldslys, men synes det funker allikevel, og slik de driver og trøsker nå får man passe på å benytte de sjansene som byr seg, før alt er borte.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

I dag dro vi til Hekshus på bading, og på vegen stakk vi oppom Humlas hage og tok en kaffekopp. Tenkte jeg skulle høre litt om Nettumsslekta, som har stammora si her fra Grythengen, men de visste visst ikke noe om dem lenger. Hva de kunne opplyse var at Nettum var en stor gård, det var vel min oldefars søster og hennes mann som bygde opp gården, men den var blitt delt i to gårder og deretter solgt ut av Nettums-slekta på slutten av 1930-tallet. Hva som ligger bak dette er ikke godt å si, men kanskje ble gården delt mellom to brødre, hvoretter disse ble uvenner og det hele endte opp med at de gav opp alt sammen?

Uansett, dette betyr at Grythengen i dag er fedrealter for Nettums-slekta også, annet fedrealter har de ikke tilbake, hvor herr Fossemøllen den yngre derfor er deres stamfar. Dessverre er det slik at blir fedrealtrene borte, da faller slektene sammen, da uten røtter er man lik en bekk uten kilde og en brønn uten vann. Derfor burde det også være i Nettums-slektas interesse at ikke også Grythengen forgår.

Skal se om jeg får tatt noen nye fotografier av den flotte slektstavla Herman Nettum, oppkalt etter herr Fossemøllen den yngre, laget til for oss. Egentlig burde han kalt den slektstavle for Fossemøllings-ættene på Toten.

Det ble en halvkilo bringebær også, da lillesøster ville ha gule bringebær. Denne kurven kom på 35 kr., ikke verst:-)

-Wikimedia.

Hvilket vidunderlig, vindterror-fritt skue💖

-Wikimedia.

Her oppe på åskammen skulle det stått 76 monsterturbiner, 180 meters høyde, hvis Havgul hadde fått det som de ville. Heldigvis gikk storbøndene etter Balkehøgda amok💪

Dette ville lagt beslag på HELE Mjøslandet, man ville kunnet se disse turbinene fra så godt som hele turen med Skibladner langsetter Mjøsa, fra hele Toten, Gjøvik, Hamar, det meste av Totenåsen og laaaangt innover Hedmark. Hele dette området ville dette vindkraftverket lagt beslag på, da disse monsterturbinene ville influert vårt prøysenske landskap i hele dette området, jeg antar et areal omtrent på størrelse med Israel. Og jeg kjenner meg det da virkelig som om jeg lever i et slags Israel, da Toten og Oppland fremdeles er vindturbinfritt, mens vi er omgitt av vindterror på alle kanter. Islamsk terror ville vært å foretrekke. Selv kommer jeg ikke til å reise mer omkring i Norge, holder meg på Toten og i Oppland, kjemper mot vindterroren herfra, og gir full gass til Gardermoen når det blir for klamt, og jeg må ut av dette galskapens land for å trekke luft!


Skreifjella mot Akershus, hvor den framtidige grensa for vår nye, vindkraftverks- og vindterrorfrie stat, Oppland, skal gå.

-Wikimedia.

Det var kanskje å dra det litt langt å sammenligne det med islamsk terror - vil du heller ha bombeangrep enn vindturbiner? - Ann Jorun Hillersøy

Det blir bare et lite krater i landskapet, og vil kun synes på noen hundre meters avstand. Og bombeangrep kommer kun en gang iblant, mens vindterroren angripes man av konstant dag og natt. Men jeg blir her på Toten og i Oppland, et slags Israel i Norge, og satser på en løsrivelse fra fedrelandet, hvor målet er en vindkraftverks-fri fristat! - PermaLiv

Østhøgda, også vindterrorfri, selv om nye Rausteinshytta er et konseptuelt makkverk, men tross alt synes ikke denne nede fra lavlandet.

-Wikimedia.

Ja jeg har bestemt meg for og ikke gå tur i fjellet, hvor man kan se vindturbiner i fremtiden. Og vindturbiner finnes snart overalt. Så Norges ferie i fjellheim er snart en saga blott Trist att min 1 årige datter ikke får oppleve og gå familie tur i uberørt norsk natur Slik som jeg gjorde i min barndom  - Hanne Mæhlum

En meget god artikkel av motvinder Vidar Holm:

- Få Norges kraftpolitikk på rett kjøl!

Et beroligende landskap med bølgende kornåkrer, velsignet fritt for vindturbiner, som skjærer i sjela.

-Wikimedia.


Og vi har flyktet fra Gjøvik, vel, egentlig ble vi vel jaget derfra, en by full av gale mennesker uten tro og tradisjoner. Mjøslandets Sodoma! Tenkte på å prøve en fjerde gang, men så bestemte Gjøvik kommune seg for å utslette de siste rester av natur, med snauhoggingen av gammelskogen og de mektige furulundene etter folkestiene i Øverbymarka, rivingen og nedbyggingen av Bondelia husmorskole med sine bugnende frukthager, samt ikke minst snauhogsten av Hovdetoppen, byens symbolske Stetind og unike Shinrin Yoku, som nå skal bygges ned med luksusboliger og et fryktinngytende UFO-hotell på toppen.

Hanastad. Ja, de har grunn til å være krye som haner, bøndene etter Balkehøgda, som fikk jaget Havgul fra Totenåsen Skyline. De er tilgitt nå, fordi de anså våre husmannsforfedre i Øverskreien som kveg. Men så kom Totenåsens apostel og gjorde oss til stolte hverdagsmennesker. Nå er vi kveg igjen, med skammingen i engen som det største nautet, men denne gangen har vi, i motsetning til det lutherske, fått et standssamfunn ribbet for Gud og tradisjoner. Fascisme kalles slikt!

Men man får slutte opp om Motvind og støtte Bongard hos NINA som best man kan. Kanskje klarer vi å slå tilbake standssamfunnet nok en gang? Hvor vi bygger et nytt samfunn fundamentert på de fire H'er: Husmannstroen, Husmannskosten, Husmannsteknologien og Husmannsdemokratiet.

-Wikimedia.

Man får se opp, for tross alt har vi en livfull himmel i Norge:-) Så skal det bli spennende å se hvem som vinner kampen om vårt fedreland? Vindkrafts-mafiaen, fascistene og psykopatene? Eller Motvind og Terje Bongard?

-Wikimedia.

I mangel av en sprukken mjøsholk, som ville stått seg langt bedre som forgrunn til Helgøya, får man ta til takke med litt plastsvineri, for slik å få dybde i motivet.

-Wikimedia.


Denne gangen synes jeg Nigel Danson har mange gode tips på lur.

Nokså brådypt, men ellers bra nå som Mjøsa er nede på normalt nivå igjen, og utsikta fra stranda er upåklagelig.

-Wikimedia.

Hadde faktisk glemt det da jeg kom hjem, men kom på det igjen at da jeg satt her inne på stranda med kaffekoppen, funderte jeg litt over hvorfor jeg støtter demokrati-modellen til Terje Bongard hos NINA så helhjertet, og kom på noen korte punkter, håper jeg husket alle?
  • Terje Bongard er en kjernekar.
  • Demokratimodellen hans samsvarer med menneske-naturen, og er derfor realistisk.
  • Innføringen av InnGruppe-Demokratiet (IGD) betyr fullbyrdelsen av de haugianske visjoner og et haugiansk produksjons-system, samt at det underbygger en haugiansk etikk. Haugianerne var kommunitarister, ikke kapitalister.
  • IGD har en fraktal fordelingsstruktur, i likhet med alle bærekraftige, biologiske systemer.
  • Produksjons-systemet innenfor RID-modellen (Representative Inngruppe Demokrati) passer som hånd i hanske med kosmolokalisme, hvor man deler kunnskap globalt, men produserer lokalt.
  • Man får slutt på partisystemet, som Simone Weil mener er destruktivt og dreper sannhet og rettferdighet.
  • Egoister blir avslørt av inngruppa, slik at disse ikke blir sendt oppover i systemet.
Du store all verden, Terje Bongard er medlem av fb-gruppa Paradigmeskifte, og fanget umiddelbart opp punktene mine, hvor han kommenterte:

“Godt å ha deg på laget, Øyvind!”

Slikt varmer!

- 7 punkter til støtte for Bongard

Ikke akkurat mjøsholker, og jeg misunner ingen av dem.

-Wikimedia.

"Derfor vet vi også en god del om hvordan diktaturet deres kommer til å arte seg. Hvis du likte østtyske Stasi, vil du elske disse milliardærenes vidunderlige nye verden. Fra deres egne dokumenter vet vi følgende:
  • De vil avskaffe kontanter, og innføre heldigital valuta kontrollert av dem sjøl. Dermed vil de ha full kontroll over alt innbyggerne foretar seg, hva de handler, hvem de handler hos, og om de skal få kreditt til å kjøpe noe i det hele tatt.
  • Gjennom elektronisk valuta, gjerne kontrollert gjennom en chip under huden eller på annen måte, gjennom digital ID og gjennom «sosiale medier» vil de vite alt om deg, om din helse, om dine venner, dine vaner (og uvaner), dine tanker, holdninger og dine følelser.
  • De vil kontrollere all presse og alle medier, og det som ikke passer deres diktatur, vil bli satt på ei svarteliste og forsvinne i det Orwell kalte «minnehullet». Legg sammen romanene 1984, Vidunderlige nye verden og Oryx and Crake, så får du en idé om hva det dreier seg om. Eller du kan lese deres egne visjoner på nettsidene til milliardærklubben World Economic Forum: Vær på vakt mot The Great Reset
  • Gjennom sosiale medier vil de kontrollere stemninga blant massene ned i svært stor detalj. De vil få deg til å ønske å følge deres kommando, og du kommer til å føle at dette ønsket kommer innenfra, fra deg sjøl.
  • Hvis de får det som de vil, kommer de til å kontrollere genene våre, kanskje også ta patent på noen av dem, og naturligvis også reproduksjonen vår.
  • Der den gamle fascismen ville verne om en patriarkalsk kjernefamilie underkastet staten, vil den nye fascismen oppløse familien fullstendig og gjøre oss til frittsvevende og lett manipulerbare sosiale atomer.
  • De ønsker å redusere nasjonale parlamenter til noen helt ubetydelige, sermonielle organer uten makt. Finansdepartementene og sentralbankene vil være underkastet dem.
  • De vil ha kontroll over alle strategiske ressurser og utnytte dem etter eget forgodtbefinnende.
  • Ønsker de krig, vil de kjøpe politikere og NGOer som hisser til krig. Ønsker de heksejakt, har de alle propagandamidler de måtte trenge til sin rådighet.
  • Og du vil ikke få høye odds dersom du tipper at de vil framstille seg som grønne, progressive og framtidsorienterte, for de gjør det allerede. De tar naturligvis begreper og uttrykk som har folkelig støtte, det betyr ikke at de i virkeligheten er verken grønne, progressive eller framtidsorienterte.

I gavnet vil dette være den nye fascismen, det vil si finanskapitalens uinnskrenkede diktatur. Er det konstruktivt å kalle det fascisme? Det er i hvert fall nyttig, fordi det hjelper å se klassekarakteren og det diktatoriske innholdet i multimilliardærenes program. Men i form skiller den nye fascismen seg så mye fra den gamle at det antakelig vil oppstå nye begreper til å karakterisere den. For øyeblikket holder det at vi innser hva dette monsteret er, og at vi blir vesentlig bedre til å bekjempe det, for dette er blodig alvor." - Pål Steigan
Pål Steigan lyder her som et ekko av James Kalb, bare at Kalb omtaler dette for liberalismens tyranni, og Sam Vaknin kaller det et psykopatisk samfunn. Kalbs versjon er vel den mest korrekte, mens Steigans fascisme kaller på de rette følelsene, og i praksis er det det samme hva man kaller det, da alt er like ille.

Vi kan vel slå fast at Norge er 90 prosent av beskrivelsen ovenfor nå, dette står nokså klart i kjølvannet av Frøya og vindkraftverks-infernoet. Så blodig alvor, det er det!

Da ble det siste slåttonnsbilde i dag, for nå vil jentene på bading.

-Wikimedia.

Now even tourists start to react to the craziness of Norwegian governments:

Dear M. Brevik,

I visited Norway for the first time just two months ago. My brother previously toured Norway and as a world-wide traveler, he thought it to be the most scenic country he had visited. I agree. As my husband and I drove past Fuglestad Lake, I commented that, “This is the most beautiful place I have ever seen!” And then we were informed that there is a possibility that a wind farm will be installed right in the middle of that view where surely God Himself resides. We have traveled to 20 countries other than the US and we always rent a car so we can drive out of the cities. That is where the culture and beauty of any country lie.

Please reconsider the wind farm. Surely there is a more suitable location, maybe beside a freeway that has already disrupted the beauty. I am attaching pictures that I took just yesterday on my drive across Washington State. This wind farm is located alongside a freeway (Interstate 90) near the Columbia River. Travelers pass this farm at 115 kph, and give little thought to its existence; the scenery is not pretty, and there is not a house within 20 km to look at it. No one would ever come to the US to look at this part of the country.

The perception of Norway is that it is a beautiful country with happy, intelligent educated people. I believe you have the national pride and brainpower to find a more suitable place for the wind farm, somewhere not as picturesque or possibly even offshore.

Many years ago, Canadian singer-songwriter Joni Mitchell recorded a song “Big Yellow Taxi.” The theme was, “They paved paradise and put up a parking lot...you don’t know what you’ve got until it’s gone.” I plan to return for another visit in two or three years; I hope your paradise is still there.

Thank you for your time and consideration to listen to a visitor’s point of view.

Respectfully,
Debbie Wood

-Wikimedia.

Det er de norske fjell og vårt landskap som samlet oss som folk, blir dette borte er vi ikke lenger et folk eller en nasjon. Landskapet er vår tro og fjellene våre guder. - PermaLiv


Haymaking at Grythengen farm, a very old "husmannsplass" under Grythe farm. We lived here for at least sig generations, but unfortunately there seem to be no seventh generation of "fossemøllingar" here, as our ancestry is called.

Da var andreslåtten i gang, vel seint, men bedre seint enn aldri, og været er godt.

Hva jeg tenkte på da jeg gikk her og slo, er at egentlig er alle disse viktorianske Toten-bunkrene rundt omkring i gardskoronaen til himmelenga mi en form for villbunkring, avledet av villtelting, men egentlig er da villbunkring verre, da her gjelder hverken 150-meters regelen eller tredagers-regelen, hvor jeg har masse villbunkrere omkring i enga mi til evig tid.

Dette er mennesker som jeg ikke har det ringeste til felles med, ikke deler de min tro, ikke høyakter de stillheten i de grønne enger eller husmannstroens katedral, og de bryr seg ikke det minste om vår apostel. Heller ikke viser de noe ønske om å leve som vår apostel, hvor man fornekter seg selv det meste, i stille meditasjon med stillhetens teknologi.

Klaus, Even Helmer og Johan Albert kunne selvsagt leve sammen her i denne lille grendeklynga deres på kanten av Grythe-platået, da de hadde alt dette til felles. Nå derimot, har det blitt plent umulig å virke som kulturbærer av dette eldgamle historiemaleriet vårt etter den hellige elva fra Tjuvåsen.

-Wikimedia.


Vidunderlig! Foto-nestor Magnar W. Fjørtoft, som fikk meg til å gå for Sony, og hvis bok jeg leser i sommer, er vindkrafts-motstander. Vi foto-bevisste er nok generelt litt mer landskaps-bevisste enn folk flest ser det ut til:-)

Magnar W. Fjørtoft
Øyvind Holmstad Hei, og mange takk for hyggelige ord, og takk for interessant lenke (viser bl.a. hvordan språket skaper virkelighet). Tidligere syntes jeg vindkraft hørtes fint ut, strøm fra vind, inntil jeg leste meg opp på industrien og kartellene bak denne. Etter dette kunne jeg ikke la være å ta et klart standpunkt!

En eventyrhest flykter i panikk for alle vindkraftverkene i vårt forgangne eventyrland.

(A magical horse flees in panic from all the wind power plants in our lost land of great adventures.)

-GP!

-Wikimedia.

​ @Robbie Gordon  There is so much mess in the cultural landscape now that you really need a supertele to crop out the increasing destruction of the landscape, and increasingly with the natural landscapes as well, as all the IT-giants come here to store their data in our mountains, filling up the mountains with wind power plants. I guess you know about the new huge fiber cable they lay down now between the USA and Norway? It is so that you Americans can store your Instagram images in Norway with so called "green" energy. Here's a new video from Bremangerlandet Mountains, soon to be covered with wind turbines all over: https://youtu.be/27rSnd6dwGM

So in the future, remember this, every time you upload a digital image to Instagram and social media, you destroy a small part of the Norwegian mountains. And I need a supertele to shoot between all the wind turbines, so that you can live well with "clean" consciousness, knowing your images are stored with "green" energy from the Bremangerlandet Mountains! - PermaLiv

-Flickr.

Jesus, that sounds grim. I can't believe we haven't tried to invade Norway. - Daniel Milnor

@Daniel Milnor Yeah, as Arnfinn Nielsen writes: "This must be stopped, and it NOW. This is nothing but a robbery of the Norwegian people and the purest climate vandalism. It is almost on such a scale that a Russian invasion and occupation of Norway would have been preferable. That's so wrong. Wake up. It's getting late."

Nielsen is one of the leaders of Motvind (Headvind), that was founded last autumn, and now has almost 20.000 paying members. But I'm afraid it's too little too late, and most of this was for sure planned behind our backs.

If any of the 8 million Norwegian-Americans read this, and you love the country of your forefathers, please join Motvind here: https://motvind.org/ - PermaLiv


-Wikimedia.
Det planlegges i disse dager datasentre over hele landet med kapasitet og kraftforbruk til å svi av store deler av Norges totale kraftproduksjon. Den massive utbyggingen av datasentre er den reneste galskap og helt unødvendig. Det er den samme kraften som de skal bruke som vi bruker selv, elektrifiserer hele samfunnet med, Nordsjøen, hydrogenproduksjonen, og som vi såkalt skal redde hele Europa med. Regnestykket går ikke opp.

Hele landet er nå i ferd med å ødelegges med ca 100 gitte konsesjoner for gigantiske vindkraftanlegg på fjelltopp etter fjelltopp, og et vell av nye anlegg som venter på konsesjonsbehandling.

Alt dette har blitt presset på lokalsamfunn og kommuner under påskuddet at det er for å redde klimaet og hele verden. Nå kommer de samme aktørene med datasenterplanene for å trekke til oss utenlandske datasenter som vi absolutt ikke trenger eller behøver. Galskapen er at de som aller meldt inn bare er en liten del av det som kan komme i fremtiden, og allerede de som ligger på bordet er mer enn nok til å svi av store deler av norsk kraftproduksjon.

Vi har allerede ødelagt mye av det norske landskapet for å bygge ut mer fornybar kraftproduksjon og nå kommer hele verdens datasenter til Norge.

Når argumentet for dette var å redde både Europa og verdens klima så er dette ren klimavandalisme. Energinasjonen Norge kommer med denne politikken ikke bare til å bli et underskuddsland for kraft, men vi blir også slaver av import av kraft fra Europas kull og atomkraft om datasenterpolitikken fortsetter slik det nå er planlagt.

Dette er direkte klimafiendtlig og et overgrep mot det norske folket. Fortsetter disse planene mister vi all styring på våre egne energiressurser og vi får skyhøye energipriser på grunn av et stort konstant kraftunderskudd.

Vi vil med all sannsynlighet også få flere strømbrudd til privatboliger, en såkalt sonevis utkobling som er muliggjort med de nye smartmålerne som er plassert i alle hjem. Strøm til privathusholdninger er ikke kritisk og vil bli prioritert bort for å gi jevn og uavbrutt strøm til datasenter og andre virksomheter.

Med mindre vi får stoppet det store og massive angrepet med etablering av utenlandske datasenter over hele landet, kommer vi til å få jevnlige strømbrudd, skyhøye strømpriser og ikke minst et enormt press på enda mer vindkraftutbygging. Vi kommer ikke til å kjenne igjen dette landet bare få år fremover i tid. Planene har gått under radaren på det norske folk i årevis og konsekvensene er en form for kunstig avhengighet og slaveri som vi attpåtil også må betale hele regningen for.

Dette må stoppes, og det NÅ. Dette er ikke noe annet enn et ran av det norske folket og den reneste klimavandalisme. Det er nesten i en slik skala og målestokk at en russisk invasjon og okkupasjon av Norge hadde vært å foretrekke. Så galt er det. Våkn opp. Det er i ferd med å bli for sent. - Arnfinn Nilsen

Hva i all verden har skjedd med dette landet og det norske folk? Først var vi vikinger og stolte krigere. Så ble vi haugianere, hvor vi satte vår ære i å produsere nyttige varer i fellesskap, for fellesskapet, med nøysom produksjon og nøysomt forbruk. Deretter kom bureisningstida, hvor alle skulle bli småbrukere lik Isak Sellanraa, som kulminerte i bedehuslandet, anført av apostelen i Holmstadengen, som satte sin ære i å fornekte seg selv det meste. Norge som nasjon ble skapt og formet utav stoltheten av det ville, særegne norske landskapet.

Mens nå skal hele landskapet vårt svies av for å gi kraft til data-sentra for IT-giganter fra hele verden, hvor det lagres Instagram-bilder, porno og hemmelige overvåknings-data fra overvåknings-samfunnet. Hvilken tragedie! Hvilket endelikt! Og imens går nordmenn rundt i konsumentrus og bare ødelegger det lille som vindkraftverks-mafiaen ikke klarer å ødelegge, hvor de leiter opp skamminger som ikke vil være med på festen, som de kan skamme og ha det moro med. Hvilket drittland! Hvilket drittfolk!

Nei, Klaus, Even-Helmer, Johan Albert, August og Magnus, de var de siste kultur-folk, her de vandret sammen etter gamlevegen over tunet i Grythengen, i hva som var bedehuslandet. Nå er vi ikke kultur-folk lenger, vi er konsument-søppel under kjøpesenterlandet! Hvor vi nå konsumerer de siste rester av landskapet vårt, hvor vi gir vekk det landskapet som var vårt land, til internasjonal storkapital, for at det skal knuses, maltrakteres og voldtas!

Russland, kom og redd oss fra dette marerittet! For jeg tror faktisk Putin ville vist litt respekt for apostelen i Holmstadengen, da de begge er menn av taigane.

Våre styresmakter har intet høyere ønske enn å utslette våre barns framtid.

-Flickr.


I don't like Germans anymore. A German just wrote me: "I'd rather windmills than coal smoke. Which actually, unlike windmills, does cause cancer." But the problem is that the Germans put up their wind power plants in pristine Norwegian nature, as they don't want these things themselves anymore. That's why such statements are utterly hypocrite, and besides these turbines flakes hundreds of kilos with micro plastics each into our drinking water, giving us cancer instead. Here's a brand new video from Bremangerlandet Mountains, soon to be carpet bombed by wind turbines. - PermaLiv

Lenaelva skinnende rein.

-Wikimedia.

They do now lay down a new fiber cable between Norway and the USA, so that you can store your digital files in huge data centrals in caves in the Norwegian mountains, filling up the mountains with wind turbines on their tops. The energy use is calculated to 60 TWh just for the current request from Google, Facebook etc. So every time an American upload an image to Instagram, they ruin a small part of the Norwegian mountains. All in the name of "green" energy! - PermaLiv

Helgøya klar til å høstes, mens Haramsøya er klar til å ofres, for å blidgjøre den store Maskinen.

-Wikimedia.

Haramsøya, ei spektakulær øy, helt ruinert! Selv gidder jeg ikke lenger reise rundt i dette landet, holder meg på Toten og i Oppland, her er vindturbinfritt, selv om det ikke er spektakulært. Helgøya blir nokså kjedelig i forhold, men det får holde, orker ikke utsette meg for vindterroren. Synd landet vårt skulle ende opp slik - PermaLiv

Et plot av lik frihet. Hva er vitsen? Ikke engang sjimpanser danner så banale fellesskap. Basert på prinsippet om lik frihet, vestens eneste gjenværende prinsipp, men akk hvilket banalt prinsipp.

Her finnes ikke spor av semi-private soner, ikke spor av urban kultur, ei heller rural kultur.

Nei, våre forfedres smekre urbane landsby ved Kværnumsstrykene er "long gone". Ei utflytende, konturløs billørje er alt vi har tilbake.

Hvorfor endte Norge opp i en slik elendighet, hvor vi nå går til grunne i vindkraftverks-katastrofen?



En aldeles glimrende artikkel av Peter Olsson, hvor han på genialt vis viser oss forskjellen på lekfolks visuelle syn, og arkitekters konseptuelle syn.


Jo, man kan säkert dra paralleller till andra områden också men då med skillnaden att arkitekturen påverkar oss alla. Utställningar på Fotografiska eller gueze som smakar urin går att välja bort, vilket inte är lika enkelt när det kommer till våra gemensamma miljöer. - Peter Olsson

Ikke like lett å velge bort vindkraftverkene, selv har jeg tatt det valget at jeg ikke orker å utsette meg for denne maltrakteringen av vårt spektakulære norske landskap, og derfor holder meg på Toten og i Oppland til svineriet er nede igjen.

Men ødeleggelsen vil ingen ende ta, hvor hele Norge kles med vindturbiner for å drifte data-sentra for verdens IT-giganter.

Video her fra spektakulære Bremangerlandet, som våre styresmakter ønsker å maltraktere til evig tid. Dette er å rive sjela ut av fedrelandet vårt. At ikke alle blir med i Motvind og slåss mot dette her, begriper ikke jeg.

Kaninstell.

-Flickr.

Jeg har sett mye, har reist Vestlandet opp og Innlandet ned, fra Sandnes til Mo i Rana, og helt ned til Lindesnes. Å se Tonstad, gjør vondt.

Det er 45 km2 vei. Laget av folk som har lignende følelsesregister som grusen de dekker heia med. Her er fjellvann, myr, lynghei. Verneverdig alt sammen. Lagt i grus, bokstavlig talt.

Vassdrag på vassdrag er fylt igjen med løsmasse. Sinnrike økologiske system som skiftet med været, pøsregn og tørke, snø og snøsmelting, er erstattet med et plastrør. Fjellknauser er sprengt vekk. Livet er sprengt vekk.

Det ligger en hytte her. Det ligger flere hytter her, hytter som opprinnelig var gamle støler. Særlig en hytte gjør inntrykk. Jeg har hørt om den før. Det er hytta der eieren har fått forbud mot å besøke den mellom november og april, på grunn av faren for iskast. Det er ingen hytte, dette, det er et livsverk. Far og sønn. Fiskevannene er noen steinkast unna.

Nå er det industriområde. Ikke en gang det. Det er ødeland. Dystopi. Vrengebildet av en grønn fremtid.

Akkurat denne dagen var jeg også litt i debatt med en kar fra Finnøy, som uttaler seg i avisen Dagen, og med Line Westegaard-Halle, som er fra Høyre og sitter i Energi og miljøkomiteen på Stortinget. Bare les navnet på det siste, der, «Energi og Miljø»-komiteen. Hva har ordet Energi der å gjøre egentlig? Skulle det ikke være Natur og Miljø?

Westegaard-Halle snakker om «føleri». At det dreier seg om «følelser». Er medmenneskelighet blitt «føleri» nå? Hva slags samfunn blir vi da? - Eivind Salen

Ødeleggelsen av Norge er aldeles fryktelig, og selv om smadringen av himmelenga mi er ille, blir det bare som en liten kinaputt å regne sammenlignet mot de Hiroshima-bombene vindkraftverkene er.

Det er også underlig å tenke på hvor forferdelig Østre Toten kommune mente skjermingshaugen min ovenfor Stysjin ville være, denne gjorde de alt de kunne for å sabotere, mens de samme myndighetene faller på kne for og ruller ut den røde løperen for vindkraftverks-baronene og Stadtwerke München.

"Vassdrag på vassdrag er fylt igjen med løsmasse. Sinnrike økologiske system som skiftet med været, pøsregn og tørke, snø og snøsmelting, er erstattet med et plastrør. Fjellknauser er sprengt vekk. Livet er sprengt vekk."

Alle som vil kan komme hit å beskue skjermingshaugen min, så kan de besøke Tonstad vindkraftverk etterpå, så kan de sammenligne og gjøre sine konklusjoner selv. (Her kan man se en video fra Tonstad vindkraftverk). Hvilket naturinngrep er mest ødeleggende, skjermingshaugen til skammingen i engen, eller dette vindkraftverket til vindbaronene? Ja, dessuten, alle som kjenner på sorg over disse naturødeleggelsene, de er skamminger, slik tenker våre ansvarlige myndigheter, og dessverre nå også husmannstroens barn og herr Fossemøllens ætlinger.

"Westegaard-Halle snakker om «føleri». At det dreier seg om «følelser». Er medmenneskelighet blitt «føleri» nå? Hva slags samfunn blir vi da?"

Humanøkolog Terje Bongard omtaler derimot følelser som hjerneverktøy og overlevelses-mekanismer.

"Lunacy burns itself out, so the current craziness won’t last forever. It is likely to do enormous destruction while it lasts, though, and in the meantime the best we can do is point out that the emperor has no clothes, and present a better understanding of human life, social relations, and the world than the one driving the madness. The Church certainly has the resources, and at some point people will be ready to listen." - James Kalb

I sannhet, ødeleggelsene er enorme, alt er galskap, dette er det sekulære samfunn. Kalb mener at før eller senere vil folk lytte, og at det kun er kirken som har ressursene til å lede oss ut av denne galskapen igjen. Men jeg vet sannelig ikke. For hundre år siden lyttet folk her i Øverskreien til sin apostel, og Klaus, Even Helmer og Johan Albert var ivrige bedehusbyggere. Men se hva det har blitt av oss nå! Her råder den reineste kalbianske dystopi!

Ja, det kan være en idé, men samtidig må vi huske på at i Motvind finner vi alt fra sjamaner til gammelt bedehusfolk. Simone Weil mener at partier dreper sannhet og rettferdighet, og slik jeg ser det har hun rett, hvor vi på sikt erstatter partisystemet med demokrati-modellen til humanøkolog Terje Bongard hos NINA. Han har utdypet demokrati-modellen sin meget grundig i en ny rapport av 16. juni i år, som jeg har oversendt Motvind. - PermaLiv

Tro når jeg skal få tatt andreslåtten? For tida maler jeg endeveggen ut mot vegen, det går i hytt og pine, men det går seg vel til etterhvert. Eplehøsten blir det nok så som så med, men et og annet eple er det.

-Wikimedia.


Til vinteren har jeg lyst til både å printe og å lage til ei enkel foto-bok, men får se hva jeg får til? Har ikke tenkt å vandre så mye til vinteren, bare å fotografere litt hage-fugl og ta med min 100-400 mm nedpå Panengen og brygga på Kapp en gang iblant, for å fotografere mjøsskodda.

La merke til disse blomstene i dag, som det har reist seg masse av på låvegrava, og insektene elsker dem. Utover den fenomenale blomstringen i sommer, er det ikke mye vakkert som reiser seg i fedrelandet for tiden, som vindturbinene på Frøya og det ene boligprosjektet mer heslig enn det andre. Så man får feste blikket på det enkle og det nære, og vie resten av livet til å vandre Dahlsleden rundt Totenåsen. For Norge er ikke mer, vårt fedreland har gått til grunne i heslighet, og med all denne styggedommen mister selvsagt også menneskene sin menneskelighet.

-Wikimedia.

En enkel, rød taburett jeg kjøpte for 35 kr hos IKEA for et par år siden, tror det var et godt kjøp.

-Wikimedia.

Nei, har du sett, her ligger Hovinsholmen så vakkert i morgenlyset, prikken over Helgøya, smørklatten i Mjøsa. Men ikke en eneste vindturbin er å se, så uendelig trist, for Hovinsholmen egner seg da utrolig godt for en vindpark, eh, industriområde for vår "grønne" framtid, og MÅ derfor bygges ned med 100 vindturbiner, slik at dette kan bli ei virkelig "GRØNN" øy i vårt "GRØNNE" framtidssamfunn. Nå ligger bare Hovinsholmen der til ingen nytte, men vi kan gjøre denne lille, unyttige øya til et samlende symbol for Mjøslandets "grønne", fornybare framtid!

For vi har jo allerede tatt Haramsøya og Frøya, og de var enda flottere enn både Hovinsholmen og Helgøya. Tja, det var jo trist med disse skammingene der da, med Hans Anton Grønskag i spissen, en skikkelig skamming, enda eklere enn skammingen i engen, disse reaksjonære, trangsynte, bakstreverske folka, som ikke ser og ikke forstår at vi har gjort ære på dem og øyene deres, som nå er Norges mest progressive øyer.

Nei, noe slikt kan vi ikke ha noe av, la oss gjøre Hovinsholmen progressiv nå, vi må gå foran med et godt eksempel. Og hvilken turistattraksjon dette vil bli for Skibladner, med verdens "grønneste" øy midt i Mjøsa.

Stadtwerke München, kom til Innlandet, så skal dere få servert Hovinsholmen på et sølvfat!

-WIkimedia.

That creates problems for secular governments, because there’s nothing within their range of concerns that deserves to be treated that way. So of necessity they have evolved ultimate standards that they treat as transcending ordinary considerations. Those function as a religion, and eventually crowd religion out of the position in society it once held. - James Kalb

Det grønne, progressive, liberale samfunn viser seg nå å være en sekulær, statlig flokkreligion, som bare fører til tap av livskvalitet.


Det var bedehuslandet som var det sanne, grønne samfunn, hvor man satte sin ære i å fornekte seg selv det meste. Det er her vår grønne framtid ligger! Vi må reise bedehus, ikke vindturbiner! Hvor budskapet til den sanne, grønne apostel, M.J. Dahl, runger dalimellom, slik hans mektige røst gjorde det i sin tid, i Namdalen, Numedalen, Hurdalen og Olteruddalen!

I framtidssamfunnet skal vi tilbakeføre alle de gamle historiemaleriene i kulturlandskapet, slik at de får ligge i fred, slik at kulturbærerne og historiemalerne kan få utføre sin gjerning i fred, uten å bli forstyrret av alle disse meningsløse, viktorianske tempel-Toten-bunkerne til Le Corbusier og General Motors, sammen med den stinkende gjennomstrøms-teknologien deres👿

-Wikimedia.

Store Frøya, sviktet av det norske folk, Lille Frøya, sviktet av fossemøllingsættene på Toten. Forlatte og ensomme ligger de tilbake, i Svevehavet og Atlanterhavet. Alt vi nå har å overbringe til våre barn er det sekulære samfunn, et samfunn uten tro, uten tradisjoner, uten skjønnhet og uten mening, bygget på sandgrunn, bestående av karrière, konsum, nøytral byråkratisk ekspertise, politisk korrekthet og personlig preferanse. Men dette blir for tynt til å kunne slå seg stolt på brystet!

-Wikimedia.

Norway
3567
United States
3372
Turkmenistan
1247
Russia
375
Romania
282
Germany
216
United Arab Emirates
167
France
130
United Kingdom
127
Unknown Region
78

Fremdeles holder PermaLiv seg såvidt over 10.000 sidevisninger i måneden i sommervarmen, godt spredd på et internasjonalt publikum. Så hvorfor går verden fremdeles den vegen høna sparker? Hvor vårt kjære fedreland nå er den høna som får aller mest juling i hønseflokken, Norge har blitt en hakkekylling. Hvorfor finner det norske folk seg i dette?

- Protester mot utbyggingen er det bare på en øy med rike feriehusfolk

Abenzeitungs journalister spør konsernsjefen spesielt om SWMs vindkraftengasjementer i Norge og Polen, og viser til «proteststorm» i begge landene. Det er da Bieberbach svarer «Na ja. Wirkliche Proteste gab es nur auf einer Insel in Norwegen, auf der viele reiche Norweger Ferienhäuschen haben. Das Allermeiste läuft reibungslos.» Oversatt blir det «Virkelige protester var det bare på en øy i Norge hvor mange rike nordmenn har feriehus. Ellers går det meste problemfritt.»

Og dette finner det norske folk seg i? For noen hakkekyllinger!!!

I dag slo jeg Rembrandt enda grundigere, på 1/4000 - dels sekund! Raskere enn Rembrandt klarte å blunke. Ellers har det vært en stressende dag hvor stabbursnøkkelen ble borte, samt at jeg måtte til Gjøvik to ganger, da de gav meg feil maling. Men det er nå en ting, hadde vi ikke funnet igjen stabbursnøkkelen under ripsbusken til slutt, da ville alt håp vært ute, for den er nøkkelen til framtida!

Svevene blomstrer friskt i naturplenen vår for tida, slått lydløst med ljå, i husmannstroens ånd. Allikevel må det konstateres at jordsmonnet  har blitt for utarmet til at husmannstroen lenger kan blomstre her i himmelenga vår. Synd, utrolig synd.

-Wikimedia.

Blir bare trist Får bare lyst til å grine. Her sitter vi, folk flest, og gjør ingenting. Hva går egentlig av oss? Hvor er engasjert ungdom?? Vi som bor på Østlandet vet egentlig ikke hva som foregår og hvor fort det går, uten å være med i grupper på Facebook. Har ei venninne som kjørte litt på Vestlandet i sommer. Forstår hva du mener sa hun da hun kom hjem.  - Marie Landsnes

Vi må få tent en vardeild på Grythenholmsvarden til neste år, både for å markere at det da er ti år siden vi drev Havgul vekk fra Totenåsen, samt for å få folk i Innlandet til å våkne.

Det norske folk, eller hva som er igjen av det norske folk, er nå i full krig mot den sekulære stat. Alle må med nå, alle med selvrespekt, ære og tenkningens evne intakt, og de som ikke har det må vi tvinge med, slik storbøndene etter Balkehøgda, anført av Nils Faarlund, tvang ordføreren på Toten, som var for vindkraftverket på Totenåsen, til å gå fremst i protesttoget og protestere mot seg selv. For dette er storbøndene etter Balkehøgda tilgitt for deres ugjerninger mot våre husmannsforfedre her i steinrøysa i Øverskreien!

Alle må lese James Kalb, for han har beskrevet den sekulære stat og all dens gru gjennom årtier nå. De siste årene har han fortrinnsvis publisert hos "The Catholic World Report" her!

Vi må hente tilbake bedehuslandet, vår apostel, som satte sin ære i å fornekte seg selv det meste, der han vandret etter gamlevegen på andre sida av stakitten vi ser i fotografiet ovenfor, må bli vår nye helgen i vår fornyede fedrelands-religion, husmannstroen. Deretter må vi ut av EU, ACER og hele svineriet, for å fullføre de haugianske visjoner gjennom demokrati-modellen til Terje Bongard hos NINA, hvor vi utsletter staten og statens makt til evig tid!

-Wikimedia.

Vi ser nå den sekulære stat utfolde seg i all sin gru! Dere skulle hørt videoen til Eivind Salen, fant en lenke her, vet ikke om dere får den opp? Siterer fra Eivind Salen nedenfor:

"Det var en tøff dag i Tysvær i går, med melding om tap i tingretten, så jeg tok turen ut, og fikk truffet Liv i teltet, og laget en liten film mens jeg kjørte oppover Hersdalsvegen.

På film er det vanskelig å få alt korrekt. Det australske selskapet Macquarie group er siktet for skattebedrageri i Tyskland, de er ikke dømt. Saksomkostningene som skal betales til motparten er på 314 500, ikke 345 000 og ikke 312 000, som er to tall jeg nevner. Statsråd Tina Bru og Olje og Energidepartementet (OED) brukte statlig arealplan da kommunen ikke ville gi bort LNF-området (Landskap, Natur og Friluftsliv) sitt.

Det siste er grovt, og det er ikke første gang det blir brukt statlig arealplan for Tysvær Vindpark, som er navnet de selv bruker om det destruktive industrianlegget sitt. Statlig arealplan blir brukt for kritisk infrastruktur, det er et av de kraftigste verktøyene Staten har for å få realisert NØDVENDIGE prosjekt. Jeg skriver nødvendige med store bokstaver, for det er en selvfølge at prosjektene må være umulig å komme utenom, og til stor og utvilsom samfunnsnytte.

Tysvær Vindpark - som de kaller det - er ingenting av dette. Dette er big business, med sterke element av hvitvasking av penger. Macquarie gruppen er siktet for skattesvindel i milliardklassen, milliarder av euro, de pengene har de da ervervet seg på kriminelt vis. Når disse pengene så blir brukt til å investere i 25 års kraftproduksjon i Tysvær, så er det bare å sjekke definisjonen på hvitvasking.

Dette er så grovt, så vilt, at folk ikke må finne seg i det. De må si stopp. De må gå ut alle steder, og si stopp. Om budskapet ikke når frem til sentrale politikere, så kan de ikke være sentrale politikere lenger. I Tysvær kommune har de skjønt det, der gjør politikerne hva de kan for å kjempe mot utbyggingen sammen med oss, men de sentrale politikerne fortsetter å snakke og smile som om vi ikke finnes.

Statsråden og statssekretæren er bare interessert å snakke OM (ikke med) noen på Haugalandet som snakket stygt til henne.

Det er ikke sånn det gjøres. Over hele landet er folk fortvilte, folk blir knust, det er de samme historiene som går igjen og igjen og igjen, de blir fortalt i Tysvær, på Bremangerlandet, i Mosjøen, Nærøysund, Finnskogen, Nord-Odal, Frøya, Haramsøy, på kryss og tvers og opp og ned i hele landet. Folk blir knust, overkjørt, av en statsmakt som nå har blitt verktøy for big business.

Det er en forretnings-modell som får ta i bruk politiet, rettsvesenet, Storting og Regjering. Folk er maktesløse. Folk er fortvilte. Folk er forbanna. Folk vet ikke hva de skal gjøre.

I teltet ved inngangen til Hersdalsvegen, Cleng Peersons leir, fører de loggbok over anleggsmaskiner ut og inn. En gigantisk lastebil med en gigantisk trailer kjører inn fullastet med stein og grus. Den kjører tom ut igjen. Jeg kjenner jo landskapet der inne, det er skog og myr. Nå blir det gruslagt. I den grønne svindelens navn.

Dette går ikke lenger. Folk må bli desperate. Vi kan ikke leve i et land der vi ikke er trygge i våre egne hjem. Der våre egne helsebringende friluftsområder ligger fritt for å grabbes av et hvilket som helst utenlandsk gigantfond, uansett hvilken måte de hittil har tjent sine skitne penger.

Bare erstatningssummen, 314 500, i retten. Det er ti månedslønner for vanlige mennesker. Så skal motparten få det etter en dag eller to i retten, 3700 kroner i timen får advokatene. Hva får vaskehjelpen? Hva får menneskene som bor i husene som nå blir forringet? Idyllisk landskap, som på grunn av støy blir uegnet til rekreasjon og friluftsliv.

Det er boligene til folk. Og staten eksproprierer eiendom (det var det rettsspørsmålet stod om, ekspropriasjon av eiendom for en kraftlinje til anlegget), bruker statlig arealplan, og KNUSER over alt og alle som stiller seg i veien. På Vardafjell sendte de to regjerings-advokater for virkelig å trykke det inn, at vanlige mennesker skal aldri prøve seg mot kapitalmakten, mot statsmakten, de er ikke på vår side, men på australske Macquarie-gruppens side. Toppsjefen der tjener 100 millioner i året.

Kom til Tysvær og få mer, sier den norske stat. Vi hjelper med hele statsapparatet, hele maktapparatet. Vi skattlegger befolkningen med grønne sertifikat så dere får mer. Vi har gratis penger å dele ut, gratis natur.

Det er svindel, og det går ikke. Det er storslått, storstilt, og det skjer over hele landet. Det er nødt til å stoppe. Det er grov urett satt i system, og de som ikke er i stand til å se det, er heller ikke i stand til å ha makt og ansvar. Det går ikke lenger, og det går heller ikke an å late som man ikke ser det, ikke skjønner.

Det er en forbrytelse, og forbrytelser skal ikke fortsette, men stoppes. Alle må med."

Alle må med i Motvind nå, og alle må lese James Kalb, som har analysert den sekulære stat og forutsett vårt endelikt de siste 20 år, med to bøker og hundrevis av artikler. Den sekulære stat er rein djevelskap, den må stanses, og vi må tilbake til bedehuslandet.

Allikevel godt å vite at det ikke kun er min ånd og himmelenga mi staten nå ønsker å knuse, men hele det norske folk. Strafferentene fra Østre Toten kommune og deres skatte-trakassering av meg blir småtterier mot dette. Selvsagt skal jeg ha tilbake disse strafferentene, da kommunen skal ha sin rettmessige straff, men man får nå prioritere å nedkjempe staten sentralt, så får man ta oppgjøret med staten lokalt i etterkant, for prioritet 1 nå er å berge vårt fedreland!

- Når politiske debattanter snakker forbi hverandre i energipolitikken

Knallbra fra Odd Handegård. Jeg har selv blitt anklaget for å leve i ei boble, men nå sprekker bobla, og til stor forstyrtelse viser det seg at det var vi utenfor som stakk hull på bobla. For skal man se at man har å gjøre med ei boble, da må den observeres utenfra!

Norge har blitt et iskaldt, nådeløst land, hvor alle normale mellommenneskelige fellesskap er ødelagt, menneskene er de-humaniserte og naturen og landskapet knuses. Selv forsøker jeg, gjennom sosiale media, å advare fotografer over hele verden mot å komme hit, da jeg ikke unner noen å bli utsatt for vindkraftverks-infernoet, norske priser og den nye, norske folkesjela, hvis man kan kalle den det?!?

Uansett, man må prøve å overleve, hvor små, enkle triks, som å legge ei lita fillerye under kjøkkenbenken, kan gjøre det litt lunere og triveligere i en iskald verden, slik kona gjorde det nå nettopp her i himmelenga vår.

-Wikimedia.


I find it contrary, I find it difficult to make images with people in. And are people living today people, as we are so de-humanized? At least in Norway. Maybe in the Mid-West you can still find people who have remained parts of their human soul, but here the state (Statan) is everywhere, so there's no genuin community left. So I photograph the remnants of my forefathers and my apostels great culture! They were so grate, but we spoiled everything they made for us, our whole heritage, like the lost Son we spoiled our heritage, and now our whole country is crushed by the Germans (60% German ownership) and their wind power plants. - PermaLiv

Ho-hoi, jentene skulle lage bringebærpai de😋 Og den smakte fortreffelig, dog med en liten bismak fra Gudbrandsdalen energi, men det skal det snart bli slutt på!

-Wikimedia.

"Hei!

Ser at jeg ikke har fått noe varsel på mobilen min fra Altinn om denne ubetalte forskuddsskatten før i går, og ikke noe brev fra Altinn om dette skatteoppkravet før 20. juli, fem dager etter forfallet. Ser dere krever 6 prosent rente. Slik opplevde vi ikke på Gjøvik, der fikk vi varsel god tid på forhånd foran hver enkelt forhåndsskatt, samt brev hjem i postkassa. Jeg vil derfor sterkt oppfordre dere til å stryke dette rentekravet, og å opparbeide bedre rutiner for framtida, slik at deres innbyggere ikke kjenner seg forulempet og dårlig behandlet. Å få slike brutale krav om tvangsinndrivelse uten å bli kontaktet personlig, og med så dårlige varslingsrutiner, opplever jeg som svært krenkende.

Ber om at krav om forskuddsskatt blir utsendt per brev minst tre uker før forfall, samt brev i Altinn med ukentlige påminninger på mobilen, minst tre uker før forfall, i fortsettelsen.

Mvh,
Øyvind Holmstad,
Skreia"

Etter Frøya og slik politiet og myndighetene har behandlet naturelskerne der, og slik jeg ble behandlet her på lille Frøya, og generelt skrekk-historier i barnevernet og annet, blir det stadig klarere at staten har blitt en terror-organisasjon. Heldigvis har vi James Kalb, som har gått i dybden av systemet, og vist oss at det er akkurat så som er tilfelle. Hele statsapparatet har kun en hensikt, å undertrykke og å ødelegge naturlig mellommenneskelig fellesskap, samt å knuse den menneskelige ånd.

To make matters worse, current views submerge man in the world. Everything is constructed by choice, social convention, or the decision of the powerful, and there’s no reality beyond that. That means that there is nothing to limit the power of the system to define reality and social order in ways that suppress natural human relationships and crush the human spirit. - James Kalb

"That means that there is nothing to limit the power of the system to define reality and social order in ways that suppress natural human relationships and crush the human spirit."

Så slik er det sekulære samfunn, og nå finnes ikke tilbake noe normalt mellommenneskelig fellesskap og den menneskelige ånd er knust, fullkomment knust, hvor vårt land legges i grus under vindkraftverks-infernoet.

Heldigvis har vi fått Motvind! Motvind er vårt lands siste sjanse, og jeg ser Motvind som eneste sted hvor man fremdeles kan treffe mennesker som har bevart litt av den menneskelige ånd i seg.

Vil sitere fra Terje Bongards nye rapport av sommeren:

For å få samfunnet reelt økologisk bærekraftig må i tillegg demokratiet bygge på at alle personer teller like mye. For å få alle med må vi bruke et gammelt triks som nå brukes i alle veldrevne, demokratiske organisasjoner: Åpent valg av tillitsperson i inngrupper. En beskrivelse av dette ble gjort av Einar Gerhardsen i hans bok «Tillitsmannen» fra 1931. Systemet er fremdeles svært godt der det blir praktisert: Vi velger tillitsperson i et system av inngrupper. Vi holder dermed oss selv i øra gjennom demokratiet, som dermed står fritt til å fordele mest mulig rettferdig. Den eneste friheten vi mister er å kunne eie andres arbeidsplass, eller ta ut ressurser fra fellesskapet til egen vinning. Vi kan selvfølgelig gi de som fortjener det anerkjennelse, belønninger i ulike former, påskjønnelser som demokratiet bestemmer er fortjent. Folkestyret bestemmer.

Nei, vi teller ingenting mer, vi skamminger, vi kulturbærere og historiemalere, vi husmannstroende. Skal man telle noe i dag, da bør man minst være kommunalsjef eller det som likere er. Velkommen til det nye standssamfunnet! Bedehuslandet har gått tapt, våre forfedre som løsreiv seg fra det lutherske standssamfunnet og geistligheta etter Balkehøgda, må se sine etterkommere ha forskuslet alt hva de vant for oss. Nå er vi lik kveg igjen for fintfolket i kommunen, slik våre husmanns-forfedre var det for storbøndene etter Balkehøgda i sin tid. De elsker å herse med oss og å ydmyke oss, noe jeg ikke minst fikk oppleve under arbeidet med skjermingshaugen min ovenfor Stysjin. Haramsøya, Frøya og Kjølberget kan de knuse, men en liten skjermingshaug ovenfor Stysjin i Øverskreien for skammingen i engen, det var forferdelige saker, som skulle konsekvensutredes og alt som var. Alt sammen for å knuse min menneskelige ånd, og for å dra husmannstroen og arven etter Totenåsens apostel ned i søla!

Eneste mulighet for å gjenreise menneskets verdighet går gjennom demokratimodellen til Terje Bongard hos NINA, hvilket betyr fullbyrdelsen av de haugianske visjoner. Terje Bongard, vår fremste haugianer!

Ut på tur. Snart er det kun på Toten og i Oppland man kan gå på tur nå. Finnskogleden kan vi ikke gå lenger, og mine døtre skal aldri få oppleve Kjølberget, Hans Børlis rike eller Finnskogens mystikk. Hvorfor ville de det slik, våre herskere?

"Ja, de eier jo flere av anleggene i Innlandet også, i Finnskogen. Den typiske eierstrukturen er Stadtwerke München 60 %, Gudbrandsdalen Energi 20 % og Eidsiva 20 %. Raskiftet og Kjølberget. Som regel er det det gigantiske tyske energiselskapet Eon som først får naturen gratis her, i form av en konsesjon, og som selger den videre." - Eivind Salen

Hoppsan! Gudbrandsdalen energi, det er jo de som leverer energien til enga vår👿😡😈😠😨😲😬😵 Derfra skal jeg ut, så skal jeg sende dem en epost med denne teksten, sammen med dette fotografiet og en lenke til tårevandring sju!!!

-Flickr.


Tro om vi noensinne kommer oss til Filippinene igjen? Mange dyktige fotografer der👍

Bringebærplukkere. De fem store ville nok syntes dette var et hyggelig syn, var de kommet vandrende her i dag etter gamlevegen på andre sida av stakitten, anført av sin apostel. Og i morgen skal de være med gamlefar for å plukke enda mer bringebær i Humlas hage.

-Flickr.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...