Monday, July 8, 2019

Rødningsby med Mjøsa som bakteppe

Det er så mange flotte gardstun som enten er skjemmet av nye, sjelløse ferdighus eller kraftgater i kulturlandskapet, men Rødningsby i Øverskreien på Toten har unngått begge deler, med et vidunderlig skue mot Mjøsa. Sprøytet er heller ikke vollen, hvor det rustbrune ugresset reflekterer det rustbrune i bølgeblikktaket.

Tusen takk til eierne, som har ivaretatt denne sjeldne perlen! Skulle de ønske en kvalitetsutskrift for å henge på veggen, kan de få råfila gratis. Andre kan få kjøpt den av meg, eller bestille ferdig print. Fotografiet ble meget skarpt, selv Stange kirke på Hedemarken kan man se, dette prestekallet som var av de feteste i Norge. Mener å huske at presten der hadde ei hel tønne med sølvmynter liggende?

-Wikimedia.

Fikk lyst til å re-poste dette fotografiet, da jeg ser en del har vært innom, og det er jo ikke noe rart, med slik en flott gård i et intakt kulturlandskap. Skulle ønske jeg kunne sagt det samme om enga mi😭😱😵😬😢 Bildet er behandlet i Nik Collection, et fantastisk plug-in, som jeg dessverre ikke lenger har tilgang til. Uansett, styles-pakka fra C1 ser ut til å fungere bra på sommerblomster.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...