Thursday, June 20, 2024

Enorm svart boks har falt ned i Skreia sentrum!

Tok dette bildet av lønneblader ved Skreiadammen sist jeg var nede i Skreia, nå har det falt ned en enorm svart boks litt lenger opp ved denne dammen. Var det enda et lønneblad som var falt ned i Skreia sentrum!

Hva ville kjøpmann Even Helmer Holmstad, som hadde landhandleri på andre sida av elva, tenkt om dette her?

PermaLiv.MyPortfolio.com: Even Helmer Holmstad, Johan Albert Solhaug og M.J. Dahls næringspark på Skreia

Bestill fadografiet her.

Var nede i Skreia nå, det har landet en enorm svart boks i sentrum, må ha kommet opp den siste uka, skal visst være Kiwi. Den er enorm, svart, dyster og uten vinduer, plutselig klasket ned i Skreia sentrum:-/

Fotografiet er fra sist gang jeg var nede i Skreia, tok dette bildet av lønneblader ved Skreia-dammen. Da var ikke denne gigantiske boksen her.

Er helt utslått nå, tenkte å emigrere til Frankrike etter Frankrike-turen vår neste år, men nå satser jeg på å komme nedover så fort som mulig etter Sognefjords-turen vår i år. Jeg klarer bare ikke mer, man har bare så vidt kommet seg fra en "knock-out", så kommer neste. Snart blir man liggende nede for telling hele året!

Har blitt tipset om Dinan, kanskje et alternativ, hvis vi ikke finner oss en passende landsby i kulturlandskapet etter de øvre deler av Sarthe-elven. Ser ut til å ligge strategisk plassert ifht. flere flotte franske landskap. Tror ikke jeg klarer å fotografere så mye lenger i Norge, da tapsfølelsen blir for sterk.


45% av Rouen ble bombet under 2. verdenskrig, men ser ut til at de har vært flinke med å bygge opp igjen. Det offentlige toalettet her skal imidlertid være av de verste i hele Frankrike, og dette sier mye, da franskmennene ikke bryr seg om offentlige toaletter. Man skal alltid kjøpe seg en kaffekopp på en kafe, deretter kan man låne toalettet, slik er opplegget der.

Men nå har de da bombet Skreia sentrum sønder og sammen, den gigantiske, svarte boksen etter Lenaelva, er like deprimerende, som mørkevernet etter kjørbrua her i Grythengen.

Så Norge har kollapset nå, bare tenk på det at den magiske brønnen nedenfor kjørbrua er borte!


Med et slikt oppkomme og en slik beliggenhet, er det ikke lenger tvil om at Grythengen ble etablert som et underbruk under Gryttenholm, for å brygge øl. Hvor kornet til ølet, bygg og havre, man brukte begge deler for sødmens skyld, ble dyrket nedover Holmstadjordet, da her var god drenering, slik at kornet fikk godt tørrstoffinnhold.


Om de også kan ha hatt humle, vet jeg ikke, da det var Den hellige Hildegard av Bingen, som introduserte humle i ølbryggingen i Nord-Europa.

Holmstad var derfor plassen på ei lita slette (holmiren) øverst i Holmstadjordet.

På Gryttenholm holdt de utsikt over Torsæterskaret og Mjøsa, hvor de hadde ansvaret for å tenne Grythenholmsvarden i ufred. De hadde videre ansvaret for kultsamlinger og beredskapslagre på bygdeborgen Borgen på Totenåsen. Ølet de drakk der ble brygget her i Grythengen, og kornet ble malt her i kværnenga vår. Alt dette var et enhetlig konglomerat!

"Something happened now. The low-born Christians dared a new thought: that perhaps they, the downtrodden, should inherit the Earth not after but before they died." - FRANCISCO GIL-WHITE


Så slik er det, hvor denne kampen ble kronet med sin endelige seier av den rokokko, nyromantiske seinpietisten Even Helmer, her i Grythengen!

Jeg har hevdet dette lenge, og nå er vi tilbake der vi var, i det gamle standssamfunnet, bare mye verre!

Men hva skal man gjøre? Ingen ser ut til å forstå noenting, eller å ta noe som helst på alvor, så da får man bare ta farvel til Norge, og reetablere seg i Frankrike.

Kanskje tar franskmennene oss på alvor, slik at vi kan etablere et studium for "The Rise and Fall of Norway", ved universitetet i Rouen?En knallbra video om det livløse Burbistan som Grythengen og Øverskreien har blitt, all kulturarv er ødelagt, hvor folk bare bor i nitriste bunkere og samler skrot og ser på Netflix, hvor de kjører i metallhylstrene sine, lik en ubåt gjennom vann, for å handle i disse nitriste boksene, nå med denne siste, absolutt dystre klaske-boksen fra Kiwi ved Lenaelva.

De skulle selvsagt bodd i den råkule 15-minutters urbane landsbyen Skreia, hvor de heller kunne kommet hit til kværnenga vår, for å oppleve levende kulturarv ved stenelven Grýta.

Og nå skal vi attpåtil ødelegge resten av naturen vår, for å holde liv i denne dritten med vindkraft!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...