Tuesday, March 10, 2020

Eplehøst ved Grythengen på Toten

Apple autumn by the farm of Grythengen, Toten, Norway.

Helmer den yngre har pusset opp igjen våningshuset i Grythengen slik at det ble nesten like flott som under Helmer den eldre. Opprinnelig var det en staselig sveitservilla i tømmerplank, før det ble herpedert til en nitrist kvasifunkisvilla på femtitallet, hvoretter det nå har gjenvunnet sin verdighet i empiriestilen.

-Wikimedia.

-Flickr.

Helmer den yngre og herr Fossemøllens sønne-sønne-sønnesønns datter samarbeider om årets eplehøst fra treet herr Fossemøllen selv spiste av. En siste direkte forbindelseslinje til vår store stamfar, da han selv nøt den samme sødme som oss.

Omtrent like høye ;-)

Bob Dylan er på samme alder men atskillig stivere.

Oppfordrer alle totninger med fossemøllingsblod, vel en 2-300 stykker, om å ta en smak på disse eplene etter vår stamfar. De har en utrolig sødme, lik sødmen som rådde etter grenda under herr Fossemøllen og hans sønns tid. Grendas storhetstid! Hvor mye skulle jeg ikke gitt for å vandre i deres sko!!!

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...