Wednesday, January 3, 2024

Anbefalte julevideoer 2023 & nyttårsvideoer 2024

Høstløv bak uthuset i Grythengen.

Bestill fadografiet her.


"That is actually the thing that hurts us the most. We are faithful Jews, but we are also faithful Catholics.

We have been experiencing so much anti-Israel sentiment from leaders in the Church, from influencers we follow on social media, as well as from old friends. I have heard thinly veiled as well as blatant “those perfidious Jews” statements.

I’ve received many supportive emails, for which I’m so grateful. But I’ve sadly also gotten several letters from old friends and even religious setting us straight on non-violence—Israel as “aggressor in seeking bloodthirsty vengeance. Your people always were a bloodthirsty lot … but now you are Catholic and must not fight but forgive those who persecute you. It’s up to you to decide.”

It’s been more than disheartening—it’s downright frightening. Catholic hierarchy, both Latin and Orthodox, have condemned Israel as committing terrorism against the people of Gaza. They have made little to no mention of the atrocities committed by Hamas or the PIJ. They have not mentioned the word evil when it comes to describing the people or acts of the jihadists. They fail to acknowledge Hezbollah and their threat to attack. All blame is placed squarely on the Jewish state.

Six of my fellow Jewish Catholics, people who were strong in their faith, have left the Church in the last few weeks. They are angry. They are afraid. They were not just shocked and scandalized; they feel they were “completely betrayed.”

I have a Jewish Catholic friend who has written the Pope and our new Cardinal every single day expressing her frustration and outrage at the situation. She’s sticking with the Catholic Church because, as she says, “Where else have we to go? This is the only place where I have Jesus, where I have the True Presence, where I have the Eucharist.”" - Channah Bardan


"Six of my fellow Jewish Catholics, people who were strong in their faith, have left the Church in the last few weeks. They are angry. They are afraid. They were not just shocked and scandalized; they feel they were “completely betrayed.”"

Jeg må si det var nesten så jeg også forlot julegudstjenesten i år, da presten begynte å snakke om Jesus i ruinene, hvor hun viste en projeksjon av den alternative julekrybba "Jesus i ruinene" på kirkeveggen.

Men hvor ble det av "Jesus i steikeovnen", som alternativ julekrybbe?


Derfor, for å få balanse, håper jeg presten viser "Jesus i steikeovnen", som alternativ julekrybbe, til neste jul.

Videre sitter jeg igjen med en total avsky for hele venstresiden, med Steigan&Co i front, fordi de snyltegenerøsiterer på jødenes lidelse, i kjølvannet av 7. oktober - massakren. Jeg har ikke tall på hvor mange venstreorienterte blogger jeg har fjernet her på PermaLiv den siste tiden, fordi de snakker om jødenes folkemord på palestinerne. Er det et folkemord på palestinerne, er dette i så fall helt og fullt Hamas sitt ansvar, som benytter sivile som levende skjold. Israel fører en fullt berettiget forsvarskrig.

Så til Mia Schem, som videoen ovenfor handler om. For ei dame, hva hun har utholdt! Hvor det kun var da hun nevnte de gislene som ble tilbake, at tårene kom.

Vi satt i et tilsvarende fangenskap i lommehullet vårt på Gjøvik, i sju år, hvor vi ble terrorisert av Hamas-dama i D.

Så all vår sympati går til Israel, jødene og ofrene for 7. oktober - massakren!


Vi fortsetter med nye, anbefalte videoer for 2024. Måtte kjøre kona til Bilitt tidlig denne morgenen, da bussen fra Skreia ikke har startet på igjen enda etter nyttår. Derfor så jeg denne videoen før det ble lyst, hvor jeg nå skal ut å frese vekk snøen med snøfreseren til gamlefar. Det er 30-40 cm med lett nysnø, men dette blir bare en lek. Debuten fikk snøfreseren under det store snøfallet i november, hvor det var omkring en halvmeter med tung snø, hvor jeg hadde korona og av rygg. Så jeg måtte ned på kne, mens snøfreseren dro meg bortover på knærne, samtidig som den sprutet vekk en halvmeter tung blautsnø, så det er en kraftig snøfreser. Aberen er at den sluker styggdyr Felleskjøps-bensin fra blå kanner.

Her og der stikker stakitten noen cm over snøen utenfor kammers-vinduet, med en hatt av nysnø på seg. Tenker at dette kan bli et fint motiv hvis det blir sol utover dagen, hvor jeg kan sitte i kammersvinduet med min 100-400 mm GM, og komfortabelt forevige dette motivet. Så får prøve å huske på å ikke sprute for langt oppover mot stakitten, slik at de nydelige hattene på stakitt-bordene ikke faller av.

Vekkerklokka ringte midt i en dyp drøm, som fremdeles er livaktig for meg, hvor jeg nettopp hadde truffet på en navnebror av meg på gata i New York. Vi syntes begge det var morsomt å tilfeldigvis ha truffet på en Øyvind Holmstad på gata i New York, han levde nok noe ute på landet, men var inne i byen en tur for noen ærender. Han var på min alder, men noe lavere, kraftig, med krøller og skjegg.

Han fortalte han hadde vært på slektsstevne oppe på Holmstad en gang, samt at han var en stor beundrer av kunsten til Hilde Grønstad. Lenger kom vi dessverre ikke, fordi da ringte klokka, men dette kunne nok blitt en interessant samtale.

Det er masse artige detaljer i videoen, som det at runealfabetet utviklet seg fra stikkene til spåkoner. Betegnelsen Clovis som Europas bestefar, har jeg ikke hørt før. I tidsrommet mellom Clovis og Karl den Store vandret irske munker, med Columbanus og Gallus i spissen, de som bl.a. kom med kirkeklokkene fra Irland, omkring på kontinentet og fornyet kristendommen og kirken. Disse munkene var nok i stor grad inspirasjon for Karl den Store, og en grunn til at han ble så brennende i å spre kristendommen.

Det er rart å tenke på at det Europa som Clovis la fundamentet til, hvor Karl den Store etablerte selve byggverket, ble avsluttet her i Grythengen, med den rokokko, nyromantiske seinpietismen.

Pussig er det også at Herman Nettum den yngre, barnebarn av Berte Overnengen, det første barnet til Herman og Mina her i Grythengen, gift med Herman Nettum den eldre, laget til ei slik flott slektstavle for oss, hvor han gjennom ei engelsk adelsslekt har sporet våre aner i direkte linje tilbake til Karl den Store.

For andre etterkommere av Herman og Mina, som ønsker å studere dette arbeidet, har det fått et eget kapittel i en utgave av Totens årbok, uten at jeg husker hvilket år. Men den slektstavla vi har, er fra 1976, så det er vel da deromkring.

Hvor vi forbereder oss til å returnere til vårt franske opphav, da Øverskreien og Norge har forfalt til barbari. Hvordan romerne tenkte om barbariet, er forresten også omtalt i videoen, med for meg nye perspektiver.

Personlig satser jeg på å få jentene gift inn i hver sin adelsfamilie, i hvert sitt middelalderslott, så da kan det nok være en fordel å kunne føre sine aner tilbake til Karl den Store. Nå er dessverre kun 10% av middelalderslottene i Europa bevart, en stor andel av dem ble ødelagt av bøndene under de tyske bondeopprørerne, men jeg håper andelen bevarte slott kan være større i Frankrike.

I mellomtiden får vi gjøre vårt beste for å fylle våre håpefulle med fransk språk, kultur, historie og landskap, slik at de kan få glede seg over den rike, franske kulturarven, nå som vår egen kultur har gått tapt. Dette vil uansett være en stor berikelse for deres liv, og skulle de ikke havne opp i Frankrike, er tross alt det viktigste å få dem vekk fra Øverskreien.

Her ble det så mange videoer, at jeg lager like så godt en egen post for anbefalte julevideoer 2023, slik at man kan gå styrket inn i det nye året, med ny kunnskap.


Dette er et av de beste, hvis ikke det beste, doku-dramaet jeg har sett!

"This is the third time I’ve watched this documentary over the years. It’s wonderfully done. The early 2000’s was a brief golden age for documentaries." - Wickedlocaltownie

Ja, det må det ha vært. Dette doku-dramaet om hettittene er mesterlig, det er bare så vintage og moderne på en gang, med helt nydelig filming og sekvensering, slik at det er verdt å se den flere ganger kun for det estetiske.

Selv ble jeg særlig grepet av Muršili II (1t. 5min.), da han regjerte Hettitt-riket i en tid med pest, mange kriger og plager, hvor hans kjære kone og barn gikk med. Men han stod stormen av!

På samme vis som her i vårt lille Grytheng-rike, hvor vi er omgitt av fiender og rammet av mange plager, ulykker, død og fordervelse, forlatt og hånet av alle, selv herr Fossemøllens barn!

Det er da også helt merkelig at det mektige Hettitt-riket var falt inn i glemselens slør i 3000 år, hvor man trodde at hettittene kun var en liten, lokal stamme i Kanaan, fram til arkeologene begynte å nøste opp igjen i historien deres, på 1800-tallet.

I det samme tidsrommet som hettittene ble hentet fram fra glemselen igjen, har vårt lille Grytheng-rike falt inn i glemselens slør, hvor vi fortvilet forsøker å grave fram igjen vår historie.

Hvor det viser seg at vårt lille Grytheng-rike ikke står noe tilbake for det mektige Hettitt-riket, i betydning og drama!

Tenk om vi kunne hedret vårt lille rike her ved stenelven Grýta, med vår dramatiske historie, på samme vis som hettittene hedres, i denne uforlignelige dokumentaren!


Jeg fikk også sett en annen dokumentar i går, om den jødiske spion-organisasjonen Nili, av Sam Aronow. Han lager flotte dokumentarer helt alene på lavbudsjett, om jødenes historie. Men selv om dette er en dokumentar om Nili, får vi også mange spennende innblikk at forholdene i det Ottomanske riket, i sionismens barndom.

Selv hadde jeg ikke hørt om Aaron Aaronsohn, leder av Nili, men også en berømt biolog og agronom, som oppdaget emmer i Samaria, forløperen til dagens hvete. Dette var svært viktig for å fastslå at jordbruket først utviklet seg i Levanten!

PermaLiv kan varmt anbefale Sam Aronow, for å få en bedre forståelse av det jødiske folks mangslungne og fascinerende historie, nå i disse dystre tider.


Vil også anbefale denne dokumentaren, som jeg fordøyde tidligere denne uka, om jødenes første store opprør mot romerne. Husker jeg ikke feil, ble så mange som 1.1 mill. jøder drept og 500.000 jøder ført i fangenskap til Roma, under dette opprøret. Så jødene fortjener virkelig landet sitt!


Dokumentaren gir også en god innsikt i livet til den jødiske historieskriveren Josefus Flavius.


Etter å ha sett hvordan det tredje templet, det til Herodes, ble ødelagt av romerne, ser vi her hvordan babylonerne med Nebukadnesar ødela Salomos tempel.


Mens vårt nye årtusen ble innledet med doku-dramatiske mesterverk, som det om hettitene av Tolga Örnek, skal det nye doku-dramaet om Napoleon, være noe av det verste sølet, som er laget. Det var vel kanskje derfor Kings&Generals kontret med denne lille, men mesterlige dokumentaren, om Napoleon.


Tar med denne også, meget bra om Herodes, så den nå i kveld.


Typisk, Batel Skater har tatt ned videoen ovenfor, dette gjør hun hele tiden! Men dama har stor innsikt om dagens samfunn, så sjekk ut kanalen hennes her.

Måtte bare ta med denne også, av Batel Skater, da hun ved 38 min. kommer med et overraskende poeng, som jeg ikke har tenkt på. Vi her i Grythengen lever, som PermaLivs følgere vet, helt samfunns-forlatt og utstøtt i Øverskreien. Dette er fordi vi er helt annerledes, hvilket kommer av at vi er de siste ekte øverskreiingene, ja, vi er de siste at urfolket her. Alle andre har forlatt våre forfedres tro, verdier, historie og landskap, hvor de har blitt fremmede for seg selv, ja, de rett og slett hater seg selv. På fagspråket kalles denne tilstanden for xenofobisk oikofobi, da altså fremmedfrykt eller fremmedhat til seg selv, da man har blitt fremmed for seg selv.

Allikevel har vi, som Skater påpeker, beseiret dem, simpelthen ved å være annerledes enn dem, ved å være oss selv, som er å være hva de ikke lenger er, da de har mistet all nedarvet identitet, og nå kun er patetiske simulasjoner av the Matrix!

Så seieren er vår!


Ayaan Hirsi har virkelig kommet i vinden etter 7. oktober massakren!

"But we can't fight of these formidable forces unless we can answer the question: what is it that unites us? The response that "God is dead!" seems insufficient. So, too, does the attempt to find solace in "the rules-based liberal international order". The only credible answer, I believe, lies in our desire to uphold the legacy of the Judeo-Christian tradition." - Ayaan Hirsi

Ja, men denne arven, den tok jo slutt her i Grythengen, slik at nå har vi ingenting å være stolte av lenger, ei heller har vi noe som binder oss sammen, da dette er jo en vanære for den vestlige sivilisasjon, hinsides fatteevne.

Men, men, vi får fortsette å ta farvel med sivilisasjonen vår, etter beste evne, fram til 150-års jubileet for enga vår, i 2025.



Etter å ha sett doku-dramaene ovenfor om jødenes historie, var det en nytelse å komme over denne forelesnings-serien av David Solomon.

Han begynner med å forklare at det å hevde at man er jødisk, uten å kjenne sin historie, er som å være på et skip ute på det åpne havet, uten å vite hvor man kommer fra, og uten å vite at man er på havet.

Dette havet kaller han for et "fenomenalt kontinuum".

Vi her i Grythengen er også del av et fenomenalt kontinuum, da den vestlige sivilisasjon, som har sine røtter i det judeo-kristne kontinuum, tok slutt her, som del av den rokokko nyromantiske seinpietismen i Øverskreien.

Fordi pietismens mål var hele tiden nedkjempelsen av staten og standssamfunnet, hvor vi nådde dette målet, og avsluttet det hele, med den rokokko nyromantiske seinpietismen, på tampen av den tredje, pietistiske bølge.

Derfor, skal vår sivilisasjon gjenoppstå, må den ta utgangspunkt i der den ble avsluttet, altså en full tilintetgjørelse av staten og standssamfunnet, Satans to armer, slik at 1000-års riket kan bryte fram over jorden.

Løsningen ligger selvsagt i å innføre lommedemokratiet til humanøkolog Terje Bongard, samt å gjenopprette Grythengen, slik at vårt fenomenale historiske kontinuum, kan fortsette.



Etter å ha fordøyd de seks forelesningene ovenfor av David Solomon, kan det passe med denne dokumentaren om Golda Meir.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...