Saturday, August 10, 2019

Mjøsbarbarer

For meg er mjøslandskapet det vakreste jeg har sett, Olterudelva er den flotteste elva jeg vet om i hele verden, og Hovdetoppen var den tøffeste bytoppen. Men vi ødelegger alt selv vi, vi trenger hverken tyskere eller Trønderenergi. Bare se på Hovdetoppen! Det er vi selv som snauhogger, sprenger i filler og bygger ned vårt eget hellige fjell! Vi har blitt til en autoimmun sykdom, multiresistente gule stafylokokker og gale barbarer som angriper vårt eget land, Mjøslandet. Lagt i grus av Mjøsbarbarene!

-Wikimedia.

Hmmm, det ser ut til at Bongard har takket ja til å presentere lommedemokratiet for Hardanger-akademiet!

Oppsummering av sommerens aktiviteter:
Foredragsholderne på symposiet denne sommeren, Fredrik Heffermehl, Ola Tunander, Helene Bank og Ove Jakobsen, var klare og samstemte ut fra sine forskjellige emner: Verden trenger radikal nytenkning på så mange plan, systemendring!

Alfred Nobel stiftet sin fredspris i 1895 som en belønning til dem som hadde “tatt de største skrittene for å fremme pasifiseringen av Europa”. Videre sa han at om man ikke har lykkes med det på 30 år, vil vi havne tilbake i barbari. Det er tid for at prisen fra nå av utelukkende blir utdelt etter Nobels intensjon!

Våpenkappløpets tid med skammelige kriger ut fra skjulte motiver og med de største lidelser for mennesker og natur som følge må stoppe.

Vekstøkonomiens tid er over i en verden som roper etter ærlighet, rettferdighet og begrenset bruk av naturens ressurser.

I en tid der klimakrise, og økonomiske og sosiale kriser truer, skjerpes den globale kampen om mat og vann. Vi må kjempe mot de globale og regionale handels- og investeringsavtalenes udemokratiske strukturer.

Vekstøkonomiens tid er over og kan erstattes av økologisk økonomi hvor samarbeid blir viktigere enn konkurranse og lokale initiativ og aktører rår grunnen. Grønt skifte er ikke godt nok nå, verden trenger dyptgående strukturelle endringer.
På Toten og i Mjøslandet har vi dessverre allerede havnet tilbake i barbariet, hvor man ødelegger alt man kan ødelegge alle steder og enhver som har har en smule empati skal skammes og utfryses. For egen del går det flere måneder mellom hver gang jeg fører en liten samtale med noe menneske, her er intet samhold, ingen felles identitet, tro, tradisjoner eller kultur, og jeg har vel igrunnen kommet til at det eneste man kan gjøre er å trekke seg vekk så godt man kan sammen med kameraet.

Det finnes imidlertid et lite håp, for på Frøya faller gullklumpene ned sammen med sprengnings-steinen. Frøyværingene har fremdeles sjel, ånd og verdighet, de er glade i øya si, som nå sprenges i filler av barbarene. Kan de få oss til å våkne? For Frøya, det må bli nasjonaløya!
Vi må få reversert dette her og gjøre Frøya til nasjonaløya vår, på samme vis som vi har en nasjonalfugl, nasjonalstein, nasjonalblomst etc., trenger vi også ei nasjonaløy, og dette må bli Frøya! - PermaLiv

Relatert


Maktens uvirkelige virkelighet. (Mange har stått opp for Frøya, mens jeg var alene om å stå opp for himmelengene og kulturelva vår fra Tjuvåsen, husmannstroens barn har blitt til Trønderenergi.)

Styggedommen dere rapporterer om er sorg. (Å sørge over himmelengene, husmannstroen og kulturelva vår fra Tjuvåsen, det er styggedom det, for mjøsbarbarene.)

Ødelegger den vakreste naturen jeg har sett. (For meg er mjøslandskapet det vakreste jeg har sett, Olterudelva er den flotteste elva jeg vet om i hele verden, og Hovdetoppen var den tøffeste bytoppen. Men vi ødelegger alt selv vi, vi trenger hverken tyskere eller Trønderenergi. Bare se på Hovdetoppen! Det er vi selv som snauhogger, sprenger i filler og bygger ned vårt eget hellige fjell! Vi har blitt til en autoimmun sykdom, multiresistente gule stafylokokker og gale barbarer som angriper vårt eget land, Mjøslandet. Lagt i grus av Mjøsbarbarene!)

Det som ikke er

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...