Skip to main content

Bryggerhuset ved Raufoss

Raufoss var tidligere Vestopplands styggeste sted, men de siste årene har alle de andre tettstedene i regionen dratt forbi, slik at Raufoss nå plutselig er Vestopplands vakreste sted. Så det er nok stor sorg i Raufoss nå, og jeg tenker kommunen, byggebransjen og arkitektene har stukket hodene sammen for å komme opp med et ufattelig stygt byggmakkverk, slik at de igjen kan komme i tet.

Imidlertid finner man fremdeles fragmenter av det gamle Toten selv ved Raufoss, som dette bryggerhuset man kan nyte hvis man ankommer tettstedet østfra. Det ligger like uti vegen, til glede for alle forbipasserende.

Grunnen til at jeg måtte til Raufoss var fordi minsta ikke gav seg med å mase om at hun måtte til Badeland. Ja, det var ikke måte på mas, og til slutt gav far etter. Så badet hun da også som en gal hele dagen, og sover nokså tungt nå.

Utover dette er det en fin gjennomgang av litt favoritt-optikk fra Admiring Light i dag:

"The Best Lenses – In My Experience"

-Wikimedia.

Comments

Popular posts from this blog

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Hårdåg i engen I

Følg "Hårdåg i engen II"!Det kommer en tid da historien skal skrives. Våre etterkommere er interessert. - John-Arvid Volden, Utflyttet frøyværing
Selv fotograferer og deler jeg først og fremst for våre etterkommere, slik at de kan ha en historie å skrive, hvis de er interessert. Volden tror de vil være det. I likhet med Volden vil vi snart også være utflyttet, da skjebnen ville det slik at vi skulle være her en tid. Men kommer en vakker sommerkveld, som i går kveld, har man straks denne forskrekkelige gaulingen og kaklingen utover de grønne enger langt inn i sommernatta. Ikke alle forstår at himmelengene er like hellige som en hvilken som helst katedral, dessverre. For her ble husmannstroen født!

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks