Tuesday, February 12, 2019

Ingen Røkke-skyskraper

Må si jeg har meget mer respekt for Bærums politikere, enn for Gjøviks. Samt ikke minst Bærums befolkning, hvor hele kultureliten reiste seg i protest mot Røkketårnet. På Gjøvik derimot står bare proletariatet med lua i hånda og lar utbyggerne høvle ned bytoppen deres. Kan nesten garantere at det ikke blir skyskraper på Tjuvholmen etter dette her, da kultureliten i Hamar, som er sterkere enn i Gjøvik, selvsagt vil merke seg kultureliten i Bærum sin smak.

- Kjell Inge Røkkes skyskraper-drøm i grus

Audun Engh skriver:
Hurra! Bærum Fremskrittsparti går mot Røkkes høyhus på Fornebu. Kun Høyre sitter ennå på gjerdet. Alle andre partier er mot. Befolkningens engasjement var åpenbart avgjørende for å få partiene til å ta et klart standpunkt. Dette er en sjelden seier i arkitekturstriden, og forhåpentligvis bare starten på en helbredelsesprosess blant lokalpolitikere landet rundt. De har vært altfor ettergivende overfor utbyggere og deres arkitekter. La oss håpe "en ny tid er i emning"
Gjøviks befolkning burde virkelig skamme seg over hva som har skjedd med Hovdetoppen!

Hovdetoppen, som endte sine dager som toppen av galskap!

"De har vært altfor ettergivende overfor utbyggere og deres arkitekter. La oss håpe "en ny tid er i emning"" - Audun Engh

For Gjøvik har jeg mistet alt håp for en ny tid og emning. Her har de lagt seg flate for utbyggerne og deres arkitekter, fra A til Å. Til slutt tok de indrefileten av indrefileten av indrefileten, villmarkstoppen og bytoppen vår, byens hellige fjell, og serverte den til utbyggerne og deres arkitekter på sølvfat.

Som om ikke dette var nok, fortsatte de etter Hovdetoppens fall og reiv Bondelia gamle husmorskole, Sørbyens siste karakterbygg!

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...