Friday, March 16, 2018

Grendeklynga - en forening av Vestlandets klyngetun og Østlandets grender

Eilev Groven Myhren fikk med sin kommentar i dag det til å gå opp et lys for meg:
"På vest- og Sørlandet. I fjellet og i innlandet låg gardane meire spreidd, men likevel samla i grender."
Tidligere har jeg lansert Grendeklynga som et nytt begrep hos +KOTE for en revitalisering av bygdenorge og den kollektivistiske ånd.

- GRENDEKLYNGA – EN MODELL FOR FRAMTIDA?

For å være ærlig var jeg den andre som lanserte begrepet "grendeklynge", men jeg er den første som har fylt det med genuint innhold!

Ei ideell grendeklynge.

Illustrasjon: Ruben Skrede

Hva Myhren har fått meg til å innse er at grendeklynga forener det beste fra vestlandsk og østlandsk rural kultur og historie, en symbiose mellom Vestlandets klyngetun og Østlandets grender.

Janne Eikeblad (Naviana) har lenge ivret for å etablere grendeklynger i Norge, men har enda ikke lyktes. Dette er betenkelig når man ser hvordan natursamfunnene spretter fram i Putins Russland!

- Russia’s Eco-Miracle

Norge er i dag fullstendig ødelagt av den suburbane kvasikulturen, som søker å oppheve skillet mellom by og land!

- Hvem bor i bygda?

Når skal nordmenn forstå at vi har blitt en nasjon av bortskjemte individualister? Den suburbane drømmen med den ensomme eneboligen i kulturlandskapet har intet å gjøre med norsk kultur. Grendeklynga derimot representerer en genuin bygdekultur som forener det beste fra Vest og Øst i vårt langstrakte og svært varierte land!

Gå inn til den flotte inspirasjonskilden Janne Eikeblad og Ruben Skrede har skapt for framtids-Norges nye kollektive rurale ideal, grendeklynga!

WWW.NATURSAMFUNN.NO

Måtte ta med denne også. Man kan aldri få for mye inspirasjon :-)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...