Skip to main content

Hva med Canon?

Ser at JCristina benytter Canon kun for fargevitenskapen deres, og jeg må si jeg savner denne for hudtoner og sommerfarger. Men ikke for vinterfarger, der er min Sony A7III fantastisk, og vinterhalvåret er rett og slett herlig med dette kameraet, selv om det er litt lite med hansker på. Men det går. Ja, faktisk gruer jeg meg til sommeren.

Nå spyr Canon ut fantastisk optikk til sitt nye EOS R - system, men med sorgen av kameraer til. Allikevel, det er ingen annen mening igjen i livet, enn fotografiet. Vi har ødelagt alt, absolutt alt, og det finnes kun små fragmenter av skjønnhet og mening igjen, som det kun er mulig å isolere og skille ut, gjennom kameralinsa. Hvis man ikke fotograferer, da er man en levende død i de dødes land. Kameraet er lik en kunstig lunge, som hjelper en til å puste, i en sivilisasjon som stinker død og fordervelse.

Foto: Tula Edmunds
Selv Prøysens land har vi ødelagt, vi har laget til et kultsted for menneskets villfarelse, midt i Prøysens rike, med Hovdetoppens fall.

Dessverre er fotografering altfor dyrt, og selv min tidligere bedrift sviktet meg, da de ikke så noen verdi i Bedehuslandet og sin husmannsarv. Derfor kastet de meg ut av min bedrift, som var jeg en foraktet husmann, nettopp hva jeg er nå, en "deplorables". Ingen skal få lov til å være stolte kulturbærere i vår tid. Troen, kulturen og fedrealteret er forkastet.

Kameraet er det siste vitnesbyrd, hvor kameraet skal fortsette å vitne, med lys frosset til is, selv når engene har blitt til støv.

Vil Canon noen gang igjen vitne sammen med meg?

Comments

Popular posts from this blog

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Hårdåg i engen I

Følg "Hårdåg i engen II"!Det kommer en tid da historien skal skrives. Våre etterkommere er interessert. - John-Arvid Volden, Utflyttet frøyværing
Selv fotograferer og deler jeg først og fremst for våre etterkommere, slik at de kan ha en historie å skrive, hvis de er interessert. Volden tror de vil være det. I likhet med Volden vil vi snart også være utflyttet, da skjebnen ville det slik at vi skulle være her en tid. Men kommer en vakker sommerkveld, som i går kveld, har man straks denne forskrekkelige gaulingen og kaklingen utover de grønne enger langt inn i sommernatta. Ikke alle forstår at himmelengene er like hellige som en hvilken som helst katedral, dessverre. For her ble husmannstroen født!

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks