Saturday, March 5, 2022

Vis med visdomstenner

Så da var det i 2009 jeg fikk fjernet visdomstennene da, det var dumt det, fordi nå har den tanna som liksom skulle blitt beskyttet av å fjerne visdomstanna, blitt ødelagt fordi jeg fjernet visdomstanna, da det har falt ut en diger plombe uten at jeg merket noe, hvor tanna nå har råtnet ned til bunnen.

Denne plomben har garantert falt ut fordi visdomstanna ikke satt ved siden av og beskyttet, hvor jeg har knekt den da jeg tygde noe hardt, noe bein eller brusk tenker jeg.

Og så er det for lite bein under til å sette inn implantat, som i tillegg koster like mye som ei GM superlinse. De skal forsøke å rotfylle den, men er usikre på resultatet, kanskje holder det noen år?

Så da blir det vel å trekke da, hvor jeg blir sittende igjen med et stort krater i underkjeven, hvilket ikke ville skjedd hadde visdomstennene fått sitte.

Uansett, jeg kommer til å innprente jentene under oppveksten om at de ALDRI må fjerne ei eneste visdomstann, hvis de får noen, da kona ikke har visdomstenner.

Så her i landet, her klarer vi ingenting her, tannlegene klarer ikke engang å ta vare på tennene til folk, nei tvert imot ødelegger de dem.

Jeg tror folk hadde det bedre i middelalderen jeg, på tross av standssamfunnet. Fordi da trakk man i alle fall ikke tenner før det var absolutt nødvendig, dessuten tror jeg smeden gjorde en like god jobb som dagens tannleger.

Videre spiste man stort sett bare graut, øl og velling, så om man mistet noen tenner var det ikke så farlig. Ja, man spiste øl i middelalderen, da ølet den gang hadde omtrent samme konsistens som graut, dessuten med en så lav alkoholprosent at alkoholproblemer var ukjent. Rett og slett en vanvittig anti-oksidant-drikk, som nok hjalp godt på med å holde bakteriene i munnen i sjakk, da denne typen ufiltrert rå-øl fra bygg nok slår de fleste typer moderne helsedrikker ned i støvlene!

Så hadde Grythengen fått ligge i fred, da skulle jeg dyrket bygg og brygget ufiltrert middelaldersk rå-øl for å servere pilegrimsvandrere etter Dahlsleden rundt Totenåsen. Men nå trekker jeg meg heller vekk og tilbringer resten av livet som tåre-fotograf i stillhet, med stabburet som galleri. Fordi dette samfunnet er vanvittig! Ikke klarer vi å ta vare på grythenger, ikke klarer vi å ta vare på visdomstenner, og ikke klarer vi å ta vare på naturen vår. Vi har visst blitt ute av stand til annet enn å ødelegge!

Men kanskje prøver jeg å få tak i litt middelaldersk, ufiltrert rå-øl allikevel? Slik at jeg slipper å bare spise graut og velling. For det er vel dette det ender opp med tenker jeg!

"– Vi vet at egne tenner er viktig for eldre menneskers helse. Det å tygge bringer oksygenrikt blod til hodet, og man tygger bedre og hardere med egne tenner, sier Jan Bergdahl.

Det svensk-norske forskermiljøet skal nå se på om antallet tenner har noen betydning, og om enkelte tenner har viktigere rolle for hukommelsen enn andre. Man skal også se på om titan-implantat kan ha noe å si for minnet. Forskerne vil i tillegg vurdere om det kan være genetiske årsaker kombinert med at tenner trekkes, som fører til at minnet svekkes.

– Dyreforsøk viser at nerver dør når tannen blir fjernet, og at områder i hodet påvirkes. Tanntrekning kan få konsekvenser en ikke helt er klar over, uttaler Bergdahl."



Ja, selv fikk jeg i alle fall dårligere psykisk helse i romjula, med nyheten om den råtne tanna mi. Som ville vært beskyttet av visdomstanna, som i tillegg ville gjort meg mindre glemsk, mao. vis. Så er man vis beholder man visdomstennene, uansett! Bedre å rotfylle dem også.

Jeg tror rett og slett jeg bytter tannlege jeg nå, bare han får rotfylt den. Så får jeg tro den holder noen år, og at man da har kommet lengre med tannbehandlingen, slik at det forhåpentligvis går å sette inn implantat allikevel?

Og tror dere ikke tannlegen på det nærmeste anbefalte meg å trekke denne tanna også:-/


Ja, ja, jeg får trøste meg med at det finnes verre tilfeller enn mitt eget, og mine døtre skal i alle fall ikke bli liggende igjen hjernedøde etter å ha fått fjernet visdomstennene som tenåringer.

"The wisdom of our teeth is that Nature put them there for a reason (to chew our food well). Without wisdom teeth, we lose important biting surfaces. Lack of good biting and biting surfaces has been connected to poor health and mental impairments.

The medical theory goes that wisdom teeth are only to be removed if there are clear symptoms indicating they are doing more harm than good. Yet this standard of care is rarely kept in practice. Rather, pain and infection are commonly used excuses to remove wisdom teeth when they erupt. However, in many cases, minor treatments to the gum tissue are sufficient to deal with these problems and the wisdom teeth do not need to be extracted. (F2). When wisdom teeth show no symptoms, they do not need to be extracted out of the fear based principal that there will be symptoms in the future.

Wisdom teeth are connected through acupuncture meridians to our small intestine and the front of our pituitary gland. (F3) They are connected to our central nervous system through the trigeminal nerve, which explains why people could experience serious side effects from wisdom tooth removal."


Nå begynner jeg jammen å lure på om jeg ikke skal søke erstatning for fjerningen av visdomstennene mine, som i tillegg til å være helt unødvendig, rett og slett synes å være hovedårsak til at tanna ved siden av døde istedenfor å bli bevart.

I tillegg har jeg blitt mere glemsk, fått dårligere psykisk helse, samt fått dårligere tyggeevne. Uansett blir det ny tannlege!

***

Nå får jeg håpe at rotfyllinga går bra, og at man kan nullstille denne tannbehandlingen, slik at jeg kan tegne tannhelseforsikring. Jeg opplyser tannlegen min om at jeg vil bytte tannlege, samt at jeg vil be om hjelp til å søke erstatning, da jeg mener trekkingen av visdomstennene har forverret min tannhelse. Så satser jeg på at det allikevel kan gå å sette inn protese, hvis rotfyllinga ikke holder.

Forbannet synd, alt dette kunne vært unngått hadde jeg beholdt visdomstennene!

***

Her om dagen var det en artikkel på Forskning.no med tittelen Vi glemmer uten tenner, som fikk meg til å tenke på en annen artikkel jeg leste nylig på Natural News, med overskrifta 6.7 million wisdom teeth removed unnecessarily each year.


Personlig fikk jeg fjernet visdomstennene mine, etter råd fra tannlegen, for to år siden. Dette ville jeg neppe gjort i dag. Og jeg har i alle fall ikke blitt mindre somlete etter tapet av visdomstennene. Mon tro om de ikke bærer sitt navn med rette? Å være somlete og glemsk er jo ikke akkurat hva man forbinder med visdom.


Jepp, i middelalderen hadde man ikke hull i tennene, så de hadde det mye bedre da.


Relatert



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...