Skip to main content

Herstal blendingsfri vinduslampe lever opp til forventningene og vel så det!

Kjøpte nettopp ei Herstal bordlampe for å ha i vinduskarmen, en ubetinget suksess. Her følger en bildeserie. En rein nytelse. Dette må være århundrets lampe!

HERSTAL Y1944, en enkel, genial og rimelig vinduslame helt uten blending. Legg spesielt merke til den tiltbare skjermen. Hvis du ønsker ei vinduslampe uten forstyrrende blendingspunkt for dine naboer, eller for deg selv innendørs, er denne innertieren fra Herstal et naturlig førstevalg. Den finnes i svart, kvit og glatt oransje.

Den geniale skjermen kan tiltes i alle retninger slik at du får lyset dit du vil

Se hvor nydelig den tar seg ut utenfra, helt uten blendingspunkt som forstyrrer evt. naboer. Jeg vil kalle den intet mindre enn ei fredslampe!


Hvilken harmoni!Her er det kun installert ei halogenpære med et svakt amber-aktig lys, men med ekte amber-LED ville man fått en nirvansk effekt

Fordi utforinga bare er på 11 cm mens standard diameter på bordlamper er 15 cm, måtte jeg lage til ei lita hylle den kan stå på.

Et alternativ er å kappe den til etter lampefoten og avrunde den etter denne i forkant.Lampa står meget godt, da sokkelen er tung og har en slags filt som nærmest suger seg fast til underlaget.

Et tredje alternativ er å lage ei egen hylle ca 1/3 opp på vinduet, hvor man kunne ha lampa, blomster og pynt. Dette kunne gi en fin inndeling samt dempe innsyn.

Les Christian Lysvågs artikkel i Aftenposten Innsikt:

Om lysets og mørkets fremtid 

HERSTAL Y1944 er et solid bidrag for å bevare mørket. La oss få på plass et lovverk som beskytter mennesker mot stygge blendingspunkt og bevisstløs lysspredning. Vi lever i dag i en normløs orgie av lys og støy!

Les mer om lysvett her.

Comments

Popular posts from this blog

Feiende flott trapp i en fart

Raknehaugen og våre slektsgårder

På Toten råder omtrent samme grad av toleranse som under Taliban i Afghanistan, hvor enhver som ikke underkaster seg drømmen om Subeksurbania* er en kjetter og må steines eller utstøtes av det gode selskap. F.eks. er det blasfemi å hevde at slektsgårdene er våre fedrealtre og skal få ligge i fred i kulturlandskapet, lik gravhaugene. Man ribber ikke fedrealtrene og plyndrer ikke gravhaugene, fordi da mister de sin funksjon og sitt innhold!
Grunnen til at det er slik skyldes et dypt hat til vår rurale arv, fordi denne ikke kan forenes med de subeksurbane idealer. Trist, men sant😰


*Så langt jeg kan se etter søk på flere søkemotorer er begrepet Subeksurbania eller Subexurbania ikke tidligere benyttet, og må derfor anses som en ny betegnelse eller et nytt ord. Ordet Subexurbania eller Subeksurbania, motsatsen av Narnia, ble skapt i mitt hode søndag 17. juni 2018, og første gang benyttet i denne tekst 19. juni 2018.

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks