Thursday, June 12, 2014

Herstal blendingsfri vinduslampe lever opp til forventningene og vel så det!

Kjøpte nettopp ei Herstal bordlampe for å ha i vinduskarmen, en ubetinget suksess. Her følger en bildeserie. En rein nytelse. Dette må være århundrets lampe!

HERSTAL Y1944, en enkel, genial og rimelig vinduslame helt uten blending. Legg spesielt merke til den tiltbare skjermen. Hvis du ønsker ei vinduslampe uten forstyrrende blendingspunkt for dine naboer, eller for deg selv innendørs, er denne innertieren fra Herstal et naturlig førstevalg. Den finnes i svart, kvit og glatt oransje.

Den geniale skjermen kan tiltes i alle retninger slik at du får lyset dit du vil

Se hvor nydelig den tar seg ut utenfra, helt uten blendingspunkt som forstyrrer evt. naboer. Jeg vil kalle den intet mindre enn ei fredslampe!


Hvilken harmoni!Her er det kun installert ei halogenpære med et svakt amber-aktig lys, men med ekte amber-LED ville man fått en nirvansk effekt

Fordi utforinga bare er på 11 cm mens standard diameter på bordlamper er 15 cm, måtte jeg lage til ei lita hylle den kan stå på.

Et alternativ er å kappe den til etter lampefoten og avrunde den etter denne i forkant.Lampa står meget godt, da sokkelen er tung og har en slags filt som nærmest suger seg fast til underlaget.

Et tredje alternativ er å lage ei egen hylle ca 1/3 opp på vinduet, hvor man kunne ha lampa, blomster og pynt. Dette kunne gi en fin inndeling samt dempe innsyn.

Les Christian Lysvågs artikkel i Aftenposten Innsikt:

Om lysets og mørkets fremtid 

HERSTAL Y1944 er et solid bidrag for å bevare mørket. La oss få på plass et lovverk som beskytter mennesker mot stygge blendingspunkt og bevisstløs lysspredning. Vi lever i dag i en normløs orgie av lys og støy!

Les mer om lysvett her.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...