Tuesday, December 17, 2019

Julehilsener fra Andresen & Andresen

Trond Andresen og Øyvind Andresen, begge beinharde hedninger, har postet sine julehilsener for i år. Andresen Ø. har begynt å gå i kirka igjen, da han ser at samfunnet nå faller sammen i individualisme, hvor vi snart ikke lenger har noen "sterke guder" eller solide fellesverdier å samles omkring. Andresen T. er som vanlig opptatt av at kunnskapen om menneskenaturen, da ikke minst menneskets betenkelige nedarvede atferdstrekk, bør styrkes.

Illusjonsløs tale om menneskedyrets dårskap – mer nødvendig enn noensinne


Av Trond Andresen.

Verden er mer kaotisk og full av konflikter enn på lenge. Hva trengs for å skape bedre samfunn?

- Her kommer en kort sekulær julepreken:

Det mest nødvendige tiltak er å starte et svært opplysningsprogram for å skape innsikt i de problematiske trekk ved menneskenaturen. Vi er særskilt intelligente aper, evolusjonært utvikla som alle andre dyr. Dette gjelder også våre medfødte mentale tilbøyeligheter. *

Denne innsikten må bli en sentral del i utdanninga av kommende generasjoner. Den må innsosialiseres så sterkt at vi i interaksjon med andre automatisk opptrer på grunnlag av den, og andre må oppfatte dette som uproblematisk og selvfølgelig. (I dag vil personer som opplever at en annen signaliserer denne innsikten i interaksjon med med dem, bli blodig fornærma - eller late som de blir det, som taktisk mottrekk.)

Men å komme dit er et et svært og og tungt stykke arbeid. Mange med makt vil innbitt motarbeide dette. Fordi de sjøl bygger makta på at de har lykkes i et spill hvor de har benytta og benytter de problematiske trekkene i menneskenaturen, trekk som de sjøl er over gjennomsnittlig utrusta med.

En av gruppene som vil motsette seg dette er den moderne utdannings-, medie- og synse-middelklassen. I motsetning til regulære økonomiske kapitalister som sitter relativt trygt på svære materielle verdier, er deres prestisjehierarki (deres "kulturelle kapital") et særskilt skrøpelig korthus som kan ramle forholdsvis lett sammen ved at mange sier tydelige sannheter - slik som barnet i H C Andersens eventyr. De frykter og motarbeider derfor utbredelse av evolusjonspsykologiske innsikter.

_______

* Jeg anbefaler denne, populærvitenskap om evolusjonspsykologi: https://www.fagbokforlaget.no/Det-biologiske-mennesket/I9788251925938

(Boka Andresen anbefaler er i år som i fjor, en av de aller beste julegaver du kan gi til de du er glad i, og danner et viktig grunnlag for PermaLivs arbeide og retning.)

Et eksempel på en menneskeape med problematiske nedarvede atferdstrekk.

Øyvind Andresens julehilsen kan leses her:

- Hvorfor jeg i år velger å gå på skolens julegudstjeneste….

«Jeg er så inderlig lei av alle liberalistene og kulturradikalerne som vil avskaffe julegudstjenestene. Sist uke gikk blant annet Unge Venstre inn for det. Det er ikke obligatorisk for noen elever å gå på julegudstjeneste. Men viktigere er at jeg oppfatter angrepene på julegudstjeneste som en del av et politisk prosjekt som vil fjerne det noen foraktelig ser på som «norsk kultur», «norsk tradisjon» og «norske verdier» (…) Dette er svært viktig i et flerkulturelt samfunnet at vi har noen felles myter og referanserammer [t.d. bibelsoge og folkeeventyr]; det limet som holder oss sammen.» - Øyvind Andresen

Vil til slutt oppfordre PermaLivs følgere til å reflektere litt over Hovdetoppens tragiske skjebne, hvor denne hellige bytoppen for proletariatets by ved Mjøsa, har blitt et offer for meget betenkelige atferdstrekk, samt en refleksjon av et samfunn hvor intet lenger er hellig, annet enn menneskets vilje.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...