Thursday, July 6, 2023

Sommerbrev - frivillig kontingent Motvind Innlandet 2023

Motvind Innlandet – vårt arbeid og vår innsats er viktigere enn noen gang.

Som medlem av Motvind Norge og med bostedsadresse i Innlandet, er du automatisk medlem i Motvind Innlandet uten at dette i utgangspunktet koster deg noe mer.

Kommunene blir nå i økende grad både presset og fristet økonomisk for å avsette arealer til
ikke-bærekraftig vindkraftanlegg, men også ekstremt arealkrevende solkraftanlegg. Både regjeringen, LO og NHO går nå ut sammen gjennom kampanjen «Kraftløftet» og skremmer med strømmangel, noe som beviselig er direkte feil. Man kan saktens lure på hvem de egentlig er agenter for? Deres skremsler er basert på Statnetts kriseprognose som er bygget på en lang rekke «luftslott»-prosjekter av typen datasentra/kryptovaluta, batterifabrikker og hydrogenprosjekter som ikke har investeringsvedtak, og hvor et stort antall mest sannsynlig aldri vil bli bygget. Samt fortsatt elektrifisering av sokkelen med negativ klimaeffekt. Når det rundt om i landet er utfordringer med å få den strømmen vi produserer tilgjengelig der den trengs, har det bl.a. sammenheng med at Statnett de senere årene har vært mer opptatt av å bygge strømprisdrivende utenlandskabler enn å sikre at vi har et velfungerende strømnett innenlands. Vi har som målsetting både å avsløre og stoppe denne kyniske rovdyrkapitalismen – i stor grad utenlandsk eiet – som er sluppet løs i norsk natur og som benytter det grønne skiftet som et røykteppe som medfører at Norge helt unødvendig bygges ned bit for bit. Det er aldeles uakseptabelt og unødvendig.

Det pågår prosesser i flere kommuner i Innlandet når det gjelder såkalt «fornybar energiproduksjon». Blant annet i Engerdal, Sør-Odal, Grue, Åsnes, Ringsaker samt flere kommuner i Nord-Østerdal og Nord-Gudbrandsdal. Ingen er lenger trygge; Din kommune kan være den neste. Vi sier; Rasering av vår natur er IKKE svaret på å innfri Paris-avtalen!

Fremover mot høstens kommune- og fylkestingsvalg vil Motvind Innlandet gjennomføre en rekke aktiviteter i form av folkemøter, stands, messer og andre arrangementer i tillegg til informasjonsarbeid på sosiale medier. Vi vil avkreve kandidater til alle valg et klart standpunkt til arealavståelse og utbygging av vind- eller solkraft i aktuelle kommuner.

Styret og tillitsvalgte arbeider fullt ut frivillig og på dugnad, men for å finansiere øvrige kostnader (lokalleie, materiell, brosjyrer, bannere etc.) vedtok årsmøtet i Motvind Innlande i Kongsvinger mandag 20.februar 2023 en frivillig lokal kontingent for 2023.

Vi er derfor svært takknemlig om du/dere har mulighet til å støtte organisasjonen med kr. 100,- (gjerne mer - om du har mulighet og vilje). Vårt bankkontonr. er: 1813.45.37716 eller du kan benytte Vipps nr.: 667926. Merk gjerne evt. innbetaling «Frivillig kontingent 2023».

På forhånd takk, takk for at du er med i kampen og ha en riktig god sommer!

Med vennlig hilsen
Motvind Innlandet

Eirik Borgen, 
Styrets leder

John Fiskvik, Daglig leder

I tillegg til økt kundegrunnlag, kan kraft her fra Skreiadammen ha vært medvirkende til at Even Helmer og Johan Albert tok ned mølla til herr Fossemøllen her i kværnenga Grythengen i 1917, for å sette den opp igjen ved Skreia stasjon, med hhv. en liten dagligvare og et lite snekkerverksted.

Med Representativt InngruppeDemokrati (IGD) klarer vi oss fint med vasskrafta! Uten kapitalisme kan vi senke forbruke voldsomt, ikke minst fordi vi kan produsere forbruksvarer som varer 400 - 500 år, som kjøleskap. I tillegg kan vi glede oss over en intakt natur uten vindkraftverk 😂

Øyvind Holmstad (myportfolio.com)

"OG: Lavere produksjon vil frigjøre energi. Vannkraften vil være mer enn nok. Dagens diskusjon rundt «energibehovet» har bare ett mål: Det skal vokse fordi investorer må tjene mer gjennom økt produksjon og omsetning. Hvis vi skal sette opp vindturbiner må det være for å fjerne vannkraftreguleringer… men det bestemmer vi, demokratiet, ut fra hva som er fornuftig, bærekraftig, bra for oss. Ikke ut fra kapitalismens profittbehov." - Terje Bongard, humanøkolog

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...