Wednesday, May 29, 2019

The Holy Meadow of the Apostel of the Totenåsen Hills in May

Et herlig trekløver, eller kanskje firkløver, hvis man tar med Mjøsa i bakgrunnen.

-Wikimedia.

Lately I've been reading James Kalb, the upper class New York lawyer who became sick of his own class and became a traditionalist. He has now devoted the rest of his life to fight his own class, which he despites, and become a spokesman for the deplorables and a restoration of tradition and a traditional society.

The apostel who lived here at this farm had the same vision as Kalb, he was the spokesman of the deplorables of his time, the newly released "husmenn", who were the serfs of Norway. They lived here in the stony soil beneath the Totenåsen Hills, poor people with no dignity. As Johan Solhaug wrote, here was a dark time before the arrival of M.J. Dahl. Now the darkness has returned, darker than ever, in the form of the Tyranny of Liberalism!

If you feel sorry for the situation for the Holy Meadows of the Totenåsen Hills, please support my work the way you find it best.

Sørveggen på bryggerhuset, som var gårdens grovkjøkken.

-Wikimedia.

Tenk at for 100 år siden satt apostelen i Holmstadengen her i kjøkkenvinduet med morgenkaffen, hvor han skuet i pur byrgskap nedover grenda han var så stolt over.

-Wikimedia.

Bryggerhuset og heggen nyter utsynet over Mjøslandet, sammen med Mjøslandets tårefotograf. Her, etter aksen til Nord-Europas mektigste kulturlandskap, men intet verdt uten sine høylys.

-Wikimedia.

Brennesle-spirer i gråsteinsmuren til våningshuset.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Det var hyggelig at jeg rakk å forevige den flotte heggen i Holmstadengen, stående mellom vånings- og bryggerhuset, da jeg allerede ser at heggen nå visner her ute, snaut to dager etterpå. Det går fort om våren for en stakkars fotograf...

-Wikimedia.

I ærbødighet for den gamle låven, som stod så sentralt i husmannstroen. I naboenga har vi ikke lenger noen låve, og derfor heller ikke mulighet til å praktisere vår husmannstro. Hva vi mangler er låven vår, gardskoronaen vår og husmannsteknologien vår. Uten disse tre er det umulig å leve som kulturbærere for vårt fedrealter!

Disse tre er historiemaleriets hellige treenighet!

Men ingen bryr seg. Tvert imot er de rasende fordi vi ikke underkaster oss den progressive liberalismens tyranni, hvor vi skal leve lik kulisser for Le Corbusiers profeti. Men Corbusier er ikke vår profet. Corbusier er ikke de husmannstroendes profet. Nei, det er det apostelen i Holmstadengen som er!

-Flickr.

Hvordan makter Mjøslandets barn å leve uten engene sine? Folk makter visst alt i vår tid. Selv ble jeg tårefotografen.

-Flickr.

Våningshuset og heggen, et flott par, eller hva?

-Wikimedia.

Hvorfor holder jeg på med å ta disse bildene? Foruten en gammel hedning er det ingen som setter pris på dem. Selvsagt er jeg en deplorables, da kun nasjonalromantikere kan finne på å holde på med noe slikt. De naturkonservative, tradisjonalistene, de er farlige de. Samt ikke minst denne nifse husmannstroen. Disse mørkemenns tro. Nei, dette blir altfor suspekt!

Her ser vi bryggerhuset og heggen i kjærlig omfavnelse.

-Wikimedia.

Tidvis har jeg nevnt på å hente tilbake Mjøslandets høylys, himmelengene, i post, og her har jeg gjort nettopp det. For metadata står at jeg har undereksponert med -1.7, men selv om jeg hadde normaleksponert ville nok bildet blitt mørkt i motlyset, her var det imidlertid kullsvart, det var bare så vidt jeg kunne skimte det oransje i våningshuset.

Fotografiet er skutt håndholdt med jentene dinglende rundt beina, på f8.0, uten bruk av filter eller bracketing, men på ukomprimert RAW.

Noe tonalitet forsvant nok, men ellers er jeg imponert. Kanskje var f8.0 en fin blender?

-Wikimedia.

Maikveldslys i engen.

-Wikimedia.

På vandring etter gamlevegen til Holmstadengen, husmannstroens kilde. Ikke mange vandrer lenger her nå. Nei, det er til Hovdetoppen alle veger fører for Mjøslandets barn. Selv husmannstroens barn danser heller rundt Hovdetoppen, tempelhøyden for vår nye verdensreligion, hovdetroen.

-Flickr.

Engenes, Bedehuslandets og Mjøslandets døtre, alt dem fratatt under liberalismens tyranni, hva som erstattet husmannstroen.

-Flickr.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...