Thursday, July 2, 2020

Tårevandringer IV

En blåklokke-blomst i sporene til de fem store over stabburstunet felte en tåre her i kveld, da også denne har kommet til erkjennelse om at den vestlige sivilisasjon har falt, det skjedde i år 2020, under 100-års jubileet til husmannstroens katedral. Denne ble reist under den skjønne tiden, den tiden hvor den tradisjonelle orden nådde sitt høydepunkt her i grenda, en tid da man trodde på Gud og respekterte tradisjonene. Nå, under den liberale orden, er tradisjonene byttet ut med scientisme og Gud med mennesket, slår James Kalb fast, hvor verden skal re-designes på nytt, ned til den minste trevl, hvor alt skal underlegges den liberale orden for godt.

Utrolig synd at husmannstroens barn, som skulle vært jordens salt, ble jordens sukker og syre, hvor de har sluttet seg til den liberale orden, og de støtter opp om WEFs visjoner om en ny, liberal verdensorden.

-Wikimedia.

Totenåsen Skyline, fremdeles fritt for monster-turbiner, og måtte det bli slik for all framtid!

-Wikimedia.



Storbøndene etter Balkehøgda anført av friluftslivskonge Nils Faarlund, de kjente ikke på mye avmakt ovenfor vindkraftverks-mafiaen, nei!
Denne anledninga er uten like i menneskehetens historie. Ved å tenke gjennom det grunnleggende på nytt, ikke bare sparkle over sprekkene, har samfunnet sjansen til å endre kurs for godt. Men vi vil bare lykkes hvis vi jobber sammen. Alle har en rolle å spille (jobb å gjøre). Blir du med? - WEF
- The Great Reset – Den store omstarten – Del 1

Huffa meg, tenk det, resten av herr Fossemøllens ætlinger og husmannstroens barn, de har sluttet seg til dette her, og gått med Bill Gates & Co for å fullt ut rekonstruere verden under den liberale orden. Ikke mye mot-tro der i gården nei, denne troen våre forfedre var så fulle av under bedehuslandet. Muligens finnes fremdeles litt mot-tro rundt Solhøy bedehus i Nord-Hurdal? Vi får se.

Uansett godt jeg fikk skaffet meg boka til Kalb om inkludering nå rett forut for at den vestlige sivilisasjon brøt sammen for godt, hvor vi har forkastet hele vårt verdigrunnlag og vår historie, som nådde et høydepunkt nettopp her i grenda, slik at jeg kan forstå hva som har skjedd og skjer, og vite med sikkerhet at det ikke er jeg som har blitt gal, men verden.

Terje Bongard har selvsagt gitt opp og trukket seg tilbake, James Kalb gir seg derimot aldri, da han innså realitetene fra første stund, og for egen del tror jeg det beste man kan gjøre er å trekke seg vekk sammen med min a7III og Tammy'n, et eller annet sted på Toten eller i Nord-Hurdal, hvor jeg dokumenterer de siste spor av bedehuslandet og de siste rester av vårt landskap med kameraet.

Bilbyen Gjøvik:-(

-Wikimedia.


Mike Smith er glad i biler, men han er kanskje enda mer glad i sin a7III, og er man det er man tilgitt slike laster. Har lært svært mye av fyren, og her anbefaler han sju foto-dokumentarer man kan nyte på regnværsdager i ferien.

-Wikimedia.

Den absolutte kontrast til natur-plenen i Grythengen. Og husk det, de fem store, de gikk de, dette var mye av grunnen til at de var så kloke. Og ingen gikk så mye, så raskt og så langt som vår apostel. Derfor var han den klokeste av dem alle, og langt klokere enn noen kommunalsjef eller andre liberalister.

-Wikimedia.

Selv fatter jeg ikke at folk kan synes gressklipper-plenene deres er flottere enn ljå-plen, og jeg tror Klaus, Even Helmer og Johan Albert ville sagt seg enige, sanne husmanns-troende som de var.

-Wikimedia.

Dystopikere har snakket om det i flere tiår. 2020 blir kanskje året hvor anerkjennelsen om at Vesten faller, slår rot i menneskenes bevissthet. Statueødeleggelse, sensur og plyndring i fri dresur er manges nye virkelighet. I det siste har det også blitt aldersgrense på videoforedrag som tar for seg filosofiske emner. - Bork S. Nerdrum
- Hvorfor brenne bøkene til filosofer når man kan utestenge dem fra sosiale medier?

Jeg tror jammen Odd Nerdrums sønn har rett, 2020 var året da den vestlige sivilisasjon forsvant for godt, i tillegg har vi jo også vindkraftverks-infernoet. Selv har jeg blitt utestengt fra herr Fossemøllens ætlinger og husmannstroens barn, ja intet mindre enn ekskludert, i verdens mest inkluderende land. Et paradoks! Men hvor lenge går det før PermaLiv utestenges fra Google?

James Kalb er smart, som publiserer hos den katolske kirke, som tross alt fremdeles har litt den skulle ha sagt, hvor Paven nok ville tatt affære hvis Google utestengte ham. Men hvem ville stått opp for PermaLiv. Den gamle bakeren her i grenda stod opp for ham engang for lenge siden, men det er nok ikke igjen noen slike nå. Bør få analogisert mest mulig, men rekker man dette i tide?

Så ja, Vesten har falt, vestlig tenkning har gått til grunne, og Kalb har grundig analysert hvorfor tenkningen i Vesten gikk til grunne. Denne tenkningen nådde i vårt land sitt høydepunkt med bedehuslandet og tenketanken i Holmstadengen. Hadde egentlig tenkt meg opp dit i dag, for å se om geitrams-blomstringen, sammen med ballblom etter Olterudelva, men så kom jeg meg ikke lenger enn utpå Stabburstunet før det kom et regnskyll, hvor disse seks fotografiene ble tatt.

Forunderlig med denne voldsomme blomsterprakten som er i år, samtidig som jeg ikke har sett en eneste svale sitte på lavspenten over tunet, kun en fluesnapper på stakitten, samt nesten ikke sommerfugler.

Uansett, himmelengene har falt, bedehuslandet har falt, Norge har falt, tenkningen har gått til grunne og Vesten har falt sønder og sammen. Så hva gjør man nå, med denne erkjennelsen?

Kjørbru-gress.

-Wikimedia.

Sørgeblomster på låvegrava.

-Wikimedia


Kaninene elsker rødkløver:-)

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Alt blir bra på Toten? Nei, det blir ikke det, da liberalismen har seiret og bedehuslandet har gått tapt, kun kjøpesenterlandet råder grunnen nå.

-Wikimedia

Liberalism cannot possibly mean free to be you and me. Any society as complex, hierarchical, and functionally integrated as our own is going to promote and often enforce a particular set of values and way of life. To say that way of life is based on freedom and equality is avoiding the issue. Freedom to do what? Equality in what direction? How can we be forced to be free and equal, and by whom? And are the people who do the forcing our equals? - James Kalb

Dess mer jeg leser av James Kalb, dess mer forferdet blir jeg over hva det har blitt av bedehusgrenda og bedehus-slektene på Toten, fordi, som Kalb påpeker, liberalisme kan umulig bety frihet til å være deg og meg, men betyr å promotere og påtvinge et spesielt sett av verdier og leveveg, som disse folka ønsker å tre nedover meg og enga mi. Ja, de mener simpelthen at jeg, jentene mine, kaninene og himmelenga vår skal promotere og underkaste oss de liberale verdier og et liberalt levesett, selv om alt dette står i et diametralt motsetningsforhold til bedehuslandet og eksemplet til apostelen i Holmstadengen. Det var forresten samme forhold som la grunnlaget for at jeg ble avrevet mine industrielvetradisjonsverdighetsklær, da mine tidligere medaksjonærer lever etter og promoterer liberale verdier, som karrière, konsum, lik frihet, den sosiale kontrakt og nøytral teknokratisk ekspertise.

Kalb stiller fire helt sentrale spørsmål, som alle reflekterte mennesker, som ikke har underkastet seg liberalismens tyranni og hovdetroen, bør stille seg selv:
  • Freedom to do what?
  • Equality in what direction?
  • How can we be forced to be free and equal, and by whom?
  • And are the people who do the forcing our equals?
Det tar litt for mye tid å svare på disse spørsmålene nå, da dette er svære spørsmål, som Kalb selv heldigvis har besvart i det vide og det brede, og jeg derfor først og fremst vil anbefale Permalivs følgere å fordype seg i Kalbs substansielle arbeider denne sommeren.

Regnbyger i kveldslys over Mjøsa.

-Wikimedia.


Ted Forbes i toppform!

To havhester over Mjøsa?

-Wikimedia.


Photographer Olemartin Evensen too has Lisbon as his favorite photographic destination. For me I was born in Norway, but still feel like an outsider here. No friends, and can walk around for months without having a conversation, and people are generally hostile. Now even our nature is destroyed, as the rulers decided Norway is best suited as Europe's "green" battery, not Europe's green lounge, and they blow up the mountains and islands for an unbelievable amount of new wind power plants. An irony, as we were already 110% self sufficient with renewable hydro-power. - PermaLiv

-Wikimedia.

Tre substansielle artikler i feed'en denne morgenen, men når skal man få tid til å fordøye dem, slik motivene strømmer inn på kamera-sensoren denne unike blomstrings-sommeren?

- The Great Reset – Den store omstarten – Del 1

- Problemet med en «antirasisme» på statens og kapitalens premisser


Dette kan synes overdrevet, men det er det ikke, da mjøslyset hadde en voldsom dybde i går kveld. Har ellers gått tilbake til standard format, men vil droppe å reformatere høydeformater i fortsettelsen, slik at de blir 1024 pixler i bredden. Kan jo være greit å gjøre litt ekstra stas også på de altfor få fotografiene jeg tar i portrett-formatet.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Himmelsk over himmelenga mi denne sommerkvelden.

-Wikimedia.

Det var det varme kveldslyset på epletreet og stakitten som fikk meg til å få øye på regnbuen, hvor jeg stakk ut på kjørbrua for å ta den bedre i øyesyn, og da jeg så den slo rett ned i Holmstadengen løp jeg opp på Holmstadjordet med kameraet. Dessverre rakk jeg kun et par bilder før den forsvant, hvor det beste var det nedenfor.

Tok allikevel noen bilder til, som jeg har postet ovenfor, da kveldshimmelen var meget flott, med regnbyger og skyer badet i kveldslys over Mjøsa.

-Wikimedia.

Da er det klart, det står ei krukke med gull i Holmstadengen, men ikke av jordisk gull, da dette er ei himmeleng.

-Wikimedia.

Det var ikke mye jeg fotograferte under turen, men stoppet her ved Skreia stasjon og tok noen bilder, da tiriltunga blomstret så flott. Ja, det blomstrer noe voldsomt overalt i år. Stoppet også i en sving mellom Bilitt og Skreia, faktisk det eneste stedet etter dette strekket hvor den visuelle forurensningen ikke har tatt overhånd, og fikk et bilde jeg var storlig fornøyd med, fram til jeg fant at fokus var feil. Får se om jeg rekker å gi svingen en ny sjanse, men da alene, da det er vanskelig å finne roen for fotografiet når man har med familien.

Disse tre fotografiene ble på 2048 pixler, da jeg trodde Adobe hadde endret standarden, men tenkte etter og fant at 2048 er akkurat det dobbelte av 1024, hvor det viste seg at det var jeg som hadde foretatt endringen. Så da fortsetter jeg med 1024 pixler allikevel, men lar disse tre stå, da det jo var flotte bilder. Og her var fokus helt perfekt:-)

-Wikimedia.

Tammy'n sammen med min a7III, begge to started egentlig en ny era innenfor fotografiet, og først nå, to år etterpå, kommer Canon etter med EOS R5 og R6, som annonseres offentlig om få dager. Første gang jeg forsøkte meg som fotograf var da EF-fatningen først ble lansert, sammen med autofokus, mens a7III markerte en ny revolusjon, hvor et ekte speilløst proff-kamera ble tilgjengelig for hvermann. Morsomt å være med helt fra starten på denne revolusjonen, med dette unike paret, som har tjent meg så godt.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Vi syklet runden om Bilitt-kiosken i dag, og det var en meget fin tur med akkurat passe sykkel-temperatur. Her gjorde vi en stopp over Krabyskogen for å plukke litt markjordbær. Det kan synes idyllisk, men folk kjører som noen svin over her og trafikken er vanvittig, med masse trailere.

-Flickr.

-GP.


Da ble det til at jeg postet resten av fotografiene av liljene ved stakitten, da geitramsen kommer for fullt nå, samt at jeg gjerne skulle fotografert litt ballblom etter Olterudelva. Om det er liljer er jeg ikke helt sikker på, kunne funnet det ut, men for meg er de uansett liljer, og da de har dem i den historiske hagen ved Gjøvik gård, kan disse liljene ha stått her ved stakitten etter gamlevegen helt siden de fem store vandret her.

Velger denne gangen å poste en felleslenke til alle bildene, istedenfor å lenke hvert enkelt:

Fotografiene hos Wikimedia.

Fotografiene hos Flickr.

Fotografiene hos Google Plus.

Tar med et avsnitt til av Kalb:

In spite of such difficulties, however, reality has decisive advantages over ideological fantasy, even when the fantasy advances basic interests of bureaucratic and commercial elites by entrenching their control over social relations. But how can we make those advantages tell in the face of the principled incomprehension and even contempt of educated, respectable, and well-placed people? - James Kalb

Terje Bongard er også klar på dette at velplasserte folk har svært vanskelig for å ta til seg ny kunnskap, dette er atferdsøkologisk betinget, sammen med den forakten de kjenner for vanlige folk. Så det er synd de er ute av stand til å ta innover seg realitetene, dette er grunnen til at vi må gjøre slutt på deres makt, hvilket vi kunne gjort gjennom lommedemokratiet.










Nei, har du sett, nå skal jentene til å male igjen😮 Tro hva de skal male denne gangen?

Med dette fotografiet går PermaLiv over fra 1024x638 pixler til 2048x1365 pixler, som jeg ser er den nye standarden hos Lr CC. Har fremdeles igjen en del bilder av liljene ved stakitten, som er i de gamle målene, men for framtidige bilder vil jeg også stille inn Capture One til samme format som Lr CC.

Dette vil kanskje gjøre fotografiene litt tregere å laste, men tror det vil oppveies av den forbedrede billed-opplevelsen for de med større skjermer. Selv ser jeg fremdeles kun bildene mine på en liten Dell 13" skjerm, og det er fryktelig irriterende å tenke på at jeg kunne fått en flott, stasjonær skjerm for prisen til den nye støtfangeren til Saab'en min.

Men dokumentasjonen ev himmelengene, grenda til Totenåsens apostel og bedehus-kulturen rundt Totenåsen får bare gå sin gang, tross all motgang, og på tross av at de liberale kun ser på mine prosjekter som personlig preferanse og reaksjonært hat.

Uansett har jeg den fordelen at jeg leser James Kalb, slik at jeg vet hva slags åndskrefter man står overfor!

-Flickr.

-GP.

Kommoden etter Johannes Lindstad, den ble flott den, med et nytt malingsstrøk. Jentene, de er flinke de:-)

Eneste feilen her er at fotografiet ble skutt på 2000 iso, er det ikke underlig, etter to år begår man fremdeles helt banale feil.

-Wikimedia.



Da passer det fint inn å stadig vekk henge seg opp i argumentasjonens ordlyd for å flytte fokus. Det finnes hundretusener av mennesker i Norge som er imot vindkraftutbygging. Da er det helt naturlig og uunngåelig at det ytres på ymse vis. Det er ikke alle kommentarer som er like gjennomtenkt, men hva forventer en bransje vil skje, når de med sin nådeløse frekkhet, arroganse, dekadens og påtatte selvhøytidelighet, turer frem som man gjør og det hele klappes frem av en bortimot samlet politikerstand sentralt? - Vidar Holm

Det er pussig å følge vindkraftverks-infernoet, hvor liberalerne går løs på lokalsamfunn og hellige monumenter, som Haramsøya, med like stor iver som Taliban. For disse folka mener virkelig at scientisme og prosedyrer har erstattet tradisjonene, og at mennesket har tatt Guds plass, slik at de er i sin fulle rett til denne hasardiøse massakreringen av det norske landskap og folk. Vi ser forøvrig det samme skje med Hovdetoppen i Gjøvik, som skulle vært byens symbolske Stetind.

Det var nok her det feilet for Terje Bongard, han var ikke istand til å se at liberalismen er en fanatisk, uendelig intolerant religion, på linje med Taliban, og at demokratimodellen hans ville vært nådestøtet for liberalismen, hvilket disse religiøse fanatikerne, som Tina Bru, ikke kunne tolerere.

Man får glede seg over liljene etter stakitten og ikke ergre seg over den avrevne støtfangeren. På Øyhus hadde de ikke tid for tiden, og de skal ha 6000 kr. for støtfangeren ulakkert, men jeg setter den på ulakkert jeg, da jeg avskyr biler like mye som smart-telefoner, som er det dummeste jeg vet om.

Men stikker nedpå dekksenteret i dag, kanskje kan de få den på plass igjen sånn noenlunde, eller de får tak i en brukt? Bare den skrangler og går denne bilen, så er jeg fornøyd jeg. 

The freedom liberalism offers is necessarily limited by the requirements of the efficiency, stability, and coherence of the liberal system, and the equal freedom of other choices. We can choose only what fits those demands, and they become continually more stringent: current examples include the indoctrination of students against “microaggressions,” the cyber-lynchings of offenders against PC, the re-education programs known as “sensitivity training,” and severe penalties for Christian florists and bakers who decline to collaborate with “gay weddings.” So it’s evident that liberalism defines its own absolutes, and when normal human reactions and aspirations get in their way, the absolute takes precedence and the word “normal” has to be done away with as hateful. - James Kalb

"The freedom liberalism offers is necessarily limited by the requirements of the efficiency, stability, and coherence of the liberal system, and the equal freedom of other choices."

"...when normal human reactions and aspirations get in their way, the absolute takes precedence and the word “normal” has to be done away with as hateful."

Jeg får fortsette å sitere litt fra denne flotte artikkelen av Kalb, sammen med liljene etter stakitten. Det blir stadig mer klart at grunnen til at jeg ble ekskludert skyldes at mine verdier og aspirasjoner ikke sammenfaller med forutsetningene for effektiviteten, stabiliteten og sammenhengene innenfor den liberale orden, sammen med prinsippet om lik frihet, som er det ene prinsippet eller tros-dogmet liberalismen hviler på. Av denne grunn er jeg også stemplet som hatefull, sammen med himmelenga mi, liljene etter stakitten, jentene og kaninene. Vel, jentene og kaninene, de er vel egentlig undertrykte da, av en hatefull reaksjonær som nekter å la husmannstroen vike for hovdetroen, denne nye, uendelig intolerante religionen, som herr Fossemøllens ætlinger og husmannstroens barn nå har bøyd kne for.

Ja, ja, da fikk jeg revet av støtfangeren, måtte på hytta etter noen puter, og tenkte jeg skulle snu på en litt uvant plass og rygge bort, så jeg slapp å åpne porten. Men denne møkka-Saab'en min er så lav at den fikk hektet seg fast i en stein, og støtfangeren er av simpel plastikk. Var den enda av blekk, da kunne man bare hamret den ut igjen selv😒

Uansett, nå ble jeg møkkalei av møkka-Saab'en, har nå kjørt på en valp, punktert og revet av støtfangeren på få dager, så gidder ikke lenger tenke på å dra oppi Valdres og Mjølkevegen med den i sommer. Man vet aldri hvilken ulykke som venter rundt neste sving.

Så det blir maks Vestrumsbygda og Knaisætra ut denne ulykkes-sommeren.

Ja, fotografiet ja, kjørte opp til Kronborgseter hjem igjen, og fikk tatt et bilde akkurat idet uværet feide innover Holmstadsveen og Totenåsen.

-Wikimedia.

Hjemme igjen etter ulykka, hvor været harmonerer med sinnsstemningen. Håper de kan ordne støtfangeren nede på dekk-senteret, da de har begynt med bilreparasjoner også, for da kan jeg bare gå opp igjen. Så får vi ta Ringruta til Gjøvik og barnehage-bursdagen på torsdag.

Et styr uten bil, og et styr med bil. Det moderne samfunnets forbannelser slipper man ikke unna uansett😫

-Wikimedia.

Flott utsyn fra kammers-vinduet for tida, men for å være helt ærlig hadde jeg håpet å få litt kvile fra all denne blomsterprakten nå, men så viser det seg at geitramsen også er i siget. Blir helt utslitt jeg, men hva gjør man ikke for etterslekten😏


Nei har du sett, her strømmer det på med videoer om selvportrett, og da jeg har verdens beste linse for miljø-portretter, GM 24 mm, spørs det om man ikke bare må trå til med å miljø-portrettere seg selv. Ikke det at jeg regner med å få like mange likes som dama som har portrettert seg selv i videoen ovenfor, da hun har en hel rekke naturlige fortrinn undertegnede ikke er i besittelse av.


We must change that state of affairs. One way to start is by pointing to the consensus gentium, or the universality of natural law conceptions. If there’s something everyone always approved of until very recently, such as sex roles or a sense of greater obligation to people to whom we are more closely connected, how does it suddenly become a dreadful abuse that must be eradicated instantly? Has everyone always been crazy, or have we become crazy ourselves? The question shouldn’t be ignored. - James Kalb

"Has everyone always been crazy, or have we become crazy ourselves?"

Et viktig spørsmål av Kalb, har alle alltid vært gale, eller er det vi selv som har blitt gale? Vel, Kalb har slått fast at vi i vår tid har forsøkt noe som aldri tidligere har vært forsøkt, å bytte ut tradisjonene med scientisme og Gud/troen med mennesket. Alle tidligere samfunn har utviklet tradisjoner, gode som dårligere, men som Kalb påpeker har tradisjonene en tendens til å gjøre slutt på mye idioti over tid, samt at troen på noe større enn seg selv, gjør så man ikke like lett setter seg selv som høyeste lojalitet og standard.

"...a sense of greater obligation to people to whom we are more closely connected..."

Dessverre ser det ut til at folk i vår tid har snudd dette gamle prinsippet på hodet, hvor man heller mener at man har færre forpliktelser til de man er nærmere knyttet til, eller skulle vært nærmere knyttet til, slik man har vært det i tradisjonelle samfunn. Helt i tråd med de liberale prinsipper!

På biblioteket leste jeg om Siena mens jentene handlet, byen med verdens vakreste torg. Vi var der i 2009, før jeg fikk meg kamera, og skulle gjerne tatt meg en tur igjen, da jeg er en torg-elsker, eller plaza, som det heter på engelsk. Tror en plaza egentlig er litt større og noe litt annerledes enn hva vi forbinder med torg.

En grunn til at torget i Siena er verdens vakreste torg, er fordi det har vært beskyttet med en rekke lover siden 1200-tallet, som at ingen hadde lov til å bygge balkonger ut mot torget. Hva jeg tenkte er at enga mi burde vært beskyttet på samme vis, da dette var verdens vakreste himmeleng, sammen med naboenga si.

Man kan ikke putte alt mulig rart inn i gardskoronaen til ei himmeleng, på samme vis som man ikke kan sette opp hva man finner for godt i bygnings-massen som omkranser verdens vakreste torg.



Interessant:-)

Utenfor biblioteket på Lena stod det en Citroën 2CV, og med det samme jeg var igang med å fotografere gamle biler, tenkte jeg at jeg kunne likeså godt forevige denne skyssen her også.

-Wikimedia

Lindholm er et av få steder hvor man fremdeles kan nyte kulturlandskapet uforstyrret på vegen mellom Kvastad og Lena.

-Wikimedia.

Måtte bare stoppe på veg til handling på Lena i dag, da denne gamle Opel lastebilen harmonerte noe så utrolig godt med gamle Solhaug trevarefabrikk, og kanskje holdt Johan Albert seg med en slik bil i sin tid?

(Her viser det seg at det var Johan Alberts sønn som holdt seg med en slik lastebil, bare at den var blå. Men jeg tror dette heller gjorde seg enda bedre sammen med fabrikken.)

Deilig å ha Tammy'n, den er så liten, lett og anvendelig, og så grei å ta med seg i den lille kamerabagen min, slik at man kan stoppe og forevige slike motiver som tilfeldigvis dukker opp.

Ser ut til at nye Tamron 28-200 mm slår Sonys 24-105 mm i skarphet mellom f8 og f11, så da er det i så fall enda mer sannsynlig at jeg satser på denne, men venter og ser an om Sigma kommer med en drøm av en 70-200 f2.8 innen kona tar oss med på langtur igjen.

-Wikimedia.


Hele Norge unntatt Toten kommer til å bli seende ut som en trafostasjon! Heldigvis klarte Nils Faarlund og storbøndene etter Balke-høgda å jage Havgul fra Totenåsen Skyline! Men det er jo trist at det skal bli umulig for en naturelsker å reise omkring i dette landet lenger da. Ser ikke annen mulighet enn å gjemme seg vekk et sted på Toten, og blir man lei får man bare gi full gass til Gardermoen, for å ta et fly langt vekk fra dette potetlandet til intakt natur og gamle bylandskap, hvor man ikke ser ned fra flyet før man er langt utenfor fedrelandets grenser. Man kunne jo komme til å få øye på vindkraftverket over Kjølberget eller annet, selv om Kjølberget var meget triste greier, hvor det ødela Finnskogens mystikk. - PermaLiv

Ble mange fotografier av liljene ved stakitten etter gamlevegen i dag, og da det var her vår apostel og de fem store vandret, blir det ikke store forskjellen på disse liljene og de liljene Jesus henviste til på marken omkring Saligprisningsfjellet.

Fotografiene kan alle lastes ned her.

Social relations and other intangible aspects of human life are still more subtle and complex than diet, and our ability to predict them or make them do what we want is quite limited. For confirmation look at history. There are always people who are good and bad, smart and stupid, and they are mostly good, bad, smart, and stupid in similar ways, but even so some periods display much greater crimes or achievements than others. Nobody is quite sure why that is or what to do about it. It’s not simply random, but attempts to bring about a new Golden Age, or even minimize crime and vice, have routinely failed, often catastrophically. - James Kalb

Dette var en knallartikkel av Kalb, som jeg vil dele fra sammen med fotografiene av liljene ved stakitten denne morgenen. Og ja, menneskene er gode, dårlige, smarte og dumme på lignende vis, over tid, men allikevel er det tider som er mer gyldne enn andre, hvor her i enga og grenda var denne tiden under bedehuslandet, hvor de fem store vandret over tunet i Grythengen sammen, anført av apostelen i Holmstadengen. En helt utrolig gyllen tid for enga og grenda mi, men også for vårt fedreland, i vår nasjons barndom.

Nå har imidlertid brutaliteten og idiotien tatt fullstendig overhånd!

-Flickr.

-GP.


Considering how well this lens performs, I'm actually curious if it can battle the 24-105 f/4 from Sony. - Mads Peter Iversen

En stor overraskelse fra Tamrons nye 28-200 mm, dette er jo skikkelig bra saker! Ikke noe bokeh-monster, og ikke noe for håndholdt landskaps-fotografi, men for familie-fotografi og landskaps-fotografi med stativ ser det ut til å være topp. Så nå tror jeg at jeg dropper tanken på Sonys 24-105 mm som reiselinse, og heller satser på denne her. Da kan det bli trioen Sony GM 24 mm, Samyang 75 mm f1.8 for portrett, samt Tamron 28-200 mm, som blir mitt nye reisesett. Og alt går i en liten kamera-bag:-)

Kommer uansett kun til å gå for Samyangs portrett-linse i første omgang, så får Tammy'n få selskap når kona en eller annen gang finner ut at vi skal på langtur igjen.

Buketter fra låvegrava.

-Wikimedia.

Norsk natur forsvinner. Den ødelegges i et tempo vi aldri tidligere har sett. Mange steder i landet vårt samler aksjonister seg med knyttede never og forlanger full stopp på uvettet. Et uvett tilrettelagt og sanksjonert av både lokale og sentrale aktører og politikere. Dessverre foregår mye nesten ubemerket, uten protester og høylytte rop. Ødeleggelser i det stille, som knapt nevnes i nyhetsbildet. - Gert Nygårdshaug

Tatt på kornet av Nygårdshaug! Selv har jeg vært lamslått av all naturødeleggelsen i mange år, men nå har det blitt Armageddon. Ja, jeg kan ikke forstå annet enn at Anti-Krist snart ankommer Hovdetoppen, tempelhøyden for vår nye verdensreligion, hovdetroen. For vi har fått en ny religion, progressiv liberalisme, og det er denne troen som ligger bak dette her. At himmelengene gikk med i dragsuget gjør det selvsagt ekstra fristende for Anti-Krist å slå seg til i Norge og på Hovdetoppen, samt at han har mange venner her til lands.

Disse fire fotografiene ble fotografert i jpeg med stilen Clear, som nok ikke er like skånsom mot høylysene som Deep, men gir et litt friskere uttrykk. Forsøker å eksperimentere litt med jpeg i min a7III, for å kunne sammenligne når jeg får meg Fujifilm X-T200 til familie-kamera. Kan forresten anbefales til alle som er lei av å fotografere med mobilen.

-Flickr.

-Flickr.

-Flickr.

I dag blir det pannekaker til middag, oppskrift ble søkt opp på nettet og alt ordnet ved eget initiativ.

-Flickr.

Naturplenen.

-Wikimedia.


Very good points and I understand point two. Still my project is to document my lost past for the generations to come, so even I share my images on Wikimedia now they will not see them, as they are not yet born. I don't wont to make an impact on people alive today, as they're not worth it, as they blew everything up. I photograph to inspire future generations, those poor people who have to fix the mess we brought them into. - PermaLiv

Det blir stadig klarere for meg at min oppgave først og fremst er som dokumentar-fotograf, med et sideblikk til kitsch-fotografiet. Som Milnor understreker bør man tilegne et prosjekt ti år av sitt liv i gjennomsnitt, hvor jeg nå er inne i andre året av å dokumentere enga og grenda mi.

Vi har også andre prosjekter, som Knaisætra, slektsgården vår i Hurdal, thorudfløya og bedehuskulturen rundt Totenåsen, hvor jeg først vil prioritere Rustad bedehus i Sør-Hurdal. Men grunnet avstandene er dette vanskelig, det beste ville vært hvis man kunne bo der et år.

Min tapte industri-elve-tradisjon må også dokumenteres.

Ved siden av James Kalb leser jeg den nyeste boka til Magnar W. Fjørtoft i ferien, hvor han utdyper at dokumentar-fotografiet kommer inn i etterkant av nyhetene, hvor man dokumenterer etterdønningene av katastrofen. Ekte dokumentar-fotografi har måttet vike grunnen for sensasjons-nyheter, påpeker Fjørtoft, og er i dag i stadig større grad henvist til personlige blogger og prosjekter, da de store media-husene prioriterer vekk denne oppgaven.

Her i Grythengen dokumenterer jeg følgene av bedehuslandets kollaps, med påfølgende sosial, religiøs, teknologisk, historisk og landskapsmessig kollaps, hvor all meningsfull interaksjon mellom mennesker og menneske/natur har forsvunnet.

-Wikimedia.

Kjørbrua.

-Wikimedia.

- Trebåtenes tilbakekomst

Ah, denne kom nettopp opp i feed'en min, må jammen se å få dokumentert Thorud-fløya ja, kanskje kan den dukke opp igjen på Totenåsens mange vann?

På lørdag ble jeg vekket av noen som hadde vært så hyggelige å ta med gressklipperen sin på åsen, kunne de ikke bare åpnet porten og sluppet inn sauene, og i dag var det jammen noen som fyrte opp en slaghammer tidlig om morgenen. Er vel noe fjell som skal sprenges igjen, for å gi plass til nok et Viktoriansk hyttepalass.

-Wikimedia.

Fornuften har dratt på ferie, lukket døra og kastet nøkkelen. Og vanlige folk kan bare stå og se på. Og banne. For de har ingenting de skulle ha sagt. - Egon Holstad
- På yttersida av fornuften

Amen!

-Wikimedia.


Vi lever i sørgelige og harde tider, hvor alt faller fra hverandre og landskapet graves og sprenges i filler, en oppløsningens og angstens tid. Det beste man kan gjøre for å overleve, mens man venter på at moderniteten og det liberale samfunn skal gå til grunne under egen tyngde, er å fotografere, både som mentalhygiene, men også for å dokumentere de siste rester av skjønnhet og mening for våre etterkommere.

Utsyn fra kammersvinduet.

-Wikimedia.

Åh, det har vært litt av en blomstring i år, hvilket nesten har tatt knekken på en arme tårefotograf, men nå ser det ut til å gå mot slutten.

-Wikimedia.

Rosebusken sett fra kjøkkenvinduet.

-Wikimedia.


Bør vel forsøke å få tatt noen familie-foto av oss siste fossemøllinger her i enga, til glede for etterslekten. Ja, selvsagt, alle fossemøllinger etter herr Fossemøllen den yngre burde kjempet til blods for sitt fedrealter, da James Kalb er klar på at det er en kristen plikt å prioritere egen ætt og landskap, men de prioriterer kun personlig preferanse nå, i tråd med de liberale dyder.

-Wikimedia.

På nedsida av gamlevegen over tunet i Grythengen, hvor de fem store i sin tid vandret, anført av apostelen i Holmstadengen.

-Flickr.

The views now dominant seems obvious to educated and well placed people, but the reaction only confirms that relevant considerations are being suppressed in a way that confirms such people's dominance. It is extremely improbable that we have suddenly become better and smarter than our predecessors. In fact, what happened is that we have lost the ability to understand functional social patterns other than markets and bureaucracies. The result is that the past appears irrational, our society is plagued with dysfunctions we cannot understand or deal with, and we treat our blindness and stupidity as the triumph of virtue and enlightenment. - Against Inclusiveness: How the Diversity Regime is Flattening America and the West and What to Do About It, by James Kalb, page 117

Bedre kan ikke vår nåværende tilstand beskrives! Fordi jeg utfordret de dominerende syn, er jeg, jentene mine og kaninene nå ekskludert fra samfunnet. Som kvit, middelaldrende mann uten status og posisjon i samfunnet, er jeg automatisk utpekt som irrasjonell og hatist etc., etc., hvor kommunalsjefen sitter trygt i sin posisjon, tilfreds med at status quo opprettholdes, med han og hans klasse på toppen, de med de riktige meninger, forvaltere av historiens mest "finforedlede" system.

Sannheten er imidlertid at apostelen i Holmstadengen var en langt klokere mann enn noen kommunalsjef noen gang har vært, og at de fem store som gikk sammen og reflekterte etter gamlevegen over Grythengen, hvor de diskuterte tema rundt det Sanne, det Gode og det Skjønne, hvilke nå er forbudt å diskutere offentlig, da dette er personlig preferanse, representerte høydepunktet i vår nasjons historie, og var av de mest klartenkte mennesker som noengang har levd, innhyllet av velfungerende sosiale mønstre, frigjorte fra markedets og byråkratiets tyranni!

Våre forfedre var mye smartere enn oss, de utviklet tradisjoner og en religiøs tro som fungerte og bandt folk sammen, alt hvilket vi vraket på få år. Ikke særlig smart! Resultatet er at vi sitter igjen med et dysfunksjonelt samfunn vi hverken forstår eller klarer å hanskes med, hvor vi ser vår blindhet og dumskap som triumfen av verdighet og opplysning.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.


Åh, skulle jeg noengang slå gjennom som landskaps-fotograf, da bare må jeg ha meg en Fuji mellomformat, en helt rå bildekvalitet. I mellomtiden satser jeg på å venne meg til Fuji og film-simuleringene deres med et lite aps-c - kamera for familien, Fujifilm X-T200.

-Wikimedia.

Regn over Oksbakklia. De aller fleste fotografiene mine nå i ferien tas forresten med Tammy'n:-)

-Wikimedia.

Alt faller på plass med en mer helhetlig lesning av James Kalb, frakoblet nettet på Totenåsen. Samtidig faller alt fra hverandre. Ja, når man leser Kalb, da faller alt på plass, samtidig som alt faller fra hverandre, hvor man innser at man har mistet alt, med unntak av tankens klarhet, takket være Kalbs klarsyn. Et stort paradoks!


Her er det diverre eit nær samla Storting frå venstre til høgre, og fleire regjeringar, som har gått frå vitet. Dei er forgjorde av fikse ideear om eit grønt skifte. Meir naturøydelegging skal berga oss frå den øydelegging som alt er gjort. Dette skal liksom berge verda frå katastrofen. Men det gjer ikkje det, tvert om så gjer det alt verre. Når ørnene vert klipte tvert i to. Når urørt fjellheim vert gjort om til støyande industriområde. Når myrane vert drenerte. Når folk får heimane sine øydelagde av noko så meingslaust som dette, – ja, så må regjeringa skjøna at det er på tide å ta rev i seila. - Gustav Tengesdal

De raserer alt nå, absolutt alt, de moderne, liberalistene, de progressive, de som forakter bedehuslandet og kvite, middelaldrende menn uten status og posisjon i samfunnet. Først raserte de byene våre, så bygdene, og nå tar de jammen naturen, våre fjell, fjorder, åser og øyer også. Vi skal ikke få lov til å ha noe tilbake, ingenting som gjør oss stolte over stedet vårt eller glade i landet vårt, slik at kun de liberale dyder blir stående tilbake alene.

-Flickr.

-Wikimedia.

I første omgang havnet vi i år på ranglehytta vår på Totenåsen, da teltplassene på Sveastranda var oversvømt, og i Evjua hadde de bare en bitteliten flik for teltere ved siden av parkeringsplassen. Men jentene vil veldig gjerne telte, så vi får se hva vi finner på?

Galskapen brer om seg på Totenåsen også, i dag tidlig var det jammen noen som hadde tatt med seg gressklipperen på hytta si, hvor de slo plenen en time mellom halv åtte og halv ni. Men i det minste ser det ut til at de har kuttet ut diesel-aggregatet nede ved tjernet, som tidligere stod og durte i et uthus hele kvelden for å skaffe beboerne bekvemmeligheter, på stillhetens bekostning.

Ellers har vi hyggelige naboer i den nærmeste hytta i år, i alle fall for tiden, da de er stille som mus. Dette ser ut til å være ei eldre kone som er på ferie med dattera si, på hhv. 60 og 40 år. Jeg tror de bare sitter og leser og filosoferer dagen lang, og kun kommuniserer ved å nikke til hverandre. Når vi går ned til vannet reiser de seg og ser på oss, uten å røre seg, hvor de setter seg igjen og filosoferer videre når vi forsvinner inn i skogen.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Secular conservatives, who are the moderates among modernists, have tried to mitigate the effect of their basic anti-trancendental commitments by basing social order on habit and history. They hold a basically modern view of reality, reason and knowledge, but accept that we do not have an effective technology of social life. - Against Inclusiveness: How the Diversity Regime is Flattening America and the West and What to Do About It, by James Kalb, page 131

Det ser ut til at vi kan dele inn befolkningen i tre hovedgrupper:

1) De tradisjonalistiske eller husmannstroende.
2) De sekulære konservative.
3) De liberale.

Første gruppe, som inkluderte bedehuslandet, og som nådde en topp i grenda mi under de fem store ledet an av apostelen i Holmstadengen, er nå den minste gruppa, selv om de ved vår nasjons fødsel utgjorde et stort flertall. I dag finner vi kun spredte fragmenter av tradisjonalister, som rundt Solhøy bedehus i Nord-Hurdal.

Andre gruppe, de sekulære konservative, har hittil fungert som en buffer mot sosial og miljømessig kollaps, men har stadig blitt svekket, grunnet at de har bygget på sandgrunn, da disse også er modernister, slik Kalb står fast.

Tredje gruppe, de liberale, tar nå helt over, hvor den sosiale orden og miljøet kollapser, hvor vi ender opp med et dysfunksjonelt, brutalt og idiotisk sosialt liv, med ødelagte familier og lokalsamfunn. Vindkraftverks-infernoet, som legger vårt fremste fellesgode, de norske fjell og vårt særegne naturlandskap øde, er også de liberales verk.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Flickr.

-Wikimedia.

-Flickr.

-Wikimedia.

-Flickr.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Oksbakklia.

-Wikimedia.

Det gjør godt å se opp mot Oksbakklia, lia opp mot Tjuvåsen, som står så stødt. Og jammen fløy rugda runden sin over Oksbakkvollene i år også, det har den gjort så lenge jeg kan huske. Ja, jeg er velsignet, mens folket på Haramsøya er forbannet, i dobbelt forstand, for denne øya var en smaragd, en gud, et gode, og det de gjør mot denne lille øya nå, er like ille som Talibans sprengning av Buddha-statuer i Afghanistan. Men så har vi da også å gjøre med to uendelig intolerante religioner, progressiv liberalisme og islamisme, hvis førstnevnte ikke tolererer andre guder/goder enn karrière, konsum, sertifisert ekspertise og politisk korrekthet.

Haramsøya er ei øy med beboere som ser øya si som mer verdifull, som et høyere gode, enn de høyeste liberale goder. Derfor er ødeleggelsen av øya deres ikonoklasme av simpleste sort, hvor Tina Bru er en intolerant, religiøs fanatiker, om enn kun en frontfigur for bakmennene. Slik sett er det ikke feil å karakterisere slaget om Haramsøya som vår tids Stiklestad, da vi har å gjøre med en religionskrig mellom tradisjonelle kristne verdier og progressive, liberale verdier. Liberalismen er ond, hvor Stangeland maskin er fotsoldatene for en uendelig intolerant, satanisk, anti-kristen, anti-norsk religion, som på mange vis får Taliban og fanatisk islamisme til å blekne.

Forøvrig er det den samme kampen vi ser utfolde seg om Hovdetoppen i Gjøvik, hvor det kun er MdG som våger å stå opp for byens hellige fjell!

- NVE-direktør og mannen med strømmen | Terje Tvedt

-Wikimedia


Mike Smith om blitz. Det gleder jeg meg til:-)

-Wikimedia.

Her lever i sannhet sanne husmannstroende!

-Wikimedia.

Se liljene ved stakitten!

-Wikimedia.

- Statue av slaverimotstanderen Hans Christian Heg revet

Det er mye rasisme for tiden, hvor den aller simpleste og mest grusomme form for rasisme er den fra middelaldrende politisk korrekte kjerringer som har passert menopausen, rettet mot middelaldrende kvite menn uten status og posisjon i samfunnet, for slik å kunne demonstrere sin overlegne politiske korrekthet i kjerringflokken.

-Wikimedia.

-Flickr.

-GP.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia

-Flickr.

Ved sørenden av Nordre Huetjern.

-Flickr.


Bedre med pioner enn spioner😆

-Wikimedia.

Tenkte jeg skulle avslutte før ferien med kveldsbildet fra i går, da jeg må slå plenen, og da mener jeg slå den og ikke overkjøre den med gressklipper-tanks, samt at kaninburet må ordnes. Men så dukker det opp tre artikler som må deles, og da må man selvsagt ha et bilde til, da et godt fotografi sier mer enn tusen ord. Så det ble et av den første pionen utenfor terrassen her.


Selv avskyr jeg hytter, ja, ikke delehytter da, men dele skal man visst ikke, man skal helst bygge to hyttepalasser ved siden av hverandre i villreinens rike, selv om man er i nær slekt, og det er gode, kristne leirsteder rundt omkring i samme område.


Dette var visst også historien om grenda mi😖


Jeg skjønte det var noe som skurret litt hos Hegnar da jeg leste at han elsker stikkelsbær og har hagen full av dem, tror ikke dette er favorittbæra hos finanseliten akkurat, og nå viser det seg at han er mot vindkraft-verk også, og støtter aksjonistene på Haramsøya👍

Kveldshimmel over Toten sett fra 2. etasje i våningshuset i Grythengen. Og ja, det var helt bevisst jeg stilte skarpt på ospa til venstre, for å blure ut et stykke landbruksplast nede i lavlandet.

God natt!

-Wikimedia.

Naturplen i Grythengen skutt på 6400 iso rundt midnatt. Personlig tror jeg det beste viset for å skille ekte husmannstroende fra falske eller overfladiske, er ved å ta en titt på plenen deres. Klaus, Even Helmer og Johan Albert ville elsket denne plenen her!

-Wikimedia.

Ospene i øst var fine i kveldslyset. Egentlig skulle vært en solid gardskorona rundt hele denne himmelenga mi, for å beskytte den fra moderniteten, slik at cellekjernen, tunet, gårdens hjerte, kunne gi gården liv og innhold, hvor den opererte som ei levende celle i kulturlandskaps-vevet.

-Flickr.

-GP.

Her burde vært en flokk fossemøllinger og spist rabarbrapai i dag, men ingen av dem forstår lenger hva et fedrealter er, hva et historiemaleri er, hva ei himmeleng er, hva kulturelva vår er, hva husmannstroen er eller hvem vår apostel var. De har helt mistet tankens kraft, hjertets stolthet og troens undring.

-Wikimedia.

-Flickr.

Noen ganger er det slettes ikke verst å være Mjøslandets tårefotograf😊 Rabarbrapaien ble nytt i finstua.

Vil med det samme oppfordre alle følgere til å kansellere den sosiale kontrakt, da den bare var lureri, hvor prinsippet om "lik frihet" viste seg å bety at vi mistet både vår frihet og vår verdighet.

"James Kalb’s Against Inclusiveness"

Pussig å leve her i denne eldgamle husmannsenga vår, som forresten er ekskludert den også, sammen med vår apostel, som sikkert var innom her og fikk servert rabarbrapai både titt og ofte.

-Flickr.

Helt korrekt observert! Tidligere var man en tosk hvis man ikke overholdt tradisjonene, nå er man en tosk hvis man ikke er en drittsekk, for uten tradisjoner er vi lik barn fostret av ulver, hevder Kalb. Og med tradisjoner mener han ikke kun å gå i kirka på julekvelden! Nei, det skal nok litt mere til skal man kunne leve verdige liv. Dessverre tar det 3-400 år for gode tradisjoner å sette seg, mens de kan avvikles raskt og effektivt i løpet av få år, særlig hvis man har å gjøre med en nidkjær, liberal elite, som ønsker å erstatte Gud med mennesket og tradisjonene med scientisme, med andre ord med seg selv👿

Kjøkkenvinduet.

-Flickr.

Da gamlefar var barn hadde han soverommet sitt her på kvisten, hvor han elsket å lytte til alle taksvalene, som bygde redene sine oppunder mønet. Selv husker jeg at det brukte å sitte masse svaler på ledningene over stabburstunet. Nå har jeg fått meg GM 100-400 mm, og skulle gjerne hatt noen minner fra svalene sittende på ledningene her ute på tunet, men hvor er de? På tross av varmen i år har jeg ikke sett ei eneste svale. Ble de kvestet av rotorbladene til alle de nye vindturbinene? Har de gått med i tørken i Sahel? Eller er de tatt av vinden?

-Wikimedia.

Hurdalsrosa i gråsteinsmuren til oldefar bare blomstrer og blomstrer den, i sol og i regn.

-Wikimedia.

With that in mind, inclusiveness doesn’t like particular culture. That’s the reason for the war against Christmas. If culture functions, so Christians do Christian things in any setting that matters, that excludes others. Human relations have to become a combination of individual choice, managerial know-how, and psychological and social therapy that applies the same way to everyone everywhere. If Lapps and Basques work better with Lapps and Basques, because they see things the same way and have similar habits, that has to change as well. The result is that the cooperative habits and informal knowledge that develop within culture, and provide the basis for the specific achievements of every civilization, have to be done away with as exclusionary.

The whole project is disconnected from reality. It’s at odds with how human life works, so it can be relied on to make people cruder, stupider, less functional, and more isolated. At some level people know that, so most people find inclusiveness and its demands stupid and disruptive. But if it makes no sense, and people know it, why are so many intelligent, experienced, and responsible people so firmly committed to it?

People sometimes say it’s because of the media, or social pressure, or competitive status seeking (“I’m better than you are because I’m more egalitarian”). All that’s true in its way, but why do those forces all point in the direction they do? Resentment mongering might explain some of it, but resentments are universal, and they’re normally ignored or suppressed unless they’re considered justified. If someone resents the depiction of Christians or social conservatives on TV, he’s a right-wing hater, and he can go stew.

To some extent the situation can be explained on semi-Marxist grounds. People whose position and wealth comes from money, bureaucratic status, and professional qualifications want to get rid of other competing principles of authority like family, religion, local community, and particular culture. They don’t like distinctions and connections like sex, culture, and religion that don’t lend themselves to quantification, supervision, and control by those at the top.

So it’s not surprising that people at the top like inclusiveness, which says in effect that all those messy opaque distinctions, connections, and authorities have to be done away with. Everything has to be put on a bureaucratic or monetary basis so it can be supervised and controlled. Experts, bureaucrats, lawyers, managers, therapists, and people with tons of money should run everything, because they’re the ones who run the only institutions that are allowed to work.

And in fact the great age of inclusiveness has turned out to be the great age of inequality based on money, organizational position, educational certification, and so on. Inclusiveness has helped destroy connections among ordinary people, and with them the habits, attitudes, and arrangements that help them lead orderly, decent, and productive lives. In contrast, the connections and distinctions that are necessary for liberal institutions to function are exempt from inclusivist demands. The result is that the last couple of decades have made Oprah a billionaire, and also reduced the average life expectancy of uneducated white women by five years. - James Kalb

"...it can be relied on to make people cruder, stupider, less functional, and more isolated."

Det gjør godt å lese Kalb, slik at man kan forstå hvorfor man har havnet der man er, totalt ekskludert fra samfunnet, omgitt av brutale, dumme og mindre funksjonelle mennesker, lik barn fostret av ulver, slik Kalb omtaler folk uten tro og tradisjoner, mao. mjøsbarbarene.

Husmannstroens rose, hurdalsrosa, har blomstret noe voldsomt i år, på lignende vis som husmannstroen blomstret under vår apostel her i Øverskreien.

-Wikimedia.

Olteruddalen sett fra terrassen i Grythengen. Tidligere gikk filosofistien til oldefar ned til filosofibjørka hans ved Olterudelva, men nå er denne forbindelsen brutt.

Grythengen skulle egentlig vært et levende elvebruk, i vår store elvefilosofs Sigmund Kvaløy Sætrengs ånd, en mann som også vandret her i grenda i sin tid, i likhet med vår apostel.

-Wikimedia.

Det må ha vært et voldsomt regnvær i natt, og det var nok bøndene glade for. Heldigvis rakk jeg å få inn slåttonna. Men nå får de grønne enger bare vokse til med torner og kratt, så får vi se om himmelenga vår kan våkne til liv igjen etter modernitetens og den progressive liberalismens fall? For intet nytter før liberalismen går til grunne under egen tyngde, skriver Kalb igjen og igjen.

Hva vi ser utspille seg i vårt fedreland i disse dager, med vindkraftverks-infernoet i front, er den rene menneskelige vilje. For uten Gud og tradisjonene, da er det kun menneskets vilje som råder, slår James Kalb fast. Og da ender vi opp i barbari og brutal idioti!

-Wikimedia.

De siste fossemøllinger i slutten av sein-moderniteten, i et fedrealter og et troslandskap som har mistet sin mening. Hvor husmannstroens barn har forlatt husmannstroens kontrakt til fordel for den sosiale kontrakt, forfattet at Hobbes og Locke, slik at vår nye herskerklasse kan erstatte Gud med mennesket og tradisjonene med scientisme, hvor de har overtatt våre liv gjennom prinsippet om lik frihet.

-Flickr.

Hvorfor blei antirasismen en kamp for innskrenking av ytringer? Protestene mot rasismen i USA har vært spontane og uorganiserte gjennom tiår. Med de aktuelle protestene fulgte også et kvalitativt oppsving for den mangeårige elitekampen for «ingen talerstol» («no platforming») til «uønska» meninger med etterfølgende oppsigelser på universiteter og i media. Denne kampen har spredd seg fra USA til Norge. Nå er denne kampen for «renhetens korrekthet» utvida til statuer og kunstverker. - Ove Bengt Berg

Tro når «renhetens korrekthet» rammer PermaLiv? For selv er jeg jo allerede ekskludert som følge av mine meninger, hvor jeg, jentene og kaninene er dømt til å leve uten verdighet i vårt fedrealter, et sted som nå har tapt sin tro, sitt troslandskap, sin teknologi, sine tradisjoner og sin historie.

Gå tilbake til nettsidene til milliardærklubben World Economic Forum og se hvordan de har integrert «kampen mot rasismen» i sin strategi. 7 ways businesses can show they value black lives. De gjør det samme med LGBT. Se her. Ingen av disse sakene utfordrer eller truer monopolkapitalens makt. De kan tvert om fint integreres i finanskapitalens strategi for å forme verden i sitt bilde, slik WEF gjør i sin plan The Great Reset. Det de derimot ikke vil høre om og aldri vil eller kan integrere i sin strategi, er klassekamp, for den truer sjølve grunnlaget for deres makt. - Pål Steigan

Egentlig har det vel vært en fargerevolusjon her i grenda også, hvor husmannstroens farge, okergult, snart har flaket helt av, hvor man istedenfor har malt husene sine i renhetens farge, kvitt med titandioksid med en ekstrem briljans, som i briljans langt over går sinkdioksiden man benyttet i tradisjonell linoljemaling, med den følge at husene brenner ut på kamerasensoren, selv med 16 bits dybde i råfila.

Uansett, våre forfedre vant en voldsom klassekamp over geistligheta og storbøndene etter Balke-høgda i sin tid, hvor de tok Ordet i egne hender, fikk sin egen tro og skapte en vennskapets delekultur rundt Totenåsen. Det er denne bragden PermaLiv vil minnes!

Husmannstroens rose i regn.

-Wikimedia.

- Stangeland Maskin AS ødelegger både Haramsøya og selskapets omdømme

Ja, og nå har vi ødelagt himmelengene og husmannstroens omdømme også, aldri var det noen som stod opp for dem, aldri var det noen som kjempet for våre forfedres troslandskap, her hvor husmannstroens rose sørger i regnet ved gråsteinsmuren til oldefar, som var den første i vår slekt som bøyde kne for vår apostel.

Rabarbraen under vinterepletreet, det beste bildet til nå:-)

-Wikimedia.



Dette ser ut til å være en interessant leksjon om oppskarping!

Rolf Mork-Knudsen våger å stille spørsmålet om hva som er poenget med Norge, og Skyggevokteren våger å stille spørsmålet om hva som er poenget med husmannsenga hans, med stabburstunet, med stabburet, gardsepletreet, de grønne enger, husmannstroen og kulturelva vår fra Tjuvåsen? Men det skulle han visst ikke gjort, for stiller man slike spørsmål, da er man hatist og reaksjonær, og må ekskluderes av husmannstroens barn.

Hva i all verden er det de tenker? Ja, jeg vet jo hva kommunalsjefen tenker, da James Kalb har skrevet mange kapitler og artikler om hvordan han og hans klasse tenker, og dette er lite lystig lesning, for å si det forsiktig. Og jeg vet jo stort sett hvordan resten av herr Fossemøllens ætlinger tenker også, for de tenker jo rett og slett ingen ting, da tenkningens evne er ødelagt hos det moderne mennesket. James Kalb har skrevet mye om dette også, hvor han viser at det har vært en målrettet kampanje for å ødelegge tenkningen i Vesten, som nådde en topp under bedehuslandet og tenketanken i Holmstadengen.

Uansett, jeg våger å tenke tanken, hva er poenget med husmannsenga mi, eller hva skulle vært poenget med husmannsenga mi?!?

-Wikimedia.

Ute og inne.

-Flickr.

-GP.


Ja, det var et betimelig spørsmål, hva er poenget med Norge, for man kan virkelig begynne å lure. Skal vi bare være Tysklands grønne batteri?

Samtidig vil jeg spørre, hva er poenget med denne eldgamle husmannsenga mi? For ikke skal den være et historiemaleri, ikke skal den være et fedrealter, ikke skal den være ei himmeleng, ikke skal den være et elvebruk, og ikke skal den være en velkomstsportal for grenda til Totenåsens apostel. Den skal visst ikke være noe som helst, poengløs uten så mye som et bitte lite bonuspoeng, sammen med skammingen i engen.


En fotograf som har fått seg ny sykkel og utforsket nærområdet sitt, og blitt glad i det. Må si jeg kjenner et stikk av dårlig samvittighet.


Hm, kanskje var den ikke så dum allikevel denne her?

Da ble det et bilde av rabarbraen etter all blomsterprakten, og du verden hvor stor den har blitt på disse få sommerdagene! Men det er håpløst å fotografere rabarbra uten polarisasjons-filter, og adapter-ringen min går det visst evigheter før jeg får tilbake.

-Wikimedia.


Der var rabarbraen på plass:-)

Da hadde kaninene rømt igjen de, det begynner å bli så som så det transportable kaninburet til gamlefar, men de er greie med det at de helst rømmer inn i hagen. Petter kanin var lett å få tak i, mens Fredrik kanin måtte lokkes fram fra under terrassen.

Uansett, skal bli godt å få klippet plenen, med lydløse kanin-gressklippere👌

-Flickr.

-GP.


Har blitt noen bilder med min nye GM 100-400 mm i denne tårevandringen, og noe jeg ikke visste var at man kan løsne stativ-ringen og enkelt endre format på kameraet, så da blir den fin å benytte på de tunge Bøverbru-stativene mine:-)

Ville nok allikevel heller satset på den nye Sigma'n, hadde jeg visst om denne.

Husmannstroens rose.

-Wikimedia.

Da ble det to fotografier denne formiddagen, et av husmannstroens rose, hurdalsrosa, og et av lupinene, de progressives blomst.

De progressive liker raske endringer og å kvele alt hva som var forut, og det har de gjort her meget effektivt på kun tre år i sporene av det nye v/a-anlegget.

-Wikimedia.


Var bestemt på å skaffe meg 850D, som har kommet i USA og kommer til Norge til høsten, men så ble jeg overbevist om at det er nye Fujifilm X-T200 som er tingen for meg og min familie, sammen med en 24 mm prime, for å fotografere i jpeg. Men først må jeg få solgt all Canon-optikken.

-Wikimedia

Da ble det en liten runde til rundt våningshuset i dag, et lite kvarter etter at jeg kom opp igjen fra Kiwi, før jeg skulle vaske bilen. Tror jeg vil dedikere disse fotografiene til Haramsøya, som faller for de progressive nå, slik himmelenga mi har gjort det, på samme vis som de snart skal til på Hovdetoppen i Gjøvik. Menneskene, og da særlig våre herskere, den progressive elite, har blitt så onde nå at det kan ikke være tvil om at dette er satanisk ondskap. Aldri om jeg noen gang vil ha noe som helst å gjøre med noen som har noe som helst med vindkraftverk å gjøre!

-Wikimedia.

"Ikke gråt, lille venn,
ikke gråt, vær grådig,
det er den norske verdien
vi forsøkte å skjule
bak dugnad og vafler,
men vi ser den tydelig nå,
selv ikke mulla Krekars krumspring
kan dekke over det lenger.
Vårt største problem
er oss selv.
Vi legger vårt eget land
i ruiner."

-  Christina Fjeldavli

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Det var kveldens lille dose hatske og reaksjonære fotografier fra skammingen i engen og den latterlige himmelenga hans!

Her fikk jeg tatt et bilde av de insektene som driver og lager til masse hull utpå stabburstunet her, tror det kan være jordhumle jeg, de er i alle fall svært fredelige av seg.

-Wikimedia.

Gress kurerer stress, her kjørbru-gress, i mangel av en mer vitenskapelig betegnelse.

-Wikimedia.

Ah, da var slåttonna i hus, og jeg innbiller meg at da tok også oldefar en kvil med kaffekoppen her under epletreet i gårdshagen, mens han nøt den flotte sveitser-villaen sin. Det var imidlertid en helt annen tid, den skjønne tiden for enga og grenda mi. Nå lever vi i slutten av sein-moderniteten, og der er det ikke lenger plass til enga mi. Men i det minste har jeg kamera-teknologien, slik at jeg kan dokumentere vårt fedrealters og fossemøllings-slektas siste dager.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

I de grønne enger, hvor mine forfedres ånd engang hvilte, nå har de søkt tilflukt i våningshuset, og den Hellige ånd har trukket utpå Tjuvåsen.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

"The reason for wanting to suppress such things is that promoting some elements of identity means suppressing others. If your school becomes more important, your family becomes less so. The result is that identity and institutions go hand-in-hand. National identity provides an example. It became important because of its usefulness in strengthening the state at the expense of local and religious ties. In pre-revolutionary Europe a man living in France was more likely to think of himself as a Picard than a Frenchman, and Russian peasants habitually called themselves simply “Christians.” Events such as the Tudor break with Rome and the great modern secular revolutions changed that situation, radically enhancing national identity at the expense of local and universal attachments."


Vi har gått fra lokal identitet til nasjonal identitet til internasjonal identitet, skriver Kalb, hvor de to første identitetene nå er ansett som reaksjonære, suspekte, undertrykkende og hatske. Mange mener lekmanns-kristendommen var en forløper til moderniteten, inklusive James Kalb, og kanskje har han noe rett i dette, selv om jeg ikke ser noen likheter mellom bedehuslandet og kjøpesenterlandet, eller mellom Solhøy bedehus og CC Gjøvik. Dessuten tror jeg den lekmannskristendommen som utviklet seg under siste del av bedehuslandet, under bureisningstida, og som særlig jordbrukeren i Holmstadengen representerte, i svært stor grad vektla lokal identitet.

Nå har internasjonal identitet helt og fullt overtatt hos de herskende klasser, hvor de ikke lenger har den ringeste respekt for nasjonal eller lokal identitet, hvilket vi ikke minst ser i vindkraftverks-infernoet som har rammet vårt land i disse dager. De herskende klasser forsøker å underlegge all nasjonal og lokal identitet og styre under overnasjonale organer, hvor all identitet skal være strengt personlig og likefordelt, og ikke på noe vis ha lov til å danne institusjoner, slik det var under bedehuslandet og emissæren, jordbrukeren og skomakeren i Holmstadengen.

Kanskje burde vi forsøke å finne tilbake til litt av ur-identiteten, som har vært den bærende i mesteparten av menneskets historie, og som var lokal?



Kjære etterkommere, jeg vil på det sterkeste beklage kvaliteten på denne videoen, på alle vis, men dette er det beste jeg får til for øyeblikket, og da video ikke er min greie, vet jeg ikke hvor mye jeg kan ha mulighet til forbedringer?

Uansett, følte for å ta dere med på en runde rundt våningshuset denne varme sommerdagen, dette er jo ei gammel eng, den kan ha vært her siden svartedauden, men nå synger den på siste verset. Den tiden vi er her forsøker jeg derfor å sette sammen en historie for dere, slik at dere kan få en fornemmelse for hva som var deres fedrealter, samt livet til de aller, aller siste fossemøllinger.

Håper derfor dere har overbærenhet med meg, og selv om den videografiske delen har åpenbare svakheter, tror jeg den fotografiske delen kan bli meget bedre.

Glemte dessverre å filme rabarbraen, kanskje gjør jeg det i morgen, sammen med noen rabarbra-stilleben, som jeg begynte denne tårevandringen med?

-Wikimedia.


This is so amazing, I can just use my old flash and get a small 65 mm macro lens with manual focus!

-Wikimedia.

"Many people have come to view traditional dimensions of identity as irrational and oppressive and want their suppression: to give weight to family is seen as snobbish, and to do so with inherited cultural community is thought racist and therefore downright evil. That view contrasts with a more traditional Catholic view that sees traditional connections as valuable within limits."


-Wikimedia.

"There are of course big problems with the current view. It expresses the modern attempt to deny human nature and its goods in favor of choice. As such, it’s subject to the usual objection to relativism, that it contradicts itself: it can be justified only by reference to an objective nature of things, but it denies that any such nature exists. And it refuses to take the claims of religion seriously, so it’s vulnerable to the usual arguments for religion, for example that transcendent ordering intelligence and purpose is needed to account for the world as we find it."


-Wikimedia.

"Like the rest of liberal modernity, the current understanding of identity won’t last because it’s ultimately irrational and self-defeating. Until it goes, the obligation of Catholics is to know what they are, to live in the truth as best they can, to present it to the world, and to wait for better things. And that requires, among other things, a critical understanding of our situation. In the years to come the Church must develop and emphasize such an understanding."


Skogstorkenebb etter gamlevegen.

-Wikimedia.

"More importantly as a practical matter, the current view fails on its own terms, since it claims to promote the flourishing of identity, but its actual effect is to make it endlessly contestable by depriving it of an objective standard. Identity thus becomes anxious, uncertain, and fragile on the one hand, an object of infinite manipulation, and on the other crude and violent, a matter of obsession, compulsiveness, and aggressive unreasoning assertion. Hence the ever-changing sensitivities of political correctness, and the viciousness of the attacks on those who infringe them."


Pion eller bringebær?

-Wikimedia.

"Personal identity orients us in the world. As such, it has both individual and social functions. It enables us to order our lives by telling us what we are and how we fit into the world. And it greatly eases social functioning by telling people how they connect to institutions and what they owe them."


Skremmende, på kun tre år er lupinene i full fart til å overta helt i sporene til det nye v/a-anlegget, her hvor det var en opprinnelig flora, ja tom. enkelte jordbær etter jordbæråkeren til bestemor.

-Wikimedia.

Er det ikke rart, i går kveld slengte jeg avsted et skudd mot stråene etter gamlevegen, så blir det så bra, og i dag tidlig fikk jeg det for meg at jeg måtte ta et bilde av alle lupinene etter v/a-anlegget fra 2017, så setter jeg meg ned med kaffekoppen og tenker om James Kalb har et ord for dagen, hvor første søk leder meg rett til følgende artikkel:


Noen ganger lurer jeg rett og slett på om det er jeg som er fotografen, eller om jeg kun er et medium for noe eller noen bakenfor, hvor min oppgave kun er å trykke på utløserknappen?

The current attempt to construct a universal order capable of dealing rationally and effectively with all aspects of life has meant a growing suspicion of traditional identities, which are seen as limiting. That has taken two forms: an emphasis on identities that are oppositional in character, and on identities that are understood as fluid and chosen, or at least determined by each individual for himself. The effect is to undermine local, cultural, familial, and religious connections, thereby enhancing the power of a supranational order that claims to replace oppressive particular connections with a more just, rational, and universal scheme that allows people to do and be what they wish. - James Kalb

Dette er den nye liberale orden, representert ved lupinene etter nyvegen, hvor de kveler og ødelegger jordsmonnet for den opprinnelige floraen, eller den gamle troen og kulturen, som man ser i fotografiet fra gamlevegen nedenfor. Hvor de progressive forteller meg; er de ikke vakre disse lupinene, se på de sterke fargene, dette er da mye flottere enn de pistrete stråene og tuslete skogstorkenebbene etter gamlevegen. Du MÅ bli som oss, du, jentene dine og kaninene, ellers Må vi kvele dere, og da MÅ dere dø. Ja, slik tenker herr Fossemøllens ætlinger og husmannstroens barn i dag!

Husmannstroen, arven etter M.J. Dahl og de fem store som vandret etter gamlevegen, representerer naturligvis hva som i vår tid tolkes som svært opposisjonelle identiteter i sin karakter, da det er en identitet som ikke er flyktig og valgt, hvilket er idealet under den liberale orden. Dessverre har det blitt umulig å utøve min identitet som husmannstroende her i himmelenga mi, så i grenda til Totenåsens apostel har den liberale orden seiret, en ufattelig ironi og tragedie.

Men jeg får fortsette å fotografere, så får jeg se hva det blir til?

Strå i kveldslyset etter gamlevegen over Grythengen, hvor de fem store vandret. Tenk om de hadde visst hva det ble av deres etterkommere? At alt de bygde opp for oss har gått fortapt. Hvor det eneste som betyr noe i livet er likefordelt preferanse-tilfredsstillelse, hvor man har vekslet inn husmannstroens kontrakt med den sosiale kontrakt, og hvor vi har byttet inn Gud og tradisjonene med mennesket og scientisme. Hvor det lutherske standssamfunnet, som de frigjorde oss fra, samtidig som de la Ordet i hverdagsmenneskers hender, har vi frivillig gitt fra oss til vår nye herskerklasse.

Ja, jeg gremmes, og det ville de fem store gjort også!

-Wikimedia.


Ny briljant analyse av JCristina! Dette blir kjempespennende😮

Skjønnhet betyr ikke lenger noe som helst for et godt liv, kun likefordelt preferanse-tilfredsstillelse😪

-Wikimedia.
For example, they make preferences, which are observable, substitute for the good. Instead of talking about what is good, they talk about satisfying preferences. That is what liberation means: People get what they choose. They make equality substitute for justice: All preferences are equally preferences, so they all have an equal claim to satisfaction. Put the two together and you get the progressive definition of the good society: It is the society that brings about maximum equal preference satisfaction. - James Kalb

Fysj! Hva annet kan man si? Dette er jo rett og slett ekkelt. Ja, dette er altså den progressive definisjonen av et godt samfunn. Hadde jeg enda fått lov til å være alene her med denne eldgamle husmannsenga mi, for jeg orker rett og slett ikke mer av dette her!

satisfying preferences + equally preferences = the progressive definition of the good society

Ja, jeg har ikke ord! Dette er altså hva husmannstroens barn og herr Fossemøllens ætlinger anser som et godt samfunn i dag. Deres apostel ville vendt seg i sin grav i avsky!

Albino hurdalsrose skutt på 400 mm med GM 100-400 mm.

-Wikimedia.


Gordon Laing med den beste analysen av Sigmas nye 100-400 mm til nå. Den største fordelen med min linse ser ut til å være at den har en meget bedre nærgrense, slik at man kan benytte den til makro-foto, som hurdalsroser.

Men er forskrekket over hvor lite fugl og sommerfugler det er her nå, det sitter nesten ikke fugl på stakitten lenger, og tidligere satt det låvesvaler på strømledningene over stabburstunet dagen lang.

Så det er sørgelig, alt er sørgelig, himmelengene dør, fuglene dør, sommerfuglene dør.

Omtrent halvparten av den siste slåtten er inne nå, og allerede er skålen så godt som full, så både uthus og stabbur må nok til skal man få alt kaninforet innom-hus denne sesongen.

-Wikimedia

Dessverre kom det ei regnskur forrige dagen, hvor gresset tapte noe av grønnfargen sin. Får tro kaninene har dårlig fargesyn?

-Wikimedia.

Hurdalsrosa bare eksploderte i dag!

-Wikimedia.

Utskjæring på nattbord av Johannes Lindstad.

-Wikimedia.

Det var lillesøster som absolutt skulle ha malt nattbordene etter Johannes Lindstad i Kloppen, hun fant fram maling og alt, og fikk mamma til å male.

-Wikimedia.

Skogstorkenebb etter gamlevegen over Grythengen.

-Wikimedia.

Sov som en stein i natt, var så vidt jeg fikk vekket storesøster til skolen, i kveld skal hun til Valdres, hun har venner overalt og blir invitert hit og dit. Tok en liten runde rundt våningshuset mens hun gjorde seg i stand til siste skoledag. Fikk lagt inn strøm i hytta ved elva i går, et styr, kontakt-inntaket på veggen fikk jeg ikke til, men fikk dyttet ledningen under karmen på døra til slutt. Så kanskje kan vi få støvsugd og vasket hytta mi skikkelig i løpet av sommeren? Men nå må bilen vaskes, høyet må inn, så får vi bare reise på camping så snart storesøster kommer hjem, for i denne intense varmen nytter det ikke å få gjort stort uansett. Men har otte på å få fotografert blomsterprakten først, for med denne varmen er den snart borte.

Canon kommer med to veldig spennende kameraer nå, var disse kommet i 2018 ville jeg fremdeles vært canonist, men de var for seint på banen. Sony funker greit og a7III må ha vært tidenes mest spektakulære kamera, ifht. tiden og prisen. Rett og slett en bombe, og jeg liker på mange vis kameraet mer og mer. Går det i stykker vil jeg sannsynligvis kjøpe det samme igjen, selv om en a7IV kommer på markedet.

Men hvor lenge gidder Sony å holde på i et dalende kamera-marked? JCristina stiller noen betimelige spørsmål om dette i sin siste video.


Pussig, ser JCristina har kun litt over 1000 visninger på denne analysen. En bekreftelse på at folk flest har blitt idioter og bare konsumerer søppel. Dette var også grunnen til at jeg trakk meg ut av Instagram, folk liker kun spektakulært søppel og har mistet enhver forståelse for det Sanne, det Gode og det Ekte.

Uansett, Sony har skilt ut kamera-avdelingen, hvilket gjør det meget enkelt for dem å kutte ut denne satsingen, noe Sony dessverre har tradisjon for. Canon vil nok aldri kutte ut kamera-sektoren, da denne er en del av deres identitet, så ikke for Sony.

Men selv tror jeg at jeg vil satse på en sakte transformasjon til Fuji, hvor jeg begynner med deres lille, nye Fujifilm X-T200 sammen med en 24 mm prime, så gjør jeg spranget over til Fuji mellomformat straks jeg slår gjennom som profesjonell landskaps-fotograf.

Man har så lett for å tenke at smørblomst er en søppelblomst, som det ikke er verdt å fotografere, og som man bare kan slå ned med ljåen. Men den er da ganske flott😏

-Wikimedia.



Du verden, når man snakker om sola, her er en ny video om Fujis mellomformat, sammen med deres 50 mm, som blir omtrent det samme for fullformat som en 24 mm på X-T200. Den har ikke samme nærgrense som Sonys 24 mm GM, men for en bildekvalitet!

Så ja, man må bare finne seg et sted hvor man kan trekke seg tilbake med tårefotografiet, dokumenterer enga og grenda mi som best jeg kan denne tiden jeg er her, men her blir hverken jeg eller enga mi respektert, slik at jeg, jentene og kaninene ikke kan leve her i verdighet, og derfor heller ikke finner den roen man trenger for å kunne fordype seg i tårefotografiet med hele sin sjel.

Uansett, dette er overbevisende fra Fuji!

Hurdalsrosa fra Viken i Hurdal, nå i sørveggen på Grythengen.

-Wikimedia.

The ‘60s claimed to be about liberation. In fact, they were much more about the rise of a new ruling class of experts, managers, and media people. That class, which is still with us, has some unusual qualities. The most notable is that it denies that it is a ruling class, and claims instead to be a neutral means through which expertise, rational administration, and the machinery of publicity help people attain their goals. Our rulers today tell us they are here to help us: to educate us, free us from the prejudices of the past, let us know what we really want, and make sure we all get it. They claim their power is liberating, and back up the claim by pointing to their suppression of authorities that compete with them, such as family, custom, religion, and traditional hierarchies. If we can go shopping, play video games, surf the Internet, and sleep around, and we don’t have to listen to Mom, Dad, or the Pope, we must be free. Aren’t suppression of incorrect thoughts and safeguards like the Health, Education and Welfare (HEW) mandate worth having to protect that? - James Kalb

Fytterakkern, etterkrigs-generasjonen og 68'erne, det er søppel det, de har ødelagt alt, det er deres Viktorianske templer som ligger og ruger rundt omkring i gardskoronaen min, det er deres gjennomstrøms-teknologi de har dumpet ned i enga mi, og det er de som har utryddet troen min, kulturen min, tradisjonene mine, maltraktert slekta mi og gjort dem til karakterløse, ryggløse, progressive liberalister, mens jeg endte opp som skummingen i engen, sammen med jentene mine og kaninene, helt nederst i ethvert tenkelig status-hierarki, ribbet for verdighet.

I boka Det internasjonale gjennombruddet kler professor Terje Tvedt av denne norske selvhøytideligheten og den politiske elitens dogme om norske verdiers universalisme. Prosjektet med å få Norge inn i Sikkerhetsrådet er enda et ledd i denne elitens misjonsiver. - Pål Steigan

Men det er ikke bare meg og enga mi de har ødelagt, denne herskerklassen, som hevder de ikke er våre herskere og bare vil oss vel, de maltrakterer hele vårt fedreland nå, i et inferno av vindkraftverk!


Tenk om vi kunne fått kastet dem, disse selvhøytidelige bødlene, og fått innført de fire H'er: Husmanns-troen, Husmanns-kosten, Husmanns-teknologien og Husmanns-demokratiet!

Kan nye knopper fra arven etter husmannstroen bryte fram av asken?

-Wikimedia.

Prestekrage på kjørbrua i Grythengen.

-Wikimedia.

Det er lenge sida jeg har hatt på makro-linsa nå, da det gikk så dårlig i fjor, men nå syntes jeg den måtte på igjen, hvor jeg gjorde en liten runde rundt våningshuset før jeg skulle vende gresset. Og makro-foto er vanskelig, samt at jeg har ei gammel linse fra 1980-tallet, som jeg benytter med MC11-adapter.

Sammenfoldet hurdalsrose.

-Wikimedia.

For that reason, the struggle for a social order consistent with some version of common sense and natural law is likely to be difficult. That struggle cannot progress at all, though, without fundamental changes in the way politics and social life are understood and discussed. An argument in favor of social conservatism must be part of an argument for an understanding of man and the world that is very different from liberal modernity and that has room for traditional, classical, and Christian insights. Such an argument will be misunderstood and resisted vehemently, but it is necessary, since without it there is no way to present solid arguments against the leftward slide of our political culture. - James Kalb
 - Out of the Antiworld of Liberal Modernity

Her i enga er grusomt å leve, her har blitt en Anti-Verden hvor Anti-Dahls ånd råder, og her er intet rom for tradisjonelle, klassiske og kristne innsikter, ei heller i slekta, som har ekskludert meg grunnet disse innsiktene, som de misforstår og avviser heftig, alt etter Kalbs profetier fra 2013.

Hva som er viktig for ikke å gå til grunne, er å fokusere intenst på fotografiet, på tårefotografiet. Man må rett og slett ha full fokus hele tiden. Slik håper jeg å kunne overrekke en rikholdig fotografisk arv til mine og herr Fossemøllens etterkommere, en arv som blir avvist og misforstått i dag, men som vil bli tolket i nytt lys etter modernitetens fall.

Dessuten må man lese Kalb, rett og slett, hvis ikke blir man meget forvirret i vår kaotiske, usammenhengende verden, hvor alt rakner.

Skogstorkenebb etter gamlevegen, hvor de fem store vandret, fulle av tradisjonelle, klassiske og kristne innsikter.

-Wikimedia.

-Flickr.

-GP.

Tempeltreet til bestemor.

-Wikimedia.

It is very difficult to maintain a balance now. The skepticism that is considered part of rationality makes it hard to imagine a perspective that transcends politics or an approach to politics other than the current one. That skepticism holds that there is no God or objective moral order that can be relied on, just atoms, the void, and human subjectivity. The result is that nothing can be held to have a natural goal or reason for being, and the only meaning something can have for us is the meaning we give it. In such a setting, wanting to do something is what makes it worth doing, and the good can only be the satisfaction of preferences simply as such. Morality becomes an abstract system that has nothing substantive to say about how to live but only tells us to cooperate so we can all attain whatever our goals happen to be.

Given such a view, the uniquely rational approach to social order is to treat it as a soulless, technically rational arrangement for maximizing equal satisfaction of equally valid preferences. That principle claims to maximize effective freedom, but it narrowly limits what is permissible lest we interfere with the equal freedom of others or the efficient operation of the system. Private hobbies and indulgences are acceptable, since they leave other people alone. So are career, consumption, and expressions of support for the liberal order. What is not acceptable is any ideal of how people should understand their lives together that is at odds with the liberal one. Such ideals affect other people, if only by affecting the environment in which they live, and that makes them oppressive. If you praise the traditional family, you are creating an environment that disfavors some people and their goals, so you are acting as an oppressor.

The result is that the contemporary liberal state cannot allow people to take seriously the things they have always taken most seriously. They can say they are Catholics, Muslims, or anything else, but what they mean by that has to be consistent for practical purposes with the liberal view. In effect, they have to accept that their religion—their understanding of the nature of man and the world—has to become a matter of private taste. Those who do not accept the transformation are excluded from public discussion as cranks who oppose freedom, equality, and reason. - James Kalb
- Out of the Antiworld of Liberal Modernity

Å nei, å nei, hver gang jeg leser Kalb blir jeg lamslått over hvor dypt vi har falt som mennesker og folk, det finnes jo ingen sjel lenger, ingen mening, intet fundament for fellesskap. Og selv er jeg helt og fullt ekskludert, av grenda, slekta og fedrelandet, fordi jeg er en galning som tar til motmæle mot frihet, likhet og fornuft!

Ja, for dette er et troslandskap, det er først og fremst husmannstroen som hører til her, og uten himmelengene er ikke lenger kulturelva fra Tjuvåsen hellig. Snakker om galning!

Så vi lever totalt ekskludert her, jeg, jentene og kaninene, på kanten av Grythe-platået, stemplet som irrasjonelle og reaksjonære, uten fnugg av verdighet!

Tro om det finnes igjen noen av fossemøllings-ættene som kjenner på et drag av kjærlighet til sitt fedrealter? Kanskje kan det være noen etter Balke-høgda? For de våkner jo hver dag til synet av kulturelva mi, hvor deres stammor kommer fra. Ja, det er mange som stammer herfra, svært, svært mange. Det er det som er så illevarslende!

-Wikimedia.



Ble kjempeoverrasket over at Sigma lanserte en 100-400 mm nå, selv kjøpte jeg jo GM-versjonen i korona-panikk, men denne linsa her virker faktisk bedre på enkelte områder, og ifht. prisen er den langt bedre enn Sonys versjon.


Hva jeg ikke var klar over var at GM beholder sin nærgrense over hele zoom-spekteret, derfor stakk jeg ut for å prøve dette på hurdalsrosa, som står og blomstrer så livlig i sørveggen her nå.

-Wikimedia.

Retrieval of what tradition gives us requires a rebirth of tradition itself, which requires acceptance of the goodness and authority of reality, and willingness to attend to its implicit patterns and wait for them to manifest themselves without forcing our own views on the matter. It requires, in fact, the end of modernity. - James Kalb

"It requires, in fact, the end of modernity."

Ja, igjen ser vi Kalb understreker at intet nytter før moderniteten og den progressive liberalismen er døde og begravet. Selv har jeg prøvd, men jo mer man prøver å bevare noe eller skape noe godt, dess sterkere kommer ødeleggelses-kreftene hos de progressive til overflaten, da de rett og slett ikke tåler skjønnhet eller liv som er verdt å leve.


Mens Haramsøya blir tilintetgjort for klimaet, ble himmelenga mi tilintetgjort for komforten. For slik må det være, synes de progressive og rettroende, de gode, de rasjonelle og hatefrie, klare til å entre vår vidunderlige, nye verden.


Ah, bare digger det når Alister Benn forteller at selv er han 53, og derfor regner seg som en ung fyr innenfor landskaps-fotografiet😁

Natta fra enga vår,
et glass med skogstorkenebb
i vinduskarmen står,
på kjøkkenet vårt.
Bedehuslandet har oss forlatt,
himmelenga vår
har gått fortapt,
men tårefotografiet består.

-Wikimedia.

-Flickr.

-GP.

-Wikimedia.

Det er ikke lett å få gjort noe når man slår plenen med ljå, fordi da blir man så oppmerksom på omgivelsene, slik at man stadig må inn etter kameraet. Så også i kveld, da jeg begynte å slå stabburstunet, hvor jeg fikk så otte på å forevige disse stemorsblomstene i nordveggen, som et vitnesbyrd til våre etterkommere om at en gang i tiden, da var det noen som elsket deres fedrealter.

-Wikimedia.

The advanced liberal state emphasizes freedoms relating to individual indulgence, granting them generously and indeed making them almost absolute. Such freedoms, along with those relating to career and consumption, correspond to the human goods liberalism recognizes, and they aid the operation of the system by keeping the people occupied and away from public affairs. The promotion of private forms of pleasure and expression not essentially connected to the concerns of others, and so readily commercialized and otherwise made manageable, becomes basic public policy.

Such an arrangement is not new: the Roman state kept the proletariat quiet with bread and circuses. Prosperity, electronics, and social complexity have expanded the menu of diversions and soporifics but the principle is similar. If we have career opportunities, counseling, television, fast food, and pornography, the thought is, people will get what they want, their desire for adventure can be satisfied by visits to casinos, they will not get involved in pogroms or the Ku Klux Klan, and those who know better will be able to run the system efficiently and in peace.

Freedom thus becomes a matter of private license, while self-government disappears. Governing the people by encouraging them to be self-involved and self-indulgent even generates its own justification, since it makes them less able to rule themselves and so makes it more necessary for government to act as their custodian. The strategy draws support not only from experts, educators, and welfare-state administrators on the left, but also from businessmen on the right, who after all have no objections to careerism and consumerism. Since those groups dominate the main political parties, serious political opposition is minimal. Occasional populist revolts may be triggered by violations of what the populace believes “as we see, from time to time, among evangelical Christians”, but these are soon extinguished by a system that gives them what they most immediately and reliably desire: consumer goods and lifestyle freedoms. - James Kalb
- The Tyranny of Tolerance

Som Kalb skriver lenger ned, i tidligere tider hadde selv husmenn og tiggere verdighet, ikke så nå lenger, hvor alle mine historiske røtter er kuttet av, og hvor både jeg og himmelenga mi har blitt konsumert. Våre forfedre var bundet sammen gjennom troen, historien, tradisjonene og teknologien, alt dette er nå oss fratatt og har blitt profesjonalisert. De hadde musikklag i hver en grend, felles sangbok, bedehus, brønnhus og badehus. De delte en samstemt estetikk og dannelse, sammen med vaner og etikette, samt at deres teknologi var så mye mykere enn vår.

Dessverre har de avviklet alt dette, våre herskere, hipsterne, de progressive og kommunalsjefer, slik at de enkelt kan styre våre liv, og det blir flere og flere av dem hele tiden, hvor det eneste som betyr noe er karrière, konsum og politisk korrekthet, hvor de forakter bedehuslandet og elsker kjøpesenterlandet. Dette gjelder også de evangeliske kristne, avslutter Kalb. Muligens med et lite unntak av Solhøy bedehus i Nord-Hurdal? Kanskje er de så glade i dette vakre bedehuset sitt, at de ikke har latt seg sluke helt og fullt av konsument-gods og livsstils-friheter, slik bedehusslektene på Toten har blitt det?

-Wikimedia.

-Wikimedia.

Ja, kjære etterkommere, jeg håper internettet har overlevd og ikke kollapset eller blitt sensurert vekk, slik at dere kan få nyte disse vakre fotografiene av stemorsblomster i nordveggen på deres fedrealter, slik at dere kan vite at en gang i tiden, for flere hundre år siden, ble himmelenga deres elsket og verdsatt, av de siste, de aller siste fossemøllinger.

-Wikimedia.

Vørterøl-bowling, kan dette være sommerens store hit?

-Flickr.

-GP.

En gang i tiden var jeg også glad i å grave, men heldigvis gav jeg meg med det.

-Flickr.

Da er det igjen en dag i barnehagen og i går kom det brev fra rektor med masse lekser for sommerferien, som minsta er i full gang med her. Så tiden går fort, plutselig er hun tipp-tipp-tippoldemor, og da håper jeg våre etterkommere kan ha glede av den fotografiske historien jeg har samlet for dem den tiden vi er her, de siste fossemøllinger, i denne eldgamle husmannsenga vår. For billedstorming, det er ikke min stil, ikke av noe slag!

"Velkommen til bokbålenes og billedstormernes tid!"

-Flickr.

Slik jeg forstår Kalb må troen, landskapet og tradisjonene være ett, slik det var under vår apostel. Tradisjoner uten tro, eller sekulær konservatisme, er en gren av moderniteten, forklarer Kalb, på samme vis som tro uten tradisjoner og landskap.

Derfor er tradisjonene, troen og landskapet en hellig treenighet, som ikke kan brytes, fordi da går det slik det gjorde her i enga og med husmannstroens barn.

Nå står vi ribbet tilbake, uten tro, uten tradisjoner og uten landskap.

Fordi dette var et troslandskap!

-Wikimedia.

Prestekrager ved kjellerlemmen.

-Wikimedia.

Tempeltreet bestemor plantet står i full blomst nå. Her stod tidligere et plommetre, det var minst like stort med herlige, grønne plommer. Men plutselig frøs det en kald vinter.

-Wikimedia.

Måtte bare ta med dette gamle fotografiet jeg ble minnet om i dag, fra Hovdetoppen i Gjøvik, fordi jeg synes det så godt illustrerer Gjøvik kommunes uendelige forakt for nærnaturen og det enkle friluftslivets gleder.

Hovdetoppen, som skulle vært byens symbolske Stetind!

-Wikimedia.

Her skulle jeg fått lov til å leve i verdighet som historiemaler og kulturbærer av himmelenga mi, men jeg er fratatt all verdighet, sammen med enga mi, hvor kommunen, men også staten, Anti-Dahl og Hufsa, har vært ivrige etter å ribbe meg for verdighet. Så Grythengen er i sannhet ei perle som er kastet for svin!

-Wikimedia.

The contrast with previous understandings is striking. Universals were once understood to allow participation in the order of the world. To be a man, a peasant, or a king was to live in accordance with the innate order of things, to take part in the world made by God, nature, and history, and thus to have dignity. To be English or Thai carried with it a web of loyalties and standards that made possible a rewarding life in common. Even to be a beggar gave a man a recognized place. Such definite qualities gave reality and weight to things. They enabled men to escape the degradation of continual change and the nothingness of abstract characterless individuality. Stability meant life: change, decay, and death. - James Kalb

Selv er jeg fratatt all verdighet, hvor jeg ikke lenger kan ta del i en verden formet av Gud, naturen, og historien. Min industri-elvetradisjon var lang og stolt, representert ved herr Fossemøllen den eldre og herr Lindstad. Enga mi er ei eldgammel husmannseng, helt sentral for kulturelva vår fra Tjuvåsen og for husmannstroen. Men alle mine røtter er revet av, vi har vanæret våre forfedre, vårt landskap og vår tro, hvor vi endte opp i ingentingheten av abstrakt karakterløs individualitet, alle sammen, med unntak av skammingen i engen. Derfor måtte han ekskluderes!

Skogstorkenebb etter gamlevegen.

-Flickr.

-GP.

Common sense can only be the sense of a community constituted by tradition, so to be fully modern is to be incapable of good sense and moderation. - James Kalb

Dannelsen og moderasjonen, de er borte, helt forsvunnet her fra denne gamle himmelenga mi. Skal man finne tilbake til dem, da må man nok tilbake til de fem store, som vandret her etter gamlevegen, i sin tid.


Menneskeøyet dras mot lyset som besatt, repeterer Mads Peter Iversen i det uendelige. Og det er helt sant. Derfor måtte mørket få råde her i himmelenga mi, skulle den kunne være et levende historiemaleri, sammen med stillheten.

Everyone is required to participate enthusiastically in a never-ending and all-embracing campaign for inclusiveness and against that acceptance of the reality of human differences which is now called hatred. The totalitarian character of such a campaign is unavoidable, given its premises. By its nature it requires a comprehensive control over social life restrained by neither popular consent nor traditional limitations on the role of the state. It requires “affirmative action””quotas and equivalent measures”since the only way to verify proper motives and eliminate structural inequalities is to look at results. Reeducation programs, sensitivity training, speech codes, and other forms of thought control become a permanent necessity, since the purpose of any serious antidiscrimination program is to prevent people from acting and making decisions in ways that seem natural to them unless their habits of thought are constantly put in question and reformed. - James Kalb

Det er mye snakk om hat for tiden, ja ikke bare for tiden, dette har vart og kommer til å vare så lenge liberalismen består. Selv tror jeg man kan snakke om progressivt og reaksjonært hat, hvor det siste er en reaksjon på det første, hvor de resulterer i proaktiv og reaktiv aggresjon. Dette er spørsmål PermaLiv vil dvele videre ved. Vil nå kun minne om hvordan de progressive ser på oss reaksjonære:

"More and more, it seems that among us:

* Freedom means comprehensive control of human relations, so we do not oppress each other.

* Equality means rule by irresponsible and unrepresentative elites who keep us equal by keeping us powerless.

* Reason means submission of mind and will to authority and experts.

* Diversity and inclusiveness mean distinctions cannot be allowed to matter, so they have to be neutered or destroyed.

* Tolerance means the demonization of those attached to nonliberal principles as bigots and fundamentalists.

* Giving people what they want means destroying the goods they care about most, since those goods cannot be produced and distributed to order.

Such contradictions reflect problems within liberalism and modernity that go down to the most basic issues, issues as basic as how we acquire knowledge and choose goals. Liberal modernity tries to deal with such issues in a clear, rational and progressive way by simplifying them, so that the world can be understood, managed and put right. With this in mind, it makes knowledge strictly public and goods strictly private. If you want to know what is true, you ask experts who determine the answer by objective critical standards. With respect to the good and beautiful, however, there is no knowledge, but only preference, which means that each of us defines his own goals and values. The alternative would be to allow people claiming special knowledge of the good to force their preferences on others, and that would be oppressive." - Against Inclusiveness: How the Diversity Regime is Flattening America and the West and What to Do About It, by James Kalb, page 116

Så situasjonen er dyster, meget dyster. Heldigvis forstår Kalb hvordan alt henger sammen, og hvorfor vi havnet der vi er nå. Derfor er studiet av James Kalb, sammen med tårefotografiet, det eneste fornuftige man kan foreta seg i disse endetider. Da alt først må gå til grunne, før noe nytt kan reise seg fra asken.

-Flickr.

-GP.

Mennesket er sine egne verste fiender faktisk, for storparten av oss har ikke evnen til å se hva vi gjør mot det eneste stedet vi har muligheten til å overleve, nemlig den vakre jorden vi har fått låne. Vi har ikke monopol på den, den kan kvitte seg med oss når som helst. Vi må spille på lag med naturen, ikke innbille oss at den skal spille på lag med oss. Snakk om å spille fallitt slik som den såkalte eliten gjør. - Judith E. Gautestad

Med disse gode ord av fru Gautestad avslutter vi dagens tårevandring, og jeg tror herr Kalb ville sagt seg hjertens enig.

Da jeg vendte høyet i dag (vet dette har et eget navn, men glemte det), la jeg merke til disse skogstorkenebbene, og tenkte de kunne danne en fin forgrunn til Grythengen, samtidig som man kunne "blure" ut høgspenten, og det gikk rimelig bra. Dessverre, som dere kan se av skyene, kom det tordenvær og ei kraftig regnskur like etterpå, så slik er det å bedrive høyonn og bakketørk.

Kom ellers over en av mine første tårevandringer fra samme tid i fjor, hvor denne vandringen hadde et helt annet navn, har endret arbeids-tittel flere ganger enn jeg husker, men jammen var jeg flink for ett år siden også. Og tenk, da fotograferte jeg fremdeles kun med Tammy'n;-)

"Walking the Lake Mjøsa Land with Nigel Danson as My Guide"

-Wikimedia.

Åh, tenk om alle herr Fossemøllens ætlinger hadde stått sammen med skammingen i engen, da kunne vi tatt Grythengen tilbake også! Men de har forfalt og meldt overgang til hovdetroen alle sammen, med et lite unntak av en onkel, som fremdeles har et bein plassert i bedehuslandet, utover dette finnes ingen karakter tilbake, hvor tilværelsen er basert på karrière, konsum og politisk korrekthet, hvor slektsfellesskapet er oppløst i individet, og man har mistet alle tradisjonelle dyder av syne, som å ha en særskilt kjærlighet til egen ætt, sted og tro.

Husmannstroens katedral, dette skulle vært herr Fossemøllens ætlingers aller helligste sted, men for dem har ikke stabburet etter oldefar større verdi enn ei tom potetkasse.

-Wikimedia.

Her i enga har vi ikke tørkestativ lenger, derimot har vi tørkestakitt, og det fungerer minst like bra hvis ikke bedre👍

-Wikimedia.

Da jeg skulle sette meg i skyggen av epletreet for å nyte Rakhmaninov i de grønne enger, ja, for stillheten i de grønne enger er det svært sjelden man får nyte etter husmannstroens fall, fikk jeg øye på at jammen står hurdalsrosa i full blomst. På et vis symboliserer hurdalsrosa husmannstroen, da begge kom til oss over åsen fra Hurdal. Men mens man ikke vet hvem som først brakte hurdalsros over Totenåsen, vet vi hvem som fikk husmannstroen hit, og det var Andreas Berg.

-Wikimedia.

Ah, herlig med litt Rakhmaninov over de grønne enger😌 For her finnes ingen ærefrykt for husmannstroens katedral eller stillheten i de grønne enger, som er så sentrale elementer for min tro og min kultur. Tvert imot, de Viktorianske tempel-dyrkerne forakter husmannstroens katedral, fordi den symboliserer alt hva de avskyr.

-Wikimedia.

Å leve som husmannstroende for å dyrke sin husmannskultur i husmannsenga vår, har blitt helt håpløst, da husmanns-teknologien ikke er i samsvar med gjennomstrøms-teknologien til de egalitære hedonistene nede i kommunen, samt at enga vår er så bitte lita at den kræsjer totalt med de progressive idealene til de som holder til rundt omkring her, som at man slår plenen med ljå eller andre gjøremål man er forpliktet til som husmannstroende.

Derfor har vi ikke annet valg enn å komme oss vekk, hvor vi den tiden vi er her gjør hva vi kan for å overlevere en sammenhengende, fotografisk historie til våre etterkommere, om livet til de siste fossemøllinger her i denne eldgamle husmannsenga vår, hvor formødrene til jenta i bildet, som er med i slåttonna på gammelmåten, kan ha levd her på Grythe-platået siden svartedauden.

Selvsagt er alt dette meget trist, men vi får heller glede oss over den skjønne tiden Klaus, Even Helmer og Johan Albert fikk ha her sammen i den lille kommunitaristiske grendeklynga deres, forenet i troen, tradisjonene, historien og teknologien, knyttet sammen av gamlevegen.

Copyright: PermaLiv AS

-Flickr.

In theory, of course, values can be freely chosen in liberal society. In practice, however, some are disfavored. Sometimes the favoritism seems arbitrary, as in the case of the suppression of tobacco but not alcohol. In general, though, it comes about because some values are at odds with a regime that needs all values to be treated as interchangeable. It is thought a pathology to take love, loyalty, integrity, religion, or community affiliation seriously as standards that trump the right to choose. To do so casts doubt on the principles of tolerance and equal freedom, because it suggests that some person, group, status, relationship, or goal has a special position that trumps immediate personal preference.

In fact, liberal tolerance does not expand the range of goods or ways of life that are available. It suppresses some while favoring others in the interest of establishing a comprehensively rationalized system. That system calls for a particular human type and way of life in which a combination of rational self-interest, emotional self-expression, and political correctness is the proper basis for social relations. Such qualities promote a tolerant outlook, and the demand for tolerance profoundly affects what ways of life are permissible. Tolerance thus becomes intolerant.

Choice, the basic principle of liberalism, can be free and equal for everyone only to the extent it relates to things that can be supplied interchangeably. Otherwise, the choices of some get in the way of those of others. Burger King’s “have it your way,” the right of each to choose absolutely independently among preset choices that the established system finds equally easy to provide, is the model of individual self-rule in advanced liberal society. Even the members of pierced and tattooed youth subcultures, who claim to reject the established order but in fact are thoroughly formed by it, show their allegiance to accepted understandings by identifying their pursuits simply as “alternative” and thus just another item on the menu. - James Kalb
Even religion, to be legitimate, must transform itself so that it simply restates established egalitarian, rationalist, consumerist, and careerist values. Its public face and authoritative principles must be decided by experts and emphasize tolerance, inclusion, and equality. Anything more concrete, particular, and at odds with a regime of centrally managed egalitarian hedonism must remain purely private. In particular, no religion can claim superiority over any other religion or over irreligion. Each must understand itself as an optional pursuit, and thus as not a religion at all.James Kalb

"Et regime av sentral-styrt egalitær hedonisme", ja dette er hva vi har nå, dette er kjøpesenterlandet, hvor vi har så vanvittig mange valg på McDonald's, hvor vi kan velge mellom hundrevis av forskjellige strømleverandører og tusenvis av skotyper, godkjente valg av sentrale egalitære hedonister, og hvor kun noen få mega-korporasjoner og finansielle institusjoner eier alle valgene våre.

Under bedehuslandet, da var tvert imot idealet å fornekte seg selv det meste, hvor man valgte så lite som mulig, og helst gikk i de samme støvlene hele voksen-livet, man var bare oppe i Holmstadengen en gang annethvert år for å få slått på nye såler.

"It is thought a pathology to take love, loyalty, integrity, religion, or community affiliation seriously as standards that trump the right to choose. To do so casts doubt on the principles of tolerance and equal freedom, because it suggests that some person, group, status, relationship, or goal has a special position that trumps immediate personal preference."

Hva Kalb beskriver her er kjøpesenterlandet, og for de som har erfart bitte litt av bedehuslandet, bør det være klart at kjøpesenterlandet ikke er en evolvert utgave av bedehuslandet, men et brudd. De som fremdeles er i tvil bør først gjøre et besøk hos Solhøy bedehus i Nord-Hurdal, så kan de ta turen over Totenåsen til CC Gjøvik, så får de sammenligne selv.

Nei, i bedehuslandet, der var kjærlighet, lojalitet, integritet, religion og fellesskaps-tilhørighet selvklare standarder, som trumfet retten til å velge. Hvor man antydet at apostelen i Holmstadengen og husmannstroen hadde en særskilt status, sammen med vennesamfunnet rundt Totenåsen.

På Gjøvik blir de bare galere og galere hele tiden, som i resten av landet. Vi tenkte jo etter hvert å flytte tilbake til Gjøvik, etter at vi såvidt klarte å berge oss ut av lommehullet i kvasitunet vårt mer døde enn levende, men dette ser mørkt ut nå, ikke minst med kvestelsen av Hovdetoppen, som man så vidt kan skimte den nedre delen av til høyre i bildet.

I går fikk jeg igjen hakeslepp, som kjent har de vedtatt et vanvittig modernistisk kulturhus, helst nede på Hunton-stranda tenker jeg, og nå skal de jammen i mellomtiden flytte kulturskolen ned til det nitriste, forhenværende Telenor-bygget i sentrum, uten fnugg av sjel, uten grøntområder og heller ikke parkerings-muligheter, som det begge deler er flust av ved Hunn.

Kan ikke se annet enn at dette må være et simpelt trekk av disse narsissistiske politikerne, for å undergrave enhver mulighet til å gjøre Hunn, byens 1000-års sted og tradisjonelle kultursentrum, til Gjøviks framtidige kultursentrum. Men nei, de skal selge hele dette flotte, sjelfulle bygget så fort som mulig til private investorer, hvor de istedenfor å restaurere hovedbygningen på Hunn, skal benytte masse penger til å restaurere det sjelløse, stygge Telenor-bygget i sentrum, hvor kulturskolen skal være fram til det vanvittige og vanvittig dyre, nye kulturhuset står ferdig.

Gjøvik kulturhus skulle vært her, i hovedbygningen på Hunn, denne skulle de ha restaurert, samt laget til en liten konsertsal i harmonerende stil bak skolen, større konserter kunne de hatt i tidligere Gjøvik bedehus, nå Musikkens hus, en praksis kulturskolen allerede benytter. Gjøvik spellemannslag holder forøvrig til i Tingbygningen til venstre for plassen, hvor man kunne laget til en nydelig, liten park.

-Wikimedia.

Det er mye proaktiv og reaktiv aggresjon i vårt land for tiden, hvor PermaLiv varmt støtter opp om den menneskelige, irrasjonelle, gode reaktive aggresjonen, og avskyr den psykopatiske, kalkulerende og iskalde proaktive aggresjonen til vindkraftverks-mafiaen og staten. Bedre at Norge forgår i reaktiv enn i proaktiv aggresjon og vold😡

Her i det halvville blomsterbedet ved inngangspartiet til Grythengen er derimot hverken spor av reaktiv eller proaktiv aggresjon😸

Nei og nei, anført av Fred Olsen kommer nå Norges største vindkraftverk i Setesdal Austhei, dette er en skrekkfilm, Norge angripes av ondsinnede, proaktivt aggressive skapninger fra det ytre rom. Ikke engang Hollywood kunne klekke ut et verre plot enn hva vi utsettes for i vårt fedreland i disse dager😵

-Wikimedia.
Her er viktig å ha en klar forståelse av proaktiv og reaktiv aggresjon, og hvorfor aksjonistene tyr til reaktiv aggresjon mot en slik overveldende proaktiv aggresjon vi møter i våre dager:

"Ja, og vi er "snille" mot de som ligner oss selv, mot inngruppa. Ellers tror jeg det er vel så mye proaktiv aggresjon i dag, som før, bare det at nå er den lovregulert, til fordel for de proaktivt aggressive. Bare se til Frøya, øya til kjærlighetsgudinnen vår. TrønderEnergi viser en voldsom proaktiv aggresjon mot denne lille, vakre øya (og nå Haramøya, som er enda vakrere, kanskje Norges vakreste øy), støttet av politi og myndigheter. Hvor de møtes av reaktiv aggresjon av de som elsker Frøya, som de proaktivt aggressive kaller primitiv, fordi den er impulsiv. Mens de virkelig onde, i næringslivet og politikken, fortsetter ufortrødent og kynisk likegyldige videre, med sin proaktive vold og aggresjon mot vårt engang så kjære fedreland." - PermaLiv
Ah, ja selvsagt, på samme vis som med profeten Jeremia, tåreprofeten. Derfor ble jeg tårefotografen. Ingen gidder heller å høre på eller snakke med meg (gjensidig), men det er ganske mange som synes jeg tar fine bilder, og de blir stadig bedre. Satser derfor på den gamle klisjeen om at et fotografi forteller mer enn 1000 ord. - PermaLiv
Jentene var ville etter å komme tilbake hit:-)

-Flickr.

En stor overraskelse, var sikker om at Sigma ville lansere sin 70-200 f2.8 for E-fatning, men så kommer de med en 100-400 mm.


Dette blir ei billig linse, samt at den har zoom-lås. Selv kjøpte jeg min GM 100-400 mm i korona-panikk, men det underlige er at den ikke har steget i pris hos JapanPhoto, og hadde jeg visst om Sigma'n ville jeg nok ventet på denne. Pussig nok har Phillip Reeve anmeldt linsa mi i dag.


"The lens features a ring to tighten the zoom ring to prevent zoom creep. On my sample setting this ring to “tight” was sufficient to fully prevent zoom creep no matter how you hold the lens. However there are quite some claims that this setting isn’t tight enough to prevent zoom creep so I guess it varies a bit from sample to sample." - Phillip Reeve

Skal sende inn mitt eksemplar og se om de får gjort noe med stramme-ringen etter sommerferien.

Videre er det en svært interessant anmeldelse av Samyangs 75 mm f1.8.


Dette er ei annerledes linse som passer godt til portrett og gatefoto om hverandre, og er nok ei linse jeg bare må ha med tiden.

I tillegg, som jeg skrev i forrige tårevandring, selger jeg mitt Canon-utstyr og satser heller på Fujifilms X-T200 sammen med en 24 mm prime, for å kunne være kreativ i øyeblikket.

Haramsøya ofres i disse dager, en grønn smaragd på samme vis som enga mi, som også ble ofret for at folk skal kunne leve moderne liv. De Viktorianske templene rundt omkring i gardskoronaen her kan sammenlignes med vindturbinene på Haramsøya, hvor begge i bunn er et uttrykk for vår sivilisasjons eneste prinsipp om lik frihet. Den Viktorianske kulturen og husmanns-kulturen er selvsagt absolutte kulturelle motpoler, som ikke på noe grunnlag kan sameksistere, da vi her snakker om en ekstrem multikulturalisme.

Det er også slik at innenfor den sosiale kontrakt med prinsippet om lik frihet, kan ikke noe fellesskap eksistere, da fellesskapet på dette grunnlaget må oppløses i selvet. Fossemøllings-slektene eksisterer derfor ikke, da slekts-fellesskapet er oppløst i selvet, og slik er et ett-fellesskap. Troen er avhengig av fellesskapet, men da de aller fleste troende har adoptert doktrinen om lik frihet, finnes derfor heller ingen plass for Gud.

Tenk det, hele verden går til grunne nå grunnet ett eneste banalt prinsipp, prinsippet om lik frihet!

"Gru"

På lignende vis som det er en gru å leve på Haramsøya i disse tider, er det en gru å leve i Grythengen. En skrekk og en gru. Det eneste som holder meg mentalt sånn noenlunde sammen er tårefotografiet, sammen med studiet av James Kalb, som forklarer hvordan alt henger sammen og hvorfor vi har havnet der vi er nå.

Uansett finnes det en slags pervertert, grusom trøst i det faktum at vi for hver dag her i dette landet, blir flere som deler min kultur-økologiske sorg.

Her beskriver Lasch en verdensanskuelse som ikke bare gjelder milliardærene, men som de et stykke på vei har til felles med de 20 prosent mest velstående i de nye sjiktene av konsulenter, medieansatte, journalister, teknokrater og akademikere. Og hvis vi ser på verden i dag, ser vi at milliardærenes globalistiske program i større og mindre grad finner gjenklang i nettopp disse sjiktene. De ser ned på og forakter tradisjonelle arbeidsfolk og alle former for nasjonale verdier, som de ser på som reaksjonære og modne for historiens skraphaug. Men Lasch sier også at denne nye middelklassen vil bli innhentet av de økonomiske dynamikken. Snart vil de leve under like dårlige forhold som de klassene de ser ned på. De har slukt forestillinga om sosial mobilitet og har en entusastisk tro på at denne vidunderlige nye verden gjelder dem, men som Lasch allerede da viste, var mulighetene til sosial mobilitet oppover i ferd med å tørke ut allerede for et kvart århundre siden. - Pål Steigan

En gang i tiden var det våre husmanns-forfedre her i steinrøysa oppunder Totenåsen som gjorde opprør mot elitene og geistligheta etter Balke-høgda, hvor de tvang fram demokratiet og tok Ordet i egne hender, hvor de gjennom husmannstroen avviklet det lutherske stands-samfunnet. Nå reverseres alt våre forfedre vant, Ordet er tatt fra oss, himmelengene er døde, demokratiet uthules og et nytt stands-samfunn etableres, ribbet for Gud og tradisjonene.

Natta fra Solgløtt i Øverskreien på Toten. Tok en silhuett for å bli kvitt alle traktoreggene og landbruksplasten, var nok noe helt annet da de benyttet hesjer.

Ellers ble dagen benyttet i Snertingdalen, samt at vi så Fremad på kino, en meget trivelig animasjons-film for hele familien.

Fikk også lest et par sider av James Kalb, men det er nok til at hele samfunnet er maltraktert og ligger tilbake i fillebiter. Under progressiv liberalisme er vi ingenting, vi er lik barn fostret av ulver, brutale idioter, progressive hatister og sosiale redslinger, all menneskelighet har forsvunnet, og våre herskere er banale, livsfarlige maskiner.

-Wikimedia.

Da var vi på andre slåttonna, slo resten av denne vollen i dag og satser på bakketørk i godværet. Minsta er med og raker.

-Wikimedia.

If particular cultures and national communities have such importance for the way we become human and connect to God, then an understanding of diversity and inclusion that abolishes legitimate boundaries between them and so makes them nonfunctional cannot be acceptable, and multiculturalism, which deprives every culture of any setting of its own in which it can function as authoritative, must be wrong. - James Kalb

I dag måtte jeg ut å gjøre unna slåttonna, da disse belgiske kjempekaninene spiser som de var fjordinger, men det er ikke noe hyggelig ute her, denne enga er kvalt i multikulturalisme, hvor vår kultur, husmanns-kulturen, liksom ikke skal være noe. Så det har blitt håpløst å utøve vår kultur i denne eldgamle husmannsenga vår, samt plent umulig å få kontakt med Gud.

Vi må bare bort herfra så fort det byr seg en mulighet, å utøve vår kultur har blitt fullstendig håpløst, da vi er omgitt av motkultur på alle kanter, her er umulig å få kontakt med Gud, samt at alle åndelige gaver fra våre forfedre, som de ønsket å overbringe oss, har forduftet.

Synd, da forfedrene og formødrene til denne jenta har holdt til her så lenge at ingen vet det, de kan ha vært her på Grythe-platået siden svartedauden, men denne enga er så ødelagt og gudsforlatt nå, at jeg kan bare ikke overbringe den til mine døtre.

Dessverre er de slik de ønsker det, våre liberale eliter, de søker å frarøve oss all identitet, enhver særegen kultur, stoltheten over vårt landskap og kjærligheten til våre forfedres spirituelle gaver.

-Flickr

-Wikimedia.

A Story or Narrative
is defined by where, what & who.

1: Establishing shot: Where is the Story taking place?

2: Activity Shot: What is Happening in the Story?

3: Portraits: Who are the characters of this Story?

4: Detail Shot: Reveal things that can get lost in the "bigger picture"?

- Mark Galer


-Wikimedia.


-Wikimedia.

Her brukte slekta mi å samles på slike varme sommerdager mens vi spiste "bæssmorkringler" og drakk hjemmelaget sitronlemonade i grønne, uknuselige glass, lenge siden nå, ingen samles her lenger, da de nå har blitt kjøpesenter-kristne og ser inkludering som kvintessensen i kristen etikk, hvilket betyr lik frihet og likhet på kommando, administrert og fordelt av den liberale elite, med den konsekvens at dette ikke lenger er deres fedrealter og ei heller ei partikulær himmeleng.

"There is nothing special to distinguish shoppers at a shopping mall from each other, so there are no divisions among them. They do not constitute a community, however, because there is nothing that brings them together other than a common interest in acquiring consumer goods." - James Kalb

Ja, hvorfor lenger samles, da det ikke lenger er noe annet som bringer oss sammen enn en felles interesse av å tilegne seg konsumer-gods, som jaguarer, hyttepalasser, fabrikker og siste modell I phone. Dette blir for tynt! Og dette var bedehus-slekta på Toten, nå kjøpesenter-slekta!

Hele Norge har blitt et kjøpesenterland, vi gikk fra å være et bedehusland til å bli et kjøpesenterland på få tiår. Større og raskere kulturelt forfall har neppe skjedd på noe punkt tidligere i verdenshistorien.

-Flickr.

-GP.

-Wikimedia.

It is the enlightened egalitarian progressive who most earnestly wages a “war on science,” argues Kalb, and that war is but part of a broader campaign to ensure anyone and everyone is able to feel at home anywhere and everywhere.  This absurd quest translates into the abolition of home as such:

"In fact inclusiveness destroys community by reducing the importance of personal ties, making us interchangeable with others and making our goals as much a matter of individual choice as possible. There is nothing special to distinguish shoppers at a shopping mall from each other, so there are no divisions among them. They do not constitute a community, however, because there is nothing that brings them together other than a common interest in acquiring consumer goods. Each has come for his own purposes. They have very few positive duties toward each other and they could just as easily be somewhere else, if they found some minor advantage in doing so."

The only people who belong in the godless and nationless unity envisaged by John Lennon’s “Imagine,” then, are narcissistic consumers.

Part of the problem today, Kalb contends, is that a great many Christians have been duped into taking inclusiveness for the quintessence of Christian ethics.  To the contrary, progressive Christianity is little more than “poeticized liberalism,” and the contemporary tendency to conflate the Gospel with liberal inclusiveness is a distortion resembling the subservience too many English churchmen offered to Henry VIII.  The Apostle Paul, Saint Thomas Aquinas, and various popes seem to be on Kalb’s side here: Pius XII, for instance, tells us that “[t]here exists an order, established by God, which requires a more intense love and a preferential good done to those people that are joined to us by special ties,” while Bl. John Paul II speaks of spiritual gifts we receive via our history, our culture, and “the national community to which we belong.” - Jerry Salyer

Våre forfedre og vår apostel her i enga og grenda, de hadde så mange spirituelle gaver de ønsket å overbringe oss, gjennom vår historie, vårt landskap og vår tro, som alt skulle vært gitt en langt mer intens kjærlighet og ansett som et foretrukket gode framfor alt annet, som skulle ha brakt oss sammen gjennom særskilte bånd, fordi dette vårt fedrealter, denne enga og grenda, kulturelva vår, er hvor vi alle hører til, hvor vi alle har våre røtter, alle vi herr Fossemøllens ætlinger. Men det eneste som betyr noe for dem nå, det er karrière, konsumer-gods og politisk korrekthet.

Dette er feil, forklarer Kalb, med støtte fra apostelen Paulus, Thomas Aquinas, pave Pius XII og apostelen i Holmstadengen, tvert imot er det en særskilt plikt pålagt oss av Gud å kjenne på en intens kjærlighet og dype forpliktelser til vår særegne kultur, vårt nedarvede landskap, våre forfedres steder, deres tro og historie. Dette skal vi verne om, hegne om, nedtegne, fotografere og viderebringe til våre etterkommere, fordi vi har å gjøre med spirituelle gaver, hvilket var essensen i bedehuslandet.

Forrige dagen traff jeg ei gammel kone fra øverst i grenda her på REMA 1000 på Skreia, et ugudelig sted, hvor hun lyste opp da hun så meg. Vi vekslet kun et par ord, men allikevel var det et spesielt bånd, da hun kjenner hele denne grendas historie, hun kjenner alle mine forfedre, alle som har levd her i grenda de siste 100 år og lenger, og hun verdsetter alt dette som åndelige gaver, hvor hun derfor følte et spesielt bånd til meg. Hun er nok den siste her i grenda som har denne forståelsen nå.

De aller siste solstråler filtrert gjennom tynt gardin-stoff, denne kvelden i enga vår, med et lite streif av det himmellys, som her engang fikk rå. I dag en bitteliten hundevalps liv gikk kanskje bort, plutselig den ut i vegen spratt, hele familien fikk panikk og gråt, en arme tårefotograf forbanne bilen må. Hans apostel fikk jo lov til å gå, bilen råder nå, kanskje kom valpen til himmelen den òg?

God natt, denne skjønne sommernatt, hvor et lite hundeliv kan ha gått tapt.

-Wikimedia.


Underlig at et så vakkert sted kan være så forhatt, foraktet, forlatt, forsømt, misforstått og glemt.

Alt i tråd med ønskene til den liberale elite og deres visjoner for vårt nye kjøpesenterland, som tok over stafettpinnen etter bedehuslandet, som var her etter gamlevegen, hvor vår apostel og de fem store vandret.

Nå er her kun tilbake homogent, sløvt "mangfold", som jeg har forsøkt å bekjempe, og derfor måtte jeg ekskluderes.

"Fighting the Homogenous Regime of Dull Diversity

-Wikimedia


Frokost.

-Flickr.


Natta fra kontorvinduet til Mjøslandets tårefotograf :-) Gleder meg til nok en vandring sammen med dere! Fordi fremdeles finnes fragmenter av skjønnhet i vår verden, til tross for at vår liberale elite gjør alt i sin makt for å ødelegge alt som gjør livet verdt å leve, da de ikke kan annet.

Laster opp bildet til Wikimedia i morgen.

Da var fotografiet lastet opp til skyen, selv om disse nydelige skyene på kveldshimmelen over Grythengen er å foretrekke.

Tenkte videre på den sosiale kontrakt fra Hobbes og Locke i natt, som vi lever under i dag, og som mange mener representerer luthersk, kristen individualistisk ånd, hvilket Kalb sikkert ville si seg enig i, da han ser ut til å mene at alt gikk galt med utgangspunkt i reformasjonen. Allikevel, jeg kan ikke forstå annet enn at den sosiale kontrakt må bety den fulle avvisning av Jesu budskap om at mennesket lever ikke av brød alene. Det er også den sosiale kontrakt som har gitt oss ideen om lik frihet, som benekter at Grythengen er et partikulært sted, samt at det å være kulturbærer og historiemaler kan være noe annet enn personlig preferanse, og ikke identitets-bærere på et dypere plan.

Kalb er uhyre interessant, dessverre har jeg rotet bort boka hans om liberalismens iboende tyranni, men det ser ut til at mannen har skrevet et essay i måneden de siste 20 årene minst, så fram til boka hans dukker fram igjen, vil jeg prioritere å analysere Kalbs gamle skriverier, som blir mer dagsaktuelle for hver dag som går, grunnet at liberalismens skrustikke strammes til litt og litt hver dag, fram til det fullkomne tyranni eller at hele systemet kollapser under egen tyngde.

For meg er mot-medisinen tårefotografiet, men alle bør forsøke å finne seg en mot-medisin mot dette svineriet her, hvis ikke taper man all menneskelighet.

-Wikimedia.

Herlig kveldslys over låven til Klaus. Ja, de hadde det godt de, Klaus, Even Helmer og Johan Albert, i denne lille kommunitaristiske grendeklynga si her på Grythe-platået, forenet i troen, tradisjonene, historien og teknologien, knyttet sammen av gamlevegen. Nå lever vi sammen på sosial kontrakt, og dette er en helt annen historie. De liberale elitene mener imidlertid at vi skal være svært takknemlige, da vi nå lever under lik frihet, som de likefordeler til oss undersåtter i sin rike nåde. Personlig ville jeg foretrukket den rike, rosenianske nåden til vår apostel.

Dessverre tar det nok enda noe tid før den liberale orden kollapser under egen tyngde, hvor alt man kan gjøre i mellomtiden er å samle farger til disse våre etterkommere, som skal forsøke å stable på beina nye tradisjoner og en ny, samlende tro. Ihht. Kalb er dette en prosess som tar flere hundre år.

Så det var dumt vi vraket bedehuslandet. Man vet hva man har, men ikke hva man får, og for egen del er jeg sønderknust av hva vi fikk.

-Wikimedia.

Da ble det jammen et syrin-fotografi til allikevel. Syrinene på baksida av den søndre syrin-busken etter gamlevegen ligger såpass i skyggen at de har klart sola, og syntes det var slikt fint kveldslys over dem at jeg stakk linsa ut av kontorvinduet og tok et skudd.

Så vil sikkert mange undre seg over hvorfor bildet er tatt på 2000-dels sekund og iso 1250? Svaret er fordi Mjøslandets tårefotograf tenkte å forevige alle insektene i motlyset ned mot Olterudelva, hvor han glemte å justere tilbake. Insektbildene ble dessverre en fiasko.

-Wikimedia.

Nei har du sett, her disker storesøster opp med rabarbra-pai til oss😋 Hun både fant på det selv, søkte fram oppskrifta på Internet og gjorde alt sammen helt selv. Selv kona ble imponert. Så nå kom det jammen en liten gledeståre, og det er lenge siden i min gjerning som Mjøslandets tårefotograf.

Tro hva de syntes første gang de smakte rabarbra-pai her i denne eldgamle husmanns-enga en gang på 1700-tallet? Man kan vel kalle dette husmannskost, en av de fire H'er i fundamentet for en bærekraftig sivilisasjon; Husmanns-troen, Husmanns-kosten, Husmanns-teknologien og Husmanns-demokratiet.

Men nei, noe slikt er utenkelig for den liberale elite. De ser ingen verdi i det enkle husmannsliv. Dette er kun personlig preferanse, fordi det ikke er deres preferanse.

Tenk det, vi ristet av oss våre husmanns-lenker, vi tok Ordet i egne hender, vi ble verdige hverdags-mennesker under husmannstroen, nå alt tapt til og dypt foraktet av den liberale elite.

Derfor ble jeg tårefotografen, ispedd enkelte gledestårer, som er gull verdt.

-Wikimedia.

Lenge siden jeg har vært på Øverby nå, og da jeg kom opp dit måtte jeg virkelig gni meg i øynene, for de har fjernet denne kraftgata her. Lurte på om jeg husket feil, men skjæringen strakte seg innover marka så langt øyet kunne se, så det var klart at dette var ikke et vanlig hogstfelt. Det merkelige var at jeg kunne ikke engang finne spor etter der mastene har stått, så jeg tror rett og slett de må ha skåret dem av i bunn og fløyet dem bort med helikopter. Sannsynligvis har de droppet dem rett nedi de enorme metall-kvernene nede på Oppland Metall, og her snakker vi om skikkelige monster-kverner, slik at de ikke har noe problem med å sluke ei monster-mast i en eneste jafs.

Da jeg kom hjem sjekket jeg på Wikimedia om jeg hadde foreviget denne kraftgata, og det hadde jeg sannelig, i 2017. Så kraftgata dere ser avbildet her er nå spiker.

-Wikimedia.

Da jeg kom hjem fra Gjøvik i dag var syrinen såpass avsvidd av den sterke sola, at jeg tenkte det var like greit å begynne på en ny tårevandring for Mjøslandet og omegn. Dessverre fikk jeg ikke benyttet polarisasjons-filteret mitt i dokumentasjonen av årets flotte syrinblomstring, men omstendighetene tatt i betraktning er jeg allikevel tilfreds med resultatet.

Istedenfor videre syrin-fotografering gikk jeg derfor over til rabarbraen, her med et meget enkelt første forsøk på stilleben.

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...