Monday, June 17, 2019

Kapphøgda næringshage - en vandalisering av vårt kulturlandskap! (Helgøya - smørklatten i Mjøsa)

Her er utsynet mot Nessundet bru mellom Nes og Helgøya, nye Kapphøgda næringshage blir liggende eksponert i landskapet bakenfor der fotografiet er tatt, og blir selvsagt et åpent sår i landskapsmaleriet vårt, på linje med vandalisering av ethvert berømt maleri i et kunstgalleri. Mjøslandet var likesom et stort frilufts-galleri med et av verdens mektigste kulturlandskap, hvor Østre Toten kommune nærmest har gått amok, som noen av de aller verste kunst-vandaler.

Her rett og slett konsumerer man mjøslandskapet med Nessundet bru, den vakreste brua rundt Mjøsa, sammen med Helgøya, smørklatten i Mjøsa. Å stå på brua og se tilbake mot Kapphøgda næringshage, blir neppe like berikende, for å si det forsiktig. Vi ser jo hvor ubegripelig heslig det har blitt på Rudshøgda næringshage, deres forbilde.

Kun progressive liberalister som har forkastet tradisjonene, troen på en Gud og enhver respekt for sine forfedres landskap, kan få seg til å gjøre noe slikt!

Les James Kalb hvis du ønsker å forstå hva dette er for slags mennesker.

-Wikimedia.

Helgøya ligger lik en smørklatt i Mjøsa, nærmest uberørt av moderniteten, det finnes nesten ikke subeksurbane bunkere der ute, og vet ikke om et eneste dekonstruktivistisk bygg der. En oase midt i Mjøsa, hvor mjøslandskapet ellers er i ferd med å kveles av modernitet og moderne arkitektur.

Selv Nessundet bru, som man kjører over inn til Helgøya, er ei vidunderlig vakker stål-fagverksbru med nagler og bueganger. Denne må, hvis den ikke er det, vernes, slik at det ikke kan komme noen modernister for å erstatte den med en spektakulær narsissistisk brukonstruksjon, som skjærer i øynene. Slik man finner det over nye E6.

Helgøya ligger midt i Mjøsa, trygt og godt, slik Hovdetoppen lå i Gjøvik by inntil nylig. Hovdetoppen Hotell er utvilsomt inspirert av Apples nye hovedkvarter i California, og er nok ment å understreke at Gjøvik er en høyteknologisk, fremadstormende by. Men tenk om Apple hadde landet hovedkvarteret sitt midt på Helgøya!

Så Gjøvik er fortapt! I høst har vært et spektakulært terrorangrep mot Gjøvik, hvor flere liv har gått tapt enn i angrepet mot World Trade Center i New York, da dette var uerstattelige, levende bytrær. Og i det minste er det forståelig at noen kunne hisse seg opp over tårnene i New York, enten man er anti-modernist eller anti-kapitalist. Men at man kunne angripe Hovdetoppen, vakre, trygge, eldgamle Hovdetoppen, nei, det er komplett uforståelig. Like uforståelig som et angrep på Helgøya ville vært.

-Wikimedia.

Så skjer det igjen, mjøslandskapet degraderes. Var en artikkel her om dagen i Totens Blad om at de setter i gang med å etablere Kapphøgda næringshage, som et motstykke til Rudshøgda næringshage på andre sida, men visste ikke helt hvor det var. Nå vet jeg det, den blir liggende lik et stort åpent sår i luftlinje fra Nessundet bru oppe på en topp, og jeg kan garantere at dette blir like lite en hage som vindparkene blir en park. Krabyskogen næringspark, som man tidligere var ærlig nok til å kalle et industriområde, ligger i det minste godt skjult i skogen annet enn for de stakkarene som bor oppe på Owren-høgda, men dette blir synlig fra hele Næs og Helgøya, hvor mjøslandskapet er på sitt vakreste.
Det som skjer med naturen vår er en umenneskelig tragedie. Marerittet har vart i over 10 år nå. Hjernen min har enda ikke klart å ta innover seg eller forstå de massive og meningsløse naturødeleggelsene. Jeg lever derfor i et konstant håp om at dette er en vond drøm som jeg snart vil våkne fra. - Geir Ove Olsen
Selv er jeg bare noe så inn i hampen lei av Østre Toten kommune, de ødelegger alt, absolutt alt, og har sviktet helt og holdent som forvaltere av hva som var Nord-Europas mektigste kulturlandskap. Raseringen er så voldsom at jeg har vanskelig for å finne ord, til nå har Skreia-regionen vært hardest rammet, men uvettet sprer seg lik kreft utover hele Toten-landskapet.

Så vil de kanskje kalle meg en "deplorables", en som ikke har rett til å uttale seg, eller som man i det minste bør overse. Men kan det hende at det at jeg har en ekstrem fargeintelligens, tilhørende den ene prosenten mest fargeintelligente i verden, ja kanskje Norges mest fargeintelligente person, da jeg raste gjennom testen på fem minutter uten å nøle med alternativene, også kan ha en viss evne til å forstå landskapets og historiens nyanser, slik jeg forstår fargenyansene?

Men nå får jeg forsøke å dokumentere slik det var, så man kan sammenligne med slik det ble etterpå, etter at maktelitene har laget til nok et stygt rift i Mjøslanskaps-bildet vårt. For vandaler, det er de, og det blir de!

-Flickr.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...