Sunday, June 30, 2019

For evig allmenninger og lommedemokrat

Leste et par artikler om makrofoto og synes jeg fikk inn en del av rådene her i dette bildet av en prestekragen på den gamle kjørbrua i Grythengen. Som å benytte stengelen som ledelinje, ha en rolig bakgrunn, isolere et objekt, fortelle en historie og benytte uvante vinkler. Prestekragen ble ikke plukket, jeg lå på ryggen under fotograferingen.

-Wikimedia.

Nei, jeg er allmenninger, ikke sosialist. Og jeg arbeider for lommedemokratiet, ikke for kommunismen. Mitt ønske er at mine etterkommere skal få leve i allmenninger med lommedemokratiet som fundament.
Med kapitalismen får vi i høyden et kastrert demokrati, i betydning et politisk styresett der spillereglene fungerer som vern for kapitalistklassen.
Svært godt skrevet. Skal ta vare på den!
Men hører vi ikke at millioner er «løftet ut av fattigdom» de siste tiårene? Påstanden er høyst problematisk. FN og Verdensbanken har ved flere anledninger både endret mål og definisjoner i bestrebelsene på å vise at fattigdommen går ned. Diskusjonen er for lang og kompleks å ta her, men i artikkelen “Exposing the great ‘poverty reduction’ lie” har Jason Hickel gitt en god innføring i hva det dreier seg om.
Herlig! Selv om vårt mål er forskjellig, hvor jeg som allmenninger ønsker en total utslettelse av Statan, sammen med kapitalismen, Statans følgesvenn, er dette veldig viktig. Tenk det, selv under julegudstjenesten i Balke kirke tok presten kapitalismen til forsvar under prekenen, hvor vår frelser ble født i armod i en stall av fattige foreldre. Som han sa, verden går framover, ikke hør på dem som ikke forsvarer det progressive liberale tyranniet, ja, det er i alle fall slik jeg husker hans ord. Og fra Balke kirke ser man rett ned på Anti-Tolfa, hvor hva han forsvarer utsletter mine forfedres smekre urbane landsby ved Lenaelva, i en bil-utopi og et Corbu-Helvete som savner sidestykke på Toten!

Slik ble denne presten Anti-Tolfas forsvarer. Neste julegudstjeneste blir i Hoff, hvis vi fremdeles er her i himmelenga vår?

- Det er dette systemet de kaller kapitalisme (del 1)
In her studies Elinor Ostrom found, that “neither the state nor the market” is a successful means for commons management (1990). Based on traditional economics she analyzed the practices of natural commons and finally simply proved liberal dogmatics wrong. Markets are not a good way to allocate resources, and the State is not a good way to re-distribute wealth and manage the destructive results of markets. Best results occur if the people organize themselves according to their needs, experiences and creativity and treat resources and goods not as commodities, but as common pool resources. - P2P Blog
En flokk flotte damer som har forstått dybden av dette sitatet:

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...