Wednesday, March 27, 2019

Etter Balke og Lenaelva på skaresnø

Balkehøgda med Balke middelalderkirke, ei intim og hyggelig kirke, med Balkeåsen til høyre, hvor det kommer opp noen røykdotter bakenfor.

Bildet ble skarpt til tross for at det er håndholdt, går du inn på Wikimedia kan du se korset på kirketårnet.

-Wikimedia.

Tenkte egentlig å ta en tur til Holmstadengen på skaresnøen i dag tidlig, men så ble det for seint i går. Men da jeg skulle ned å handle litt på Skreia oppdaget jeg at det var skare der også, og heldigvis hadde jeg kameraet i bilen, så gikk meg en liten tur.

Alle fotografiene ble redigert i Nik Collection i dag, så når jeg slukner Lightroom CC må jeg bare få meg Photoshop Elements, slik at jeg kan kjøre Nik som plug-in der. Så det blir nok Capture One og Nik for meg.

Det ser ut til at jeg fikk blåst vekk det støvkornet jeg fant fra Risdalen. I tillegg har Nigel Danson lovet å lage en video om sensorrensing, pluss at jeg fant en billig sensorrens hos Foto.no. Får jeg ikke lagt på superforsikring på mitt kamera hos JapanPhoto, tror jeg heller at jeg prøver å få til en god forsikring med et forsikringsselskap, før jeg trår til med sensorrens selv og investerer i mer utstyr.

Faktum er at jeg begynner å få en del etter min mening svært bra fotografier av mjøslandskapet nå. Skulle noen være interessert, f.eks. til utsmykning av et prosjekt, er det bare å ta kontakt. Da støtter du mitt prosjekt også!

Eneste problem er at jeg ikke kan noe om utskrifter og hvordan å klargjøre råfilene for utskrift, men her bør det være mulig å få hjelp. Nigel Danson har også en god video om dette temaet.

Videre har Arkitekturupproret en flott ny artikkel om arkitektsekten, som er i ferd med å kvele hele Mjøslandet med kultikonene sine.

- Så upprätthålls smakmonopolet

De har tatt Østhøgda, Hovdetoppen og Furnesfjorden, og rett bak meg da jeg tok bildet av det nasjonalt verdifulle kulturlandskapet ovenfor, ligger nye Rema 1000 på Skreia, et kultikon designet av Snøhetta arkitekter.

Heldigvis har ikke arkitektsekten fått laget til et kontrasterende nybygg til Balke kirke enda, men det kommer nok, for de ser seg selv som guder, disse arkitektene.

-Wikimedia.

Hvilket vidunderlig pumpehus! Ja, dette er noe annet enn makkverket til kommunen nedenfor tunet her i enga!

-Wikimedia.

Lenaelva går allerede stor og fin, men setter mildværet inn kan den nok straks bli mye større. Så får vi bare tro jeg snart får bestemt meg for filtersystem, slik at jeg kan få litt skikkelig sløring på vannet.

-Wikimedia.

Vår-rakler ved Lenaelva. Og her er det ikke støvkorn man ser i bakgrunnen, men vidunderlig bokeh. Her så jeg også en liten gjerdesmett, som smatt ut av steinura.

-Wikimedia.

Nei, nå gir jeg meg ende over. Nå har NiSi kommet med ny filterholder også, og V6 Filter Holder System tror jeg må være beste alternativ på markedet nå.


Tenker jeg bestiller denne holderen når den kommer sammen med NiSi kit Advanced II 100mm system.

Haida kom nylig med sitt M10 Filter System, men her er problemet at man ikke kan kjøre CPL og ND samtidig. Lee kom nettopp med Lee 100 Filter Holder, som nok er meget bra, men slik jeg ser det er det en fordel å ha polarisasjonsfilteret først.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...