Sunday, March 17, 2019

Tempelhøyden for hovdetroen

Hovdetoppen sett fra Huntonstranda.

-Wikimedia.
När samhället bestämmer sig för att överge den sektmentalitet som uttrycks genom arkitekturen och ersätta denna med arkitektur som en vetenskapsgren baserad på logisk reflektion, upphör den nuvarande arkitektoniska maktstrukturen att existera. En ny maktstruktur bestående av nya människor kommer att stödjas av ett nytt utbildningssystem. Etablissemangets arkitekter inser att deras fortsatta framgång är beroende av att det nuvarande systemet fortlever, och gör enastående ansträngningar för att stärka sitt grepp på samhället. - Nikos A. Salingaros
- 1900-talets arkitektur som en sekt

Hvilken enestående anstrengelse arkitektstanden har klart å få til i Gjøvik, hvor byens befolkning bejubler at arkitekt-sekten bygger sitt sektsymbol på bytoppen sin, slik at modernismens seier over Prøysens ånd kan lyse lik et fyrlys over halve Mjøslandet og vel så det! Nå gjenstår bare å se om Mjøslandets siste skanse, Hamar, faller for arkitekt-sekten, med dekonstruktivist-skyskraperen sin på Tjuvholmen? Lykkes de med dette, har hele Prøysens land falt for sektens grep. Lykkes de ikke, kommer Mjøslandets tårefotograf til Hamar så raskt han kan.

-Wikimedia.

Hovdetoppen lå lik en mørkets øy midt i byen. Nå skal Gjøviks hellige byfjell forvandles til ei diskokule. Den siste skogsarmen ned mot Hovdetjernet har de allerede tatt, i høstens utvidelse av slalåmbakken, slik at Hovdetjernet helt mistet karakter av et skogstjern, og istedenfor bades i flomlys. På innhentings-sletta på toppen skal de plassere et digert UFO-Hotell, som blir liggende lik et narsissistisk fyrlys for halve Mjøslandet. Opp fra byen, hvor det var et slikt vidunderlig Zen-View ned mot byen gjennom den tette skogen, kommer ei lyssatt "akropolis-trapp". På sørsida, i solhellinga, har de allerede forvandlet skogsstien opp toppen til en bilveg, og snart kommer mengder av kjøleskapsblokker, og lys, lys og atter lys. Blir sikkert masse diskotek og lysshow på hotellet, med hotellkongen i luksussuiten på toppen, med gullboblebadet sitt fylt av fransk champagne og Vestopplands vakreste kvinner. Hovdetoppen, som var vår villmarks- og nærfriluftslivstopp, et beroligende element i bybildet, hvor mørket rådde!


Hovdetoppen ligger avkledt, klar til å skjendes, som seg hør og bør for vår nye verdensreligion. Tempelhøyden for den narsissistiske tro, hvor intet er hellig, og vi alle er guder. Strategisk plassert midt i kjøpesenterbyen vår.

-Wikimedia.

En barnehage tar farvel med nærfriluftslivstoppen sin.

-Wikimedia.

Legg merke til den nye bilvegen oppetter lia, hvor det tidligere var en vidunderlig skogssti.

-Wikimedia.

Åstroens dager er talte, engene er døde, lenge leve Hovdetoppen!


Unnskyld til alle bergensere for at jeg var med på kampanjen mot Røkketårn på Fornebu. Neste offer: Bergen! De stormannsgale mobiliserer nå landet rundt. Bl.a i Sandefjord. - Audun Engh
Nei, neste offer er Hovdetoppen. Og Gjøvik har ingen Engh. Dessverre endte jeg opp som en "deplorables", slik at ingen lenger vil lytte til meg eller tar meg på alvor. Men i det minste gjorde jeg hva jeg kunne.

Audun Engh om janteloven:
Enhver autoritær og selvsentrert person kan påberope seg å bli beskyttet av denne ironiske "paragrafen". Inkludert utbyggere og arkitekter med behov for selvhevdelse. Jeg mener den kun bør være til inspirasjon for modige mennesker, som står opp mot overgripere av ulike slag, for humanistiske verdier.
Takk Audun! Skal love jeg har vært utsatt for janteloven i min kamp mot Gjøvik-regionens mange, ja en apokalypse av overgrep, ikke minst mot engene. Og nå toppet det hele seg altså til slutt med Hovdetoppen, toppen av galskap, i mer enn en forstand.

Relatert


Gjøvik - Mjøslandets Mordor

Innlandets dronning er syk

Tree Too for Hovdetoppen



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...