Wednesday, March 25, 2015

En kjernefysisk fimbulvinter

I dag er det vinter igjen utenfor vinduet. Litt trist etter det fine vårværet vi har hatt. Vårvær var det også etter glasnost, men istedenfor sommer venter nå atomvinteren. Følger fredsprisvinner Obama opp kongressens vedtak, har vi flaks om vi er i live om fem år. Krig mot Russland betyr atomkrig, la det ikke være noen som helst tvil om dette. NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg vil garantert være like begeistret for disse fremtidsutsiktene, som han var for bombingen av Libya.
I ett fåfängt försök och misslyckad ansats att hålla USA intakt som den enda supermakten som kan diktera villkoren för världen, har de neokonservativa utan hänsyn och oansvarigt återuppväckt hotet om ett kärnvapenkrig. De neokonservativas dominans över amerikansk utrikespolitik gör det omöjligt att restaurera förtroendet. Washingtons propaganda omöjliggör diplomatiska lösningar och driver situationen mot krig. Eftersom varken Washington eller den rysk/kinesiska alliansen har råd att förlora det slaget, blir kriget nukleärt. Eventuella överlevande döms till nukleär vinter. - Anders Romelsjö
I en atmosfære full av mistillit og dårlig kommunikasjon skal det ikke store misforståelsen til før man trykker på knappen. Både tilliten og kommunikasjonen er langt dårligere i dag enn under den kalde krigen, og den røde telefonen mellom de to lands øverste ledere er stuet vekk. Så det hjelper ikke om selv de galeste fundamentalister ikke ønsker atomkrig, en liten misforståelse og noen sekunder for lite til rådighet, så er ragnarok løs og vi får en kjernefysisk fimbulvinter!

Den røde telefon mellom de to atomsupermaktenes presidenter er frakoblet.

Foto: Diamondmagna

Les artikkelen på Steigan.no:

Kongressen vil ha krig
Mens Europa håper på at våpenhvilen i Ukraina skal holde, har Representantenes hus i USA med stort flertall vedtatt en resolusjon som krever at presidenten ruster Ukraina til krig. Resolusjonsforslaget hadde ikke vært oppe i noen av Kongressens komiteer på forhånd, men ble hastelansert til votering. Ikke en eneste kongressrepresentant tok ordet mot forslaget og det ble vedtatt med 348 mot 48 stemmer. Vedtaket er fullt av usannheter og propaganda, og tjener bare til å øke faren for krig.
Les også:

Du må ikke sove 2.0

Det finnes ikke noe som heter «begrenset atomkrig»

Ukraina, med mennesker og nasjoner som brikker i det store sjakkspillet

Innspill før Tilsynskonferansen for Ikkespredning av atomvåpen i New YorkSe kommentarer til dette innlegget hos VD her.

Oppfordring til et anti-krigs 1. mai


Som en reaksjon på Pål Steigans artikkel Jernbanearbeiderne: Nei til krig mellom NATO og Russland!, har jeg lagt ut følgende oppfordring:
Jeg har sendt melding til Thor Solheim om at hvis det blir paroler mot denne krigen i Gjøvik i år, tar jeg med meg familien og går i 1. mai-tog for første gang. Her må vi la alle politiske skillelinjer vike, og benytte 1. mai for alt det er verdt. Vil be ALLE, uansett bakgrunn og politiske preferanser, støtte opp om dette. ALLE fagforeningsmedlemmer og -ledere, følg jernbanearbeidernes eksempel! Det er ikke sikkert vi får flere muligheter.

1. mai innvarsler vår. Kunne dette også bli en vårløsning mot denne krigen. Hvis ikke kan vi snart befinne oss i mørke kjellere mens radioaktiv snø sakte siger mot bakken utenfor. Her i det kalde nord vil det garantert ikke finnes overlevende etter en atomkrig.

Derfor, kom deg ut og støtt opp om fanene mot kjernefysisk ragnarok!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...