Friday, March 29, 2019

VÅRT UPPROR ÄR INTE PARTIPOLITISKT

En siste flik av mine forfedres smekre urbane landsby ved Lenaelva, selv om det var nok enda vakrere dengang, med rutevinduer og variasjon i panelbreddene.

Dessverre ønsket ikke totningene å ta en Tolfa for to ved Lenaelva.

-Wikimedia.

"Vi vill ännu en gång förtydliga att Arkitekturupproret är en ideell förening och folkrörelse utan någon som helst koppling till något politiskt parti eller ideologi.

Arkitekturupprorets arbetsgrupp och föreningens styrelse består av ett mycket brett spektrum av människor från helt olika bakgrund som förenas i ett hjärtligt intresse för arkitektonisk estetik och skönhet, vilket är något vi lider väldigt stor brist på i Sverige. Särskilt då de sekteristiska lådmodernisterna med sitt smakmonopol ständigt tillåts förfula alltmer av det offentliga rummet. Varför ska bara en enda smak (lådan) få byggas?

Frågan om våra samhällens utformning angår oss alla och då spelar politisk tillhörighet ingen som helst roll. Alla våra politiska partier är lika ansvariga för landets fortsatta förfulning. Därför måste vi samarbeta för att politikerna, stadsplanerarna och arkitekterna ska ges möjlighet att sluta upp med detta förödande vansinne och istället verka för att estetisk harmoni och mänskliga perspektiv ska återkomma till våra samhällen.

Arkitekturupproret välkomnar ALLA som vill verka för ett vackrare Sverige!"

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...