Saturday, September 22, 2018

Bedehuslandsturne? (Brev til en venn)

Takk for svar!

Topp! Tenk å få jobbe med Petter Dass! Vi reiste gjennom Nordland i 2010 og var innom Petter Dass - senteret. Dette var før jeg begynte å fotografere. Har skikkelig lyst til å tilbringe et år i Nordland. Spennende også å høre om faren din, som var industriarbeider og hobbyfotograf som meg. Ja, oldefaren min mistet helt pusten da han ble eldre, grunnet alt trestøvet, og jeg begynte å merke mye irritasjon i halsen selv. Så slik sett er det greit å slippe å ende opp som oldefar. Han var forresten svært begavet, og var både treskjærer og laget gitarer. Men det ble for mye tid med båndsaga og annet, og den gangen hadde man jo heller ikke avsug eller masker, pluss at arbeidsdagen var 12 timer. Det gode var at de slapp alt byråkratiet og skjemaveldet etc. De hadde kun ei grønn bok med debet og kredit, det var hele kontoret :-)

Regner med du har fått med deg Erlend Berges nye foto-bok Bedehusland. Har tenkt mye på at vi har gått fra å være Bedehuslandet til å bli Kjøpesenterlandet, og nå har det kommet to bøker om begge disse landene. Så jeg er svært takknemlig både for boka de og Berge si! Jeg får stadig mer respekt for Bedehuslandet, og får jeg låne en gamp er det mulig jeg tar såmaskina til bestefar og reiser på bedehuslandsturne rundt Totenåsen. For å besøke de gamle bedehusene, de to som er igjen og de som er solgt eller revet, samt der Totenåsens apostel M.J. Dahl ligger begravd ved Moen kapell på Hadeland, og andre relevante plasser. I frøkassa tenker jeg å legge et eksemplar av Pris Herren, som Dahl samlet i Holmstadengen her i grenda mi, for symbolsk å så noen frø, med håp om at noen kan falle i fruktbar jord, som en allegori på Jesu lignelse. Kanskje en sprø tanke jeg vil forkaste, men er så møkka lei av Kjøpesenterlandet at jeg føler på for å gjøre et stunt, ikke bare for å hedre Bedehuslandet, men også for å provosere det Kjøpesenterlandet vi har blitt.

Ja, fotografi er en fin hobby som gir meg svært mye! Men det er mye teknologisk å sette seg inn i, skulle ønske dette var litt enklere.

Fortsatt god helg!

Mvh,
Øyvind Holmstad,
Skreia

Er det noen som har en gamp å låne bort, og som synes en bedehuslandsturne rundt Totenåsen kunne være et fint tiltak, ta gjerne kontakt!

-Flickr.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...