Wednesday, September 12, 2018

Gull fra Saga

En av mine store oppdagelser er bloggeren Ole John Saga fra Skien. En sjelden skatt i vårt rosabloggende lalaland. Hvor alle ekte verdier har gått tapt og de røde løperne er lagt ut overalt for narsissister og psykopater, som hylles som våre helter. Et samfunn bygget på rå konkurranse, svindel og løgn.

- Vi konstruerer våre egne fangehull


"Livet er en evig konkurranse. Når naboen din skaffer seg en litt flottere bil enn din, så må du straks skaffe deg en som er enda litt flottere - dette går igjen fra generasjon til generasjon. Man må jo hevde seg så godt man kan, selv om man egentlig ikke har råd til det. Enden på visa blir at mange vil være med på galoppen, men har ikke midler til det. Derfor låner de penger for å kunne henge med. Hvis jeg skaffer meg det og det, blir jeg akseptert. Enhver vil gjerne være bedre enn andre. Dermed raser et helt samfunnssjikt rett i avgrunnen på grunn av denne evige konkurranse-mentaliteten."

"Tålmodighet, resignasjon og innlevelsesevne er fremmedord for mennesker som bare lever etter behovsprinsippet. Utsagnet <<jeg vil ha alt, og det straks>> er typisk for dem. Verden omkring dem består kun av fristelser. I en verden som utelukkende er basert på konsum og prestasjon, blir menneskene nesten automatisk forvandlet til til selvsentrerte roboter. Verden er bare til for å tilfredstille vår appetitt."

"Mennesker som bare er opptatt av seg selv, mister sin <<historiske tidsfølelse>, skriver Christopher Lasch. De interesserer seg verken for sine forfedre eller sine etterkommere. De synes å leve etter slagordet: <<Etter oss kommer syndefloden.>> Denne manglende interessen for <<de store linjer>> fører til en likegyldig holdning overfor politikk, og dette er det aller farligste trekket ved den moderne selvopptattheten."

"I et samfunn der økonomien er alle tings målestokk, trenger man mennesker som fungerer i forhold til denne økonomien. I følge den amerikanske psykologen Philip Cushman er den vestlige økonomien avhengig av kontinuerlig produksjon og kontinuerlig konsum av uvesentlige produkter og erfaringer som raskt foreldes. Derfor trenger man mennesker som er villige til å spille med i dette spillet: mennesker med et nytt jeg, som oppfyller økonomiens behov.

For Cushman er dette moderne jeg èt et <<tomt jeg>>, som stadig er ute etter å fylle denne tomheten med konsumgoder, kalorier, erfaringer, kjærlighets partnere og medfølende terapeuter for derved å bekjempe den økende fremmedgjøringen. Dette <<tomme jeg èt>> opplever en smertelig mangel på felleskap, tradisjon og gjensidig erfaring og gjør seg selv ansvarlig for denne mangelen.

For ikke å oppleve denne mangelen konstant, utvikler mennesker med et tomt jeg en <<kronisk, udifferensiert emosjonell hunger>> og forsøker ubevisst å stille denne hungeren gjennom konsum. Følelsen av tomhet og meningsløshet holder ifølge Cushman de økonomiske hjulene i samfunnsmaskineriet i gang. Mennesket kjøper ingen produkter når de ikke føler noe behov for det. Men mennesker med et tomt jeg føler alltid et behov."

"Reklamen har inntatt det tomrommet som tapet av tradisjoner og verdier har etterlatt. Reklamen tilbyr de rådene og anvisningene som tidligere generasjoner fikk via sin kulturelle bakgrunn, og den tilbyr samtidig helbredelse fra det <<tomme jeg`et>>: Hvis bare du kjøper de riktige produktene, hvis du kler deg og oppfører deg slik som personene i reklamen, kan også du oppnå et lykkelig liv, lyder budskapet.

Men det livet som reklamen viser oss, er i virkeligheten bare en form for livsstil, ifølge Philip Cushman: <<Det er en kopi av tradisjonelle kulturer, til hjelp for et samfunn som har mistet sin egen kultur. I den forstand blir livsstil anvendt som pseudokultur - en pseudokultur som lover illusorisk helbredelse umiddelbart, en transformasjon>>.

Det <<tomme jeg`et>> erfarer via reklamen hvordan livet kan gjøres mer levelig, hvordan man på beste og letteste måte kan tilfredstille sine behov. << Nytelse uten samvittighetskvaler>> - slik det uttrykkes i et slagord innen reklamen - blir kjernepunktet i tilværelsen. Slagordet lyder slik: <<Jeg vil ha>>, og det så fort som mulig!" (Derfor ble jeg kastet ut av fabrikken min en kveldsstund etter en skitur, etter 20.000 kubikk plank, 20 par arbeidssko og 38 år).

"Budskapet i denne reklamesnutten treffer selve nerven i vår tid: Alle midler er tillatt, så lenge vi oppnår våre mål. Moral ? Hva er det? For vårt tomme jeg er verdier som moral og etikk, samt begreper som å ta hensyn til de andre eller gi avkall på noe, ikke lenger noe forbilde.

Uten motforestillinger får vi gjennom reklamen formidlet den <<verdi>> som sørger for stabiliteten i vårt samfunnssystem: Det lønner seg å være bedre enn andre! Ingenting vasker hvitere, ingenting gjør familien, barnet kvinnen, eller katten lykkeligere enn produktet xy. Bare når vi sammenlikner oss med andre, konkurrerer med dem, har vi muligheten til å bli <<nr. 1>> - med andre ord: bedre, mer populære, vakrere og klokere enn andre.

Psykoanalytikeren Karen Horney sier det slik: <<Konkurranse er nesten blitt vår statsreligion, for den er åpenbart ikke bare uunværlig i forhold til økonomisk vekst, men den sørger også for at det moderne menneskets jeg forblir tomt og derved forutsigbart. Konkurransementaliteten dominerer ikke bare våre yrkesmessige relasjoner, men gjennomsyrer også våre sosiale relasjoner, våre vennskapsforhold, våre erotiske relasjoner og våre familieforhold. Dermed bærer den kimen i seg til destruktiv rivalitet, nedvurdering av andre, mistenksomhet, misunnelse og sjalusi i enhver menneskelig sammenheng.>>

Andres suksess er vår fiasko, og omvendt profitterer vi når de mislykkes. Innfølingsevne og medlidenhet må nødvendigvis komme i annen rekke."

"Solidaritet, fellesskapsånd, sosial samvittighet og sosialt engasjement mister sin betydning etterhvert som individualistisk og egoistisk adferd blir framstilt som stadig mer ettertraktet. Det som gangner et samfunn, basert på konkurranse og konsum, vil i det lange løp skade hvert enkelt medlem av dette samfunnet."

- Når psykopati smitter

"Opp i gjennom historien så har psykopater, sosiopater, narsissister og individer med andre personlighetsforstyrrelser hatt makta i samfunnet.

Psykopater og sosiopater fremviser ofte en overfladisk sjarm som mange faller for, de har høye tanker om seg selv, de er profesjonelle lystløgnere, de er svikefulle og manipulative, de har ingen samvittighet, de viser ingen anger og de mangler evnen til å sette seg inn i hvordan andre har det og de legger alltid skylden på andre.

I en konkurrerende verden så vil det alltid være de uten moral, de som ikke bryr seg om sannheten og sine medmennesker og som ikke har noen samvittighet som vil ha alle fordelene, for de spiller ikke etter de fastsatte reglene men lager sine egne, samtidig som de later som om de følger de reglene som alle andre følger. På denne måten så vil slike individer alltid komme seg raskere til topps enn alle andre fordi de benytter seg av snarveier som anstendige mennesker aldri ville begitt seg inn på.

I samfunn som er styrt av psykopater, der ambisiøse individer og spyttslikkere som ikke er kliniske psykopater men som uvitende har psykopater som forbilde og ser opp til dem, så skapes det flere sekundær psykopater (mennesker som har vært i et slikt psykopatisk system over lengre tid vil ofte adoptere den psykopatiske mentaliteten, de har da blitt sekundærpsykopater). Vi er da i en situasjon der psykopater avler psykopater, eller man kan også si at man kan bli smittet, at det overføres som en forkjølelse.

Når media, militære ledere, etteretningsorganisasjoner, konsernsjefer, banksjefer, politikere, deriblant statsministere og presidenter er løgnere og daglig fører oss hensynløst bak lyset fordi de forakter sannheten og ikke bryr seg det minste om oss, vi som har gitt dem makten de har, og vi lar dem holde på så har de konstruert et psykopatisk samfunn der deres mentalitet er normen. Verden er et helvete for de fleste mennesker på denne planeten, og de av oss som foreløpig lever i et trygt hjørne av dette helvete forstår ikke at den tryggheten den har vi bare på lånt tid. Verden er styrt av psykopater, og det har den vært i lang lang tid, vi ser symptomene av ondskapen, men svært få klarer å forstå hva primærårsaken til den er."

- Terroristene definerer hvem det er som er terrorister

"De virkelige terroristene bærer Armani-drakter og kaller seg konsernsjef, byråkrater, bankfolk, finansrådgivere, bedriftseiere og lobbyister. Deres våpen er grådighet, manipulering og avledning. Friheten blir langsomt utryddet for å stoppe terrorismen."

- Hvorfor er det så få som ser at Psykopati er hovedårsaken til at verden er som den er?

"Personlig så tror jeg at narsissister og psykopater blir dratt mot politikken som møll mot lyset uansett hva slags nasjonalitet de måtte ha, da narsissisme og psykopati ikke kjenner noen landegrenser. Jeg tror at det er en overvekt av individer innenfor politikken som har personlighetsforstyrrelser, mennesker som mangler samvittighet og som har forstått at når de får makt så kan de finne på ekstremt mye faenskap uten at det får noen konsekvenser for dem."

- Dette er historien om det som er allment kjent som moralisme

"Så hvorfor skal du og jeg følge regler når disse parasittene ikke gjør det? Skal du komme deg noen steder i denne korrupte verden så tren deg på å ljug, ljug så godt at alle tror på deg, ljug i alle anledninger, jo mer du gjør det jo bedre blir du. Begynn så fort du kan. Kan du starte allerede i barnehagen så ligger du foran de andre som starter seinere.

Du må også lære deg å i å svindle, jo bedre du er jo enklere vil det bli for deg å komme deg oppover her i livet. Tenk hvis du fra første klasse når du begynner på skolen går inn for av hele din sjel og hjerte å svindle og ljuge fra du står opp til du legger deg, da kommer du jo til å bli proff, med mindre du vil bli lærer, dasstømmer, lastebilsjåfør eller sitte i kassa på Rema da.

De kriminelle, våre herskere, forventer seg at vi skal følge deres lover, mens de selv følger sine egne uskrevne regler. Med andre ord, kan man pisse på folk og få dem til å tro at det regner, da har man det som skal til for  klatre opp den kriminelle evolusjonære respektable stige. Og mottoet må være, øvelse gjør mester, start i så ung alder som mulig."


"Et av de vanligste spørsmålene et offer for en narsissist eller psykopat stiller seg selv er: hvorfor forsto jeg ikke hva som skjedde ? En del av svaret ligger hos narsissisten/psykopaten som gjør det de alltid gjør fordi det ligger i deres natur, nemlig å manipulere, sjarmere og lyve. Den andre delen av svaret ligger hos offeret selv fordi han/hun ikke tenker og agerer som en psykopat/narsissist.

Vanlige mennesker er sjeldent mistenksomme, de tror ikke at andre kan få seg til å gjøre noe de selv ikke ville gjort. Folk flest ser for seg psykopater som monstre som kan gjenkjennes, at deres indre avspeiles i deres ytre, noe som er så fjernt fra virkeligheten som det er mulig å komme. Psykopater og narsissister ser ut som alle andre og ofte så virker deres adferd mer normal enn den gjør hos ikke-psykopater og ikke-narsissister.

Så hvis du har blitt lurt og brukt av en narsissist eller en psykopat så har du ingenting å skamme deg over, men aksepter det som en del av å være et empatisk menneske og at du har evnen til å se det gode i folk. Men det betyr ikke at du behøver å bli offer for narsissisten/psykopaten igjen."

- Det ultimate oppslagsverk om narsissisme - Løp å kjøp!

"Narsissisme og psykopati er hovedårsaken til at verden er som den, personlighetsforstyrrelser som har infisert samfunnet som et dødelig virus der kunnskap om disse forstyrrelsen er første fase i en vaksine mot dem som forhåpentligvis vil kunne få bukt med problemet på lengre sikt.

Mange har skrevet om dette problemet på mikro-nivå, men nesten ingen har skrevet om denne livsfarlige trusselen på makro-nivå. Anita Sweeney har gjort begge deler, på en spennende og lettfattelig måte plukker hun fra hverandre myter rundt narsissisme og setter en gang for alle skapet på plass slik at det ikke lenger er noen tvil om at det er snakk om parasitter forkledd i menneskeskikkelser.

Denne boken er et MUST for lek og lærd, der de lærde også vil lære noe nytt, og jeg tar ikke hardt i når jeg sier at dette er den desidert beste og mest informative boken som er gitt ut på norsk som avslører narsissistenes innerste hemmeligheter. Mot kuler trenger man en skuddsikker vest, Anita sin bok virker på samme måten mot narsissister. Anbefales på det sterkeste!"

- Psykopater og narsissister er voldtektsforbrytere av verste sort, de voldtar våre sinn

"Dette er de giftigste og jævligste vesnene man kan komme borti, og de fortjener ikke betegnelsen mennesker, selv om de ser ut som oss andre utad. De er på lik linje med de som forgriper seg på barn og andre voldtektsforbrytere, for de er mestere i voldta andre sitt sinn. Og har man ikke erfart dem, så har man ingen ide om hva disse er istand til å gjøre, for skal man forstå så må man nettopp ha gjort det, man må ha hatt et forhold til dem.

De er mestere i å finne ut hva det er vi reagerer på, for så å trykke på de rette knappene for å få frem reaksjoner hos oss som de ønsker å fremkalle. Og når vi viser helt menneskelige reaksjoner etter at de har manipulert fram den eller de reaksjonene de ønsker fra oss, så skyver de skylden over på oss og får oss til å føle skyldfølelse og skam.

Disse individene er en så stor trussel mot samfunnet at det skulle eksistert et søkbart register på nett der man kunne ha funnet navnene deres slik at det var mulig å ungå dem, men slikt noe finnes dessverre foreløpig ikke, og dermed så får de fortsette å herje blant oss. Skal man ha en sjanse til å avsløre dem, så må man tilegne seg kunnskap om dem."

- Ta igjen med narsissistene, avslør dem for alle og enhver, la dem smake sin egen medisin

"Alle som har vært utsatt for narsissister, det være seg utadvendte eller innadvendte, vet hva slags djevelske parasitter de er, ja jeg vil gå så langt som å påstå at de sammen med psykopatene er jordas avskum. Og alle som har vært i klørne på disse djevlene vet jeg vil samtykke i det jeg sier, mens utenforstående vil mest sannsynligvis tro at jeg er en fordomsfull bedrevitende drittsekk. Og det er helt greit, da jeg selv vet at har man ikke erfart noe, så vil det ofte være umulig å forstå, og man vil dømme utifra antagelser.

Narsissister gjør alt i sin makt for ikke å bli avslørt. Etter å ha plaget sitt utvalgte offer på de mest utspekulerte måter, og offeret enten forlater/flykter fra narsissisten eller blir avvist, så vil narsissisten lyve og baksnakke offeret til alle som vil høre på. Narsissisten vil så godt han/hun kan prøve å fremstille seg som offer mens han/hun fremstiller det virkelige offeret som overgriper.

Vi som har vært utsatt for narsissistenes overgrep har alltid fått høre at vi skal gå stille i dørene, at vi ikke skal forsøke å eksponere dem, at null kontakt er den beste metoden vi kan bruke.

I denne videoen på 20 minutter så sier Anita Sweeney det motsatte, noe jeg er helt enig i, nemlig at vi ikke skal gå stille i dørene når det gjelder disse utspekulerte djevlene, men at vi skal eksponere dem for alt og alle. Og det er jo innlysende, det er jo slik det må være, hvis ikke så vil de fortsette å plage og drive andre uskyldige inn i fortvilelse. Jeg vil gå så langt som å si at det ikke bare er noe vi burde gjøre, men at det er vår fordømte plikt å avsløre disse slik at vi kan stoppe dem og deres mishandling av uskyldige mennesker. Jeg har aldri vært tilhenger av å legge meg ned for å bli sparket, for det er vår gudegitte rett å forsvare oss når vi blir angrepet. Jeg sier at det er PAYBACK TIME!"

************

Takk Ole, dette var gull og godt å lese. Og enda er det mye mer å hente i den skattekista du har åpnet opp for folket. Godt du tok ordet!

Relatert


21 Stages of the Relationship Between a Narcissist and an Epmath. Har forundret meg over hvorfor empater duller med narsissister, her er mange svar å hente.

20 Diversion Tactics Highly Manipulative Narcissists, Sociopaths And Psychopaths Use To Silence You

Andre mennesker påfører oss de mest kompliserte traumene

Narcissistic Victim Syndrome: What the heck is that?

The Enemy Between Us: How Inequality Erodes our Mental Health

«Vesten har ingen moralsk substans igjen» – intervju med Iben Thranholm

Saga.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...