Ball-and-stick model of the coriandrin molecule, part of the essential oil of coriander |
Coriander oil has been shown to be toxic to a broad range of harmful bacteria. Its use in foods and in clinical agents could prevent food-borne illnesses and even treat antibiotic-resistant infections, according to the authors of a study published in the Journal of Medical Microbiology.
Coriander is an aromatic plant widely used in Mediterranean cuisine. Coriander oil is one of the 20 most-used essential oils in the world and is already used as a food additive. Coriander oil is produced from the seeds of the coriander plant and numerous health benefits have been associated with using this herb over the centuries. These include pain relief, ease of cramps and convulsions, cure of nausea, aid of digestion and treatment of fungal infections. - Eurek AlertWow! Les hele artikkelen her, og les mer om koriander på rolv.no her.
Advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner
Det finnes ingen rapporter om bivirkninger ved normal bruk av koriander som krydder. Inntak av store doser av frøene, eller utstrakt bruk av den eteriske oljen i aromaterapi, kan føre til døsighet og en bedøvende virkning. Den rene eteriske oljen må ikke brukes under graviditet, og bare i svært små mengder innvortes. Det finnes noen sjeldne rapporter om allergiske reaksjoner på koriander, men faren for slike reaksjoner er ikke stor. - Rolv.no
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.