Sunday, February 11, 2024

Vidunderlig enkel hytte på Totenåsen

Herlig utspill fra MdG!

"MDG-forslag: Vil ha slutt på nye hyttefelt – og strøm på hytta"

"I Norge finnes det ifølge Statistisk sentralbyrå allerede 438.000 hytter og fritidsboliger. Hermstad setter spørsmålstegn ved om alle må ha sin egen hytte. Kanskje folk kan dele?"

Gleder meg forresten til hytta vår faller ned, hvor vi kan erstatte den med noe lignende av hva vi ser her😌

Dette er maksstørrelse for meg, helst vil jeg ha noe enda mindre.

Hytta ligger ved Fløytensætra.

-Wikimedia.

Ha, ha, ha, dette var knallbra, må leses før dere leser videre:


Idiotene får kose seg på Sisselrotkampen ved Søndre Huetjernet, jeg bare spyr av hyttepalassene deres fra øverst i Oksbakkvollen, og lar det vokse igjen med gran mot Huetjernene, da jeg ikke vil ha hyttehelvetet (ekstremsubeksurbania) deres rett i glaningen!

Så den nye mikro-hytta vår, hvis vi ikke kun satser på en telt-platting, fikk jo kjøpt så bra telt under Black Friday, skal kun ha utsyn mot Oksbakklia💖


Neimen, ingen foto av Oksbakklia i vinterskrud😶 Dette må jeg få ordnet med, før vi flykter til Frankrike. Må jo ha Oksbakklia på veggen der nede, sammen med Mjøsa og stabburet til Even Helmer👍

Så til den opprinnelige hoved-teksten, hvis dere da ikke har dødd av latter:

Ei herlig vakker hytte jeg kom over på Totenåsen ved Fløytensætra. Å bygge mer prangende enn dette burde vært forbudt. Selv på Totenåsen rammes jeg stadig oftere av kvalme og vemmelse over vulgære nye hytter, og på fjellet er situasjonen langt verre.

I tillegg ligger hytta godt tilbaketrukket fra vannet. Altfor mange hytter okkuperer de mest attraktive telt- og fiskeplassene ved mangt et idyllisk skogstjern, en avsindig privatisering av strandsona. Vil minne om det Alexandrinske mønster 104, SITE REPAIR:

Conflict

Buildings must always be built on those parts of the land which are in the worst condition, not the best.

Resolution

On no account place buildings in the places which are most beautiful. In fact, do the opposite. Consider the site and its buildings as a single living eco-system. Leave those areas that are the most precious, beautiful, conformable, and healthy as they are, and build new structures in those parts of the site which are least pleasant now.

Her i landet finst det om lag 430.000 hytter. I snitt blir desse brukt 49 dagar i året. Dei resterande 316 dagane bør nokon andre få moglegheit til å bruke dei, meiner organisasjonen. 
Eg meiner folk har ei moralsk plikt til å tenke gjennom om det er andre som kan ha glede av å bruke hytta, når dei ikkje bruker henne sjølve, seier Heimdal. 
Kvart år bygger vi mellom 3000 og 7000 hytter i Norge. Heimdal meiner vi ikkje har bruk for alle desse, og at vi legg beslag på store naturområde fordi hyttene også skal ha vegar, vatn, kloakk og straum. - Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv

Relatert







Hytta var først for eliten. Så kom ferien og privatbilen. (Samme som har skjedd for Grythengen, hele plassen er omringet av og neddynket i australske børstekalkunhauger, hvor børstekalkunene børster og børster med sine mekaniske børstehaler rundt børstekalkunhaugene sine. Hvor alle kulturhistoriske verdier nå er borte, hvor alle biokulturelle koblinger er brutt, for at disse invaderende australske børstekalkunene skal kunne leve meningsløse konsumentliv i kulturlandskapet, som ikke lenger er, med en unik kulturhistorie, som nå ikke er annet enn et subeksurbant ødeland.)

Hyttesyken (Toten-bunker-syken er like syk. Denne syken går ut på at alle totninger absolutt på død og liv skal leve i hver sin atomiserte Toten-bunker i kulturlandskapet i og omkring Grythengen, uten noen som helst slags relasjon til stedets historie eller landskap.)



“- Mennesker er omtrent som kaninene i Australia – en fremmed art som har invadert hele jorden og nå er i ferd med å overutnytte naturgrunnlaget vårt. Hver og en av oss handler som om vi levde i Øst-Afrika for 200.000 år siden. Følelsene våre, kjøpetrangen, er drepende for jorden, sier Terje Bongard.”

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...