Friday, January 10, 2020

Hovdetoppen - fra øyenfryd til øyensår

Takk til alle som stemte på oss! 💚 Resultatet ble 3,9% og 2 representanter i kommunestyret. En solid framgang! 👏

Vi skal jobbe hardt for å gjøre Gjøvik til en enda bedre kommune for mennesker og miljø. Det blir noen spennende år framover og vi vil gjerne ha deg med på laget. 🤗

Meld deg inn i dag og bli med å farge Gjøvik grønt 😀

(Det ene av to fotografier jeg rakk å ta før Hovdetoppen uventet ble valset over i fjor høst, illustrert av MDG Gjøvik.)

-Wikimedia.

Hovdetoppen i Gjøvik ble meid ned sist høst. Denne villmarkstoppen lå lik en øyenfryd midt i Gjøvik by, særlig oppe fra Eiktunet kafé kunne man inhalere den i dype drag, en velsignet forgrunn til Mjøsa og Helgøya. Nå er det bare smertefullt å skue mot Hovdetoppen, den har blitt til et øyensår. Og som om ikke dette er nok skal de plassere nok et øyensår oppe på selve toppen, et dystopisk UFO-Hotell, sammen med verkende kjøleskaps-blokker i solhellinga, som kommer til å skjære en rett i øynene oppe fra Eiktunet.

Nei, sett en stopper for denne galskapen. Nå gråter folk rundt i det ganske land for sine kjære topper, som blir til industritopper for alle de nye vindkraftverkene. Jammen på tide at vi begynner å gråte litt for Hovdetoppen også. Og når vi har sørget fra oss, la oss gjøre Hovdetoppen til en fryd for øyet igjen. En sann øyenfryd! Gjøviks øyensten!

Her etter vandringsleden går allerede en bilveg opp til toppen, som vel snart skal asfalteres😰 Til høyre for stien kommer en liten funkisblokk-suburb og på selve toppen finner UFO-landingen sted. Så dette blir litt av et øyensår, og får man ikke kaffen i vrangstrupen oppe på Eiktunet kafé av dette her, bør man vurdere å begynne å drikke te.

-Wikimedia.

Relatert


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...