Friday, May 24, 2019

Drømmen om portrettet

Dette miljøportrettet ble jeg meget fornøyd med. Bildet ble superskarpt, men har lagt på litt korning i post.

Landskapsfotografiet ligger mitt hjerte nærmest, men jeg drømmer også om å kunne beherske action- og portrettfotografiet, og da særlig miljøportrett, hvor man fotograferer mennesker inn i et landskap eller en kontekst. Et problem er selvsagt mangel på modeller, da jeg er en sky person med få kontakter. Derfor har jeg kommet til at jeg vil bestille en fjernutløser, for å sette meg selv inn i et miljø.

Sean Tucker har de siste ukene kommet med to gode portrettfoto-videoer, en om hvordan å fotografere med minimalt utstyr, og en om selvportretter. Meget severdige!



Her er en god artikkel, fersk den også:


Sean Tucker foretrekker 50 mm, men da jeg ikke er så god med mennesker, tror jeg 85 mm passer bedre for meg.


Til slutt en artikkel om den absolutt fantastiske portrettfotografen Alexander Vinogradov, som benytter min Tamron 28-75 mm og Capture One, som jeg har begynt på å lære meg.


På godt og vondt er jeg en såkalt "Slow Learner", men skulle jo gjerne ha ønsket at jeg hadde tatt fotografiet mer på alvor før jeg fylte femti. De fleste store fotografer virker det som begynner når de er 15, samt at de gjerne gifter seg med en fotograf. Så jeg har oddsene mot meg. Men man får gjøre sitt beste:-)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...