Friday, May 17, 2019

Bracketing og virtuell identitet

Egentlig skulle vi på fyrverkeri på Raufoss i kveld, men så kveldet jentene, og da stakk jeg heller ut og tok et bilde av kveldshimmelen. Kanskje ikke like spektakulært, men mer fredfylt.

-Wikimedia.

I dag på 17. mai begynte jeg å filosofere litt over om jeg kan bygge meg en virtuell identitet gjennom fotografiet? Det har jo blitt så populært både med virtuell virkelighet og identitetspolitikk, og selv har jeg jo tapt all tilhørighet, så hvorfor ikke skape meg en identitet i fotografiet? Hvor jeg skiller ut fragmenter av virkeligheten og lever gjennom disse. Slik som fotografiet ovenfor, tatt øverst i de grønne enger, hvor man fremkaller en illusjon av himmelengene, selv om de har gått fortapt. For jeg synes jeg klarte å fange noe tidløst her, og etter hvert som jeg får mer erfaring og kunnskap, blir jeg stadig dyktigere til å skille ut og foredle fragmenter av hva her var.

Bildet er tatt i ukomprimert RAW, etter råd fra Mike Smith. Nå har han en ny video om bracketing i a7III, og her er så utrolig mye å lære, dette lille høyteknologiske såpestykket er jo nesten som et jagerfly. Det var så vidt jeg klarte å fange det dynamiske omfanget ovenfor, men vil forsøke å eksperimentere med bracketing, for å ha enda mer å gå på i kontrastrike scener. Dessverre tilbyr ikke Capture One bracketing, beholder derfor Lr CC inntil videre.




Svært bra og hyggelig video!


Skulle selvsagt hatt ei dedikert foto-side. Men det er så mye å lære og så mye å fotografere...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...