Friday, May 10, 2019

Tradisjonalist og lommedemokrat

Kor er hammaren (og kor er Hamar hen), Øyvind?
Du treng han vel no
, osv.
Kommentariatets Diktatur - Institutt for begrepstømming 2.0 informerar om at Heimstaddiktning no er heilt tømt for semantisk innhald, og kan ikkje lenger brukast, då ingen lenger veit kor dei kjem i frå, og ingen finn vegen heim. Det vert difor tilrådd å legga om til Holmstaddiktning.

- Achsel Ford

-Flickr.

Takk for gode poenger! Fysjameg, hva Marx skisserer er jo et maskinsamfunn. En maskin å leve i. Fyren er jo en forløper til Le Corbusier! Nei, dette ble slutten på Marx for meg. Bongard er mye bedre, han innser tom. at mennesker trives best innenfor egen tradisjon (inngruppe). Så i konsekvens er Bongard tradisjonalist. Dessuten snakker Marx varmt om Statan. Hele poenget med lommedemokratiet er at staten oppløses i allmenningene, på samme vis som når man heller sukker i varmt vann og rører om.

Som lommedemokrat står jeg derfor nå fram som tradisjonalist, for slik å markere avstand til marxismen. Og ja, vi flytter trolig til Hamar med tida, hvis det ikke blir en ekstrem skyskraper der? Men hva skal de med skyskraper når de har Totenåsen Skyline? Gleder meg nesten litt til å nyte Totenåsen Skyline velsignet fri for monstermøller, med et glass rødvin til, varmet av kveldssola over Hamar.

Men så snart totningene våkner fra dvalen og innser at engene er Mjøslandets høylys, og de lar oss få leve som tradisjonalister i himmelengene, uten pumpehus men med brønnhus, da bærer ferden over innlandshavet igjen, tilbake til vårt hellige land, fullt av gråstein og en meter mer snø om vinteren enn på Hamar, forutsetninger for husmannstroens asketiske nøysomhet. En livsstil husmannstroens barn nå håner med forbruk og komfort, på samme vis som de forakter den siste skyggevokteren av engene.

Allmenningene ja, hvor jeg lengter etter allmenningene. Og de er ingen maskin, de er sjel og ånd. Bør prøve å treffe Bongard en dag, han er mye større enn Marx…

Ah, godt! Hyggelig at noen stadig kan lese, og ser hva det faktisk står i evangeliet etter Karl. - Achsel Ford

❤ . Det finnes noen flere som ser poengene, men du er blant de siste, ja!
utbrenT - Terje Bongard

De siste skal bli de første, og de første de siste. Så kanskje finnes fortsatt håp?


Tenk det, akkurat når jeg hadde postet teksten ovenfor, popper det opp en ny video av Charles Eisenstein, en med-allmenninger, hvor han forklarer forskjellen på Bongard og Marx. Førstnevnte faller i staver over naturens små undere og ser menneskene som en del av naturen, mens sistnevnte så menneskene lik maskin-deler i den ultimate kommunistiske maskin.

Marx opererer innenfor evolusjonens femte lag, på samme vis som kapitalismen. Allmenningene, og med dette lommedemokratiet og Bongard, er å finne innenfor evolusjonens fjerde lag. Skal vi bli en del av naturen, og slik fortsette som sivilisasjon, må vi klare å bryte gjennom tilbake til evolusjonens fjerde lag.

Innenfor evolusjonens femte lag trives kun Monsteret, og Monsteret har nå vokst seg stort og kraftig, klart til å fortære oss med hud og hår.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...