Wednesday, May 22, 2019

Takk til Nils Faarlund som reddet Totenåsen Skyline!

Etter å ha sovet på det i natt våknet jeg med vissheten om at Totenåsen Skyline må bli et av sommerens (uendelig) mange fotoprosjekter, som en hyllest til Nils Faarlund, før vi flytter til Hamar (hvis de dropper skyskraperen sin på Tjuvholmen?)

Det finnes kun en grunn tilbake for å bli værende i Mjøslandet, og dette er fotografiet. Videre finnes det kun en mann å takke fordi jeg kan få fortsette å fotografere, og dette er Nils Faarlund! - PermaLiv

Dessverre har det blitt vanskelig å leve på Toten grunnet tapet av den engang så herlige stasjonsbyen Skreia, samt ikke minst det at himmelengene har sloknet, dessuten blir de husmannstroende forfulgt og utdefinert som hatister. Å flytte herfra vil være tungt, da jeg bestemt mener at aksen Østhøgda-Helgøya-Furnesfjorden var verdens mektigste kulturlandskap!


Men selv om vi flytter til Hamar kommer vi til å bygge opp en foto-utpost på Toten, og jeg vil nok tilbringe meget tid her for å fotografere fragmentene av det gamle Toten. Dette ville vært umulig hvis Totenåsen var blitt rasert av monstermøller. Videre ville det blitt uutholdelig å bo på Hamar uten Totenåsen Skyline intakt! Hamarsingene bør innse at Totenåsen er deres skyline, og at de ikke på noe vis trenger en skyskraper som skyline, da en slik en vil være like ødeleggende for Innlandets hovedstad, som en monstermøllepark på Totenåsen!

Totenåsen skyline, sett nede fra Slagsvoldsflåa. Her skulle vært en lang rekke gigantiske monstervindmøller, men disse ble stanset takket være økofilosof Nils Faarlund fra Bilitt. Mannen må selvsagt få en statue!

Dessverre hadde vi ingen Faarlund på Gjøvik, som kunne stoppet tilintetgjørelsen av Hovdetoppen.

Legg merke til de mange bekkedalene som kommer ned fra åsen. Den rikeste kulturelva av alle disse åselvene var elva mi, Olterudelva, hvor engene ligger. Jeg blir stadig mer overbevist om at det var en ugjerning å slokke engene, samt at kommunen ikke ville samarbeide med meg for å bringe dem tilbake til liv. Engene var Mjøslandets høylys, og selv om Totenåsens skyline ble reddet, mistet mjøslandskapet sin verdi med tapet av engene.

Men menneskene som lever her er likegyldige, da de mangler empati for kulturlandskapet og kulturhistorien. Dette skyldes Totenpark-prosjektet, en slags futuristisk fascisme. Dessverre kan jeg ikke forstå annet enn at det må være slik.

-Wikimedia.

Med fotografiene mine håper jeg å bidra til å gjøre Totenåsen Skyline og Nils Faarlund til monumenter av seiershåp i kampen for de siste restene av norsk natur. Dessuten må Faarlund få et monument på Toten over denne mektige seieren, da det er ingen vi er større takk skyldig!

Reposter noen gode råd fra Faarlund nedenfor, som alle forkjempere av norsk natur og kultur bør ta til seg:

Takk for din beretning fra Hovdetoppen! Gjøvik er jo proletariatets by ved Mjøsa. Byen ble også modell for den kommunistisk orienterte, norske arbeiderklassens fraternalisering med kapitalismen, anført av Nils Ødegaard som ordfører for Ap og direktør for mønsterbruket Hunton.

Det er nedslående og nesten utrolig hva politikere nå til dags kan få seg til å gjøre, alternativt la skje. Mye av det er det jeg kaller ‘bakromsdemokrati’ – utbredt i flertallsregjeringene i Ap etter 2. verdenskrig. Eneste måten å hamle opp mot slike metoder, er å oppdage prosjektene mens de er i emning. Det gjelder da å handle raskt. Enten (1) Terrier-i-buksebeinet-metoden, der du skriver leserbrev til opplysning for allmennheten og åpne brev til ansvarlige institusjoner, eller (2) skape en opinion, slik vi gjorde med Åsens Venner som stoppet vindkraftanlegget på Totenåsen (70 turbiner med høyde 100 m og vinge-fang 112 m, 50 km veganlegg, riksvegbredde). - Nils Faarlund

Herlig å beskue nordavinden rive i skydekket over Hamar, istedenfor i flaksende monstermøllevinger over Totenåsen😘

-Wikimedia.

Dette fotografiet ble tatt fra Skibladnerbrygga på Gjøvik og sørover. Tenk deg Totenåsen Skyline til høyre i bildet bekledd med 70 monstermøller😱

-Wikimedia.

Ja, jeg tenkte på det da jeg kjørte hjem over Slagsvoldsflåa i dag og stoppet og tok et bilde av Totenåsen skyline. Her skulle vært 70 monstermøller på rekke og rad bortetter, med en høyde på 150 meter inkl. vinge-fang. Men vi hadde økofilosof Nils Faarlund fra Bilitt, og han gikk terrier og stanset Havgul og hele prosjektet nesten på egenhånd. Mannen må få en statue! - PermaLiv

Jammen ble det et lite kveldsbilde også, da jentene ropte på meg og skulle ha hjelp med kaninene til kveldsstellet. I forgrunnen er Stysjin, som var skogen til Grythengen etter Olterudelva.

Mye punsj i Capture One. Lr CC er i grunnen et nokså matt redigeringsprogram, mens C1 har en helt annen klarhet og dybde i fargene. Men har abstinenser for Nik Collection. Håper virkelig DxO tar meg på alvor og tilpasser Nik til Lr CC!

-Wikimedia.

Relatert




Mot folkeviljen: Ber staten sikre vindkraft-utbygging på Frøya

Ny rapport om naturens tilstand får FN til å slå alarm: – Vanvittig skummelt
I dag er den største trusselen mot biologisk mangfold at vi bygger ned arealene hvor artene lever. Da handler det om å ikke tillate store byggeprosjekter i intakt og verdifull natur sånn som vi ser nå i Norge med de planlagte vindparkene. Det blir viktig å ha en grundig kartlegging av natur og arter og hvordan vi kan ta vare på dem.
 Når vindkraft skaper avsky for klimakampen

Destruktivt profittjag øydelegg landet

«Grønn vekst» er umulig

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...