Thursday, April 25, 2019

Ære være familien Sunde!

-Flickr.

Da jeg skulle fyre opp og reiv opp ei gammel avis, falt mine øyne tilfeldigvis på et innlegg om Hovdetoppen, og hvilket innlegg! Det gjør så godt å se at jeg ikke er den siste empat tilbake i verden, og familien Sunde på Gjøvik må være verdens mest empatiske mennesker. Tidligere har Arnulf Sunde skrevet et uforlignelig leserbrev om galskapen på Hovdetoppen:

- Byavvikling

Gjøviks befolkning mistet med tapet av nærfriluftslivs-toppen sin en unik mulighet til å stresse ned i hverdagen!

- Bli mindre stresset med en halvtime i naturen
Resultatet av studien viser at deltagerne ble mindre stresset av bare 20 minutter ute i naturen. Dersom de økte til 30 minutter, ville stresshormonene reduseres til et optimalt nivå. Etter 30 minutter ville effekten fortsette, men i et tregere tempo.

Hadde man latt Hovdetoppen være i fred, ville vi vært tilbake i Gjøvik nå. Men inntil videre er vi fanget på Grythengen, som har lidd samme skjebne som Hovdetoppen, enga vår har blitt konsumert av mennesker som ikke forstod at himmelengene er hellige, på samme vis som Gjøviks hellige fjell. Tårene triller for Hovdetoppen ved frokostbordet hos familien Sunde, slik tårene triller for engene ved frokostbordet i Grythengen. For våre tårer har vi blitt lagt for et dypt hat av de som har vanhelliget enga vår, og som skamløst konsumerer den, og slik spytter på husmannstroen og tråkker fedrearven ned i søla. Engene og Hovdetoppen er kastet for svin, sammen med vår blå dronning.

Notre Damer har overlevd både WW1 og WW2 og også mye annet bla et mislykket forsøk på terroristangrep for en stund tilbake. Men det ser ikke ut som om kirken klarer å overleve nyliberalismen og EUs regler for offentlige innkjøp, noe som presser fram valg av det aller billigste anbudet for oppussing av kirken (men det er kanskje litt for tidlig å trekke en slik konklusjon nå). Mulig at nyliberalistene er fornøyde med at Notre Dame forsvinner, de ønsker seg en historieløs befolkning som er nærsynte egoistiske konsumenter og som ikke er ansvarlige borgere. - SHO

***

-Wikimedia.

Innlandets dronning gløder av stolthet, men vi, hennes undersåtter, har ingen som helst grunn til å være stolte. Vi har vanæret hennes land, hennes byer, grender og enger. Hele Mjøslandet er i ferd med å gå til grunne!

Nå, med ødeleggelsen av folkestiene i Øverbymarka, er det ingen vits i å vende tilbake til Gjøvik, selv om det skulle skje et mirakel og de dropper nedbyggingen av Hovdetoppen. For det er jo intet nærfriluftsliv å vende tilbake til. Absolutt ingenting!



Samtidig er alt vi bygger noe så ufattelig stygt. Ja, vi rett og slett vanærer Hennes Majastet med juggel og skrot. Seinest i dag har Totens Blad et stort oppslag hvor de lovpriser et nytt boligprosjekt på Raufoss, med over 100 nye boliger. Alt sammen en hån mot vår blå dronning og hennes land!

Oppsummerer allikevel litt av hva jeg har nedtegnet og avbildet ifbm. Hovdetoppens fall, selv om Gjøvik er tapt og fortapt. Hvor jeg, som Mjøslandets tårefotograf, skal gjøre av meg, er sannelig ikke godt å si?

Hovdetoppen



Trippel-katastrofen for Nordbyen i Gjøvik

Siste kapittel i Gjøviks byhistorie

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...