Friday, April 5, 2019

Alle fuglene som skulle vært i åkeren

-Wikimedia.

-GP.

Oppdaget plutselig dette gamle bildet jeg tok av en gårdsdam ved Hovinsholmen på Helgøya, i en artikkel hos forskning.no.

- Fuglene i åkeren kan overleve ved hjelp av bøndene

Selv er jeg jo gammel ornitolog og kjenner de fleste fugler både av flukt og av sang. Vi har hengt opp noen fuglekasser og skogen etter elva kan vel anses som naturreservat, var det ikke for alle kraftledningene som går på kryss og tvers. Så bevisstheten er der fra min side!
Det holder ikke med tilfeldige tiltak her og der. Vi må skape en bevissthet rundt at alle må bidra på hver enkelt gård. Storsamfunnet må bidra med fornuftige støtteordninger, men bøndene må også ta sitt ansvar som arealforvaltere.
Dessverre er storsamfunnet bevisstløse og har rasert enga mi, ja begge mine slektsgårder er ødelagte. Så storsamfunnet får først ta sitt ansvar som arealforvaltere av de gamle historiemaleriene våre, så skal vi som skulle vært stolte småbrukere og kulturbærere ta vårt ansvar etterpå. I mellomtiden er vi tårefotografer, og det kommer vi nok til å fortsette med å være, da storsamfunnet helt mangler bevissthet rundt hva en gård er og hva rural kultur innebærer. På Toten kvalte Totenpark-prosjektet all urban og rural kultur, og hvis noen våger å reflektere over våre forbrytelser mot vår fedrearv, da skal man fordrives og utstøtes. Så det er håpløst!

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...