Tuesday, April 2, 2019

Trippel-katastrofen for Nordbyen i Gjøvik

Tenk det, nå har boligutviklere slått kloa i randsona mellom Nordbyen og Tranberg-platået, dvs. skogsremsa øverst i bildet. Fra før av har disse utviklerne kverket strandsona med RV. 4, så nå forsvinner både strandsona og randsona.

Begge deler er/var en "Broad Boundary", som er essensiell for å bevare helhet, og er en av de 15 transformasjonene helhet utfolder seg gjennom i materien.

"The articulation of a form depends to a great degree on how its surfaces are defined and meet at edges. The effect of a strong boundary is twofold: First, it focuses attention on the center, further intensifying it; and second, the boundary unites the center which it surrounds with what is beyond."

Så ja, å svekke eller ta vekk denne randsona er en degradering av helheten i Nordbyen, bydelen reduseres som sterkt senter. Dette er vitenskap, og de som ikke tror meg kan følge Alexander-prosjektet til professor Bin Jiang i Sverige.

Tre katastrofer, eller en trippel-katastrofe har rammet Nordbyen i 2018. 1) Vedtaket om å skrinlegge Mjøsparken på Huntonstranda til fordel for massiv blokkbebyggelse. 2) Terrorangrepet på Hovdetoppen, byens sterkeste senter og villmarksfjell. 3) Vedtaket om å gi randsona i Nordbyen til griske boligutbyggere.

Nordbyen har en variert og tildels gammel villa-bebyggelse, med langt større spenn enn Sørbyen, i tillegg til at landskapet hadde svært sterke kvaliteter. Nå kommer alt dette til å bli ødelagt!

Siden bildet ble tatt har det kommet et mastadont-boligblokk-prosjekt i den unge bjørkeskogen helt til høyre i bildet. Dette ble et visuelt sår, som er designet uten respekt eller forståelse for biofilia og god form, av Gjøvik boligbyggelag. All skjønnhet, all helhet i Nordbyen, raseres nå i en orgie av bykvalitets-hat.

Så i en gammel avis da jeg fyrte opp i dag tidlig, at Gjøvik måtte finne sin egenart. Og det har de nå gjort, som Norges første psykopatiske by😡

Dessverre tror jeg hele regionen har gått ned sammen med byen.

-Wikimedia.

Pussig er det å være alene om å forstå at det kun er lommedemokratiet til Terje Bongard, som kan gi oss håp om en framtid.

Kaffedebatt1 på Gjøvik blir det ikke noe av, onde mennesker har angrepet byen vår, først og fremst med terrorangrepet mot Hovdetoppen, men jammen leser jeg nå at boligutviklere har kjøpt opp den gjenværende skogen på Tranbergtoppen også, som lå lik en "Broad Boundary" mellom Nordbyen og Tranberg-platået. I tillegg til at de skal bygge ned Huntonstranda, som burde blitt Mjøsparken, med boligblokker.

Det er kritisk nå, og som den siste som støtter Bongards sak, hviler vår sivilisasjons overlevelse på mine skuldre.

Og det er neppe nok...

Hovdetoppen halvveis nedhugget. Men i det minste fikk jeg omsider bort det gyselige gulskjæret i gresset. Det var selvsagt gultonene jeg måtte justere, ikke grønntonene.

Hadde jeg enda fått tatt dette bildet mens Hovdetoppen var skogkledt, men disse bypøblene kunne selvsagt ikke la oss få ta avskjed med bytoppen vår på en verdig måte😰

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...