Tuesday, April 30, 2019

Husmannshestehov

Husmannstroens hestehov bryter fram.

-Wikimedia.

-Wikimedia.

-Wikimedia.


Da jeg kom hjem fra Gjøvik i dag etter å ha levert ungene, la jeg merke til at det har kommet litt hestehov på den nye, beinharde plattingen der låven stod. Plattingen ble bygget for å skjerme for pumpehuset, men det er så utrolig trist uten låven. Ja, faktisk er alt her trist, enga mi har rett og slett blitt verdens sørgeligste sted. Samtidig er det intet sted på jord jeg elsker høyere.

Ble litt grepet av denne hestehoven som trosser alle odds, og som hedrer minnet etter den gamle låven, lik blomster på en grav. Bestemte meg for å forsøke å ta noen bilder, fotografiet nedenfor er tatt håndholdt med min Tamroon 28-75 mm, som faktisk har ei nokså bra nærgrense på 19 cm. Skal forsøke å få til et lite prosjekt med husmannshestehov på låvegrava.

Husmannshestehov passer godt her i grenda, da naboenga var husmannsplassen der husmannstroen slo slike dype røtter rundt forrige århundreskifte, i like karrig og skrinn jord som her hvor låven stod. Men som en aremarking vitnet så godt på Livoll i påsken, det er ikke jorda det kommer an på, men stellet. Man kan få en rik høst selv om såkornet faller på karrig jord, hvis gartneren er dyktig. Og gartneren i Holmstadengen, han var utvilsomt en svært dyktig både jordbruker og Herrens tjener.

-Wikimedia.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...