Saturday, April 13, 2019

Bøverbru-gården i vegkrysset (Farm at Bøverbru)

Legg merke til at høylysene ikke er blåst ut på tross av det store dynamiske omfanget. Mener jeg satte kameraet til ukomprimert RAW, og det var nok lurt.

-Wikimedia.

Da jeg var og hentet stativet mitt i går kveld stoppet jeg ved denne forlatte gården i et vegkryss ovenfor Bøverbru, antar det var beliggenheten som gjorde at ingen bodde der, da bygningene er svært vakre.

Disse to bildene fikk jeg ikke til i Capture One (C1) grunnet geometrien, hvor Lr CC er langt bedre. Geometrien spiller ingen rolle i landskaps- og portrettbilder, men i arkitektur-foto kan den ha stor betydning. I Lr CC kan man stort sett vende og vri på perspektivet akkurat som man vil.

Lr CC skal ha en abonnements-løsning som ikke inneholder Photoshop (Ps), og som derfor er rimeligere. Mulig jeg fortsetter med denne? Problemet er at man mest sannsynlig ikke kan åpne Nik Collections direkte fra Lr CC, et fantastisk plug-in!

Låven til dette småbruket ved Bøverbru er aldeles nydelig💓 Man bør absolutt finne en løsning på veg-problematikken her, f.eks. ved en omlegging av vegen, slik at noen igjen ønsker å bo på dette fantastiske gårdstunet, med slik en utrolig autentisk bygningsmasse. Et viktig historiemaleri i kulturlandskapet på Toten!

-Wikimedia.

Fikk den utvidede Sony-garantien min i går, fem dager før fristen på 360 dgr. utløp, så det var på hengende håret😰 Har nå søkt om verdigjenstandsforsikring hos Gjensidige, og håper denne ikke blir så mye dyrere enn superforsikringen jeg gikk glipp av hos JapanPhoto? For denne kan jeg saktens trenge, da jeg i går kveld nesten falt i veg-grøfta med kameraet, som gikk full av smeltevann. I tillegg må jeg til å rense sensoren selv, da sensorrens var inklusive i superforsikringen jeg ikke fikk, da jeg blandet denne med den utvidede Sony-garantien, grunnet villedende markedsføring.

Videre kommer Sony med en programvare-oppdatering i dag for kanin-fokus, eller rettere sagt øyefokus for dyr, og dyre- og fuglefotografer som har prøvd denne er himmelfalne. Så nå satser jeg på masse kanin-fotografering i sommer, da jentene har fått belgiske kjempekaniner av våre venner i Vestrumsbygda.

Kaninene fotografert uten øyefokus i saltstampen på kammerset, hvor de stort sett har det bra, men blir de sultne hopper de over kanten og ut på gulvet:-)

-Wikimedia.

Blir ikke verdigjenstands-forsikringen fra Gjensidige altfor dyr, fortsetter jeg nok med min a7III, men har kommet til at jeg heller kjøper Voigtlanders 20 mm enn Tamrons kommende 17-28 mm. Dette fordi jeg tror Vogtlanderen vil holde seg bedre i pris, slik at den blir enklere å selge hvis jeg går over til Canon fullformat og EOS R - systemet.

Trenger også et filtersystem og har kommet til at Nisi sitt nye V6-system er det beste. Så med renseutstyr, linse og filtersystem blir det fort 20.000 kr til i investeringer denne våren. Dessverre verdsetter ikke mjøsfolket sine tårefotografer, og ser ikke verdien av det gamle kulturlandskapet vårt, som er under et voldsomt press.

Samtidig meldes det i dag at Canon trolig kommer med EOS 90D til høsten. Har en del APS-C-optikk, så fortsetter jeg med a7III bør jeg trolig gjøre dette til mitt back-up kamera.

Til slutt en god artikkel fra mitt store forbilde Rafn Sigurbjörnsson, Islands tårefotograf:

- Make our own Photo Stock Web
I, like so many others started to sell my photos at some of the Stock webs available on the marked and I was ready to be rich. I sold few but I never got a cent from them so it was only work with nothing in return. The Payout point is set high and the artist is only getting around $0,2 – 0,3 per image so I rest my case.
Mange mobil-knipsere respekterer rett og slett ikke oss dedikerte fotografer, de aner simpelthen ikke hvor mye kunnskap, investeringer og tid som ligger bak et bilde, og noen ganger når noen ringer og spør om det er greit at de benytter et av mine fotografier fra Wikimedia, og jeg antyder at det kan være hyggelig med litt mer enn kun en kreditering, virker enkelte sjokkerte. Som om jeg var en pengegrisk gribb eller en advokat, eiendomsmegler eller revisor.

Faktum er at jeg som Mjøslandets tårefotograf har Mjøsregionens viktigste, men dessverre mest underbetalte og underkjente jobb!

Relatert


Sony Introduces New Ultra-tough, High-speed External SSD Drives

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...