Friday, June 8, 2012

Skjønnhetens befrielse

Jeg har tidligere blitt anbefalt boka Skønhetens Befrielse og tenkte nå jeg skulle google den, til min store glede fant jeg at boka finnes fritt tilgjengelig som e-bok i svensk oversettelse:

- Skönhetens befrielse (fri pdf-bok)

Her følger en liten introduksjon til boka i dansk språkdrakt:
De sammenbrud i jordens økologiske systemer som vi i disse år er vidne til, får stadig flere til at indse fornuften i at skifte spor. Spørgsmålet er, hvorfor der stadig ikke rigtig sker noget. 
Svaret er nok det enkle, at det altid er lettere at forsætte med business as usual. Både dem der har megen magt og dem der har mindre magt har investeret så meget i den nuværende model for vækst og velstand, at det vil kræve en betydelig indsats at skifte retning. 
Både i naturen og i kulturen udrydder vi artsrigdom og mangfoldighed til fordel for kommerciel ensretning og materiel vækst. Løsningen på problemet er ikke teknologisk, men kræver en ny måde at se verden på. Vi bliver nødt til at forstå livet som en helhed, hvor alt hænger sammen med alt andet. Ved at bringe vores måde at leve og producere på i overensstemmelse med naturen omkring os vil vi ikke blot sikre menneskehedens overlevelse, men også skabe grundlag for et samfund hvor skønheden kan flyde frit som følelse, nærvær og udtrykskraft.

Morten Skrivers bog er fuld af spændende indfaldsvinkler, tankevækkende oplysninger og eksempler, svimlende perspektiver og – ikke mindst – originale løsningsforslag. Han skriver: 
“Da forurening og miljøproblemer for alvor blev et tema i den offentlige debat, følte jeg mig på en ejendommelig måde lettet. For mig gav det dyb mening, at de æstetiske ødelæggelser jeg så i mine omgivelser, måtte have videregående konsekvenser; at de så at sige var imod livet. Jeg fandt det betryggende at vide, at det der var grimt også var sygt. 
Morten Skriver, født 1954. Billedkunstner med en særlig interesse for grænseområdet mellem kunst, videnskab og religion. Han har skrevet bøger, artikler og essays og instrueret flere dokumentarfilm. Morten skriver har desuden undervist i forskellige sammenhænge, blandt andet en årrække som lektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi. - Kulturplakaten 
Fakta om bogen:
Titel: Skønhedens befrielse
Forfatter: Morten Skriver
Anden info: 1. udgave. 264 sider.
Udgivelsesdato: 18. oktober 2008
Forlag: Tiderne Skifter – www.tiderneskifter.dk
ISBN: 9788779733350

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...