Skip to main content

Kjernen i miljøkatastrofen

Sjelden jeg får 13 likes og ingen dislikes. Kommentaren er litt satt på spissen, men essensen er klar.

Les artikkelen her.
Unge kvinner på +/- 21 år er en ekstremt ettertraktet knapphetsvare blant klodens 3,5 milliarder menn. Vi rører her ved kjernen i miljøkatastrofen, det faktum at kvinner foretrekker RESSURSSTERKE og RESSURSRIKE menn. Ja, kvinner søker også snille menn, men uten ressurser kommer dette langt ned på lista, det ses heller på som en evt. bonus.

Vi har her milliarder av menn ivrig opptatt med å utpine klodens ressurser for slik å tiltrekke seg unge kvinner, i naturen symbolisert i atlaskgartnerfuglen (Se "Det biologiske mennesket" av Terje Bongard).

Hvem som egentlig har mest skyld i at vi er i ferd med å kverke oss selv, kvinner som ønsker menn med gods og gull, eller menn som sanker alt dette godset og gullet for å tiltrekke seg kvinner, er ikke godt å si.

Uansett, faktum er at uten kvinner i verden ville vi menn satt oss rett ned rundt bålet og fordrevet dagene med å fortelle historier, og vært strålende fornøyd med et lite krypinn under ei gammel gran eller lignende.
PS! Det viser seg nok at uten kvinner ville menn skutt hverandre ned til siste mann. Uten kvinner ingen sivilisasjon!

- Menn er dyr - kvinner også

Kjernen i miljøkatastrofen! Foto: Ferdinand Reus

Comments

Popular posts from this blog

Plast, et miljøproblem

Naturmaterialer har nedbrytere som produserer motsvarende enzymer, for slik å tilbakeføre organisk materiale til jorden, til nytte for nye generasjoner planter og dyr. Syntetiske materialer mangler disse hjelperne, derfor kiler de seg fast overalt i økosystemet, og truer til slutt med å blokkere selve livshjulet.


Prøver fra Nordsjøen viser at mengden av små plastpartikler på rundt 20 mikrometer, er tredoblet siden 1970-tallet. Forsøk med planktonspisende dyr viste at de åt disse partiklene, som om de var plankton. Tanken på at plastplankton har blitt en del av ”økosystemet”, er urovekkende. Innbakt i komplekset er behovet for hjelpestoffer i nesten alle plastprodukter, til brannbegrensning, bløtgjøring, UV-stabilisering med mer, mest kjent er ftalater og bromerte flammehemmere. Andre miljøgifter absorberes av plaststoffet, og kan kanskje frigjøres i fordøyelsen til dyrene som spiser dem. Overflata til såkalte ”nurdles”, som kan minne om fiskeegg, inneholder opp til 1000000 ganger me…

Berre du kan byggje med kjærleik

Då Gud skapte mennesket i sitt bilete var det nett fordi han gav oss evna til å skapa, det er dette det tyder å vera skapte i Guds bilete. Eg tenkjer ikkje her fyrst og fremst på ein religiøs Gud, eg tenkjer mest på den Gud som Christopher Alexander har openberra for oss, og som du kan lesa om i denne kommentaren hos P2P-Foundation.


Å skapa er å blottleggje Guds vesen, som ein stjerneport kor igjennom Guds auge stirer mot oss, ein direkteveg til Gud. Dette skjer gjennom å intensivere sentra, kva Christopher Alexander kallar for heilskapsutvidande transformasjonar, den ypparste forma for bøn. I middelalderen var dei gode på dette, kva ein kanskje kan kalle for "lovbygging", "lovmaling", "lovveving" og sjølvsagt òg lovsong. Men Gud vara meg vel, ikkje den lovsongen ein finn hjå dagens gladkristne, som er like falsk som dei moderne gudshusa deira. Det var i middelalderen vi fann ekte Gudstru, materialisert i kvar einaste stein dei kjærleg forma. I sanning de…

En slags trist global ideologi

Jens Erneholt er trött på den totala dominansen av modernismen. Den raka, avskalade och sterila designen gör honom både trött och irriterad. Han menar att den design, som förfinats fram till 1920-talet, försvunnit helt till förmån för ”arkitektur som prioriterar funktion före estetik”.

- Han har tröttnat på den "trista" modernismen

– Folk börjar tröttna på det, säger Jens Erneholt och fortsätter:
– Det finns undersökningar som pekar på att 80 procent av befolkningen föredrar annan design än modernism. Det finns även forskning som pekar på att den lådformade design vi ser idag triggar samma del av hjärnan som triggar rädsla. Det som byggs idag är så homogent och väldigt odemokratiskt.

Han berättar att tendenserna sett likadana ut sedan början av 1930-talet. Numera ska allt vara rakt, fyrkantigt och avskalat. Borta är de vackra fasaderna som lockar in människor i byggnader och istället ersatta av vad som kan liknas vid ”Excel-design”. Det finns dock undantag – vissa har gjort f…