Saturday, November 30, 2024

I natt jeg drømte...

Ingen urtemarinert laks og ingen hjelpende fossemøllinger her i gårdshagen i Grythengen nei, det hele var selvsagt bare en drøm😢

apple tree branches in front of a farmhouse at summer Stock-bilde | Adobe Stock

I natt drømte jeg at hagen i Grythengen var full av fossemøllinger, som var kommet hit for å hjelpe til, hvor de også hadde tatt med laks, som de serverte i hagen. Jeg våknet av at jeg mistet smørkniven, da jeg skulle smøre på en loff, sammen med herlig urtemarinert laks.

Jeg husker jeg lurte på om dette var drøm eller virkelighet, men så var det selvsagt bare en drøm.

De hevder at jeg ikke vil ha noe mer med dem å gjøre, men dette er bare tull, de er hjertelig velkomne hit for å arbeide, da jeg jo har sendt 20.000 kubikkmeter plank gjennom kløyva for dem. Så da skulle det bare mangle om de ikke kunne plante 20.000 treplantinger for oss!

Som sagt må det plantes til med 33.000 trær i jordene omkring Stabburstunet, i Stysjin og oppover dalen. Dessverre hogg jeg mye gran i dalen i tenårene, da jeg tenkte jeg ville ha et løvskogreservat her, inspirert av løvskogreservatet ved Svennesvollene på Biri, hvor jeg var med og hogg unna grana. Men dette angrer jeg dypt på nå, da det blir så glissent om vinteren.

Rundt Stabburstunet må det plantes til med tett skog, slik at kanskje kan man finne litt lykke ute på Stabburstunet igjen en gang i framtida? En del hurtigvoksende trær kunne også gjort seg, som poppel og søtmispel. Gjerne også noe hassel, slik at ekornene kan ha noe å glede seg over. Husker det vokste hassel ved den gamle badstua ved Sagen som barn, men nøttene rakk ikke å bli modne. Med et varmere klima blir de nok det.

På Biri er det bare å stikke innom etter planter, aller helst serbiagran, hvis disse er i salg nå, da de bedre skal takle framtidas klima i lavlandet. Høydesonen er 320 moh.

Ellers må det bygges minnesti etter elva, samt at stabburet må rettes opp og få nye vindskier. Stakitten og våningshuset må også skrapes og males, samt at mosen må vaskes vekk fra taket.

Så her er det mer enn nok å gjøre for alle som ønsker å komme på besøk!

Videre er Thomas Hylland Eriksen død, mannen som lærte meg om biokulturelle koblinger, eller koblingene mellom natur og kultur. Moderne mennesker tror natur og kultur er separate enheter, akkurat som de tror livet er separete enheter innenfor sonene jobb-bolig-fritid, men slik er det da ikke. Er ikke kulturen koblet opp mot naturen, da dør den, hvor jeg i kjølvannet av Eriksens innsikter, har dokumentert et vell av brutte biokulturelle koblinger i Grythengen, hvorav flere av dem er helt essensielle, for i det hele tatt å opprettholde den vestlige sivilisasjon!


Det er skremmende å tenke på at Eriksen døde bare litt eldre enn meg selv! Så da begynner man virkelig å kjenne på at man har det travelt. Ikke bare det at jeg skal avslutte Grythengen, Norge og den vestlige sivilisasjon, men vi ønsker også å ta med oss historien vår til Nouvelle-Aquitaine i det sør-vestre Frankrike, for å starte opp igjen den vestlige sivilisasjon der. Fordi dette er det kun vi som kan gjøre, da det kun er vi som forstår hva den vestlige sivilisasjon består av. Å begynne på igjen i Norge, er nok umulig, da for mye er ødelagt og det norske folk har gått i oppløsning. Vi holder dog en liten knapp på Skjolden, nå på tampen👌

Friday, November 29, 2024

Er den ekte bestemorkringle-oppskrifta funnet? Eller plagierte bare bestemor Ingrid Espelid?

På 1970-tallet fikk vi barnebarna bestemorkringler og hjemmelaget sitron-lemonade i uknuselige grønne glass, av besteomr Nelly i Grythengen. Og disse glassene er virkelig uknuselige, da ikke et eneste av dem er knust på alle disse årene, mens plast-glassene våre bare sprekker.

green unbreakable glasses used by grandmother to serve homemade lemon juice to her grandchildren in the 1970s Stock-bilde | Adobe Stock

Da ser jeg i Totens blad i dag, eller rettere sagt kona så det, da jeg ikke leser denne korrupte blekka, som ikke vil skrive om vindkraft, men har side opp og side ned om nye makkverks-prosjekter for byggebransjen, med tilhørende annonser, at oppskrifta på bestemorkringler fremdeles finnes!

For noen år siden ba jeg far komme med oppskrifta på kringlene til bestemor Nelly, men dette var akkurat samme oppskrifta, som den som står i kokeboka til Ingrid Espelid, så den kastet vi. Nå får han prøve å få tak i den ekte oppskrifta!

Dette er jo ei oppskrift som jeg gjerne vil ha med oss til vår foto-filosofiske kafe i Nouvelle-Aquitaine. Dessuten kunne det vært hyggelig å spise ekte bestemorkringler her i Grythengen igjen også, før vi reiser nedover. Jentene er jo knallflinke til å bake, særlig når Elina er her, sist helg fikk jeg herlig gulrotkake. Nå har heldigvis Elina også sagt at hun blir med oss til Frankrike, så fremtiden for kafeen vår ser lovende ut. Hun er dessuten knallflink til å tegne, så blir hun med på kafe-driften, bør vi kanskje heller satse på en kunst-filosofisk kafe?

I dag lærte jeg forresten om den franske filosofen Bernard-Henri Lévy:


Han har skrevet ei bok som heter "Israel Alone", og dette gjelder da også for Grythengen, fordi det er kun vi som er glade i og ser verdien av kværnenga til herr Fossemøllen og jubelenga til Even Helmer.

Dessuten holder vi ikke ut antipietismen i Øverskreien, som er langt verre enn antisemittismen i Frankrike! Slik jeg har forstått det er Frankrike helt fritt for antipietisme, i alle fall har jeg ikke hørt om noen antipietistiske pogromer der nede. Kanskje vil det tom. vise seg at franskmennene er svært glade i den rokokko, nyromantiske seinpietismen? Særlig hvis de får den servert sammen med bestemorkringlene til Nelly! Hvis hun da ikke har stjålet oppskrifta fra Ingrid Espelid?

Nedenfor er noen gullkorn fra James Kalb, en tid fant jeg stor glede i å samle på sitater fra hans hånd. Særlig likte jeg følgende:

"Our rulers and betters don’t want any backtalk. They know everything, they’re doing a great job, and everybody ought to be grateful and get with the program. So we’re told that what we have now is utopia emerging from an intolerably bigoted past."

Dette er faktisk feil, da PermaLiv besitter en kreativ kraft, som slår det samlede norske statsapparat langt ned i støvlene!

Dessuten kan jeg aldri tilgi dem at de plasserte Norges fremste klyngetuns-entusiast i et lommehull voktet av universets ondeste Hamas-harpy-covert-høne-kjerring! Jeg kan heller ikke tilgi dem at de ødela verdens råeste lommetun, verdens kuleste skolekorps, og verdens herligste lommekroks-vennskap!

Jeg kan videre ikke tilgi dem at de, sammen med etterkrigs-generasjonen, har laget til et billig, suburbant ødeland i utkantene, med tilhørende svindyr og antipietistisk gjennomstrøms-teknologi, av Grythengen.

Men Djevelen er nok meget godt fornøyd med denne sataniske simulasjonen av et apparatlandskap, de har stelt i stand for oss😡
Such aspects of the current regime are exaggerated. A diverse technological society of 325 million that is increasingly integrated into a global political and economic order is not going to be run democratically or through broad-based public discussion. It’s going to be run by networks of full-time professionals and the institutions that employ them. These inevitably become conscious of their common interests and act together to promote policies and ideological perspectives that advance those interests and defuse or fend off conflicting popular concerns. - James Kalb
Det er rart å tenke på at selv USA, med 325 millioner innbyggere, enkelt og greit kunne avskaffet hele kostepineriet, gjennom lommedemokratiet til Terje Bongard, hvor vi kunne overtatt styringen selv.
To add to the problem, modern life dissolves history, heritage, and inherited ways. People get processed through an increasingly centralized and bureaucratized school system. They work for large bureaucratic organizations, or for smaller concerns that are increasingly integrated with global markets. They amuse themselves with commercial pop culture and connect through electronic communications networks that ignore geography. And they’ve been subjected for years to propaganda and social policies that weaken informal connections like family, religion, and common culture. - James Kalb
Det er ikke tilbake noenting, absolutt ingenting, og det er ikke noe tilbake av folk heller, de har gått i oppløsning alle sammen. Men de franske middelalder-landsbyene står nok støtt, så vi får finne oss en så historisk setting som mulig, og ta det derfra, med vår kunst-filosofiske kafe, hvis Elina blir med. Ellers blir det kun foto-filosofisk.

Flere sitater fra Kalb for de som ble fristet:

Møtet med raudskjora på Tjuvåsen

Da jeg kjørte over åsen i kveld, kom jeg på at lavskrike heter vel ikke skrike for ingenting, samtidig som nøtteskrika trives best i yngre skog. Så det må ha vært flere enn de to lavskrikene jeg observerte. Men hvordan står det til med lavskrika på Totenåsen i 2024? Var min observasjon av denne trolske gammelskogsfuglen, siste observasjon på åsen vår? Eller er der fremdeles en livskraftig bestand?

Republisering av artikkel fra 23. november 2018.

Det var ikke like fint på Tjuvåsen som jeg hadde forestilt meg i dag, da det hadde gått ei linne i høyden, slik at rimfrosten var gått av trærne, utenom nede ved vannene og på myrene. Og det var stålis og ikke klakais, dekket med akkurat litt for mye snø. Men fin tur lell.

Turens store høydepunkt var et møte med lavskrika ved midtre Tjuvåstjernet. Denne fuglen har jeg ikke sett siden tenåra og aldri på Totenåsen, og husker jeg ikke feil er den nå rødlistet. På Toten kalte man den for raudskjor, samme som Hans Børli, som ofte nevnte denne fuglen, som også ble kalt tømmerhuggerens venn, da den er så tillitsfull. Og faktisk kom en av dem og satte seg på ei grein halvannen meter unna, for å ta meg nærmere i øyensyn.

Fikk ikke øye på mer enn to, mulig det var flere, men det kunne være et par. Morsomt å høre lokketonene deres, nesten som dompapp, tju-tju, men litt dypere. Hørte også noe nøtteskrikelignende skriking, men kanskje var dette nøtteskrike? Litt pussig om denne fløyelsmyke kråkefuglen skal skrike slik.

Forstod egentlig med det samme at det var lavskrike, så fulgte etter dem et stykke for å få det bekreftet, og var meget glad da jeg så jeg hadde rett. Man føler seg virkelig i villmarken når man er i et slikt vilt terreng og får selskap av en slik gammelskogsfugl.

Tjuvåskampen sett fra Østre Tjuvåstjern. Bekken fra Midtre Tjuvåstjern, tjernet jeg egentlig skulle fotografere, men som allerede lå i skygge, kommer ned fra myrpartiet til høyre. Det var der jeg traff lavskrika.

Tjernet heter egentlig Abbortjern. Bekken er Villbekken.

Østre Tjuvåstjern Lake up in the Totenåsen Hills covered with ice. Stock-bilde | Adobe Stock

Ny versjon av fotografiet:

Abbortjern Lake up in the Totenåsen Hills covered with ice. Tjuvåskampen Hill in the background. Norway. Stock-bilde | Adobe Stock

-Wikimedia.

Lavskrika på Tjuvåsen traff jeg 23. november 2018, nå er det november 2024, hvor jeg ikke har sett den igjen på disse årene. Jeg ser heller nesten ikke ekorn lenger, men jeg og kona så en mår på Krabyskogen et par ganger i våres, dette hadde jeg heller ikke sett før på Toten.

Men nå er det slutt på turer på Tjuvåsen, da villmarkens sus er borte. Kun området ved Borgenkampen står tilbake, hvor jeg var sist torsdag, 21. desember 2024. Har fått mange fotografier derfra i høst, hvor det kom inn 17 bidrag fra sist torsdag i dag hos Adobe. Hørte en tretåspett på turen, det var alt. Hvorfor er det ikke flokker av lavskrike, som før i tiden?

Alle fotografiene fra høstens skogsfotografi fra Borgenkampen, sammen med de siste fotografiene fra siste tur til Tjuvåskampen, som ble torsdag 19. september 2019, ligger i følgende album:

Øyvind Holmstad - Inland

Dessverre ble ikke lavskrika skarp, men allikevel et godt minne. For meg var det større å treffe på lavskrika på Tjuvåsen, enn ulv.

Nb! Minsta så ulv øverst i Stysjin søndag morgen 2. mai 2021. Den kom ned fra Totenåsen etter Olteruddalen, hvor den vandret videre til Valdres, hvor den ble skutt. Ulven stod oppe på skjermingshaugen og siklet etter harebikkjene.

Sist gang jeg så lavskrike, var vel i Valdres et sted, hvis jeg ikke husker feil?

After the Collapse: Silence and Darkness

Republisering av en video fra 2015, nå er det 2024, og dessverre ser det ut til at kollapsen lar vente på seg. I tillegg til mørket og stillheten, blir det vidunderlig vintage og fotogent, hvis post-kollaps er så fadografisk, som det fremstilles i videoen.

SILENCE AND DARKNESS! HOW WONDERFUL! CAN'T GET ENOUGH OF IT!

WHAT A WONDERFUL NEW WORLD WE WILL SEE! ACCORDING TO GAIL TVERBERG WE MIGHT SEE THE START OF A DEFLATIONARY COLLAPSE IN 2016. MUST SHE BE RIGHT! AMEN!



Min a7III går og går, lukkeren må ha lukket hundretusener av ganger nå, allikevel bare fortsetter den å gå og gå. Vi venter spent på a7V, den kommer vel på nyåret. Tro hvor mange a7 det blir, før kollapsen inntreffer?

https://www.lightpollutionmap.info/

DarkSky International | Protecting the night skies for present and future generations

Sivani Babu

A mountain of the Hurrungane Mountains in western Jotunheimen, Norway. Stock-bilde | Adobe Stock

Thursday, November 28, 2024

Ved Galleri Fjordheim

Steinsholmen.

View towards the small island Steinsholmen in Lake Mjøsa, where the ancient ruins of Mjøskastellet is to be found. Stock-bilde | Adobe Stock

På lørdag var jeg på Galleri Fjordheim ved Mjøsbrua, mens minsta var på bowling-bursdag. Egentlig tenkte jeg å kun stikke nedom for å fotografere Steinsholmen, hvor ruinene etter Mjøskastellet ligger. På Steinsholmen måtte man innom for å betale skatt, når man skulle over Mjøsa i tidligere tider, og kunne man ikke betale, ble man værende til man kunne.


Men da jeg oppdaget at Hilde Grønstad fra Kolbu hadde utstilling, stakk jeg innom. Dessverre var hun ikke der selv, men det var 13 flotte malerier fra en tur i Lofoten i 2022. Selv tenker jeg som kjent å avslutte Norge på nærliggende Senja badet i Nordlys, som del av PermaLivs pågående avskjedsturne for landet vårt, før vi bosetter oss i Nouvelle-Aquitaine i det sør-vestre Frankrike, for å søke litt rokokko lykke i vår apatiske epoke.

Selv er jeg ikke profesjonell, slik at jeg kan ikke stille ut ved Galleri Fjordheim, derfor lager jeg et lite galleri her istedenfor. Klikk på et bilde for å starte en lysbildefremvisning👍

Da jeg ikke er profesjonell, og derfor ikke kan stille ut min kunst ved galleriet, får jeg heller skape litt kunst selv fra galleriet. Her ved min Sigma 50 mm f2.

Images of Lake Mjøsa at Biri in November, from inside and outside. Stock-bilde | Adobe Stock

Mine gallerier hos Adobe:



Images of Lake Mjøsa at Biri in November, from inside and outside. Stock-bilde | Adobe Stock

Images of Lake Mjøsa at Biri in November, from inside and outside. Stock-bilde | Adobe Stock

A pier by Lake Mjøsa at Biri in November. Stock-bilde | Adobe Stock

A pier by Lake Mjøsa at Biri in November. Stock-bilde | Adobe Stock

View towards the small island Steinsholmen in Lake Mjøsa, where the ancient ruins of Mjøskastellet is to be found. Stock-bilde | Adobe Stock

Rock pattern by Lake Mjøsa at Biri. Stock-bilde | Adobe Stock

Shore of Lake Mjøsa at Biri in November. Stock-bilde | Adobe Stock

Rock pattern by Lake Mjøsa at Biri. Stock-bilde | Adobe Stock

Steinsholmen i svart og kvitt.

Så var det slutt på mitt uprofesjonelle galleri fra Galleri Fjordheim. Uansett mye morsommere her enn på bowling, særlig når Hilde Grønstad stiller ut😊

View towards the small island Steinsholmen in Lake Mjøsa, where the ancient ruins of Mjøskastellet is to be found. Stock-bilde | Adobe Stock

Terje Bongard: No grant for MEDOSS

Originally published at P2P-Foundation.

I just received the following email from Terje Bongard, and my spirit fell low. The RID-model (Representative Ingroup Democracy) is the most promising initiative I know about. For me the rejection of Bongard’s project feels like the end of the world, and actually I think it is.

I’m sorry, my dear daughter. These anonymous "referees" shot down your future. It’s just to lean back and wait for the slow collapse of John Michael Greer. At least this is how I feel now.


Dette er en republisering av en tekst av Terje Bongard fra 2014, med beskjed om at MEDOSS ble avvist, nå er det 2024, hvor dette fotografiet ble tatt nedenfor Borgenkampen på Totenåsen.

Min eldste datter ble født i 2010, samme år som Bongard utgav boka si, årtusenets viktigste. Hun skulle videreført arven etter Hauge i jubelenga til Even Helmer, hvor alle haugianernes idealer var realiserte gjennom lommedemokratiet.

I 2014 var vi fanget i lommehullet vårt på Gjøvik, voktet av universets ondeste Hamas-harpy-covert-høne-kjerring, hvor hennes livsprosjekt var å skulle tilintetgjøre meg og jentene mine. Hun lyktes nesten, men driver stadig på via sine flygende aper i Øverskreien.

Istedenfor tok hun vel livet av lille m, som mistet den personen som betydde og alltid vil bety mest for henne, sammen med verdens råeste lommetun og verdens kuleste skolekorps.

Alle mener selvsagt at dette var min skyld, så de er gale hele gjengen, bare spør Elina og mammaen til O. Eller Terje Bongard, Norges første og fremste humanøkolog.

Ondskapen til disse menneskene ligger imidlertid langt utenfor min fatteevne.

Men det gjør galskapen i dette samfunnet også.

Kun MEDOSS kan redde oss!

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Torsæterkampen or Østhøgda to the right. Stock-bilde | Adobe Stock

Dear all

Please find enclosed the comments from the anonymous referees (not included here).

First, I want to thank each and every one of you for grasping the idea so quickly. During this process I talked to many researchers who did not. Some of them stalled the process and used up our time, and some made it difficult for us with unnecessary negative comments.

It is not easy to think new and creative thoughts. To have a position, status, makes it more difficult to take chances, listen up and think freely. You all crossed this cognitive and evolved conservative mechanism, and I thank you all for that. Your open minded strategy is what is needed now.

Is it possible to reform the global free capitalism to sustainability? As an example, I include Beate Sjåfjell, leader of Concerned Scientists Norway, in this mail. She is fighting bravely to find legal actions to support and encourage “green businesses” through both nations and the EU, see www.jus.uio.no/ifp/english/research/projects/sustainable-companies/

Will small changes add up to something really working? I wish Beate all the best, and support her with all my heart, but I fear it will only be cosmetics confined to the rich world. Facing the global poverty, economic growth is overshadowing everything. And time is running out.

But, we need to work for both perspectives: Do the best of a bad job, and at the same time search for creative solutions. But we mustn’t forget the last perspective…

Would new ideas for minor changes and improvements have come out of our MEDOSS project? I don’t know, but I sincerely hope you all will bring the RID model with you, and reflect over the idea whenever discussing solutions to our dangerous near future. Regardless of what the “referees” of our application say, MEDOSS is based on scientific knowledge of human behavior: We can do this change, and it will address societal problems in surprisingly many arenas. It is a sustainable solution.

The RID-Model.

I would never have engaged in this process if it hadn’t been for the initiative coming from the Norwegian Research Council’s own advisors. The invitation to address the kick-off meeting, and the seed money support from them made me hope for a small miracle. These people are at the center of research and science, and have a unique competence for thinking new thoughts in broader perspectives, free from prestige. I thank you for the opportunity, and please keep thinking more in the same direction!

Alas, the programme committee and referees are not this broadminded. As you will see, the comments are all about how they want elaborations on topics they don’t understand, or are not willing to examine closer themselves. As you all remember, in the struggle to fulfill the limit for 10 pages max, we had to cut into bones. How is it possible to document, to every thinkable referee’s satisfaction, the scientific background for a new society built on a complete democracy, describe experiments and deliverances on 10 pages…. ?

I will write an essay, first in Norwegian, about my efforts over the last years in these matters. My reflections and experiences will perhaps be useful to others. In it, I will discuss how to move on. Of course I will appreciate and include in this essay your comments about the process, the application and ideas for further initiatives and development. We cannot give in yet, or…?

yours truly

Terje

________________________________________________________________

Terje Bongard

Researcher, PhD

Norwegian Institute for Nature Research – NINA

Postal address: NO-7485 Trondheim, NORWAY

Delivery/Visiting address: Høgskoleringen 9, NO-7034 Trondheim, NORWAY

Phone: +47 986 44 786 • Fax: +47 73 80 14 01 • www.nina.no

GI OSS MEDOSS!

“GI OSS MEDOSS!”

https://blog.p2pfoundation.net/terje-bongard-no-grant-for-medoss/2014/03/19
“Det finnes noen som har tatt poenget. Øyvind Holmstad hos Kulturverk har oppdaget sammenhengen, her har han kommentert den.” – Terje Bongard
Men gi meg IGD, yeah, yeah, yeah.
“Vi må få kontroll over det gigantiske produksjonsapparatet. Det er det som truer eksistensen vår.” – Terje Bongard
Denne artikkelen ble publisert i 2017, nå er det 2024. 2017 var året jeg mistet bedriften min, og dermed min sosio-økonomiske posisjon og status i samfunnet. Med det samme jeg signerte kontrakta, etter 20.000 kubikk gjennom kløyva, i et støy- og støvhelvete dag ut og dag inn, med ødelagt karriere og helse som resultat, var jeg samfunnsforlatt.

Som samfunnsforlatt eksisterer du ikke i samfunnet, hvor samfunnet heller ikke eksisterer for oss, vi lever utenfor tid og rom. Bare på påskeleir på Livoll, et sted som eksisterer utenfor tid og rom, eksisterer vi, ingen andre steder. Kun Elina og mammaen til O, aksepterer oss som samfunnsforlatte på Toten i dag, men egentlig trenger vi heller ingen andre, da mammaen til O er den personen med størst hjerte på hele Toten, og Elina er trolig den som kan flest språk ifht. alderen.

Samtidig som vi har sluttet å eksistere for samfunnet, og samfunnet for oss, trues samfunnets eksistens av det gigantiske produksjonsapparatet. Hvor dette produksjonsapparatet nå snart bare produserer våpen!

"A senior official from one of the world's largest weapons suppliers said, "What's happening now is crazy. This isn't the world we knew two or three years ago. The whole world is buying weapons, everything of everything.""


Hvor alle åsrander på Toten nå skal pepres med vindturbiner, for at vi skal kunne produsere mer våpen, da Tik-Tok på Hamar har tatt strømmen vår.

Hadde vi innført lommedemokratiet i 2018, da ville det jo ikke gjort noe om jeg mistet min sosio-økonomiske posisjon i 2017, fordi da ville jeg kun hatt ett år som samfunnsforlatt, som kunne kommet godt med som et kvileår, før jeg tok til med å produsere bærekraftig til beste for mennesket og skaperverket, i et egulatært samfunn, hvor alle har samme sosio-økonomiske posisjon og status i samfunnet, slik Hans Nielsen Hauge ønsket det.

Så det er rart å være den kanskje aller mest samfunnsforlatte personen i Norge, samtidig som man kanskje er den eneste som har tatt poenget fullt ut. Og hva er poenget med et samfunn som ikke har tatt poenget?

Så kanskje er det jeg som er samfunnet, akkurat som Napoleon var staten, da jeg har tatt poenget, mens det er samfunnet som er samfunnsforlatt, fordi det har forlatt meg?

Men nå stikker nok vi da snart til Nouvelle-Aquitaine, fordi det er jo ikke noe poeng med dette samfunnet lenger, dessuten kan vi ikke ha det noe gøy her, uten kværnenga Grythengen som et levende elvebruk ved stenelven Grýta.

Siste livstegn fra kaptein Bongard er denne artikkelen fra utkantene: Hjernen er vår påfuglhale

Mitt siste godkjente bidrag hos Adobe, fra skogsfotografiet ved Borgenkampen på Totenåsen, sammen med min a7III. Min a7III har vært ved min side nesten hele tiden som samfunnsforlatt, hvor den produserer stadig mer imponerende resultater.

Selv om jeg ikke lenger er velkommen i samfunnet, kun på påskeleir på Livoll, føler jeg meg alltid velkommen i skogen, og da særlig skogen ved Borgenkampen.

Trærne vil nok overleve, selv om samfunnet nå ser ut til å gå dukken, fordi vi ikke fulgte kaptein Bongard, slik haugianerne fulgte Hauge.

For meg er det å være haugianer og bongardist akkurat det samme!

Hauge brakte oss ut av det lutherske standssamfunnet, hvor vi nå har entret den apatiske epoke, og et nytt standssamfunn venter like om hjørnet. Og vi må huske på at dette blir et standssamfunn uten Gud, uten Luther, og uten tradisjoner. Så slik sett tror jeg at det kunne vært like greit om vi hadde fortsatt med det lutherske standssamfunnet!

PermaLiv.MyPortfolio.com: Tytlers sivilisasjonssyklus - Og regn ikke med at det kommer noen ny Hans Nielsen Hauge!

Hvis da ikke folk snart tar poenget og samlet sier:

GI OSS MEDOSS!!!

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Må sees: "Spelet om Stockholm" (Heslighetspunktet kontra Herlighetspunktet)

Dette er en republisering av en artikkel fra 2018. I mellomtiden har kjempen Audun Engh gått bort, hvor nå også hans makker Petter Olsen har gått bort som milliardær.


Så slik går det med milliardærer i Norge, som ønsker å skape noe vakkert, og ikke bare omgjøre landet vårt til et apparatlandskap og et balansebatteri for Europa. Kanskje var denne behandlingen av Petter Olsen, heslighetspunktet for Norge som nasjon?

Heslighetspunktet for Mjøslandet ble definitivt passert torsdag 19. september 2024, hvor vindkraftverket over Odalen åpenbarte seg i all sin gru over Tjuvåskampen!

Regionsbyen vår Gjøvik har også passert heslighetspunktet denne sommeren, med utestengningen av sentrum fra Mjøsa med de nye profittkassene til Bane Nor etter jernbanestasjonen. Den nye rådhusplassen ble agorafobisk, mens for parken til Gjøvik gård har det blitt klaustrofobisk, med de nye nitriste og dominerende boligblokkene rett over Hunnselva.

Vi foretrekker derfor å trekke oss tilbake med litt rokokko lykke som skjønnhetskultister i Nouvelle-Aquitaine.

Det eneste som ser ut til å ha passert herlighetspunktet på disse årene, er PermaLivs fotografi👌



Så til dokumentaren:

- Spelet om Stockholm

Audun Engh har en nyttig kommentar man bør legge seg på sinnet før man ser dokumentaren:
Filmen er uklar i sitt budskap, regissøren liker det gamle Stockholm, men har også et desperat behov for å være "modern". Avsnitt 1 avsluttes med at han sier man ikke kan rekonstruere det Stockholm som ble revet på 60- og 70-tallet. Arkitekturen må være "modern", det vil si modernistisk. Han er også positiv til høyhus. Betyr det at han vil ta avstand fra St. Eriks på ideologisk grunnlag? Kritikken av miljonprogram-steder som Tensta er også uklar, han kritiserer ikke arkitekturen og den modernistiske byplanen, og vil ha mer av det samme for å forbedre forholdene. - Audun Engh
Anders Wahlgren nämner inte det starka motstånd som fanns mot Nya Slussen i sina filmer. Här en nyårshälsning från 2014 på Facebook med några av våra protester det året.
Et nytt bekjentskap i filmen var Eva Remens, som vel må sies å være Sveriges svar på Jane Jacobs. Herlig at hun nå får en statue!

- Pionjär kan få en egen staty

Satser på en statue selv i nye Skreia urbane middelalderkjøpstad✌

Hva man skal være klar over er at det er de samme bilfanatiske, forstokkede, stivnede gamle gubbene, som ødela sentrale Stockholm på 1950/60-tallet, som har ødelagt Skreia de siste årene. Skreia var Innlandets siste urbane landsby, men endte opp som ei utflytende suburban billørje, uten form og innhold. Og de har ingen unnskyldning, da jeg advarte dem i klare ordelag, og forsøkte å friste dem med en smekker urban landsby i Tolfas ånd. Så nå er ingen annen råd enn å sanere Fossenfeltet med sin ekstreme soning og funksjons-segresjon, for så å bygge opp en kraftig bymur rundt nye Skreia, for å forhindre ny suburban spredning til evig tid!

Istedenfor skal vi ha en skikkelig, gangbar, middelaldersk kjøpstad ved Lenaelva!

Takk og lov ble Kværnumstomta reddet!

Tankevekkende er det også hvordan man mobiliserte for å redde Kungsholmen på 1970-tallet, mens nå reagerer ingen på at Gjøviks politikere går amok på Hovdetoppen.
At some point, without any clear tipping point, what remains of Providence’s beauty will be overwhelmed by its new ugliness. Development incentives, however large, will no longer be able to offset the cost of doing business in Providence. This city will go down the tubes like so many other cities in the Northeast already have, and for the same reasons – except that Providence delayed going ugly for half a century longer than other cities. - David Brussat
Gjøvik har nå, med nedhøvlingen av Hovdetoppen, nådd tippepunktet for uopprettelig heslighet. Skreia utsatte, i likhet med Providence, passeringen av heslighetspunktet til helt nylig. Oslo har nok også passert dette punktet, og snart passerer hele Mjøslandet heslighetspunktet. Har Stockholm passert?

Etter at man har passert heslighetspunktet er det en ufattelig jobb å komme tilbake til herlighetspunktet. Steigan har imidlertid, med nye Tolfa, passert herlighetspunktet med god margin. Hvorfor strever mjøsfolket så ivrig etter å passere heslighetspunktet? Er det ikke bedre å befinne seg på plussiden av herlighetspunktet, enn på minussiden av heslighetspunktet?

Dekonstruktiveringen av våre bomiljøer kan på sikt føre til en flodbølge av selvmord blant unge.

- Ny forskning: Vackra miljöer kan hindra självmord

***

Entertaining presentation of an experiment in moving a local council from organisation-centric to citizen-centric, by Nick Williamson at TEDx ChristChurch:


Hugh Macdonald says:
Excellent. This should be required viewing for every1 in the public sector,my bosses included! ....but..well u know.. Everything he says! For those reasons they won't entertain it and I'll be sacked for mentioning it.

Charles Eisenstein: To Build Community, an Economy of Gifts

Mjøslandet har gått absolutt fortapt hinsides enhver fatteevne nå, kun skogsfotografiet omkring Borgenkampen på Totenåsen, står tilbake.

Det er rart å tenke på at alle disse menneskene der nede, kun ønsker å begå kulturelt, sivilisatorisk og økologisk selvmord, men dette ønsker de nå da, så da er det eneste vi kan gjøre, å forlate dem.

Vi satser da på at det fremdeles finnes litt rokokko lykke i vår apatiske epoke i Nouvelle-Aquitaine, hvor Elina heldigvis har fortalt oss at hun blir med oss.

I forgrunnen ser vi Olteruddalen, hvor stenelven Grýta renner. Dette er da ei død kulturelv, fordi kværnenga Grythengen ikke er et levende elvebruk. Og da kan vi ikke lenger ha det noe gøy, hvor all moro er falsk moro.

Det finnes ikke grenser for hvor dypt jeg forakter mjøsbarbarene, som tror de har det moro på julebord nå i adventstiden, så er det bare falsk moro alt sammen!

For noen patetiske skapninger!

The full moon above Lake Mjøsa in November. Stock-bilde | Adobe Stock

Tiden går, denne artikkelen ble først publisert i 2012, hvor vi enda forsøkte å bygge et lommetuns-fellesskap av gaver. Lille m og store T var vel ett og to år på denne tiden, hvor lille m ønsket å skape et fellesskap av gaver, hvor store T betyddee alt for henne, og alltid kommer til å gjøre dette. Alt ødelagt av Irma Grace i D, som rett og slett forsøkte å drepe meg og jentene mine, hvor hun da tok med seg lille m ned i avgrunnen, støttet av lille ms foreldre og resten av dette avskyelige, snyltegenerøse, likegyldige og iskalde kvasi-lommetunet. Hvor verdens råeste lommetun, verdens kuleste skolekorps, og verdens herligste lommekroks-vennskap, ligger utbrent tilbake.

Så slik er Hamas-harpy-covert-høne-kjerringer, professor Sam Vaknin omtaler dem som sorte hull, hvor alt omkring dem går opp i flammer, og dette gjør det virkelig!

Her på Toten ble vi møtt av mammaen til O, som elsker å spre hygge, med et stort hjerte. Man merker stor forskjell på falske godhets-posører og ekte hygge-skapere!

Men nå er det ikke gave-økonomiene som råder i verden, men krigs-økonomien!

"A senior official from one of the world's largest weapons suppliers said, "What's happening now is crazy. This isn't the world we knew two or three years ago. The whole world is buying weapons, everything of everything.""


Hvor hele verden ser ut til å ende opp som kvasi-lommetunet vårt på Gjøvik, og alle gode mennesker ser ut til å ende opp som lille m. Frarøvet det mennesket som betydde alt for henne, av sin mors beste venninne, frarøvet en lykkelig barndom, et råtøft lommetun og et råkult skolekorps.

Så takk til Hamas-dama i D og alle som støttet henne, og takk til byggebransjen, som fortsetter å bygge lommehull og kvasi-tun, anti-urbanisme og anti-ruralisme, for å ødelegge våre barn, for å rive fra hverandre skoleklasser og å legge skolekorps i grus, og for å skape livslang splittelse mellom mennesker. Dette er motivasjonen til byggebransjen og det norske byråkratiet, med Gjøvik kommune i front!

Og de vil ingenting lære, de bare fortsetter å myrde barndommer og fellesskap og kultur, som om de chapinske lommetunene og de 15 transformasjonene, samt Otternes klyngetun, ikke eksisterer!

Hvor da også etterkrigsgenerasjonen sammen med Østre Toten kommune har kverket kværnenga til herr Fossemøllen og jubelenga til Even Helmer, slik at vi ALDRI kan få det gøy igjen, og hvor all moro blir falsk moro, til evig tid!

Hvor verden nå ruster opp for å utslette Israel, og folk snylte-generøsitets-poserer på jødene, fordi de er djevelpakk uten sjel, og mener at Hans Nielsen Hauge var en deplorabel hatist, sammen med haugianerne, som faktisk er de eneste som har fått til noe bra i landet vårt noen gang!


Så man kan bli apatisk av mindre, hvor min a7III sammen med skogsfotografiet omkring Borgenkampen, så vidt holder liv i meg!


Artikkelen nedenfor er skrevet av jøden Charles Eisenstein, tro hva han nå tenker om det magasinet der den opprinnelig ble publisert?

Uansett, nå er det kun lommedemokratiet til Terje Bongard, som kan redde oss, eller redde de siste frøene av asken, slik at noen av dem kanskje kan spire på nytt. Men dette er det nesten bare PermaLiv som forstår, hvor de som ikke forstår dette, er ukule og mangler kreativ kraft!

- To Build Community, an Economy of Gifts

For å pirre nysgjerrigheten velger jeg å gjengi et utdrag av Eisensteins tekst:

“Com­mu­nity is nearly im­pos­si­ble in a highly mon­e­tized so­ci­ety like our own. That is be­cause com­mu­nity is woven from gifts, which is ul­ti­mately why poor peo­ple often have stronger com­mu­ni­ties than rich peo­ple. If you are fi­nan­cially in­de­pen­dent, then you re­ally don’t de­pend on your neigh­bors—or in­deed on any spe­cific per­son—for any­thing. You can just pay some­one to do it, or pay some­one else to do it.

Skogstjerneblom ved Olterudelva, som kanskje var Totens viktigste kulturelv, sammen med engene sine, Mjøslandets høylys. Men selv om kulturen har gått tapt her etter elva, kan man fremdeles glede seg over naturens skjønnhet. Olteruddalen ned fra Tjuvåsen nytes aller best fra Neshøgda i Ringsaker, hvor den på dramatisk vis kaster seg nedover Øverskreien.

Dette fotografiet ser jeg at ikke var helt skarpt, derfor kom det ikke med i min portefølje hos Adobe:

Øyvind Holmstad

-Wikimedia.

In for­mer times, peo­ple de­pended for all of life’s ne­ces­si­ties and plea­sures on peo­ple they knew per­son­ally. If you alien­ated the local black­smith, brewer, or doc­tor, there was no re­place­ment. Your qual­ity of life would be much lower. If you alien­ated your neigh­bors then you might not have help if you sprained your ankle dur­ing har­vest sea­son, or if your barn burnt down. Com­mu­nity was not an add-on to life, it was a way of life. Today, with only slight ex­ag­ger­a­tion, we could say we don’t need any­one. I don’t need the farmer who grew my food—I can pay some­one else to do it. I don’t need the me­chanic who fixed my car. I don’t need the trucker who brought my shoes to the store. I don’t need any of the peo­ple who pro­duced any of the things I use. I need some­one to do their jobs, but not the unique in­di­vid­ual peo­ple. They are re­place­able and, by the same token, so am I.

That is one rea­son for the uni­ver­sally rec­og­nized su­per­fi­cial­ity of most so­cial gath­er­ings. How au­then­tic can it be, when the un­con­scious knowl­edge, “I don’t need you,” lurks under the sur­face? When we get to­gether to con­sume—food, drink, or en­ter­tain­ment—do we re­ally draw on the gifts of any­one pre­sent? Any­one can con­sume. In­ti­macy comes from co-cre­ation, not co-con­sump­tion, as any­one in a band can tell you, and it is dif­fer­ent from lik­ing or dis­lik­ing some­one. But in a mon­e­tized so­ci­ety, our cre­ativ­ity hap­pens in spe­cial­ized do­mains, for money.

To forge com­mu­nity then, we must do more than sim­ply get peo­ple to­gether. While that is a start, soon we get tired of just talk­ing, and we want to do some­thing, to cre­ate some­thing. It is a very tepid com­mu­nity in­deed, when the only need being met is the need to air opin­ions and feel that we are right, that we get it, and isn’t it too bad that other peo­ple don’t … hey, I know! Let’s col­lect each oth­ers’ email ad­dresses and start a list­serv!

Com­mu­nity is woven from gifts. Un­like today’s mar­ket sys­tem, whose built-in scarcity com­pels com­pe­ti­tion in which more for me is less for you, in a gift econ­omy the op­po­site holds. Be­cause peo­ple in gift cul­ture pass on their sur­plus rather than ac­cu­mu­lat­ing it, your good for­tune is my good for­tune: more for you is more for me. Wealth cir­cu­lates, grav­i­tat­ing to­ward the great­est need. In a gift com­mu­nity, peo­ple know that their gifts will even­tu­ally come back to them, al­beit often in a new form. Such a com­mu­nity might be called a “cir­cle of the gift.”

For­tu­nately, the mon­e­ti­za­tion of life has reached its peak in our time, and is be­gin­ning a long and per­ma­nent re­ced­ing (of which eco­nomic “re­ces­sion” is an as­pect). Both out of de­sire and ne­ces­sity, we are poised at a crit­i­cal mo­ment of op­por­tu­nity to re­claim gift cul­ture, and there­fore to build true com­mu­nity. The recla­ma­tion is part of a larger shift of human con­scious­ness, a larger re­union with na­ture, earth, each other, and lost parts of our­selves. Our alien­ation from gift cul­ture is an aber­ra­tion and our in­de­pen­dence an il­lu­sion. We are not ac­tu­ally in­de­pen­dent or “fi­nan­cially se­cure” – we are just as de­pen­dent as be­fore, only on strangers and im­per­sonal in­sti­tu­tions, and, as we are likely to soon dis­cover, these in­sti­tu­tions are quite frag­ile.” – Charles Eisenstein

For de som ikke er klar over det, Eisensteins bok er nå fritt tilgjengelig som ressurs på internettet: Sacred Economics: Money, Gift, and Society in the Age of Transition.

Her er en tale Eisenstein holdt for OWS.

P2P-blog: Does the Gift Economy Undermine Economic Growth?

Wednesday, November 27, 2024

Men heller enn skogsfotograf, skulle jeg vært på tømmerhogst med dølagampen Rauen II, med geitedoningen til oldefar, etter stenelven Grýta

Det første fotografiet fra siste tur med skogsfotografi nedenfor Borgenkampen.

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Her er noen til fra turen:

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Forest photography of the north-western part of Svartdalstjerna Lakes Primeval Forest Nature Reserve, Totenåsen Hills, Norway, in November 2024. Stock-bilde | Adobe Stock

Så da fikk dere et lite skogsbad, eller Shinrin Yoku, også :-)

Skogsfotografiet omkring Borgenkampen på Totenåsen har vært en velsignelse i høst, hvor siste tur, hvor fotografiet ovenfor ble tatt, var torsdag 21. november 2024. Det kom inn 17 fotografier fra denne turen i dag:


For en dystopi det har blitt på Totenåsen nå, hvor både Høvernfløyta, Tjuvåskampen og Fostadvollkampen har gått med den siste tiden, tre perler av uvurderlig verdi, nå tapt. Jeg kan nesten ikke kjøre nede på Linna, uten å møte en tømmerbil med lass fra hogsten etter Nygardsæterstien nedenfor Fostadvollkampen i høst. Hvor hele strekket Vesterås-Høversjøen, er fullt på høyde med det verste vi finner i Karpatene!

Så nå er det i grunnen bare skogen omkring Borgenkampen tilbake, så da får jeg gjøre det beste ut av denne, til vi kommer oss til Nouvelle-Aquitaine.

Men heller enn skogsfotograf, skulle jeg vært på tømmerhogst med dølagampen Rauen II, med geitedoningen til oldefar, etter stenelven Grýta.

May the forest be with you – Ytring

Man får kraft fra skogen, det skal være sikkert og visst!


Ser ikke ut til å være så mange skogshjerter rundt omkring. Men eldstejenta, som skulle vært kulturbærer av Grythengen, ser ut til å ha et stort skogshjerte. Hentet henne fra kveldstur på Balkeåsen for valgfag i friluftsliv nå nettopp, i fjor var det mange jenter, men i år var det kun henne og Selma tilbake av jentene i åttende trinn. Alle andre søkte overgang til "omsorg for andre", da det ble for tøft.

Så når Balkeåsen blir for tøft, ja, da kan man lure på hvordan det skal gå med friluftslivet i framtida?


Tar med denne om opprinnelsen til slaverne, som vel var et skogsfolk, hvor de ser ut til å ha levd fredelig sammen i egalitære stammesamfunn. Dette skyldtes muligens at de holdt til i de store myrområdene omkring Hviterussland? Da trengte de ikke å konsentrere makt for å forsvare seg mot ytre fiender, samtidig som det vel heller ikke var særlig lett å krige i sump og myr og tett skog.

Odin, Tor og Frøya er lette å kjenne igjen, bare med andre navn. Så forskjellene var vel ikke så veldig store mellom vikingene og slaverne, når de dro på vikingferder i Austerled.

Så utenom myggen, tror jeg de hadde det riktig bra!

Hovdetoppens fall

Den mektigste personen i Gjøvik, rådmannen, var i sin tid troppsleder for Jerv i 1. Skreia FSK. Selv var jeg med i Ørn i samme speidergruppe. Men hvor har det blitt av rådmannens speiderhjerte på hans vandring mot maktens tinder? Dette må ha korrumpert fullstendig, hvis ikke ville han ha stoppet nedhøvlingen av Hovdetoppen, som har pågått i hele høst.

"Hennes majestet og skjønnhet bidro til hennes tragedie: En utnyttelse ved turisme og kommersialisering, dvs. en ødeleggelse nettopp via hennes enestående form og høyde."

Dessverre ser Hovdetoppen ut til å lide samme vanskjebne som Gaustadtoppen, med rådmannens velsignelse. Hvilket fall for en gammel speider!

Flere mener at den voldsomme flatehogsten av Hovdetoppen er ment for å legge til rette for en langt større boligutbygging enn hva som hittil er forespeilet. Hele saken stinker korrupsjon.

-Wikimedia.

Dette er en republisering av en artikkel fra 2018. Nå, etter sommerens utbygging ved Gjøvik stasjon, har jeg endelig klart å legge regionsbyen vår bak meg. Det har blitt så fryktelig i regions-hovedstaden vår nå, hvor all denne hesligheten, sammen med alle harpyene og covert-høne-kjerringene i denne byen, gjør så jeg ikke klarer å tenke på den engang. Hvor vi nå også har mistet Tjuvåskampen, som har tapt sine frie horisonter, hvor man blir møtt av et sinnsvakt spetakkel av et tivoli i horisonten mot sør-øst, når man kommer opp på toppen. I tillegg har det blitt meget klart for meg i løpet av årene 2018-2024, hvor jeg har tatt ned historien vår, at uten kværnenga Grythengen som et levende elvebruk ved stenelven Grýta, kan vi ikke ha det noe gøy lenger!


Selv har jeg gått motsatt veg av rådmannen, hvor jeg havnet opp som kvitt arbeiderklassesøppel, eller hva Hillary Clinton kaller for en "deplorables". 

Imidlertid har jeg, i motsetning til rådmannen, bevart mitt speiderhjerte, og derfor har denne nedhøvlingen av Hovdetoppen gått hardt innpå meg. I høst har jeg daglig nytt morgenkaffen på Eiktunet friluftsmuseum, hvor bildet ovenfor er tatt fra, og har fulgt med på denne flatehogsten. Da vi flyttet til Toten i sommer var jeg fast bestemt på å komme tilbake til Gjøvik så fort som mulig, men utover høsten har min sorg over dette overgrepet mot Gjøviks identitets-fjell og unike nærfriluftslivs-natur, grepet mitt hjerte. Hvordan kan man flytte tilbake til en by som vanhelliger sitt hellige fjell?
Jeg har flere ganger appellert til ledende naturvernere om et vern av Norges «identitets-fjell» mot kommersialismens nedhøvling av alle høyder. – Slike som Lars Haltbrekken. Men de er opptatt av oljeutvinning og CO2 og har ikke tid til fjellvern. Men her tas feil: Hav (oljeboring!) og fjell henger ihop i norsk mentalitet. Begge gir vår identitet og skal beskyttes. Appell til begge gir norsk klangbunn, og dermed vilje til vern. - Sigmund Kvaløy Setreng, fra essayet Hav og fjell: Norsk identitet
På toppen av det hele skal de krone Hovdetoppen med et stort UFO-hotell, sammen med sjelløse kjøleskapsblokker i solhellinga.

Tuesday, November 26, 2024

Hvor er det litt rokokko lykke i vår apatiske epoke?

Evening by the Steffensrudtjernet Lake, Toten, Norway, in November. Stock-bilde | Adobe Stock


Vi kom oss rundt Steffensrudstjernet forrige helg, etter å ha hentet storesøster hos Elina. Pussig at det kun ble henne tilbake fra Gjøvik, da Hamas-dama i D gjorde det av med alt og alle. I etterkant har det da også gått helt galt med Gjøvik, dette hadde det vel i forkant også, men særlig i etterkant. Allikevel, selv i denne dystopiske byen, kunne vi hatt verdens råeste lommetun, verdens kuleste skolekorps, samt verdens herligste lommekroks-vennskap mellom store T og lille m. Alt avsvidd av Hamas-dama i D. Hvor vi da ble møtt av mammaen til O på Toten, som var og er hennes motstykke på alle vis, med Totens varmeste hjerte.

Videoen ovenfor så jeg en gang i tiden, husker ikke noe av den, men den var vel noe om at man skal søke makt, for å realisere seg selv. Slik er det ikke med RID-modellen til Terje Bongard, der blir de beste sendt til topps av inngruppa, de med størst hjerte, hvor nok da mammaen til O ville blitt Totens ordfører, og kanskje Norges statsminister. Gjennom lommedemokratiet ville vi også kunnet gjennomføre alle Hans Nielsen Hauges ambisjoner og visjoner.

Samtidig kunne vi avskaffet Skatteetaten!


Skatteetaten fikk selvsagt gjort kål på Norges eneste likandes milliardær, mens hans bror får skattelettelser så det griner etter, for å rasere norsk natur med vindkraft.

Så ja, var alle maktelskende milliardærer som Petter Olsen, da kunne de ha så mye makt de ville for meg. Men han var nok da unntaket, som bekreftet regelen, som er Fred Olsen.

Derfor holder jeg meg til rokokkoen, hvor målet var å søke lykken. Kan tenke meg at Friedrich Nietzsche ikke hadde særlig sansen for rokokkoens pasteller, lettsinn og fiffige kruseduller, og dette hadde nok ikke Hans Nielsen Hauge heller, dette passet nok bedre i jubelåret til Even Helmer, hvor alle haugianernes kampsaker var vunnet. Da var det tid for å søke lykken!

Kanskje er det litt vel seint å søke lykken nå, da vi har entret den apatiske epoke, og et nytt standssamfunn venter oss like om hjørnet?


Men vi søker nå lykken allikevel vi da. Den var ikke i Nordbyen, der var Hamas-dama i D, den er ikke i Øverskreien, her er vennenne hennes, og den er ikke i Mjøslandet, fordi her er ikke Grythengen, og da kan man ikke ha det noe gøy, hvor vi nå ikke engang kan gå tur over Tjuvåskampen.

Så da prøver vi Nouvelle-Aquitaine. Elina forteller at hun blir med oss, da hun egentlig hadde fransk som førstevalg, men fikk spansk. Storesøster hadde tysk som førstevalg, men fikk heldigvis fransk. Men disse jentene lærer seg fort noen språk, Elina kan allerede både norsk, engelsk, spansk, thai og kurdisk, så da går det vel alltids å slenge på fransk også.

Mammaen til O blir vel her, men hun kommer nok på besøk. Jeg er nok for gammel til å lære et nytt språk, men jeg trives egentlig best med å vandre omkring sammen med min a7III, så å kommunisere gjennom fotografiet, holder lenge for meg.


Monday, November 25, 2024

Kværnenga Grythengen ved stenelven Grýta, kontra Ramme gård ved Oslofjorden

Dette er det verste, nå er både Ramme gård med Petter Olsen og hele greia slått personlig konkurs!

Petter Olsen var ikke helt som andre milliardærer

Dette samtidig som hans bror Fred får milliarder på milliarder i statsstøtte og momsfritak, for å rasere norsk natur med vindkraftverk!

Selv skulle jeg jo ønsket at Grythengen kunne vært Norges nyromantiske nasjonaleng ved stenelven Grýta, likesom Norges nyromantiske nasjonalmaleri "Vinternatt i Rondane", da vi finner vår aller viktigste historie fra denne epoken her. Men ikke tale om at jeg benytter fem øre på å sette i stand igjen dette her, nei, dette skal Skatteetaten få finansiere alt sammen, i tillegg til at de skal tilbakebetale bota jeg fikk da mørkevernet brant, sammen med at jeg skal ha tilbake all skatten jeg har betalt siden vi ble jaget tilbake hit av universets ondeste Hamas-harpy-covert-høne-kjerring i 2018, da jeg har benyttet denne tiden til samfunnets beste med å dokumentere vår historie og vårt landskap, pluss at jeg skal ha etterbetalt skikkelig lønn for dette arbeidet, sammen med skikkelig kunstnerlønn for resten av livet!

Hvor mye feil det er i teksten nedenfor nå, tar jeg meg ikke bryet med å sjekke, vil bare nevne at vi siden sist har fått vite om Stor-Grythengen, hvor Grythengen strakk seg ned til Linna og Stabbursjordet var nesten like stort som Holmstadjordet:

PermaLiv.MyPortfolio.com: Grythengen strakk seg ned til Linna, Solhaugjordet er Stabbursjordet, og Olterud sag ble etablert i Grythengen på initiativ av Herman Evensen Fossemøllen i 1885!

Uansett, fram til Skatteetaten får skrapt sammen noen milliarder til å sette i stand igjen kværnenga til herr Fossemøllen og jubelenga til Even Helmer, blir det ingen jublende kultur her av noe slag, kun trær, nærmere bestemt 33.000 trær, hvor jeg hittil har plantet omkring 3.000 trær, hvor 30.000 treplanter står tilbake. Utgiftene til dette skal jeg også ha tilbakebetalt fra Skatteetaten, ellers blir det ikke noe kultur her!

Dette kan man vel kalle et kvelertak på Skatteetaten, så kan de få smake sin egen medisin😡

Så til den gamle teksten, om denne fremdeles er verdt å lese, husker jeg ikke😊

Lærdalstunnelen til Petter-Jon reddet Stegastein!

Takket være Petter-Jon går nå E16 trygt og godt nede i dalen, og ikke ned her fra Stegastein!

View of the village of Aurlandstangen from the Norwegian Scenic Route of the Aurlandsfjellet Mountains in June. Stock-bilde | Adobe Stock


"I met the man who suggested, projected and built the Lærdal Tunnel this summer, Petter-Jon, as I'm Petter-Øyvind. We're both descendants of our great forefather Petter, who lived in the village or "klyngetun" Kvåle, at Petter-Kvåle. In the Viking Ages this was a great chieftain farm, but developed into a "klyngetun" later on. Petter-Jon too built the Fjærlandsvegen Road together with other roads and hydro power plants, like the one in the Mørkisdalen Valley. But the Lærdal Tunnel was the only project that was entirely his own, from idea to the opening of the tunnel." - PermaLiv

"No, I don't know. By the way the other engineers wanted to build a 17 km long tunnel that entered somewhere high up in the mountains by Stegastein Viewpoint, as they told it was impossible to build a 25 km long tunnel. But I guess Petter-Jon gained some reputation after just finishing the Fjærlandsvegen Road as the project leader, and eventually he got his will. Now Petter-Jon is a pensioner, but that was so boring that he started a small company for projecting small hydro power plants." - PermaLiv

Fin video og jammen var det godt Petter-Jon fikk forhindret tunnelen til E16 fra å komme ut oppe ved Stegastein et sted!

Men nå må dere se til å få ned vindturbinene over Odalen, slik at vi kan gå tur over Tjuvåskampen igjen, få implementert lommedemokratiet, samt å få bygget en underbar urban landsby i dragestil for oss i Skjolden, ellers blir en av Norges beste landskapsfotografer snart fransk, hvor det blir Nouvelle-Aquitaine, som får glede av vårt fotografi!

Det er litt flatt her på Østlandet, særlig ble det svært flatt da vi kom hjem fra sogneturen i sommer, men nå ligger det da 51 fotografier i feeden igjen. Stakk bortom galleriet ved Biri i går, da jeg tenkte jeg skulle fotografere Steinsholmen, mens minsta var på bursdags-bowling, men der hadde Hilde Grønstad utstilling, så da stakk jeg innom. Dessverre var hun ikke der selv, men vidunderlige malerier fra Lofoten var det! Selv håper jeg som kjent å avslutte Norge på spektakulært vis med Senja badet i Nordlys😄

Svært trist å måtte avslutte landet vårt, men vi avslutter jo da Grythengen i 2025, og uten Grythengen, uten å kunne gå tur over Tjuvåskampen, og uten en underbar urban landsby i dragestil i Skjolden, ja, da er det jo egentlig ingenting tilbake😢

Når man da plusser på med verdens styggeste byer og bygdebyer, sammen med verdens styggeste folk, begge deler i verdens vakreste land, så er det klart at dette her går ikke lenger.

Rart å tenke på at bare for litt over hundre år sida, var vi et folk med en kultur, som matchet dette fenomenale landet vårt, hvor dragestilen, nyromantikken og seinpietismen smeltet sammen i en unik kulturell blomstring😍

Men nå er det da slutt, hvor vi har entret den apatiske epoke, og snart går inn i et nytt standssamfunn, hvor jeg denne gangen ikke tror det står noen ny Hans Nielsen Hauge og venter på oss😱


Nærøyfjorden sett fra Stegastein.

Tenk å kunne tilbringe resten av livet i dette landskapet som Petter-Øyvind Kvåle, med Skjolden som base😇

Naeroeyfjorden Fjord from the Norwegian Scenic Route of the Aurlandsfjellet Mountains in June. Stock-bilde | Adobe Stock

Featured Post

Dagens demokrati kan ikke redde oss fra klimakrisen

Politikerne tror at løsningen på klimakrisen er å forsterke naturkrisen, ved å grave i filler naturen vår, for å plassere vindkraftverk på h...