Skip to main content

Artleads about Sick Suburban "Homes"

The trouble is that the “nice” cars need computers that need wars in Congo and millions of deaths to make. And “nice homes” mean cutting down half the Amazon rainforest for lumber. The latter require more energy to heat or cool. 
They become the model of status-by-extravagance, and millions throughout the world will kill and steal to acquire those symbols of non-resilience status and low-grade aesthetics…false aesthetics ). 
Not the best way to get people adapting to a lifestyle that would have a better (if not good) chance for survival. - Artleads

"They become the model of status-by-extravagance, and millions throughout the world will kill and steal to acquire those symbols of non-resilience status and low-grade aesthetics…false aesthetics."

Well said! Good to know I have some soulmates out there. The image is from a sick Norwegian suburban so called "home".

Suburbanites all over the world are insane! I hate them and they hate me! Please join me in the battle to fight down ignorant, intolerant and vulgar suburbanites!

Let's build a world of pocket neighborhoods!

Better Together: Small House Living Thrives in a Community.

Comments

 1. You wouldn't believe it, but this is civilized by American standards. The welcome simplicity of shape--you'd never get that here--might serve for modification toward multi-unit space inside?

  What's worse is the number of buildings such development usually entails, and how completely insensitive these are to what the land was like before.

  Thanks so much for the reference! Are you aware of planetizen.com ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, I came above Planetizen reading "The End Of Tall Buildings":

   http://www.planetizen.com/node/27

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Feiende flott trapp i en fart

Når de som skulle ha støttet har sviktet, er det godt å vite at ikke Wikimedia-fellesskapet har det. Rørende er det hvordan de oppretter mappesystemer over bildene mine fra Holmstadenga og Grythengen og andre steder, og ellers legger dem i alle relevante mapper. Dette er mye jobb, og man føler stor takknemlighet over å bli tatt slik på alvor av mennesker man ikke kjenner.
Virkelig inspirerende er det, og dette oppmuntrer til å ta mange flere bilder fra grenda mi. Den dagen Holmstadengen har falt ned og blitt til jord, og Grythengen er solgt til fremmede fordi jeg ikke orket mer av all motstand og fiendskap, tipper jeg noen omsider vil vite å verdsette min innsats.

Riktig fint ville det vært hvis man også fikk inn noen fotografier som er over 70 år gamle, som er utløpsdatoen for åndsverk i Norge.

Raknehaugen og våre slektsgårder

På Toten råder omtrent samme grad av toleranse som under Taliban i Afghanistan, hvor enhver som ikke underkaster seg drømmen om Subeksurbania* er en kjetter og må steines eller utstøtes av det gode selskap. F.eks. er det blasfemi å hevde at slektsgårdene er våre fedrealtre og skal få ligge i fred i kulturlandskapet, lik gravhaugene. Man ribber ikke fedrealtrene og plyndrer ikke gravhaugene, fordi da mister de sin funksjon og sitt innhold!
Grunnen til at det er slik skyldes et dypt hat til vår rurale arv, fordi denne ikke kan forenes med de subeksurbane idealer. Trist, men sant😰


*Så langt jeg kan se etter søk på flere søkemotorer er begrepet Subeksurbania eller Subexurbania ikke tidligere benyttet, og må derfor anses som en ny betegnelse eller et nytt ord. Ordet Subexurbania eller Subeksurbania, motsatsen av Narnia, ble skapt i mitt hode søndag 17. juni 2018, og første gang benyttet i denne tekst 19. juni 2018.

En anti-autonom og anti-rural kultur

Hva er dette? Ja, det lurer jeg jammen på. Teknisk sett er det vel et pumpehus, men det er også noe langt mer, noe jeg ikke fatter. Aldri har jeg følt på slik en ondskap som hos dette huset, så det må være et ondskapens hus, kanskje et åndenes hus? Bor det en Nazgûl der inne? I alle fall føles det slik, som om her holder til en ondskapens vokter, da innvollene vrenges når man nærmer seg det. Dette er ondskap. Saurons øye. Et tempel for Servoglobus.

Trist var det at dette her skulle erstatte velkomstsportalen for grenda til Totenåsens apostel, grenda hvor reformasjonen slo ut i all sin prakt. Johan Solhaug skrev i sine memoarer at det var en mørk tid i Øverskreien før Magnus J. Dahl kom vandrende over åsen. Men nå har et annet mørke inntatt denne grenda, en mørk ondskap jeg aldri tidligere har erfart noe annet sted i verden. Jeg fatter ikke hva det er, bare at det er ren ondskap som må bekjempes med nebb og klør, og de som ikke er med meg er mot meg.

Oppe på tunet er det som om to kref…