Skip to main content

Dark Age Norway: Climate Change, Cultural Collapse, and the Hard Future Ahead

Tenk det, John Michael Greer er tilbake i god, gammel kollaps-form, som i gamledager med The Archdruid Report. Føler meg nesten like nostalgisk som når jeg ser gamle episoder av Derrick. Javisst, Greer skriver innsiktsfullt om det meste, men når det kommer til kollaps, da er det ingen som slår ham!

Siden sist Greer var opptatt av temaet, har meget kollapset, slekta mi, Skreia-regionen og Hovdetoppen, samt at Norge kollapser i en orgie av vindkraftverk. I tillegg er det meget klart at vi har gått fra å være et stolt bedehusfolk, til å bli et skammens folk. Siste plass i Norge som ikke har lidd katastrofal kulturell kollaps, er nå Livoll leirsted i Gudbrandsdalen. Så kollapsen ruller sin vante gang nedforbakke, inntil vi befinner oss i historiens første globale mørke middelalder.

Samtidig forkynner presten i Balke den progressive liberalismens glade budskap om at alt går så meget bedre, midt under selve julegudstjenesten. Er det noe rart at folk går rundt med falske, stive hurrasmil?!?

- The Long View

Preparing for Dark Age Norway?

The image is from Viggadalen Valley, Hadeland.

Wikimedia.

Comments

Popular posts from this blog

Kapping av hulkillist

Hadde nesten ferdig et hjørne med hulkillister i dag, men så fikk jeg somlet meg til å kappe 2 mm for mye. Da var dagen over og rett hjem og helga ødelagt! Men får tro jeg får en ny dag i mårå? Har funnet litt på nett, så går på med fornyet optimisme over helga. Får trøste meg med at skal man bli god i noe må man minst holde på 10.000 timer.
En god artikkel:
5 snarveier når du skal legge lister
En kommentar: Kort sagt må man tenke motsatt når man lister med hulkil. Se for deg at du legger lista feil vei (den som peker mot/tar i taket) legger du jevnt med underlaget på sagen. Den delen som skal på veggen legger du på anlegget/landet på sagen.  Skjær den første vinkelen du trenger. Så maler du deg ut ifra den, setter merke på den delen som ligger på anlegget/landet på sagen, vrir saga til den vinkelen du skal ha... skjærer forsiktig litt og litt av til du treffer streken...

Så bare til å montere :)

Lite tips er å kappe hulkil lister 1-2 mm for kort, slik at du har litt plass å bevege lis…

Hårdåg i engen I

Følg "Hårdåg i engen II"!Det kommer en tid da historien skal skrives. Våre etterkommere er interessert. - John-Arvid Volden, Utflyttet frøyværing
Selv fotograferer og deler jeg først og fremst for våre etterkommere, slik at de kan ha en historie å skrive, hvis de er interessert. Volden tror de vil være det. I likhet med Volden vil vi snart også være utflyttet, da skjebnen ville det slik at vi skulle være her en tid. Men kommer en vakker sommerkveld, som i går kveld, har man straks denne forskrekkelige gaulingen og kaklingen utover de grønne enger langt inn i sommernatta. Ikke alle forstår at himmelengene er like hellige som en hvilken som helst katedral, dessverre. For her ble husmannstroen født!

Overflatebehandling

EmulsjonsmalingFibermalingGrunningJernvitriolKalk- / kalksementmalingKaseinmaling LeirmalingLinoljeLinoljemalingLimmalingLutNaturlige harpikser NaturmalingPigmentRustbeskyttelseSilikatmalingSkjellakkSlammalingSyntetisk malingSåpeTreoljeTretjæreVannglassVoks