Saturday, July 20, 2019

Intet lommetun i Nordlia

Mottok en masseutsendelse fra kommunen om at det ikke blir noen chapinske lommetun i Nordlia, kun en meningsløs funkis-satellitt til Gjøvik, hvor utbyggerne får fritt spillerom til å realisere maksimal profitt, fortetting og sjelløshet. Så null landsbykvaliteter her. Regn allikevel med masse glad-artikler i Totens Blad, for å tekkes sine annonsører.

Dødsmaskinen Østre Toten kommune ruller med dette sin vante gang videre, hvor alt som kommer i dens vei valses ned, visner hen og dør. Er du et kultivert menneske, følg heller Runeulvs anbefalinger og sats på Nes og Helgøya, som er i ferd med å få litt samme status for kunstnere og kreative mennesker som Nesodden i Oslofjorden, et sted for de som ønsker å nyte mjøslandskapet uten for mange øyensår.

Men nå kommer Kapphøgda næringshage, et stygt infisert øyensår som blir liggende rett i glaningen fra Nessundet bru. Og muligens får Hamar en ekstrem skyskraper på Tjuvholmen, som blir stående som et enda mer heslig øyensår på den andre sida av Helgøya.

Støtt derfor Mjøslandets tårefotograf!

*** 
Still one of my favorite Ross Chapin homes. My dream is to retire in a well-deserved cottage in a pocket neighborhood community with a shared garden, big kitchen for canning and potlucks, green space, walking trails and access to water. - Susan Parrish
Slik kan vi få det i Nordlia! Kom til Norge, Susan😄

Selv har jeg aller mest lyst til å bo i et halmhus i et tunfellesskap. Kan man bygge opp et av lommetunene i Nordlia med halmhus? Da kunne vi ta igjen forspranget til Hedemarkingene i en eneste jafs💪

Ross Chapin writes: This photo was taken at Greenwood Avenue Cottages. More here: http://rosschapin.com/.../pock.../greenwood-avenue-cottages/

************

Hei!

Så tilfeldigvis at dere planlegger et nytt boområde i Nordlia ned mot Mjøsa. Vil sterkt oppfordre til at dere bygger dette som et konglomerat av tunfellesskap, etter modell av Ross Chapin Architects!

Her er siste video fra Ross Chapin sine lommetun:


Her er min siste artikkel om tunfellesskapet hos Kulturverk: http://www.kulturverk.com/2017/10/13/verandaen-limet-i-tunet/

Eva Røyrane, som skrev bestselgeren Norges låver, arbeider nå med et praktverk om de norske klyngetunene. Når denne kommer tror jeg tunfellesskapet vil oppleve en renessanse i Norge. Denne boka vil sannsynligvis også bli utgitt i USA.

Eva Røyrane er entusiastisk for mitt arbeide for tunfellesskapet, som hun kaller det glade budskap. Vi bør finne tilbake til våre røtter som en tunnasjon.

Økofilosof Arne Næss var også opptatt av tunfellesskapets renessanse, da han så for seg at vi i framtida kommer til å bo i små tun etter Chapins modell.

Ross Chapin er takknemlig for mitt arbeide med å spre hans ideer i Norge, og jeg ser ikke bort fra at Ross Chapin Architects kan tenke seg å samarbeide med Østre Toten kommune om dette prosjektet.

Ross Chapin Architects | custom residential design and neighborhood development

Pocket Neighborhoods • Creating Small Scale Community in a Large Scale World

Mvh,
Øyvind Holmstad,
Gjøvik,
onsdag 17. januar 2018

Ps! Mottok meget positiv respons fra høyeste hold i kommunen (Østre Toten) på min henvendelse! Nå blir det spennende å se om de følger opp?

Nordlia sett fra Skibladner.

Relatert


3 comments:

 1. Positiv respons fra kommunen? Så kongekult! Måtte de lytte, lære og gjøre det rette for en gangs skyld. Selv er jeg heldig og har en viss evne til tilpasning og trivsel i de rareste boformer så lenge jeg får styre selv innafor mitt indre kammers dør, men ser jo godt at tunfellesskapet er en svært god løsning nok temmelig mange ville trives usedvanlig godt med hvis de fikk prøve. Og det blir neppe mindre lettsolgt enn noe annet. Gratulerer, stå på og lykke til!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kun en respons enda, men hun sitter på toppen, så da får vi se. Tenker å skrive en artikkel om tunmennesket. Vi har to typer mennesker, de med svartsteinshjerter og de med tunhjerter, hvor de førstnevnte er noe herk å få inn i tunfellesskapet. Men er designnøklene til Chapin fulgt kan allikevel tunfellesskapet motstå deres svarte hjerter. Det beste er allikevel om de isolerer seg i en suburban bunker, og lar de ekte tunmenneskene i fred. Aller verst er det hvis man får inn en covert narsissist, da disse ofte er meget generøse utad og tilsvarende utspekulert subtilt onde mot sine ofre.

   Svartsteinshjertene har jeg oppkalt etter William Blackstone:

   https://blog.p2pfoundation.net/extractive-vs-generative-ownership/2015/07/19

   Delete
  2. Samt at svartsteinshjertene næres av å utøve negativ makt over sine medmennesker, eller såkalt taperstrategi. Motsatt av for tunhjertene. Så vi snakker her om to mennesketyper knyttet opp mot hver sin ytterkant av handikapprinsippet.

   Delete

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Portofolio Collection of PermaLiv