Thursday, August 8, 2019

Italia - et rustnet land

Venezia ble omringet av industri på 1960/70-tallet, og er nå Italias fjerde mest forurensede by, hvor nedtappingen av grunnvannet til industrielle prosesser har medvirket til byens nedsenkning i havet.

På sekstitallet rådde et helt perverst forhold til vår fedrearv, hvilket nå både Venezia og himmelengene må bære byrdene av. Venezia har kristendommen som fundament, på samme vis som grenda mi, og begge ble av verdenshistoriens ypperste kulturelle uttrykk av denne grunn, på hvert sitt vis.

Dessverre er det nå det progressive liberale tyranniet som råder grunnen. Derfor går vi alle til grunne. Kristendommen var et solid fundament for sivilisasjons-bygging, men nå som denne har forsvunnet råtner vi på rot, på samme vis som pålefundamentene under Venezia. Mye trolig grunnet fremmede arters inntreden.

-Wikimedia.

Det italienerne i stedet fikk var en euro som landet på ingen måte var i stand til å takle og tjue år med økonomisk stagnasjon. - Pål Steigan

Togreisen mellom Venezia og Milano var som å reise gjennom et sammenhengende, industrielt rustbelte. Likte langt bedre togreisen mellom Roma og Firenze. De lombardiske alper i bakgrunnen kunne ikke gjøre opp for tristessen. På samme vis som ikke Totenåsen skyline kan kompensere for tristessen i Mjøslandet, et landskap som også går til grunne i uforstand. Men foretrakk allikevel langt Venezias fjerne skyline av industripiper og raffinerier, enn Milanos nye skyline av stjernearkitektenes skyskrapere.

Du verden hvor jeg savner Venezia! Kunne man enda bli kvitt cruise-skipene, slik at man kunne få ned turistflommen litt. Føler på en plikt til å dokumentere Venezia, slik jeg ser byen, da det er en by alle som kan bør dokumentere fra sin synsvinkel, slik at dette underverket kan beskrives, males og fotograferes fra alle tenkelige vinkler og i alle mulige nyanser for etterslekten. På samme vis som jeg nå forsøker å dokumentere de siste rester av kulturen rundt Mjøsa.

Ja, jeg er en Wikimedianer, men tror jeg nå også vil satse sterkere som Wikipedianer. Har ikke vunnet noen fotokonkurranser og mangler da også ethvert konkurranse-instinkt. Men at bildene mine benyttes i hundrevis, hvis ikke tusenvis av Wikipedia-artikler, er for meg enda bedre!

- PermaLiv

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Featured Post

Hovdetoppen - Mjøslandets største øyensår

Da vi forlot Gjøvik i 2018, var planen å flytte tilbake så raskt råd var, men så oppdaget jeg plutselig store skogsmaskiner oppe på det unik...